- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Rap, Hip-hop 90'
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Ben-
veterán
Letesztelték, hibátlanul működik, meg is vették.
Nem tudom, hogy milyen memóriákkal próbálgatták Nagykanizsán, ami miatt azt gondolták, hogy döglött, de most meg elsőre elindult és azóta is tökéletesen működik. No mindegy, ez van.
-
-Ben-
veterán
Nem akar vele tovább kísérletezni, úgyhogy bukó.......
Azért köszi a segítséget.
Adok fel hirdetést is aprón, de ide is írom:
ha van itt valaki, aki gyűjti a lapokat/vagy érdekel valakit ez a lap (Gigabyte EX58-UD3R), akkor jelentkezzen. Nekem semmilyen alkatrészem nincs már, amivel letesztelhetném, így szívesen elküldöm országon belül ingyen bárhová. Ha tesztelés után működik, akkor "gombokért" odaadom, ha nem, akkor meg mehet a falra dísznek, vagy a kukába.. nekem mindegy.Baromira érdekelne, hogy tényleg megkotlott -e vagy csupán bénáztak és nem tudták beüzemelni....
-
-Ben-
veterán
válasz
jokeph #47219 üzenetére
Köszi..
Alpi.: kérdeztem, de nem tartja valószínűnek, hogy rossz slotokban próbálgatják, mert számtech üzletben/bontóban próbálgatták. Persze ettől még hibázhatnak. Egyébként egyesével próbálgatják... Nem tudom. Nehéz ez így...
Nekem egyetlen alkalommal produkált ilyet ez a lap: amikor nem tetszett neki a ram. Pörögtek a ventilátorok, égtek a ledek és se kép, se hang. Kiszedtem, megkapta a régit és megint jó volt. Nem értem, hogy mi lehet....
-
-Ben-
veterán
válasz
MasterDeeJay #47210 üzenetére
Lehet, hogy buta kérdés, de lemerült elemmel is működhet az elem kiszedése?
(Nem vagyok nagy guru.. bocs..
) Nem örülnék, ha megdöglött volna a lap. Jó szolgálatot tett és egy költözést átvészelt már 2 évvel ezelőtt...
jokeph: nem, a ramjai külön el lettek adva. 2X8GB Kingston ramokkal próbálkozik, de pontos információm nincs. Megkérdezem...
-
-Ben-
veterán
Sziasztok,
Érdekes dologgal állok szemben.... Volt egy Gigabyte EX58-UD3R (rev. 1.6) lapom, benne egy Xeon W3680. 2x4GB 1600 MHz memóriával és egy GTX 1060 -nal használtam. Húzva, nyúzva sosem volt, de még csak túl sokat használva se..... Soha nem volt vele semmi gondunk, tökéletesen tette a dolgát.
Viszont a probléma az, hogy néhány napja eladtam az alaplapot a processzorral és a vevő szerint nem működik..... Erősen meglep, mivel nem volt semmi baja. Lementettem az adatokat, kikapcsoltam, gondosan becsomagoltam az eredeti dobozába és elküldtem futárral.
Elvitte számtech boltba, ott se tudták életre kelteni. Állítólag szépen pörögnek a ventilátorok, de se kép se hang, se hibajelzés, semmi. Szerintetek merre kellene elindulni? Nem akarom elhinni, hogy megdöglött....
-
-Ben-
veterán
Figyelem! Elképzelhető, hogy jókora hülyeséget kérdezek most....
Tápot cserélek és a régin 4+4 pin CPU csatlakozó van, az újon 4+8 pin. Ebben az esetben tökéletesen megfelel, ha a 8 pin -t csatlakoztatom? Eddig csak 4+4 -es tápjaim voltak, nekem kissé új ez a 4+8.
-
-Ben-
veterán
válasz
Remus389 #45297 üzenetére
Egyébként AMD-nél mindig sokan emlegetik ezt a „van még benne lehetőség” dolgot. Viszont nem tudom, hogy mennyire reális, hogy egy 7nm -en készült 12+ magos processzort ugyanúgy kihajtson az alaplap, mint egy 4-6-8 magos 14 -en készült darabot. Rendesen működik kompromisszumok nélkül?
-
-Ben-
veterán
válasz
Remus389 #45280 üzenetére
Persze, van igazság abban, amit írsz...
Pont ezért nem is fogok jövő nyárnál előbb vásárolni.
Na meg kérdés, hogy 13-16% különbség az i9-9900k javára megér -e akkora többletet. Valószínűleg 200.000 alatt nem vásárolható majd meg, ellenben a 2700x már most is van 95k körül. Szvsz nem éri meg... -
-Ben-
veterán
válasz
jokeph #45277 üzenetére
Ez is egy járható út..
Csak egyszerűen nem szeretek ezzel túl sokat babrálni, mókolni. Ezen agyalni meg főleg nem szeretek...
Általában összedobok egy többé-kevésbé erős és modern konfigot, majd ezután hajtom ~8 évig. Utána frissítek rajta valamennyit fillérekért (némi + ram, esetleg processzor csere) és a 10. évben leselejtezem valamelyik idősebb/vagy fiatalabb generációnak a családban....
-
-Ben-
veterán
válasz
Remus389 #45275 üzenetére
Ez igaz... Mondjuk az AMD izzad, tövig nyomja a gázt, de azonos mag/szál esetében továbbra is erősebb az Intel.
Persze ez részletkérdés. Most pl. 130-150.000 ft között mozog egy 6 magos 8700k, ezzel szemben 145.000 forintért lehet szerezni 12 (!) magos Ryzen Threadripper -t, ami azért rendesen megveri a 8700k -t.
-
-Ben-
veterán
válasz
Remus389 #45273 üzenetére
Engem ez nem érdekel annyira...
Nem vagyok megrögzött hardver mániákus, nem is frissítem gyakran. 2009 -ben dobtam össze a jelenlegi gépemet. Azóta táp, ház és processzor csere történt. W3680 után egy erősebb 6 magos elég lenne, esetleg egy 8 magos...
„Ezt lehet így is nézni, de lehet úgy is, hogy nem mindegy? Volt-e olyan program amivel nem végzett elég gyorsan az öreg hathengeres? Volt-e olyan játék amiben nem tudott 60FPS-t a proci? Tehát még mindig tök jó.”
Nem tudom. Én már általános használat mellett is erősen éreztem, hogy kevés az i7 920. A W3680 behelyezése után megtáltosodott a masina rendesen, de ezt is kevéskének érzem. Ennél jobb kell nekem.
Ryzen is esélyes egyébként. Ha túlságosan vastagon fog majd az Intel ceruzája, akkor simán lehet, hogy az AMD mellett voksolok.
-
-Ben-
veterán
válasz
Remus389 #45038 üzenetére
Persze, ha a fejlesztési lehetőségeket nézem, akkor inkább AMD. A kérdés az, hogy akarom -e fejleszteni?
Nekem az i7 920 elég volt ~8 éven át, eszembe se jutott feljebb lépni.
Ha kijonne az AMD egy olyan procival ami 50%-kal gyorsabb mint az Intel, ugy hogy 50%-kal olcsobb, akkoris csakazintel??? Biztos vannak ilyen emberek is.
Nyilván nem. Egyébként se rajongok az intelért, nem vagyok fanboy...
Nyilvan ez nem realis, viszont a 7nm Ryzen talan teljesen felzarkozik az Intelhez, ugy hogy kicsit olcsobban adja, es ad fejlesztesi potencialt az alaplapnak(hisz talan 5nm-es AM4 is lesz, sot talan 3nm is! Ezek mind gyorsabbak lesznek valamivel, mig Intelnel uj alaplap)
Hol van ennek a vége? 0,5 nm?
-
-Ben-
veterán
válasz
Remus389 #45036 üzenetére
Nálam még eléggé kérdéses a dolog, mert nem tudom még azt se, hogy mibe ugorjak bele. 1151 vagy 2066... 1151 -ben valószínűleg már nincs túl sok, a 2066 meg jelentős potenciált rejt. Egy jóféle lappal akár 10+ magos dögöm is lehet a későbbiekben. Más oldalról megközelítve a 8 magnak 32GB rammal elégnek kell lennie a következő ~6 évre. Amire nem elég, arra lehet, hogy szükségem sincs igazán...
Szerk.: AMD nálam nemigen játszik, sosem szerettem az AMD konfigjaimat. 2009 óta nem is volt amd -s gépem...
-
-Ben-
veterán
válasz
Nuada herceg #44992 üzenetére
Egyszerűen letöltöd a megfelelő bios fájlt, behúzod pendrive -ra, restart és biosból frissíted a biost. Persze nem ismerem a lapod, de elvileg lehetséges.
-
-Ben-
veterán
válasz
Nuada herceg #44986 üzenetére
Hogyan frissíted azt a lapot? Nem lehet egyszerűen pendriveról frissíteni? A gigabyte lapomat penről frissítettem kb. 1 perc alatt.
-
-Ben-
veterán
válasz
Nuada herceg #44978 üzenetére
Nézd meg a gyártó honlapján, hogy melyik biost javasolja az új processzorhoz.
-
-Ben-
veterán
válasz
Nuada herceg #44976 üzenetére
Mielőtt kicserélted, kellett volna neki egy bios frissítés.
-
-Ben-
veterán
Egyébként nem vagyok nagyon képben ezekkel az M.2 SSD-k képességeivel. Létezik, hogy két azonos méretű M.2 SSD között ekkora különbség legyen? Az egyik 5-600 mb/s írási és olvasási sebességgel bír, a másik meg akár 2000 felett is...
-
-Ben-
veterán
válasz
jokeph #44877 üzenetére
Na ja, de s2066 -os lap nincs is 70k alatt. Egyébként, ahogy nézem, napról napra mennek fel az árak és ez nem csupán a ramokra igaz. Mostanában direkt figyelgetem ezeket a dolgokat és szinte minden drágult az elmúlt 2-3 hétben 2500-3000 ft-ot. Ma pl. az s1151 -es lapok árai 2-300 forinttal drágultak a webshopokban. Van, ahol nem, de ott is fog néhány napon belül...
„ECC DDR4 sincs olcsón ? Az is jó lenne, mégiscsak szerver cuccról van szó, XEON CPU-val.
”
Még DDR3 sincs olcsón.
-
-Ben-
veterán
válasz
jokeph #44871 üzenetére
A manus 2066 -ra vált, ezért eladná 65eFt -ért. Szerintem ez nem rossz érte, sőt... Akár arra is jó, hogy átveszem, itthon meg eladom 90 körül.
De valószínűleg megtartanám. Lapom van hozzá, ram még kellene, de nem hajt túlságosan a dolog, max megveszem és elrakom... aztán majd egyszer lesz hozzá ram is.
Egyébként leginkább azért nem vonz a dolog, mert nem érzek már a 1151-ben túl sokat. Alapvetően úgy gondolkodtam, hogy most frissítem a 1366-os konfigomat Xeon CPU -val, egyebekkel és majd 2-3 év múlva jön a 2066.Ha valamikor később szükség lenne rá, akkor tudok bele szerezni 10-12-14 magos CPU -t is, 1151 -re szerintem már 8 mag felett nem adnak ki CPU -t...
-
-Ben-
veterán
válasz
jokeph #44869 üzenetére
Nyilván kapnak hűtést...
Más: mennyi előrelépést jelent egy 8700K a 980X/W3680 -hoz képest?
Lenne lehetőségem hozzájutni egy 8700K-hoz (eléggé jó áron), de nemigen vonz a dolog. Inkább egy 8+ magos csodára neveznék be, de azok árban eléggé elszálltak... Na meg itt van ez a spectre/meltdown ügy is, ki tudja, hogy a jövőben milyen hatásai lesznek még ennek. A végén majd annyi patch meg szarság kell, hogy örül mindenki, ha hozza egy C2D E6600 szintjét.
-
-Ben-
veterán
Akkor jó, szerintem nem lesz gond.
Ha ez is kevés, akkor az 1,255V szinte biztos, hogy elég lesz.
Mivel hűtsem? Raknék oda valami 12 centis ventillát, de nincs hova rögzíteni.... -
-Ben-
veterán
válasz
jokeph #44862 üzenetére
Valószínűleg a QPI lesz a kulcs, mert tesztelgettem és az alap feszen sűrűn újraindul. Most 1,235 -ön még nem volt efféle gondom. Csak kérdés, hogy a QPI -t meddig biztonságos emelni?
Az 1,215V kevés egy kicsit, mert azzal néha-néha ritkán ugyan, de előfordul, hogy újraindul. 1,235 -ről még nincs hosszútávú tapasztalatom.
-
-Ben-
veterán
Van arra valami tippetek, hogy miért dobálja el magát random a rendszer?
Nincs húzva, alap értékek vannak megadva. Illetve ennyi módosítás történt:
CPU Vcore 1,2V (alap: 1,225V),
Qpi/VTT voltage 1,215V (alap: 1,175V)
DRAM voltage pedig 1,56V (alap: 1,5V)
DRAM Termination: 0,760V (alap: 0,750V)
Némiképp érhetetlen, mert semmi extra terhelésnek nincs kitéve. Az első két restart videó/filmnézés közben történt, a ma reggeli pedig egy cikk olvasása közben.Érdekes lehet még, hogy a régi processzorral (i7 920) sosem produkálta ezt.
GA-EX58-UD3R/Xeon W3680/2X4GB 1600MHz
-
-Ben-
veterán
Nem hagyott nyugodni a dolog, úgyhogy leszedtem az alpenföhn pasztát és nyomtam alá egy kis MX-2 -t. Átlagosan 2-3 fokkal jobban muzsikál alapon és terhelés alatt is.
Valószínűleg elbaltáztam és túl sok lett a paszta, de az is benne van a pakliban, hogy az Arctic pasztája ennyivel jobb. Nem tudom...
Most 750-800 RPM -en pörög, ennyit szerintem hagyok neki. -
-Ben-
veterán
Eddig nem rossz, de csodát nem tett.
Szinte teljesen ugyanazt hozza, amit a freezer 7 pro, igaz, nem 1500+ rpm mellett, hanem 860-1020 között. 38-40 fok körül mozog a processzor. Lehetséges, hogy több lett a kelleténél a paszta, vagy az Arctic MX-2 ennyivel jobb az alpen féle pasztánál. Nem tudom.
-
-Ben-
veterán
A matterhorn hűtő felszerelésénél érhet kár, ha nem használom a gumit a hátlapi lemezhez?
Gumival szinte fel se bírom fogatni.
-
-Ben-
veterán
Azért ez vicces/érdekes. Rendeltem egy Alpenföhn pure -t és egy Gigabyte GT 1030 -at. A rendelés után 1 nappal mindkét terméket kivették a listából, egyik se rendelhető már.
Még jó, hogy rendeltem egy Alpent, mert ahogy nézem, jelenleg csak 1 helyen van raktáron, a többi helyen még csak rendelni se lehet. Pedig szerintem eléggé népszerű kis hűtő. Nem értem, miért csak a black/white edition van. Gigabyte 1030 még érthető, mert kb. az egyetlen modell a 1030 -ból, ami épkézláb aktív hűtést kapott és még ki is néz valahogy dizájn szempontjából, a többi eléggé hulladék.
-
-Ben-
veterán
Egyébként miért ennyire drágák ezek a 1366 -os lapok?
Keresgélek, de 30 alatt nemigen találni. 30 körül se sokat, ráadásul még csak nem is jók.
-
-
-Ben-
veterán
válasz
#74018560 #44769 üzenetére
Ha terveim közt szerepelne, hogy keményen húzzam, akkor nyilván hajlanék a Thermalright irányába. Viszont 90%, hogy sosem fogom húzni, ha pedig mégis, akkor csak nagyon minimálisan. Efféle célra tökéletes az Alpenföhn is. Ráadásul így még lesz hely másnak is a házban, nem foglalja el az egész terepet a hűtőborda....
-
-Ben-
veterán
válasz
Laraxior #44767 üzenetére
Egyébként, annyira nem is vészes.
De gondoltam, megérdemelne a kis vacadék Arctic helyett egy nagyobb hűtőt.
Találtam egy cikket, ami szerint az LGA2011 teljesen kompatibilis a 2066 -tal, legalábbis ami a rögzítéshez szükséges furatokat illeti. Ez alapján az Alpenföhn Matterhorn lehet, hogy jó lenne 2066 -hoz is, mivel a 2011-et támogatja az adatlapja szerint. Mit gondoltok erről? A cikk
-
-Ben-
veterán
válasz
Remus389 #44710 üzenetére
Úgy vagyok vele, hogy amennyiben egy „korszerű”, új masinát üzemelnék be, akkor is maradnék az Intel mellett. Egy i7 7800x -re beneveznék, de minek, ha egy W3680 is szalad, mint a szél?
Az alaplapomat cserélném inkább, mivel se USB3 se SATA3 nincs rajta. DDR4 nem kell még.
-
-Ben-
veterán
Engem csak a teljesítmény érdekel. Persze, nem mondom, hogy kidobnék egy 990X -et. Sőt, W3690 vs 990X esetében is egyértelmű, hogy az utóbbit választanám, de egy dobozos W3680 -ról nem váltanék 990X -re. Azért eléggé sok érte az a 40k + posta. :/
Egyébként, mi különbség van egy 990X és egy W3690 között?
A gyártói adatok alapján 99%-ban ugyanaz, csak más néven.
-
-Ben-
veterán
Nézegetem ezt a lapot... Nagyon frankó kis lap, de félő, hogy tényleg defektes.
-
-Ben-
veterán
Jónak tűnik. Jól látom, hogy ezen könnyedén cserélhető a ventilátor, ha már hangosodik? Az Arctic Cooling ebből a szempontból nem valami barátságos...
(#44646) Laraxior: Jó lenne nekem ez a kis vacak AC 7 pro is, csak nem tudom rajta lecserélni a pörgettyűt... Márpedig sajnos hangos már.
-
-Ben-
veterán
Milyen elfogadható áron megvásárolható hűtőt ajánlanátok a W3680 -hoz? Az i7 920 -at jelenleg egy Arctic Cooling freezer 7 pro rev. 2 hűti, de talán nem ártana egy halkabb és jóval hatékonyabb cucc rá.
-
-Ben-
veterán
válasz
Laraxior #44605 üzenetére
A processzor is döglődik má', mi? Azé nem kell....
Egyébként, szívok rendesen. Nem jövök rá, hogy mi lehet a gond. Egyszerűen nincs az a driver, amivel normálisan működne a videokártyám. Szaggat minden, sz@r az egész. Gyanús, hogy vagy a lapom döglődik, vagy a tápom.... Egyik se lenne jó hír.
HSM: Erre is gondolnék, de egyébként Linuxot használok és teljesen újra is lett húzva az egész, új SSD -vel.... Vadászhatok multimétert, mert persze nekem nincs.
-
-Ben-
veterán
válasz
jokeph #44571 üzenetére
Úgy tűnik, vannak különbségek.
RAM téma: találtam olyan ramot, amilyen a gépemben van, csak nem 4 gb-os, hanem 2. Arra gondoltam, hogy veszek 2x2 gb-ot és akkor mindegyik slotba jut 1 modul. Lesz 2X4 és 2X2 GB 1600Mhz -es ram.
Ebből kisülhet valami jó? Gondolom a tri-channelt így bukom ....
-
-Ben-
veterán
Jól hangzik, remélem működik majd.
Más: az EX58-UD3R hol árulja el, hogy melyik BIOS van fenn?Régen a M.I.T alatt listázott bizonyos információkat, köztük a BIOS verziót is, most viszont sehol nem találom....
-
-Ben-
veterán
válasz
mpierre #44561 üzenetére
„Úgy érheted el, ha minden paramétered tökéletesen egyezik (fesz, cl, mhz, méret). A chipek gyártójának (nem a ram márka számít mert egy gyártó különböző chipeket használ egy termékkörön belül is) és darabszámának is egyezni kell. Ebben az esetben van esély rá (90%).”
Ezt a RAM topikból idézem. Ebből gondoltam, hogy sokkal „szigorúbbak” a feltételek, de akkor beszerzek egy hasonló ramot, reméljük jó lesz.
-
-Ben-
veterán
Na most jelenleg még az a kérdés, hogy melyik éri meg jobban? 9000 forintért egy Xeon X5650, vagy 17-19000 forint környékén egy W3680 ? Az alaplap ugye csak DDR3 -at kezel, SATA3 sincs, így nem tudom, hogy kellene -e ekkora erőtartalék „feleslegesen” ? A konfigra való tekintettel nem biztos...
Más: fogyasztásban az i7 920 -at nem haladja meg, ugye? Egyesek elkezdtek riogatni, hogy mi a fenének akarok én szerver processzort, mikor csak bajom lesz vele. Nagy hőt termel, zabálja a tápot, stb... De szerintem ez hülyeség.
-
-Ben-
veterán
Igen, támogatja. Arra van tippetek, hogy a turbó mód miért nem működik? BIOS -ban bekapcsolom és semmi nem történik...
-
-Ben-
veterán
Az mitől lehet, hogy bekapcsoltam BIOS -ban a turbót, mégis 2,6 Ghz -en ketyeg a cucc?
Esetleg kell még valami mást is tennem érte...?
Alaplap: EX58-UD3R (Gigabyte)
Processzor: i7 920 D0Más: a jó öreg 920-ast lenne valamennyire értelme egy 965X -re cserélni? Húzni nem tervezem egyiket se.
-
-Ben-
veterán
srácok.. némileg idióta kérdés következik, de egy i7 920 D0 meddig tuningolható biztonságosan? Nem rekord döntögetésre készülök, de mondjuk az alap 2,6 Ghz-et jó lenne 3,4 körülire nyomatni..
-
-Ben-
veterán
Szerintetek érdemes lenne i7 920-ról i7 SB 2600K konfigra váltani?
Amitől "tartottam" bekövetkezett, ronggyá veri a régebbi core szériát, ezért már jó áron eladni sem tudom mostani procim... örüljek, ha kapok érte 35 k -t. Dögöljön már meg az Intel az örökös újításaival együtt.
Én legközelebb már csak a 6 magos gulftownra akartam váltani, amikor megjelenik a 2011 -es 8 magos csodabogár, mert arra számítok, hogy akkor rövid időn belül zuhanni fog a 6 magos ára is, ami már igen jó processzor.... és még alaplapot sem kell mellé vennem.
-
-Ben-
veterán
szevasztok!
most az i7 920-nak akkor mennyi a max szorzója? a topic elején ez olvasható:
Core i7-920 - 2.66 GHz - SLBCH - C0 - 21x
Core i7-920 - 2.66 GHz - SLBEJ - D0 - 21xa biosom szerint meg: min szorzó: 12, max: 20
wtf?
-
-Ben-
veterán
válasz
katt777 #23462 üzenetére
Nem tudom konkrétan mi bajod van a Gigabyte lapokkal... nekem mindig az volt és lesz is.
Esetleg ASUS jöhetne még szóba, de az nekem túl drága...
Én ASRockot nem vennék, az viszont biztos
van 1 kis gépem a sufniban, nem tapasztaltam túl sok jót
ui: köszi srácok a múltkori választ ! egyébként jól rá van kötve a cuccos, nem tudom miért reked be néha a "pittyegője"
most erősebb letöltéseknél (nagy fájloknál) serceg valami a gépben, de fingom sincs mi az..... nem is érdekel! -
-Ben-
veterán
Sziasztok!
Srácok! Egy gyors kérdés (bár tudom ez nem alaplap topic, de itt elég sok giga lapos van).
Szóval a kérdés: Bekapcsoláskor (pontosabban bekapcsolás után pár másodperccel) ugye pittyennek az alaplapok. Na most nekem egyre gyakrabban marad ez ki.... kellene ezzel foglalkoznom, vagy ez nálatok is megesik? Egyáltalán jelent ez valamit ? Hol "csipog" hol nem...
tudom, hülye kérdés, de ....
köszi
-
-Ben-
veterán
ilyet kaptam hozzá én is. egyébként, azért vagyok felháborodva, mert attól függetlenül, hogy nem egy utolsó hűtő, még nem nagyon rúg labdába azzal ami a 980x-hez jár..
ilyen procihoz én elvárnám, hogy extra hűtőt is kapjon. de lehet, hogy csak én vagyok túl nagyravágyó ...
a 920 az valóban baráti áron volt, a többihez képest. 980X is lehetne már 100 K alatt....
már lehet, hogy 1 hónap múlva vennék is.
-
-Ben-
veterán
"Az I7-hez is elég jó hűtő járt kezdetben, minimális tuningot is engedett."
-> Valamiről lemaradtam?
Egyébként amit kaptam i7 -hez gyári hűtő az kegyetlen gagyi. Azért az intelnek igen vastag bőr van az arcán
Inkább ne adjanak semmit....
bezzeg a 980X-hez már tudnak használható hűtőt adni. az alsóbb kategóriájú i7 biztos nem is processzor, csak egy hulladék..
Vagy, ha nem gondolják annyira jónak, hogy bitang hűtőt adjanak hozzá, akkor az ára is legyen alacsonyabb. Szívesebben vettem volna 30 K-ért boltban. Viszont ennyi pénzért nem tetszik ez a hozzáállás, de mindegy.
-
-Ben-
veterán
Ja, és I7-es rendszereknél az alapbeállítás része, hogy maximum 1066Mhz-es lehet a ram! Ha ennél feljebb van, akkor a proci memóriavezérlő részének a lap annyi feszt ad, amennyit nem szégyell, a proci is kinyúlhat tőle, meg ugye a hőtermelés is igen komolyan megnőhet.
-> cöh... nem semmi. Nem tudom nálam mennyi, mert ezeket az alap dolgokat nem én állítottam be rajta, annak idején, de nem mernék fogadni, hogy 1066 -on van.
-
-
-Ben-
veterán
válasz
mpierre #23220 üzenetére
mpierre
Képet róla....
Megy ez. Mondtam én, hogy majd minden 920-ban ott lapul a 4GHz
Már csak az a kérdés, hogy mihez kell 4 GHz
Na mindegy, ettől függetlenül szép ez a 4 GHz, de már annyian húzzák itt a procijukat, hogy megfertőztök teljesen.Szerintem még 2 hét, veszek egy jobb hűtőt és elkezdem én is.... pedig jól megvagyok 2,66 GHz -cel is
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LEGO klub
- Interactive Brokers társalgó
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kés topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest