Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zonaporkolt
tag
válasz zonaporkolt #1719 üzenetére
sziasztok!
Senki se hasznal Kingmaxot? -
Pollux66
tag
Hali Mindenki!
Előre szólok h láma vagyok RAM témában!
A problémám a köv. lenne: BIOS-ban alap beállításokon a CPU\DDR arány 2\1,66,
azaz 333MHz van a két 400-as 2x512 dual DDR-em!
Ez így korrekt? Fel lehet tenni 2\2-re azaz 400Mhz-re?"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." George Carlin
-
Falatka
tag
válasz FehérHolló #1727 üzenetére
Sziasztok!
Még mindig DualChannel, P5B lap+2x1Gb Geil Ultra 800 4-4-4-12, 2,1V:
Ma kipróbáltam azt, hogy A2-B2-be raktam a RAMokat (fekete slot).
Memtest 25 perc alatt 100%, 0 errors.
XP Prof. csökkentett módban indítottam, ment.
Restart ÉS MEGY!!!!
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!"És mondá az Úr a 8. napon: OK. Murphy, te jössz!"
-
Falatka
tag
válasz FehérHolló #1754 üzenetére
Minden slotban volt már. Ha valamelyik esetleg hibás, az a B1-es lehet, mert ha abban volt dualban, akkor nem indult. Viszont ha csak abban volt 1x1Gb, akkor memtest is jó volt, XP is ment. A1-A2-ben használtam a 2Gb-ot idáig, tehát azok valszeg jók, most meg A2-B2-ben megy DUAL-ban.
Asszem azt nem próbáltam, hogy B1-B2, de most annyira örülök, hogy nincs is kedvem kísérletezni...
[Szerkesztve]"És mondá az Úr a 8. napon: OK. Murphy, te jössz!"
-
FehérHolló
veterán
válasz Falatka #1755 üzenetére
B1-B2-ben nem is menne a duál, mivel ezek alapján azok ugyanazon a csatornán vannak.
Érdemes lenne kipróbálni majd egy A2-B1 párosítást, ha lesz kedved/időd. Ha abban nem megy, akkor a B1-es slottal van a gáz, és vidd vissza gariba a lapot!
[Szerkesztve]Skynet is real. It's called Google.
-
Falatka
tag
válasz FehérHolló #1756 üzenetére
B1-B2-t nem DCre mondtam, hanem hogy működik-e a 2 slot együtt, mert B1 magában 1Gb-tal működött.
"És mondá az Úr a 8. napon: OK. Murphy, te jössz!"
-
Temple-Anzan
tag
szevasztok!
tudna valaki segíteni húzni ezen a gépen?
főleg a ram időzítéseken kellene javítani mert nagyon gyér, de nem tom hogy lehet
http://img261.imageshack.us/img261/3853/mycomp1wa8.jpg
http://img451.imageshack.us/img451/6779/mycomp2xq6.jpg
http://img451.imageshack.us/img451/216/mycomp3rb2.jpg
pls segítsetek!cracked
-
gamer_hun
tag
hellosztok, a PQI ramokról valaki tud valamit,?
megbizható, megéri ezt a márkát venni, akinek ilyen van megvan vele elégedve? -
Falatka
tag
Lefuttattam 3DMark 2003-at, hogy van-e különbség auto RAM beállítások és DC között. 400 pont különbség. Az jelentős?
Everesttel (2.20 Home) megnéztem anno az írást, asszem kétezerpárszáz Mb/s, azóta Everest 4 Ultimate van, az 4828 Mb/s mért írásra."És mondá az Úr a 8. napon: OK. Murphy, te jössz!"
-
Mr-Pamacs
senior tag
Nem teljesen ide tartozik, de volt itt a PH!-n egy srác aki nagyon jó árban árult memókat, a mult héten néztem de már sehol nem találoma hirdetését. Annyira emlékszem hogy ha duplát veszel akkor olcsóbb. Aszem az 1 GB-os 800 Mhz Kingmax Max 2 db 18.000 volt.Valaki dobjon már meg a linkkel.
Szerk: Megvan!
[link]
[Szerkesztve] -
Pollux66
tag
Hali Mindenki!
Előre szólok h láma vagyok RAM témában!
A problémám a köv. lenne: BIOS-ban alap beállításokon a CPU\DDR arány 2\1,66,
azaz 333MHz van a két 400-as 2x512 dual DDR-em!
Ez így korrekt? Fel lehet tenni 2\2-re azaz 400Mhz-re?"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." George Carlin
-
Pollux66
tag
válasz [CS]Blade2 #1765 üzenetére
Thanks!
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." George Carlin
-
Pollux66
tag
Vki tud véleményt mondani az NCP RAM-okról?
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." George Carlin
-
Sziasztok. Lenne hozzátok egy kérdésem. Valami tuning ramot szeretnék, DDR2 800-asat. A ZEPPELIN-ről tudtok valamit mondani? Eléggé fontos lenne! Előre is köszönöm.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
A másik meg a TwinmosTwister DDRII850. Ez gond nélkül belemegy a 800-as memót fogadó alaplapokba, ugye? (Tudom, lehet hogy láma kérdés, de érdekelne,hogy lehetnek-e kompatíbilitási problémák. )
Köszi.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
-
-
frame>24
addikt
hello
az lenne a kérd.: lehet-e 4 x 512 DDR2 800MHz RAM-ot egyszerre dual-ban futtatni...
(elméletileg én úgylátom, igen,) de bárkinek (+) v. (-) tapasztalata ilyen téren?
jah, mind a 4 modul TÖKÉLETESEN EGYEZIK, kingmax mars...
thx▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1
-
Kenny88
tag
Hello az XP kezeki a 4GB ramot nem Mert most vettem 2x2Gb es csak 2Gb lat miert?
-
feka007
veterán
Melyik 1GB-os DDR2 800MHz-es RAM-ot ajánljátok 10K környékén? Én a Kingmaxot néztem ki, van jobb ebben az árban?
-
mongi_
aktív tag
Orthos memóriatesztelő programról mi a véleményetek? Jobban tesztel mint a memtest, megbízhatóbb? Csak azért kérdezem ezeket mert a memtestnél nem jelzett hibát az egyik ramomra se, az orthos pedig hibásnak találta a ramokat, és vélemnyem szerint is hibás.
Egy kis történet:
Adott 2x1GB memória és hozzá egy Asus PDND2 SLI lap. Ezek a ramok az elmúlt hónapokban hibáznak. Kilépnek játékokból, kék hibaképernyő kiséretében.. A Windowsba régebben (pár napja) leteszteltem egy memória tesztelő programmal, ott az első 10 percben már kijelezte, hogy hibás a ram. Mindkettőnél hibát észlelt a program. Aztán áttettem másik slotba a memókat és ismét a Windowsos memória tesztprogram hibát talált. A ramokat hagytam a slotba, és elinditottam a memtestet, a 3.3-as verzióját. Már fut 3/4-ed órája 60%-nál van és eddig nem észlelt hibát az 1GB-os ramomnál. Kérdezem én, lehet, hogy a slotokkal van a hiba, más és más slotban hibádzik a ram, az egyikben igen a másikban nem?
Vagy hogyan működik ez? A Windowsos tesztprogram hibát talált (és véleményen szerint is valami hiba van a memóval vagy memókkal) de akkor a memtest eddig az 1GB-os ramnál miért nem talált hibát? Az összes slotba belehelyezve mégse akarom lefuttatni a memtestet 2x1GB ramnál. Segítségeteket kérem, mert ha valóban rossz még visszatudom vinni a garancia révén. Köszönettel!
Szerk.: Egy kis előzmény:
Amikor játszok egy játékkal (nálam most speciel a CM: Dirt-nél fordult elő, más játékoknál nem néztem) egy darabig kb. 10 percig tökéletesen fut, még a legjobb grafikán is, aztán pár másodperces akadás, utána újra jó, ismételten kb. 10 percig és megint akadás. A játék újrainditásával megszünnek a problémák. De ha megint játszok egy darabig újra kezdődik ez a ''sorozat'' előlről. Eléggé idegesítő.
Az előzményekről annyit, hogy régebben újra is indult, más 3D-s alkalmazásoknál is, de a memóriákat kicseréltem a slotokba, más helyre tettem őket, azután megszüntek ezek a problémák. Most már csak ezt a ''beakadós szituációt'' produkálja, jelen esetben a Dirt-ben.
Mi lehet a gond? Valami ötlet?
Még az is lehetséges, hogy kicseréljem a hw-et, mivel még garanciásiak a nyár végéig. Csak azért is szúrt szemet, mert másoknál nem produkálja ezt az új Colin rész. De emlékszem pár napja játszottam a Stalker-al is, ugyanezen a pc-n, és azon nem voltak ilyen problémák, pedig ott is magas grafikán futott a játék. De viszont megnéztem a Colint is ultrán,highon,mediumon és lowon is, és minden beállításon csinálta ezeket a beakadásokat időközönként.
A gépem: Asus PDND2 SLI, Gainward 7900GTGS, 2x1GB Samsung, Pentium D805, 300gb Seagate SATAII...
Előre is köszönöm a hozzászolásokat, és a segítségeteket!booty time booty time across the USA
-
törölt tag
válasz Yushchenko #1781 üzenetére
A 32 bites Server2003 Enterprise és Datacenter edition 32 és 64GiB RAM-ot tud megcímezni. Szóval maga a 32 bit nem akadály.
mongi_: Az Orthos nem memóriatesztelő program! Védett módú OS alatt egyébként sem lehet memóriát tesztelni rendesen.
[Szerkesztve] -
feka007
veterán
4 modul (két-két különböző márkájú, de azonos órajelű, DDRII, 1GB kapacitás, és azonos időzítésű) RAM modul megy együtt?
És ha az egyik CL4-es, a másik meg CL5-ös, akkor a CL4-est visszavezsi CL5-ös időzítésűre? -
Spirit
őstag
Már írtam ide régebben. Most utoljára megkérdezem, hátha tud valaki valamit, ha nem, akkor karácsonyfadísz lesz.
Adott egy 512mb Hynix-D43-as.
Akármit csinálok vele, kiszámíthatatlanul viselkedik. Néha fél napig megy tökéletesen, majd kékhalál/reset/fagyás. Van, amikor még a win-ig sem jut be, már fagy.
Ugyanakkor Memtest86 5 pass után sem mutat hibát, ismerősömnél sem.
Próbáltam a feszültséget 2,6-2,85V között, időzízéseket 3-4-4-8-2T-től 2,5-3-3-6-1T-ig, freki 266mhz-től 440-ig. Mindig ezt csinálta.
Teljesen kuka, vagy van esetleg valami ötletetek? -
elfelejtette
veterán
Hali!
A memtest progival kapcsolatban annyit, hogy amikor az időzítéseket teszteltem, akkor volt olyan, hogy két kör lefutott a tesztből hiba nélkül, és azután a 3. körben dobott 25000 hibát.
Tehát az, hogy 1x végig megy a teszt hibátlanul, az még nem jelenti azt, hogy minden f@sza!
Üdv.
[Szerkesztve]"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Rover623
félisten
válasz elfelejtette #1790 üzenetére
De ő még az egy kört sem várta meg és máris lefikázta a progit...
primus inter pares
-
Dj Neo
tag
MI a különbség a 2 Ram között?
DDR2 PC6400 800MHz 2048MB GEIL ULTRA KIT 2DB (Chip BGA, 1.8~2.3VV, , SPD: 4-4-4-12) 25 020 Ft
DDR2 PC6400 800MHz 2048MB GEIL ULTRA+ KIT 2DB (SPD: 3-3-3-8, Paper Retail, Metallic-Orange Aluminum) 39 790 Ft
És végülis mi az az időzítés, mire jó konkrétan, mert látom, hogy pl. 4-4-4-12 vagy 3-3-3-8...?
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz FehérHolló #1794 üzenetére
Hogy teszteled le a teljes memóriatartományt, ha az OS nem enged hozzáférést számodra azon tartományokhoz, amelyeket más sw-knek osztott ki?
-
FehérHolló
veterán
válasz #65675776 #1796 üzenetére
Ugyanonnét kezdi feltölteni az inicializálatlannak fenntartott területet? Ha nem, akkor két teszt egymás után a megoldás, de valószínűbb, hogy igen. Előbbi esetben (ugyanonnét kezdi) viszont ha durva memóriahiba van, akkor fagy az egész rögtön, nem kell oda teszt, hogy az ember kiderítse, hogy gáz van.
Én arra gondoltam, amikor megkérdeztem, hogy ha oda is tudja adni tesztelőnek az egész memet egy pillanatban, és más progi is igényel utána, akkor elkezd swapolni a merevlemezre, és akkor már megint nem azt ellenőrzi, amit kellene.
Bocs, ha hülyeséget írok, de x86-os architektúrához még fél év visszavan, winfos memkezelése meg még messzebbi téma. Addig csak elképzeléseim lesznek róla, meg összeolvasott ismeretanyag.Skynet is real. It's called Google.
-
törölt tag
válasz FehérHolló #1797 üzenetére
A probléma ott kezdődik, hogy a Win a rendszerkomponenseket lényegében mindig ugyanarra a memóriacímre tölti be. Ezen változtat a Vista. De ez még mindig nem jelenti azt, hogy egyszerre hozzáférhetsz az egész tartományhoz. Már csak azért sem, mert a Vista előtti Win-ek bootolás során határozták meg a stack, buffer és prefetch területek méretét, ezek pedig menet közben nem változhattak (a Vista-ban már igen). Ha boot-kor kiosztott 512MB-ot ezen és egyéb kernelterületeknek, akkor ahhoz futás alatt sehogy sem tudsz hozzáférni. Ha a DEP aktiválva van, akkor megint korlátokba ütközöl (kód és adatterület elkülönítése és külön védelme).
-
FehérHolló
veterán
válasz #65675776 #1798 üzenetére
A memtest hogy védi ki, hogy nehogy hibás helyre kerüljön a saját prefetch-e, verme és puffere? Egy minimálisat mindenképp le kell foglalni az ellenőrzés előtt (utána lehet bővíteni akár). Bár 512MB-ból is elég nehéz kiszúrni találomra a hibás részt, de gondolom nem bízza a véletlenre az első foglalást sem.
[Szerkesztve]Skynet is real. It's called Google.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest