Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inhouse
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Akkor félreértettelek... Ezt így ott konkrétan nem írtátok, hogy miért változott volna meg, tehát marad a Telekomos szám. Illetve azt hittem a Telekomos számot csak a formátum miatt írtad. Előtte évekig ebben a formátumban működött, nem én állítottam be. Ezek szerint a Yettel nem volt ilyen elnéző...és ennyi. Máshonnan is kaptam tanácsot és ott azt írták, hogy hogyan lenne jó a Telekomos szám a Yetteles hálózaton...
Köszönöm! -
Inhouse
őstag
válasz
Inhouse
üzenetére
Eredmény van!

Közben az összes automata modem+SIM páros járt nálam, mindet lekérdeztem és elsőre a 21670-re állnak, ami a Vodafone...
Csak simán újra lekérdezve már átáll a 21625-re és működik. Az első adag már működik a helyén újra, mennek a CSD hívások. A távfelügyelet szerveren is meg lett csinálva, bejelentkeztek az eszközök. Viszont nem lehetett a programból SMS-t küldeni.
Minden lehetséges módon próbáltam beírni a Yetteles SMSC számot, üresen is hagytam, de nem lett jó. Aztán ránéztem AT paranccsal egy automatás modemnél, ahol nem állítottam semmit és a +36309888000,145 választ adta. Hoppá, tehát maradt a Telekomos! Viszont a programban hosszú évek óta a csonka +309888000 formátummal működött. Kijavítottuk és tadamm, megy az SMS újra. A Yetteles rendszer elvárja a korrekt formátumot, de maradt a Telekom SMSC szám.
Köszi mindenkinek a segítséget. -
Inhouse
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Sajnos nincs ilyen szintű diag, nagyon öreg parkoló automaták, korban hozzá illő RS232 portos 900/1800MHz-es modemek. Az átvitel CSD, hangalapú adatátvitel, ez csak 2G-van (volt..lesz?). 3db-ot néztem asztalon AT parancsokkal, az egyik elsőre nem tudott regisztrálni, majd fixre véve és vissza automatára már ez is megtalálta a 21625-öst. A másik kettő alapból jónak tűnt. Mindegyikkel tudtam SMS-t küldeni AT paranccsal.
Úgy kezdték, hogy nem jelentkezett be a zömük, csak pár darab. Majd 1-2 nap múlva még 2 megjavult, újabb 1-2 nap és már csak pár nem jelentkezett be. Aztán még 1-2 nap és megállt a szerveren levő modem, így most egyet sem látunk. Adtunk neki időt, de nem jött vissza, így őt is tesztelnem kell. Sima hanghívás tiltott rajtuk. A Telekomos kapcsolattartó javaslata az volt, hogy nem tudjuk átállítani 3G-re?
Van még a telefonközpontban is egy dupla SIM-es ISDN-es modem (ez független az előzőektől, csak kimenő hanghívásra), azon firmware-t frissítettek, mert nem tudott roamingolni, azóta feljelentkezik a hálózatra, látja a 21625-öt, van térerő, vannak cellainformációk, de hívni nem lehet rajta keresztül. Ezt egy külsős cég kezeli.
Kb azonos időben hívott anya, hogy nem tud telefonálni (a szomszédéról ért el). Azt jelezte neki, hogy nincs hálózaton. Kikapcs, SIM ki/vissza, bekapcs és ment. Azóta jelezte, hogy még egyszer elment, de már újra tudta indítani, azóta jó. -
Inhouse
őstag
Használ valaki olyan 2G eszközt, ami CSD-n kommunikál? Mik a tapasztalatok a Telekom->Yettel 2G átállással? Nekünk nem túl jó...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- Autós topik
- Kutya topik
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Unreal Engine 5-re vált az Alien: Isolation folytatása
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- I7 2600K - RX 580 4Gb - 16Gb DDR3
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- DDR4 Szerver RAM felvásárlás - napi árak, elsősorban nagy mennyiségben
- HP Victus Ryzen 7 8845HS /16GB DDR5 RTX 4060 / 1TB / 144Hz
- 230 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude 3190 - Intel N3350 I 4GB I 64-128SSD I 11,6" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csak simán újra lekérdezve már átáll a 21625-re és működik. Az első adag már működik a helyén újra, mennek a CSD hívások. A távfelügyelet szerveren is meg lett csinálva, bejelentkeztek az eszközök. Viszont nem lehetett a programból SMS-t küldeni.