Új hozzászólás Aktív témák

• zUlU53

tag

Sziasztok!

Egy vagy több okos emberkére lenne szükségem a következő problémával: van egy Asus P5B alaplap, benne 1 GB Samsung DDR2 800-as memóriával. Néha a gép fogja magát és pár másodpercre alkalmazások futtatása közben (akár egyszerű excel) elfeketedik a képernyő. Nosza, fogtam magam, és ráeresztettem egy Memtest86+ rev. 2.1-et. Majd többször hagytam végigfutni a boot utáni tesztet. Az első slotban 4 hibát jelzett, a másodikban 18-at a harmadikban első futtatásra semmit, másodszorra 7 hibát (sorba pakolgattam a 4 dimm foglalatba, a negyediket még nem próbáltam). Sajnos nincs még egy ilyen gép a közelemben, hogy más környezetben is lefuttassam hasonló szituációban a tesztet.
    Kérdésem az okosabbak felé: ez most alaplapi gond, vagy memória? Egyáltalán ebben az egyetlen gépkörnyezetben megállapítható?
    Ilyen fekete képernyők után az ember leállítja a gépet (de a hátul lévő kikapcsológombot is lelőve) és vár pár percet, akkor a gép ideig-óráig újra tünetmentes.
    Általában a fekete képernyő után is fut. Sajnos az első feketeség után már rendszeressé válik, képernyőgörgetésnél főleg, amíg újra nem indítom, teljes kikapcsolással, tehát a tápegységet is áramtalanítva.
    Gondoltam rá, hogy videókártya esetleg (egy 7950 pro).

Mindennemű segítséget előre is köszönök.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés