Hirdetés
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
donjohnson
addikt
válasz
Dave1984
üzenetére
próbáld ki amit itt írtam: [link]
aztán indítsd újra a routert.
ha nem segít, akkor a kis letöltési csomagok nem triggerelik a CA bekapcsolást, vagy az N78 kapcsolódást és 4g alapsávi sebességgel töltesz (b1 vagy b3).
nézd meg telefonnal is, wifi hotspot-ot osztva, hogy úgy mennyi. vagy rakd át az otthonnet sim-et telóba net apn-nel.
én nem tudom elképzelni, hogy létezne ilyen spéci limit. ha rendes sebességlimitet kapsz, akkor az a speedtest-et is érinti: [link] -
donjohnson
addikt
válasz
SztiviVander
üzenetére
arra értettem, hogy ha valaki rosszul állítja be a klienst, akkor lassú lesz, sőt még a böngészés is akadozhat emiatt.
egyesek meg azt hiszik, hogy ezt a yettel csinálja nekik.eddig csak 100/100-as limitet láttam itt, amióta olvasgatok: [link]
ha mondjuk 2 nap alatt letölesz 500 gb-ot vagy nem tudom mennyi kell hozzá.
azt viszont könnyű észrevenni, mert akkor a speedtest is belassul szabályosan.arcszesz: rendben.
-
tomp
félisten
Vajon a GreenPacket Atom kültéri OtthonNet modemnek van saját felülete? Vagy csak a mellékelt ZTE routert lehet elérni?
-
Dave1984
őstag
válasz
Zephy
üzenetére
Ha aktívan torrentezel, térjünk rá vissza 1 év múlva.
Havi kb 100Gb a torrentforgalmam.
Első 2 évben nekem se volt lassítás,de mióta az újabb 2 évet aláírtam, azóta max 10Mbyte al tudok letölteni torrenten. Mondjuk a hálózat is terheltebb, már reggel se mérek 400Mbit nél többet estére már többször 200 alá bezuhan, gondolom ezért kaptam torrente korlátozást.Hozzáteszem nekem elég ez a sebesség,nem sietek sehova
-
arcszesz
aktív tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Jó, elhiszem. Lecseréltem a torrent klienst másmilyenre, némileg gyorsult tőle a letöltés. Eddig jóval lassabb kapcsolatom volt, pár napja váltottam othonnetre. Még tesztelgetem.
-
SztiviVander
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Függetlenül attól hogy engem nem érint se pro se kontra ez a dolog (nem torrentezek régóta), de mi lenne itt a "konteo"? Hogy a torrent forgalmat simán veheti "nem rendeltetésszerű használat" -nak (régebben "hálózat veszélyzetetése" -t használt az ászf-ekben) a yeti és emiatt a hálózat terheltsége függvényében akár korlátozhatja a sebességet is? Vicces, mert amúgymeg mindig az a mondás itt (is) hogy "a mobilnet nem torrentre való". És ezzel nyilván a yeti is egyetért, miért ne tenne azért hogy ez tényleg így is legyen?
-
Zephy
csendes tag
válasz
arcszesz
üzenetére
Most egy kicsit terheltebb lehet, a minimumnak számító 500Mb/s felé húz minden mérésem pedig a jelerősség még hangyányit jobb is mint általában.
Ideálisnak tűnt most nézni egy másik torrentet:
16.5GB 4 perc alatt jött le, 560Mb/s átlagsebességgel és 720Mb/s fölé is felugrott néha. Fogok még próbálkozni de ezzel nálam megoldottnak tűnik, legalábbis amíg próbaidőszakban vagyok, addig nem hinném, hogy nagyon hozzányúlnának. -
verti1
aktív tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Utána nézek, köszi.
-
-
-
Lacpac
őstag
válasz
ViZion
üzenetére
Mindenképp olyat nézz, ahol van band selection. Vagy menüben, vagy script. Ha az nincs, akkor egy ilyen cat4-es router nem valószínű, hogy sokat fog tudni.
Ha van, akkor sem biztos hogy jó lesz. Én inkább egy B535-öt szereznék be. Vagy inkább egy B818-at. Igaz beltériek, de a 818 hozta ugyanazt 4g-n mint a mostani 5g ZTE kint a tetőn 5km-ről. Igaz nem mindegy hova teszed és milyen pozícióba. -
-
Sziasztok! Itteni javaslatra lett otthon netem. A kapott routert nem használom, korábbi telenorossal működik. De gondoltam egyet, lehet veszek egy kültéri 4G/LTE modem-routert. Viszont a beállításokat a régiből nem tudom kibányászni.
Van vmi, hogy mit kellene beállítani?
Köszönöm
-
SztiviVander
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Szerintem egy picit talán több...

-
verti1
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy ki segítséget kérni. Új helyre költözünk. Az utcában ki van már építve az optikai hálózat, Telekom az év végére, jövő év elejére ígéri a beüzemelést. Erre az átmeneti időszakra szeretnék megoldást net és tv terén. Kézenfekvőnek tűnik a Yettel OthonNet és TV előfizetés. Lehet ezeket a szolgáltatásokat hűség nélkül kötni? Illetve 5g-s routert lehet tőlük bérelni ha jól látom. Azt is lehet hűség nélkül esetleg? Illetve nincs 5g ezen a településen, legalább is a telefonon csak 4g és a lefedettségi térképük is ezt mutatja. Lehet jobban megérné valamilyen 4g routert venni a bérlés helyett.
Köszi előre is a válaszokat!
-
tomp
félisten
válasz
SztiviVander
üzenetére
Még az ex vodás Arris kábelmodemet is meg lehet ölni 500 szállal pedig az sokkal bikább vas.
-
donjohnson
addikt
válasz
SztiviVander
üzenetére
nem viccnek, miért szerinted mennyi?
500 darab jelenlegi és amennyit még nyitvahagy függőben. -
SztiviVander
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
"dinamikus profilzozás": ha elérted a router maximális szálainak számát, akkor nem tud több újat nyitni, ergó lassabb lesz a letöltés.
Heh? Mennyi egy router maximalis "szalainak" szama? 500? Ugye ezt a mondatot viccnek szantad csak lemaradt a szmajli?
-
donjohnson
addikt
válasz
arcszesz
üzenetére
Zephy & Arcszesz:
"dinamikus profilzozás": ha elérted a router maximális szálainak számát, akkor nem tud több újat nyitni, ergó lassabb lesz a letöltés.
ha vársz több órát, az is megoldja, mert egy idő után eldobódnak a nem használt szálak.ilyenkor leveszed 50-re, újraindítod a routert, újraindítod a klienst. ha az 50 sok akkor még kevesebbre.
Arcszesz: azt is megnézheted, hogy letöltés közben megy-e CA a routereden. ha nem megy, akkor az azt jelenti, hogy a kis sebességű letöltési szálak nem triggerelik, hogy bekapcsoljon a CA, vagyis a b1 vagy b3 lte alpsávval töltesz maximálisan, ami kb 80 mbit/s ha jó helyen laksz.
alapvetően a mobilinternez routerek nem erre vannak kihegyezve hogy több száz, több ezer kapcsolatot kezeljenek.
a cisco gyártmányú kábel tv modemek jobban bírják a sokkal több párhuzamos szálat. -
Zephy
csendes tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Global max 100-on van és kábelen vagyok a routeren de egyébként annyit mérek telefonnal wifin mint géppel kábelen.
Viszont nem iktattam be saját routert a yetteles elé, amim volt korábban az csak AC, átadtam a családban oda ahol elég.Közben rápróbáltam egy másik torrentre. 25GB 11 perc alatt jött le, 240-320Mb/s közé állt be hosszú távon de időnként 400-ra is felugrott.
Ezek szerint mégis csak a seederek miatt nem ment 80Mb/s fölé legutóbb. Holnap napközben megnézek egy másikat, illetve többet is egyszerre.
Megjegyzem, én még 1.5 hétig a próbaidőszakban vagyok.A feltöltés egyébként nálam 120Mb-nél lehet korlátozva, mindig 110-120 jön ki mérésnél.
-
tomp
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
200 mbit/s fölötti wifi sebességet elég necces mérni, ha társasházban lakik valaki.
Heh? AX-en én most 374Mbitet mérek. Kábelen ugyan ennyit. Amíg One koaxom volt addig 700Mbit lazán átment a 80MHz-es csatornán.
Sajátomon kívül 21db wifi hálózatot látok szóval eléggé telített. -
Dave1984
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Ez nem azért van, nálam 50 global szállal is ugyanannyi a max sebesség,mint 100al.
Egyszerűen a torrentet egy ideje 10Mbyte downloadra lekorlátozta a Yettel. Kb 1 éve simán volt ez 30-50.
@Tomp Wifin át,de mint írtam 1 éve sokkal többel ment. -
Victoryus
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Én 40Mbps-nél még nem mértem többet feltöltésre, pedig 1 évig itt volt a Tp-link, most meg a Zte. Jelerősség 5/4 jel. Lefelé stabilan 260Mbps, de van amikor 600-ig felmegy.
A tegnapi kiesés mondjuk nem a Yettel hibája volt, nem volt áram a környéken, ez az antenna meg a víztorony tetején van, pont az áram nélküli terület közepén. -
Zephy
csendes tag
válasz
Dave1984
üzenetére
Épp ezt figyeltem a héten én is. Lassan 3 hete próbálgatom az OtthonNetet, napi többször mérem más-más időpontokban és mindig minimum 500Mb/s, általában inkább 650 de ritkán már láttam működni 800-as sebesség felett is.
Másrészről, mióta elkezdtem használni, először a héten kellett egy torrent és nem ment 80Mb/s fölé a letöltési sebesség, ami nagyon gyenge. Ezt akkor a kevés seeder rovására írtam de ezek szerint nem csak adott torrentnél és nem csak nálam ilyen. -
donjohnson
addikt
válasz
Atmosz
üzenetére
ha NSA módban vagy, akkor nem éri el az ingerküszöbét hogy CA-zzon. a speedtest-nél ugye mindenképp bekapcsol a CA (sávösszefogás).
ha viszont 5g SA módban van a rouetered, akkor lehet hogy távol vagy a toronytól. nézd meg NSA módban, hogy jobb lesz-e a helyzet.
lépj be a router webes felületére.
network mode
nézd meg itt: [link] -
Atmosz
csendes tag
Sziasztok!
OtthonNet esetében tudtok valami feltöltési korlátról?
Nyilván véges a frekvencia, forgalomszabályozás, meg sokan vagyunk egy toronyra, stb., de azt vettem észre, hogy a felöltés Speedtesten 50-60 Mbit/s, viszont Google Drive-ba, OneDrive-ba történő feltöltés esetén max. 20 Mbit/s a sebesség.
A routerhez vezetékkel csatlakozom, ha viszont a mobilom netét megosztom, akkor simán megugorja 2x-3x a 20Mbit/s sebességet.
Köszi!
-
Victoryus
addikt
Ma nem kapott áramot a közeli 5g torony, így csak 4g-re kapcsolódott a router. Hááát. Bár a Zte státuszjelző szerint 0,5/ 0,5/mbit--sebességet mért, gyakorlatilag semmit nem lehetett megnyitni pc-n böngészőben, telón wifivel még csak-csak. Régen meg 64kbit-tel is ment minden... Na ezért kell minden kedvenc zenét offline tárolni
-
RedCactus
őstag
Kaptam egy emailt a Yetteltől:
Személyes tarifa ajánlatod:
Részletek:
Yettel Prime Plus tarifa 11 hónap hűséggel. Havidíj bruttó 13.990 Ft
Válts most személyre szabott tarifára!
Ezt az ajánlatot visszahívás kéréssel érvényesítheted.
Ez szép és jó, de évek óta 9677Ft-ot fizetek a Prime Plus-ért... -
tomp
félisten
OtthonNet eszköz hűség alatt lehet eszközt cserélni?
-
hobzsolt
csendes tag
válasz
donjohnson
üzenetére
nekem 84. valami. Elméletileg az publik ip kéne legyen. Nehez tudom eldönteni, hogy a routeren (ZTE MC801A) a port forward nem megy, vagy más a problem. Lehet megpróbálom ha szerzek egy routert, hogy bridge módban megy-e.
-
-
MadMancs
veterán
-
mekka78
csendes tag
Sziasztok! Mennyi ideig kell másik szolgáltatónál lenni ahhoz, hogy visszatérhessek és Yepp! előfozető lehessek?
-
tomp
félisten
válasz
Markooo polo
üzenetére
1220-al szerintem nem kapsz olyan embert aki illetékes lenne.
Itt írj nekik Érdeklődés és információkérés témával.
Legyen nagyon részletes és akkor a műszaki csoporthoz irányítják a dolgot. -
whiskeys
őstag
válasz
SztiviVander
üzenetére
-
zzola
titán
válasz
fermacht1994
üzenetére
Nem gondolom, hogy bevizsgálják. Szemrevételezés kb., meg hogy nincsen-e rajta valamilyen zár (iCloud/Google), aztán megy majd vissza a pénz.
-
MadMancs
veterán
Jogos. Odaírhatnák.
Mondjuk felhasználók döntő többségében azt se tudja mi az az SA.
Pl kékeknél/magentánál is örömmel fizetnek 5G elérésért azt örülnek hogy 5G, nem lényeg hogy N28 DSS.Egyenként én NSA módban használom, nem játszok úgyhogy ping nem lényeg, ellenben N78 + 4G band-ek gyorsabb mint csak N78.
-
4Grider
félisten
válasz
fermacht1994
üzenetére
Az elállási jog minden online vásárolt telefonra érvényes.
-
tomp
félisten
válasz
Markooo polo
üzenetére
Hozz ki egy másik otthonnetet routerrel és abba rakd bele a másik kártyát. Ez után írj nekik, hogy a tőlük bérelt routerben nem megy.
Be KELL kapcsolniuk.
Ez után a routeres otthonnetet visszaviszed.MadMancs
Mondjuk nem ártana az OtthonNethez odaírniuk, hogy az SA kizárólag akkor érhető el automatikusan ha routerrel kéri az ügyfél... -
fermacht1994
aktív tag
Yettelnél online vásárolt telefonnál ha visszaviszem 14 napon bellül mondjuk 5 nap után akkor bevizsgálják majd visszaadják a vételárat? Nem előfizetésre vettem hanem kártyásan, de térerő gondjaim vannak vele illetve vannak még érdekességek. Marad a. 15 pro max.
-
MadMancs
veterán
válasz
Markooo polo
üzenetére
Csak egy kicsit kellett volna visszaolvasnod. Nappk óta erről szól a topic. Yettel router nélkül nincs SA. Csak routert bérléssel engedélyezik SIM-en SA-t.
-
Markooo polo
újonc
Sziasztok! Az volna a kérdésem , hogy van egy ZTE MC801A routerem amit nem a yetteltől bérlek hanem az enyém vettem egy pár éve. Váltottam otthonetre router nélkül viszont amikor 5g SA üzemmódba teszem a router akkor: limited service feliratot kapok mi lehet a probléma ? Talán roszz a router firmware? Ha jól tudom otthon nettel az SA elérhető . A probléma nálam vagy náluk lenne ,esetleg nem aktiváltak az SA-t ? Illetve hogy tudnám velük aktiváltatni ha ez volna a probléma?
-
snooze
veterán
válasz
SztiviVander
üzenetére
itt van, 1hónapra ennyi a dij, gondolom utána meg a drágább, de ezt nem irja..
link -
jbl
senior tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
beszarok rajtatok komolyan. oszd meg neki privátban ha már ennyire nem bírod magadban tartani.
-
szaboi6512
addikt
válasz
SztiviVander
üzenetére
Jelentkezz be és látni fogod...
Vagy regisztrálj.... -
válasz
SztiviVander
üzenetére
A hivatkozott link 2025 januári. Vélhetően akkor, annyi volt az ára.
-
whiskeys
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Még igen
-
snooze
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
azt az hogy? 🙂
-
trec12
addikt
válasz
zoli62
üzenetére
De a Yettel Tv kérhető lakossági számlás hang előfizetéshez is akkor nem kell hozzá OtthonNet. Gondolom akkor neked nincsen vagy csak az egy hónap ingyenesség miatt kérted így. Nekem nem tetszett a Yettel Tv, sweet tv inkább. "Fapad" ennek minden előnyével és hátrányával de nekem előny az egyszerűsége, gyorsasága. Meg egész olcsó ráadásul képminőségre is jónak mondható.
-
tomp
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
Miután megírtam nekik IMEI számmal együtt, hogy Yetteltől bérelt routerben nem megy fel rá csoda történt!
Most este hazaérve átkapcsoltam a routert SA-ra és megy!
Ezek szerint igazam van!
Miszerint mikor előfizetünk OtthonNetre és a rendszer hozzárakja a routert mint adatátviteli eszközt az aktiválja az SA jogosultságot is. Azaz ha nem kérünk routert akkor nem lesz aktiválva a jogosultság sem. Ez így mint ügyfélélmény eléggé nagy hiba... -
válasz
donjohnson
üzenetére
Több is van szanaszét az országban évek óta, és teszik a dolgukat.
Ez az első negatív tapasztalatom. -
4Grider
félisten
válasz
enginev3.0
üzenetére
Akkor már inkább Dellmont (voip), ha lehet hívást fogadni a yepp hívószámával.
-
válasz
4Grider
üzenetére
Furcsa. Pest megyében üzemeltem be, 1-2 napig tesztelgettem, jó is volt.
Lekerült Túrkevére, és azóta elérhetetlen OpenVpn alapon :-(
Pontosabban tegnap rácsatlakozott a cimbim laptoppal, aztán AnyDesk segítségével bele néztem a Miki-be, de nem nyúltam a konfighoz, és már működött is az OpenVpn kapcsolat.
Ki érti ezt? -
zzola
titán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Itt nem perc/egység/SMS van. Csak perc vagy csak SMS. Pedig én is gondolkodom rajta, mondjuk nekem szerencsére nem kell az SMS opció.
-
zzola
titán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Nem olyan nehéz ezt megérteni - szerintem.
-
enginev3.0
félisten
Most nézem hogy a yepphez az 50 perc az 50 perc? Nincs is benne sms?
-
-
Yettel a fizetős fix, publikus IPv4 esetén szűr bizonyos port-okat, protokollokat?
Az OpenVpn elérés mobil, LTE eszköz felé (MikroTik Wap Ac Lte6 Kit) hol megy , hol nem megy. Legtöbbször nem :-(
Se UDP-n, se TCP-n. -
Zsombe
senior tag
válasz
trec12
üzenetére
Akkor én vagyok a ritka kivétel, vagy csak szimplán bolond.
Én Digi optikáról váltottam OtthonNet-re és sokkal elégedettebb vagyok. Digi megbízhatatlan volt a végefelé, érezhető volt nagyon, hogy kezdte átvenni a One.Kb. 1 hónapja cseréltettem az 5G eszközt GreenPacket Atom H5-200q1 kültéri egységre. Azóta stabilan min. 500mbit a letöltés és 80-100mbit a feltöltés. A ping 20-25ms. És ami a lényeg, nincs szolgáltatás kimaradás, vagy lassulás, mint a
DiginélOne-nál. -
trec12
addikt
válasz
zoli62
üzenetére
Optikát cserélni erre otthonra teljesen értelmetlen max. ha drót fóbiád van.
Viccet félre téve én is kipróbáltam de maradtam az optikánál. Ettől függetlenül teljesen rendben van a Yettel 5G szolgáltatása. Mindenképp van létjogosultsága de ez ott frankó igazán ahol nincsen vezetékes net vagy esetleg nem akarnak bajlódni a vezetékekkel pl. egy kisebb iroda stb....
Persze jó 5G lefedettség nélkül nem sok értelme van.
-
zoli62
addikt
Adtam egy esélyt másfél év után az Otthonnettel kombinált Yettel TV-nek egy hónapos ingyenes próbával, lévén, hogy azóta hatalmasat fejlesztett a Yettel, már van lakáson belül is elérhető 5G. Mivel van optikai internet szolgáltatásom, a ZTE routert ki se bontottam. Aztán gondoltam egyet, és mégos bekapcsoltam. A nani SIM betevése és a bekapcsolás után hosszú ideig piros volt a network led. Ez már gyanús volt. mert rájöttem , hogy a SIM-et nem lehet teljesen beugrasztani a helyére, egy milliméternyi rész kilóg az aranyozott érintkezőből. Próbáltam körömmel benyomva tartani, de a piros led nem változott fehérré. Ez tényleg ilyen gagyi, vagy csak kifogtam egy rossz szériát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Gyúrósok ide!
- Gitáros topic
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Diablo IV
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 - 8G/256GB Onyx Black MAKULÁTLAN
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Akku: 92%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6 NITRO+ Vapor-X Eladó!
- DJI FPV Racer drón szett Motion Controllerrel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Persze jó 5G lefedettség nélkül nem sok értelme van.