- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
ricshard444 #40205 üzenetére
világos, csak azért bosszantott a téma, mert ilyen eredményeket kerestem és az adott topicban 1-et sem találtam, itt meg "tele" van vele.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Shokkolo #40199 üzenetére
mert ha nem tartjuk be a topicok témáját akkor ha valaki adott architekturáról keres eredményeket nem talál semmit. de nem az én feladatom betartatni, csak pont westmere-ep-s eredményeket kerestem volna aminek nem éppen ez a helye attól h s1366 semmi koze a bloomfield-ekhez.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
cinkoxid #40197 üzenetére
szinte ugyanaz az architektura? csak a csíkszélesség, a magok száma, az órajel és a cache mérete eltérő. gyakorlatilag a socket egyezik csak, de még az is csak jóindulattal mert ez nem desktopba szánt cpu, más kérdés h a legtobb 1366 lapban mennek megfelelo bios-al.
vilagos h magadnak csinalsz osszehasonlítást, de attol még irrelevans a ket eredmeny mivel nincs azonos komponens.
es ez nem kotekedes akar lenni. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
cinkoxid #40194 üzenetére
engem is erdekelnek az eredmenyeid a westmere-el de ad1 tanuljunk mar meg kepet kivagni, ad2 ez miért nem a xeon topicban van, miért a bloomfield-ben? ad3 ha szintetikus tesztet futtatsz (3dmark pl) összehasonlítás céljából legalább azonos körülmények között tedd pl vga-k tekintetében, mert így semmi értelme.
megjegyzés vége. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
AirBooms #20853 üzenetére
ja ezt most olvasom csak, jeez, honnan ástál elő egy full bontatlan lapot? ebben az esetben lehet, hogy még az a bios van rajta amivel kijött a futószalagról 2éve
hát érdekes, ezesetben lehet, hogy csak egy C0 segíthet rajtad, de ettől függetlenül, nem normális, hogy postolni sem képes.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
AirBooms #20859 üzenetére
ilyet láttam már: no boot, welcome után idő és kész a tünet lap halál volt.
cpu init errornál pedig cpu halál volt.
ha c0 bios van rajta akkor is kéne postolnia egy d0-val, vagy legalább valami életjelet mutatni, gultown-ok is mentek a r2e-ben még mielőtt kiadták volna a hozzá való bios-t, nem hinném, hogy ennyire régi lenne a rajta lévő bios hogy ennyire életképtelen legyen a lap hogy postolni se tudjon egy d0 920-al. max kiírná hogy unsupported microcode de mennie kéne, ahhoz elég komoly lap, hogy tudjon ilyesmit szvsz. de mindenképp meg kéne nézni más környezetben. táp, cpu, ram. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
AirBooms #20275 üzenetére
beleszól, p6t dlx 1.20v nb fesz alatt be se bootolt nálam anno 200bclk-n. szóval lapfüggő de bizony előfordul, hogy emelni kell a stabilitáshoz, viszont nem fűt annyira hogy ehhez víz kelljen, max át kell pasztázni a gyári bordákat, mint ahogyan a fent bemásolt 100 éves privátomban is leirtam
Sárpac: én ugy tudom ezek a low esr solid kondik 105 fokig birják hivatalosan. másrészt pont a DFI az ahol nincs telenyomva, nézz meg akármilyen giga v asus lapot, szivok is a szigeteléssel
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Achill3uS #20247 üzenetére
bocsánat egy szó kimaradt a 2.-es pontból: növelni a dram/uncore arányát hatásosan. az életben nem járattam még 1:2-es arány alatt uncore-t, kb annyi értelme lenne mint....szóval nem sok
AirBooms: nem sok időm van fórumozni, de persze nekemis most kell szabira menni
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
AirBooms #20246 üzenetére
mint azt teis jól tudod a magas uncore-hoz a 3 csillag együttállása elengedhetetlen
1. jó IMC-vel rendelkező cpu (ami nem egyenesen arányos azzal, hogy jól megy órajelre!!!)
2. jó RAM, gagyi 2000-ren sem stabil ramokkal soha nem fogsz magas uncore-t elérni mivel minimum 1:2-es osztásban tudod csak növelni a dram/uncore arányát
3. a lapon múlik a legkevésbé, de legalább egy P6T Deluxe/UD4P szintü deszka szükséges a művelethez megfelelő bios-al ellátva
persze befolyásoló tényező a cpu hőmérséklete is, mivel az IMC-t is túlmelegítheti ami instabilitásra ad okot, ergo nem fogja elősegíteni az uncore órajelünk növelésétna de rég volt, hogy erre tévedtem. pü megy.
-
Achill3uS
nagyúr
igen teljesen normális értékekkel, de ez cpu függő is. viszont prime-ot több mint valoszinüleg nem fogsz tudni ott futtatni, mivel kb minden alaplapnál (még az EVGA Classified-nél is) 210-220 BCLK felett pcie frekvencia növelésre van szükség a magasabb BCLK eléréséhez, stabilizálásához. amit mondjuk 24/7 járatásnál nem feltétlen jó ötlet 100mhz felett használni mert különféle instabilitást okozhat.
-
Achill3uS
nagyúr
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
#97544192 #6894 üzenetére
ha default-on működik minden stabilan akkor 2 lehetőség van: 1. az adott hw-ek nem igazán tuning barátak vagy összeférhetetlenség van (pl lap és ram között), 2. nem tudod beállítani. általában logikusan felépített hibakereséssel ki tudod szűrni te magad a tuning szűk keresztmetszetét. az agresszív hozzáállást nem díjazza a gép
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
tome.jr #6558 üzenetére
jóformán csak extrém tuningnál van valós előnye - ugye nincs szorzózár, így nem 'limitálja' a brutálisabb órajeleket a BCLK. viszont levegővel/vizzel, de még keményebb tuningokkal is egy jobb lapban egy jó 920 D0 simán elég még benchelni is, nemhogy játszani vagy bármilyen 24/7 felhasználásra...
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
sniper elite #6555 üzenetére
nem a 920-on dolgoztak, hanem alapvetően az egész bloomfield architektúrát 'frissítették'. 920 940 965 C0-kat váltja a 920 950 975 D0 stepping. nincs ilyen hogy előnyök összpontosulnak egyes tipusokban. a D0 jobban skálázódik cpu/bclk/uncore órajel tekintetében, kisebb a feszültség igénye mint a C0-nak -> elvileg kevesebbet fogyaszt, vmivel hüvösebb. De mindez factory default-on nem igazán jelentős, viszont manuálisan csökkentheted nem gyengén.
-
Achill3uS
nagyúr
tényleg vannak durva darabok, de mint már mondtam, ugyanolyan fontos, hogy bírja a magas bclk-t, és jó imc-je legyen (és még jöhetnék a coldbug/coldboot kérdéskörrel is extrém tuningnál
), ezért számomra az a jó cpu amelyik mindben egyszerre kiemelkedő.
de tessék ha nekem nem hiszel, és linkeled itt a gagyi 1M-eket: [link]
-
Achill3uS
nagyúr
szerintem meg menne. p6t deluxe-nak se gyengébb a pwm-je mint a p6t ws-nek (ugyanúgy 16+2 phase), csak a p6t dlx egy qpi temető az újabb asus lapokhoz képest
egyébként egy eredményem megbújt a validok között...
úgyhogy a GENE-vel az elért max bclk ln2 alatt 242.43MHz volt
(Rampage II GENE teszt) -
Achill3uS
nagyúr
tessék: 920 D0 @ 4G 1.20v prime on air
-
Achill3uS
nagyúr
-
Achill3uS
nagyúr
csak egy gyors bclk teszt léggel: Gene + D0
-
Achill3uS
nagyúr
ezt bármelyik programmal meg tudod csinálni, attól még nem fog a memória jobb címzést kapni, mert megküldöd a cpu-t real time-ba. memtest-nél az elérhető memória hiánya miatt nem tudsz elérni más alkalmazást normál prioritáson is. prime-nál nekem eddig se volt problémám smallfft futtatásával, i7-nél pedig az eddigieknél is kevesebb értelme van a blend-nek szvsz.
-
Achill3uS
nagyúr
mit jelent neked az uj prime? énis használtam már a 64 bitest.
és közel sem személyes oldalról közelítettem meg a dolgot, hogy amit te látnál az rossz, csupán azt mondom ne feltétlen bízz meg egy programban, nézz utána több oldalról, hogy valóban akkora terhelést végez-e mint amennyire ő azt állítja neked az oldalsávban. pl ha közben netezel, meg filmet nézel, irhat akármit ki az a teszt hogy ő bizony 100%-ra terhel minden szálat, akkor vajon milyen erőforrásból szolgálja ki az azon kívüli utasításokat? -
Achill3uS
nagyúr
ez tipikusan olyan különbség mint amikor szoftveresen vagy fizikailag mérsz ki egy adott feszt. ha neked egy program azt irja ki hogy 100%-ra van terhelve a cpu vagy memória, el is kell nekem hinni azt feltétlenül? a prime-al nekem az a gondom, hogy nem mutat akkora stabilitást - a ramok irányából - még ha 10 óráig is futtatod mintha lenyomsz egy memtest-et 700/900mb-os ablakokból terhelve 1000%-ig, amikor az egeret is alig tudod megmozdítani közben
ehhez sztem semmi köze hogy kinek mire van szüksége, a cél közös, mindeki biztosra akar menni, rendszere/alkatrészei stabilitásának kérdésében.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
#97544192 #5069 üzenetére
És szerinted létezik olyan, hogy 1 napig rendesen be van lőve, utána lévő nap meg úgy gondolja a cuccos, hogy már nincs belőve rendesen, és nem hogy 1600 MHz-en, hanem még 1066 MHz-en sem képes működni?
igen, tuningnál előfordulhatnak ilyan anomáliák rossz beállítások, vagy önhibán kívül memória support problémák miatt egyes alaplapokkal, bios-okkal, láttam énis ilyesmit már, fölösleges ezen mérgelődni, ehhez türelem kell, különben egy szervízben ha alapon megy valami stabilan úgysem tudnak segíteni. azt pedig hogy a tápod miatt instabil-e a rendszer először mindent teljesen alapon érdemes letesztelni, minden vissza default-ra és 2-3 napig csapatni prime-al 3dmark-al és mindennel amivel tudod, ha nem térdel meg, ilyen "minimal" tuningot amit csináltál 3.6G 1.30v, lazán bírnia kéne, de még azt is megteheted, hogy kölcsönkérsz egy gyengébb vga-t és bestabilizálod a cpu+lap+ramokat, amikor pedig visszarakod a 285-öt semmi gond nem lehet kivéve ha tényleg táp gond.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
ADAM1337 #4961 üzenetére
mint nyilván teis tudod egy 1600c9-en és 1866c9-en binnelt ram között még ha azonos chip-ek is kerülnek rájuk hatalmas különbségek lehetnek tuning tekintetében. ám ha konkrét példát akarunk alapul venni, az 1600c9-es corsair-okon legjobb esetben is valami nagyon gyéren leválogatott samu hcf0 van - bár sztem még az sem - míg a dom gt-ken elpida hyper. aki kicsit is járatos a témában tudja, hogy az utóbbi a híres 2500c10 később pedig 2000c7 1.65v-n beharangozott 50nm-es chip. hogy ezekből miért lett "csak" 1866-os kiadás, az ezen a helyen és ponton lényegtelen. amire ki akartam lyukadni, énis mint jugeen, ezek a ramok mind a jedec szabáványon alapulva 1333-masként jönnek le a gyártósorokról, így innentől kezdve, tuning ill. xmp nélkül be se tudod lőni úgymond "alapra". így egyet kell hogy értsek, azzal, aki nem tuningol csak játszik, teljesen felesleges ilyen ramra költenie. viszont ez mindenkinek a privát dolga mi az ami számára felesleges, mit engedhet meg magának, mire van szüksége, és mire nincs.
-
Achill3uS
nagyúr
nem unjátok még honapok óta ugyanaz a lemez?
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Dr.FantastiK #4570 üzenetére
ez nem elvárás és alaplap kérdése. a te eredményed 1700c9-en messze nem reális, inkább 2200c9-en kb.
összehasonlításnak serito eredményei kingmaxokkal 1800-1900c9-en ha nekem nem hiszel: [link] [link]
de a tessék, itt az eddigi legjobb everest-em xp alatt: 23k@2240c8
de valószínüleg win7 alatt ennyire "gyors", meg fogom mérni énis, csak nem szeretek hivatalosan még nem kiadott os-el tesztelni, éppen az ilyen esetek miatt, amig az os sem hiteles, a rajta készült eredmény se lesz az. -
Achill3uS
nagyúr
akinek vtt rinyája van vegyen DFI-t
2000c9 1000% memtest-pass
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
SzlobiG #3909 üzenetére
bench-re ezek sztem teljesen normális értékek az adott frekvenciákhoz (bár a pll-t én nem emeltem soha 1.80 fölé) cpu-nak meg annyit adsz amennyit megkíván x mhz-hez nincs nagyon mit tenni (max ha kikapcsolod az smt(ht)-t de akkor winrar-t nem igazán tudsz tesztelni, se 06/vantage-t), a többi csak rajtad mulik meddig mész el, de az 1.60-al azért már ovatosan, 3d-t nem ajánlok annyin futtatni
-
Achill3uS
nagyúr
ez így nem igaz, hogy nem számít a magas nb és ram frekvencia egy 3dmark-ban. nagyon is számít, csak persze, hogy nem annyit mint +100mhz a prociba. de ez a 2. lépés a jobb eredmény felé, hogy tudod finomhangolni a rendszered...
egyébként ha feltesztek turbov ablakot az eredmény mellé (legalábbis asus-osok) akkor látni fogjátok a beállított qpi, dram és egyéb feszeket is - azonkívül hogy onthefly lehet állítani, ami elég hasznos ha épp kidob valami teszt.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
SzlobiG #3864 üzenetére
hát még a peltier
zájec: és miért kellett ezt kommentálni akkor? de azért hidd el, lehet, hogy más örülni fog ha ezek a dolgok esetleg többször is elhangzanak. nem csak, a milyen hűtőt vegyünk, vagy a gyártók már megint le akarnak húzni minket kérdéskör ismétlődik oldalanként...
-
Achill3uS
nagyúr
oldalakkal előrébb is már mondtam, hogy nem lehet. azért mert a giga biosa más, és kapsz egy manuális szorzóskálát amivel elméletben lehet ügyesen számolgatni, de ha be akarod állítani azokat az értékeket amik szerinted majd mennyire menni fognak, és az i7 korlátaiba ütköznek ugyanugy nem fogja vinni mint akármilyen másik lap amiben ezeket alapból nem láthatod, mint pl a p6t dlx, ahol nem hiába irja szlobig, hogy nem lehet effektiv 2x-es ram sebességnél kisebb nb frekit vagy ha tetszik ucore-t állítani. a qpi frekinek semmi köze ehhez az egészhez, az egy virtuális orajel ha tetszik, igazából tökmind1 mennyin van, csak stabil legyen. az, hogy az ucore mennyit bir az pedig cpu imc és ram függő.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
sniper elite #3830 üzenetére
neked ~140k jó?
-
Achill3uS
nagyúr
így van. ezt az XS topicot már linkeltem, erről szól: Core i7 Vdimm/VTT Graveyard
-
Achill3uS
nagyúr
csak egy dolgot felejtesz el, 3GB ramod van...
feszültség mindenkinek a maga dolga mennyit akar adni, ha te 1.35-nél nem akarsz többet mert az van az intel pdf-ben, és elég az 1600, akkor nem adsz.aki nincs tisztában 1-1 fogalommal és az angol sem probléma ezt fussa át, p6t dlx bios beállítások, feszültségek rövid magyarázata, bár nem tegnap íródott de úgy látom igencsak szükség van rá: Intel Core i7 920 overclocking (Asus P6T Deluxe)
-
Achill3uS
nagyúr
na látod ez a baj az egész kóráj7-ben ... nincs ilyen...
szóval egy kicsit , ilyen szempontból el lett cseszve ez az egész.......
nem tudod egészségesen használni 1800-200mhz között a ramokat....ez jogos, de ha az intel dokumentációt akarod alapul venni "egészséges feszek"-nek, akkor azt is nézd meg hivatalosan mennyi az a ramsebesség amit olyan szabványnak tekintenek benne mint az 1.35v qpi-t. segitek: 1333. az alaplapok dobozán már az 1600 is OC-ként van feltüntetve. én nem érzem úgy, hogy el lenne cseszve, nézd meg, ha default-on belövöd a rendszered, 2.66G ddr3 1333 cl9, már akkor is teljesen default feszültségen és órajelen 24/7 nagyobb memória sávszélességet kapsz mint c2d-ben valaha el tudsz érni. csak agyonhúzott ram&nb-vel egy everest erejéig.
végülis nem .... nekem az alap 1.10v is elég volt a 190BCLK-hoz.. majd rápróbálok mennyi kell a 200-nak...
mondom, procifüggő
igan az vagyok , az anyagi lehetöségeimhez mérten ... ami szükös..
persze, mindenkinek, mo.-on vagyunkde azért i7 mellett nem hinném h éhenhalnál - de tudom, hogy honnan indultunk ki, és meg is értem, nem érzed szükségét az 1500-1600mhz-nél gyorsabb ramoknak, nincs is ezzel semmi baj, de hidd el nem értelmetlen az mindenkinek.
nem találok ki semmit , te montad ki...amúgyis a 2000+ ramgyártoknak csak az a céljuk hogy egy jó zsiros árcédulával eladják a ramjaikat...
miért, az életben kinek nem az a célja? nincs ingyen ráksaláta -
Achill3uS
nagyúr
egy frekvenciával nem tudsz "szétgyakolni" egy rendszert. ha nem bírja azt az értéket amit beállítasz ugyanúgy jelentkezik az instabilitás mint pl proci tuningnál, belefagy. ha megtaláltad azt az órajelet mondjuk auto ucore és qpi link beállításokkal ahol a ramod stabil, kezdd el növelni az ucore értékét ameddig bírja, a qpi link-eket is végigpróbálgathatod, de utóbbi nálam nem eredményezett soha semmit, afaik az ucore szorzata, jobb oldalt a bios-ban még azt hiszem mutatja is a p6t dlx, hogy kerül kiszámításra.
-
Achill3uS
nagyúr
annyit adsz amennyit akarsz hétköznapra ha neked az intel dokumentáció és a jedec szabvány szentírás akkor az, nem foglak győzködni semmiről, de megnézném azt a rendszert ahol stabil ddr3 2000+ elérhető 1.35-ös qpi-vel. és mivel kiadnak ilyen ramokat, ki ne találd nekem, hogy minden ramgyártó a processzorokra káros alkatrészeket árul.
pll/ioh valóban magas, de a kijelentésem nem is azokra irányult, egészséges vagy sem, nincs befolyással a stabilitásra amit szlobig tesztelt vdimm/qpi-ről szólt a fáma. pll-t valóban nem érdemes növelni, ioh 1.24v nem sok ha 200+ blck-t akarsz, de p6t dlx nálam auto ioh-n is megviszi - de ez cpu függő.
nem történik hangrobbanás. ezt mindenki tudja a hozzászólásaidból, hogy megrögzött ár érték arány vásárló vagy. attól hogy nem akarsz soha egy rendszerben mindent a lehetőségekhez képest maximalizálni lehet, hogy 25 másik ember igen. neked nem éri meg az a 10-20-30% plusz sávszélesség akkor nem éri meg, nem az én dolgom.
-
Achill3uS
nagyúr
mennyi marhaságot írtok össze szegény szlobignak... mióta kéne egy uncore-t vagy qpi frekvenciát korlátozni, és még csökkentse a ramok alá?!
megnéztem a fentebb linkelt beállításait és nem láttam semmi kivetni valót benne, ram 1800, nb freki a duplája, qpi fesz jó, vdimm jó, mint az ábra mutatja stabilak is.
pár dolgot viszont tisztázzunk. magas sávszélességet 2 dolog fog hozni. 1 minnél magasabb ram órajel, 2 minnél magasabb ucore frekvencia. előbbi alappillére egy jó ram de ahogy emeled a ram órajelet annál több vqpi-t fog igényelni a rendszer tetszik vagy sem, ezt vdimm-el se fogod tudni ellensúlyozni. a magas uncore pedig már nem csak a ramodon, hanem a procidon is múlik, illetve az imc-n! hcf0 chipekkel a cl7-et marhság erőletetni (pl 2000 cl9-el is lehet elérni irdatlan magas sávszélességeket, magasabbat mint egy 2000 cl8-al akár. csak nyomani kell az nb frekit, subtimingok, trfc és miegymást is), azonkívül nem is profitál annyit az alacsony időzítésből mint annyit amennyit gondolsz. nálad persze, hogy addig kell szűkíteni a timingokat ameddig csak lehet, mert az a szerencsétlen kingmax nem bir magasabb frekiket. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
tome.jr #3613 üzenetére
tessék ott van mind2 game teszt a végén: GTX295 teszt
-
Achill3uS
nagyúr
nyomj be egy blendet és nézd meg feladatkezelő/teljesítmény fülnél ahol a magok terhelését is nézed, a fizikai memória kihasználtságot, kb a felét ha beterheli...
használj windows-os memtest(pro)-t, 900mb-os címzéssel ha 3gb ramod van 3x megnyitva, 6gb akkor 6x, és úgy indítsd őket egymás után. kis idő lesz mire elkezdi vista-n mindet tolni és nem garantálom, hogy közben fogsz tudni mást is csinálni, de nézd majd meg kb ~97%-os lesz a memoriahasználatod. ha elmegy ~1000%-ig error nélkül oké és stop. én ezt hívom ramstabilitásnak -
Achill3uS
nagyúr
nézegetem, de ha nem veszem észre cinkes, hogy nem reagálok ilyesmire, irj inkább privit máskor ha valami nem világos amit leírtam.
hát nézd, intel dokumentációban lehet, hogy az van, de hivatalos info az 1.65 "safe" is. én 1.40~1.50 körül használom 24/7, tesztre 1.60~1.65 körül p6t dlx-ban joideje, szólok ha baja lesz a procimnak
de ezis olyan mint az fsb vtt para volt 775-ben. majd idővel kiderül, de azért vannak az olyan topicok is amit linkeltem...
de jugeen is írta párszor, bclk és ram órajel függvénye mennyit igényel meg a rendszer. asus-ban 2000mhz felett nem úszod meg 1.60v alatt. -
Achill3uS
nagyúr
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
westlake #3289 üzenetére
lehet gyülyteni ezeket is, de mint kiderült hogy azok a számsorok mindössze azt jelzik melyik gyártósoron és hol készült az a proci, semmit nem jelentenek a megfigyelésen (és leginkább hipro kezdte el ezt a dolgot XS-en) alapuló spekulációk. mint tudjuk az azonos fpo sem garancia semmire. de a semminél több támpont
itt az én fpo-m is: 965XE #3835A577
-
Achill3uS
nagyúr
ki beszél itt core2-ről? egyébként teljesen igazad van, de hidd el, hogy vannak még emberek akik nem a bugdet-et akarják megvenni mindenből, rampage extreme, qx és egyebek után kétlem h szlobig pont a rambol venne oem 1333-masokat, nem véletlenül ajánlottam neki a saját ramjaimat
-
Achill3uS
nagyúr
-
Achill3uS
nagyúr
ez jogos, de a különbség még mindig ott van a személyes vélemény/tapasztalat és az objekvititás között, hogy nem fogom mind2 esetben ugyanazt javasolni, hanem az utóbbi arról szól amire neked van szükséged nem pedig nekem. kivéve ha megegyeznek az igények (leegyszerüsítve "átlagfelhasználó nem tuningolhat? miért ne!"), ebben az esetben minden szempontból azt fogom ajánlani ami nekem a legjobban bevált és különben is jelenleg jobb mint a többi
-
Achill3uS
nagyúr
pont rátapintottál a lényegre, hogy nem ajánlom jobban az asus-t egy átlagfelhasználónak mert a ramok jobban mennek benne, vegyen csak ud4p-t ha az tetszik neki jobban akár a fogyasztás miatt ha abban jobb vagy olcsobb és mint írtam biztosan megfelel az igényeinek elvégre valamiért azt válaszotta. elég ha csak az vesz p6t dlx-ot akinek szüksége van arra amit azok a lapok tudnak, de mondhatok dfi-t is akár, nem az érdekel egy lapban, hogy ki gyártotta, hanem, hogy mit tud.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Buldozer99 #3193 üzenetére
-
Achill3uS
nagyúr
amit linkeltem tesztet , már ott is jobban szerepel a Gigabyte mint az Asus lapja...
csak kiváncsiságból, ezt a végkövetkeztetést mi alapján vontad le?
ahogy én látom a tesztet, egy default összehasonlítás és hol a ud4p hol a p6t dlx a gyorsabb. de aki ez alapján akarja eldönteni melyiket veszi, annak úgyis teljesen mindegy mert abszolut átlagfelhasználó, és közel sem valószínű, hogy életében 1x is hozzá fog nyúlni a BIOS-hoz. amíg nem veszel "normális" ramokat és nem állsz neki benchelni (~2000mhz felett) egy ud4p is 100%-osan kielégíti bárki igényeit ebben biztos vagyok. de, nem hinném, hogy értelme van ennek az állandó versenyeztetésnek objektivitás nélkül - és itt most nem arra gondolok, mint pár post-al feljebb valaki megkérdi A vagy B. -
Achill3uS
nagyúr
csináltam gyorsba nektek egy kis prime-ot összehasonlitási alapnak: TRUE-CU+Delta120mm-1400rpm@4G-htoff-prime semmi sincs polirozva, ocz freezer paszta.
-
Achill3uS
nagyúr
nem kell feltétlenül a lanparty-t megvenni, a nemrég bejelentett DK X58-T3EH6 is ~ugyanazt a szintet hozza, -2 fázis, olcsobb ~50-60 euro-val, de szvsz aki nem áldoz ugyanannyit egy jó ramra vagy épp ellenkezőleg, nem tuningol, fölösleges behozatni, vegyen asus-t vagy giga-t.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
strebacom #2860 üzenetére
amennyi idő alatt itt stresszelsz, hogy senki nem válaszol 8 összehasonlító tesztet átolvashattál volna (ide a topicba is rakatnyi be van linkelve) levonva a saját következtetésed a saját igényeid-pénztárcád alapján nem pedig valaki igen vagy nem-jére alapozva [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- AMD Ryzen 7 7700X - 8 mag 16 szál - AM5 - ÚJ! Bontatlan
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- AMD Ryzen 5 7500F Processzor - Készletről Azonnal - 27% Áfás Számla & Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló