Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hemilton
csendes tag
hali!
lenne egy kérdésem. I7 920 vagy I7 940?
megéri a 40k val többet adni érte? -
Cosmic Gate
aktív tag
Én azért arra kíváncsi lennék,hogy a QPI feszültség milyen módon vagy néven van jelen a BIOS-ban mert szerintem nekem sehogy!
A QPI ferkvenciának milyen értéken kell lennie?Mi az amit elbír?
-
vgergo
aktív tag
Sziasztok
Előre is bocsi, de lehet, hogy hülyeséget fogok kérdezni. Régen Socket A (Socket 462)-s asztali gépbe bele tudtam tenni mobil cpu-t (Socket 453). i7-es-nél lehetőségem van erre? pl: egy I7-640LM vagy I7-720QM mobil cpu-t (Socket 988) bele lehet tenni egy Socket 1366 lapba?
Előre is köszönöm a segítséget.
üdv.:vgergo
-
laragirl83
őstag
IOH feszt meddig lehet emelni? 1.3V max?
-
tom_tol
addikt
válasz
Sárpac
üzenetére

akkor melyik is a trc ? laragirl is kérdezteegyébként a linx stabil beállítás sem igazán stabil, nekem vlc szokott kék halált okozni pedig linx 2 óra lemegy
laragirl érdekes dolog ez (mármint a ramok)
van nekem ocz platinum 1600 cl7 ram kittem amiből 2 modul dual simán stabil cl7 1600-on teljesen auto timinggekkel de az egyik modul semmiképpen sem hajlandó egyikkel sem együtt működni holott magában single simán tudja az 1600 cl7-t szintén auto timingekkel -
Sárpac
nagyúr
válasz
vhunor
üzenetére
Nekem ugyan ezt csinálta linx stabil volt mint atom, de netezés közbe restart kerül fordul persze 12gb rammal, a magoldást a trc érték hozta memók szintjén. Egyébként nagyon jól lehet tesztelni Hyperpivel ugyan is hozza szinte azonnal ezt a jelenséget nem véletlen írtam neked lentébb.

-
vhunor
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Ez kb. olyan, mint nálam, hogy alacsony uncore és ram mellett elindítani sem tudom a gépet pl. 3,4 GHz-en, de amint magasabb ram és uc frekit állítok be, megy mint az álom. Pedig én is végigpróbáltam mindenféle qpi, vcore, pll, dram feszt, szorzót, bclkt.
-
laragirl83
őstag
válasz
mpierre
üzenetére
Jó, közben 2 modullal is befosott...

QPI fesztől nem félek, 1.40Vig simán el lehet menni, nem az a gond...
A 20*180-hoz (3.6ghz) az alábbiak kellenek:
CPU fesz: 1.1750V
QPI fesz: 1.28750V
DRAM fesz 1.60V (1443MHz cl7-7-7-21)
LLC ON, HT on, minden energia fícsőr ON, és AUTO.Így simán megy 3.6ghzen Linx stabilan.
Ezzel szemben a 18*200 sehogy sem megy... cpu fesznek adtam 1.300V-ot, qpi kapott 1 alkalommal 1.4250V-t is, dram 1.66V, ioh és ich feszekkel is szórakoztam, cpu pll-el is, subtimingok lazításával is semmi, néhány perc linx után csontra fagy gép.
nem bsod meg restart, sima fagyi...
A jelenség úgy kezdődik, hogy hapl netezik is közben az egér elkezd akadozni, majd egyre lassabb és lassabb, végük teljesen megáll, 10-15 mp múlva még mozdul 1et-1et, aztán kész, lock up. -
mpierre
veterán
válasz
laragirl83
üzenetére
Upsz. 1,35V fölé én nem mennék. Proci fesznek egy-két lépcsővel több, mint a 2 modulos stabilitás esetén, nem hozza meg a stabilitást?
Főbb feszeket leírnád?
-
laragirl83
őstag
amúgy lowvoltageben a 21*133at viszi 0.975Von load.
És ilyenkor ramok 1600on mennek. -
mpierre
veterán
válasz
laragirl83
üzenetére
Mennyi feszt adsz az uncore-nak? 3200 környékén már 1,30-1,32V-t is adhatsz, ha ott stabil, akkor csökkentheted a feszt.
-
laragirl83
őstag
Jah izé, akkor mi van ha adott beállítás, konrétan a 18*200, ram 1600on cl8, feszek normálisak, szóval ha így 2 modullal megy a gép és linx alatt sem fagy ki a masina, DE ugyanezekkel a beállításokkal csak éppen 3 modullal, előbb-utóbb kifagy a gép...!?
CPU mem vezérlője nem bírja, esetleg alaplap hiba?
Ha a cpu a gyenge akkor itt qpi fesz emelés kellene?
-
vhunor
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Ok, de mihez nyúljak a biosban pl?
Nem hiszem, hogy a Linxnél megterhelőbb Paintből elmenteni egy képet
.szerk: kizárt, hogy 1.35 fölé vigyem a qpi-t
. -
vhunor
őstag
Milyen hibára utalhat, ha pl. egy 50 körös linx teljes memós terheléssel hibátlanul végigmegy, még netezgetek is közben, a teszt után pedig egy kép elmentésénél kifagy?
Például 3 óra linx 3,8 GHz-en. QPI 1,35, ram 1.65@1600@cl8, bclk 200.
Nem vcore függőnek tűnik.
-
laragirl83
őstag
válasz
Cosmic Gate
üzenetére
Az nem...

-
Cosmic Gate
aktív tag
Üdv.:
Eddig ennyire sikerült felhúzni!
218-as FSB-is meg volt csak úgy nem sikerült eredményt produkálnia!M
Már nagyon kéne neki a feszkó!!

Mod: Laragirl83: cycle time,tRAS
-
-
Devid_81
félisten
Tudom, hogy mar ezerszer volt itt tema, de P6T Deluxe v2 nel a 1.35V QPI mar igen piros szinnel van felvertezve...nyugodtan mehet annyin?
Masik kerdes, nekem manualis alap fesszel megy QPI 19x200-on, viszont 200 felett adni kell neki mint atom. 210 nel mar 1.325V kellett...ez masnal is igy van? -
Sárpac
nagyúr
válasz
laragirl83
üzenetére
Csak egy példa nálam pl. a 12b rammal azt hittem lehetetlen lesz a 19x200, minden létező trükköt kipóbáltam, de folyton reset volt hyperpi teszt 32m-nél (linx lement 10GB teszttel) aztán a trc memória időzítés volt a gond, kiderült az a hiba oka cl8ban csak 24 lehet cl9-ben meg 28 és atom stabil azóta is.

-
laragirl83
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
próbáltam lefele is, 16xal asszem... ott sem
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
laragirl83
üzenetére
Egyik szorzóval sem vagy csak a magasakkal nem?
-
laragirl83
őstag
Most megint nekiálltam szórakozni a vassal, 200as biciklit beállítani, de nem megy, akármit csinálok sem

CPU feszt adtam neki 1.2500V-ot, QPI 1.3500V. IOH, ICH feszeket is emeltem, energia takarékos fícsörök off, spread spectrum disabled stbstb, nem megy
-
mpierre
veterán
válasz
Uzmany
üzenetére
Ááá, én is csak onnét emlékszem még, hogy kerestem melléjük társakat...

Még serito-tól vettem ezeket a ramokat, ő azt mondta 1,5V többet nem szabad nekik adni, mert azt nem szeretik...
Egyszer próbáltam meg több fesszel (1,56V-1,6V), hogy mennek-e 1860 MHz-t 8-8-8-20 2T-ben. Nem mentek. Így visszaraktam 1,5V-ra, onnét 8-8-8-20 1T-ben 1600 MHz-n használtam őket. -
HSM
félisten
válasz
19_OsY_81
üzenetére
Nagyot, erőset.
Azonkívül amelyik szimpatikus.... Ja, és inkább itt kéne az ilyesmikkel foglalkozni, pláne ON-ban: Milyen cpu hűtőt vegyek? topic..... -
19_OsY_81
aktív tag
i7 920-hoz milyen hűtőt javasoltok? Olvastam itt sok véleményt, nem tudtam kiigazodni.
Köszi!
-
jones965
Modder
-
szki
őstag
-
mpierre
veterán
válasz
Uzmany
üzenetére
Nem. Elpidás volt. Szerintem nagyon jó kis ramok voltak, csak kevéske volt itt-ott a mennyisége.
Ha megkínálod őket egy jó ram hűtővel (pl arctic rc), akkor szerintem sokáig bírják a gyári értékeknél szűkebb időzítést is.tome.jr: Jó választás, ha jó árban tudod venni. Nálam cirka 6 hónapot ment 8-8-8-20 1T-n. Annyi a gond velük - lehet azóta változott - hogy nem kittben vannak, hanem egyesével. Szerintem minimális az esélye, hogy ne működjenek együtt.
-
tome.jr
addikt
Sziasztok!
Felmerült bennem a sokak által dícsért Kingmax 1333 CL9 1,5 v ramok vásárlása. Ha jól emlékszem stabilan ezek 1600 Mhz CL8-at tudtak 24/7 beállításra. Ugye van belőlük Micron és Elpida chipes is. Melyik megy jobban és mi ezeknek a pontos típusjelzése? Van esetleg valami lelőhelye ezeknek ahol tutira olyat kapok? Esetleg próbálta valaki dual channelben őket? Érdekelne hogy úgy mi volt a max amit ki lehet belőlük hozni.
-
Thewi
tag
Sziasztok!
Nem tudna valaki egy jó bios beállítást belinkelni?
Ha alap beállításon hagyom a ramoknak 1,8v feszt. ad az alaplap./ Asrock X58 extrem /
Tuningolni nem akarom, csak egy normális fesz értékeket a ramoknak és a procinak.
A ramok kingmax 3x1 gb. 1600 mhz. / 1,5-1,9v /Üdv:
-
laragirl83
őstag
Nagyon jó!

Én csak irigykedni tudok

Ha fene fenét eszik is a 200as BCLKval nem tudom stabilan tartani gépet, LinX alatt mindig csontra fagy.
A 20x multival nincs gondja, de a bclkval igen, pedig jobban esne szememnek a 18*200, mint a 20*180
-
Erdei88
veterán
920@4200, HT OFF, igyekeztem a lehető legkevesebb feszt adni mindenhol.
-
pitbull93
tag
Sziasztok!930-asok mennyibe lesznek szerinetek?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
shadoan
üzenetére
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!
Itt biztosan segítenek neked én minden esetre ha tápot veszek gondolok a jövőre is.
Véleményem szerint ez az egyik legfontosabb része a gépnek, ezzel alapozod meg a gépedet úgymond. -
shadoan
tag
Yürei, Jones, köszönöm a tippet, újratelepült a Win 7 és eddig jó. Most jönnek az upgrade-ek és a driverek, de bejön az op rendszer. Nagyon köszönöm a segítséget!!!

-
Yürei
csendes tag
válasz
ADAM1337
üzenetére
Nekem a core2 rendszeremnél nem akadt semmi gondom a codegen táppal.
Viszont a boltban ahol össze állíttattam a mostani configom azt mondták hogy egy core i7 köré épülő rendszer esetében azért igen erősen ajánlott egy normális tápot beszerezni.
Na most hogy ez a Corsair TX650W mennyire minőségi azt nem tudom de eddig nem volt vele gondom
-
-
Yürei
csendes tag
válasz
shadoan
üzenetére
jones965-re hallgass.
Ha változtattál a hadware összeállításon akkor csak az a megoldás van amit ő mondott.
Most hogy ezt így leírta jöttem rá hogy ezt már én is eljátszottam egyszer.
Édesanyám winchesteréről a világ minden kincséért sem volt hajlandó elindulni a windows az én gépemben. -
RI/OS
addikt
Hkc-t azért ha lehet ne hívjuk tápnak.
Elég lealacsonyító egy tápra nézve egy lapon emlegetni...
Az a vicces, hogy hkc árban 80+-os 400 körüli fsp-t kapni
Látom valaki még mindig benyálazza ezt a táp témát.. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
shadoan
üzenetére
Ez volt a legrosszabb döntés mármint a HKC USP 5550 NEM ajánlom/nám senkinek.

-
Yürei
csendes tag
válasz
shadoan
üzenetére
A nagy hatalmú internet szerint más is futott ilyenbe és ugyanennél a fájlnál akadt el.
http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/w7itprogeneral/thread/b950c21f-46f4-4011-99f6-00e9c2780170
A fórumban a SOLVED post-ot keresd! Részletesen leírja a srác hogy mit csinált hogy
működésre bírja a rendszert. A végétől visszafelé a harmadik comment!
-------------------
Feltöltöttem a sajátom neked, windows 7 ultimate 32bit bár gondolom ez nem különösebben befolyásolja ha a srácnak xp fájl használatával is sikerült.http://www.filefactory.com/file/a202396/n/Classpnp.sys
-
Yürei
csendes tag
válasz
shadoan
üzenetére
Jómagam egy 650W Corsairt használok.
Szerintem A chkdsk tippet még érdemes lehet kijátszani ahogy fórumokon olvastam.
Csökkentett módban sem tölt be egyébként?
----------------------------------
Cyberpunk
Való igaz, tényleg szóba kerül a core i7.
Az utána következő 2 hozzászólásban azt is írják hogy ugyanaz a megoldás amit én linkeltem. Azért szerintem próbálgasd, tüntess el minden divx dolgot a gépedről és úgy telepítsd. -
Yürei
csendes tag
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Némi nyomozás után arra jutottam hogy semmi köze a problémádnak az i7-hez.
http://kundaistreet.blogspot.com/2007/09/divx-web-player-crushing-firefox.html
Ezt tanulmányozd át, leírják a hiba "okát" is.
---------------------------------------------------------------
shadoan
Nem kevés kicsit az a táp ennek a szörnyetegnek? -
shadoan
tag
Sziasztok!
Kérem segítsetek, belefutotam egy kis gondba upgrade közben.
ASUS P6T SE
Intel Core I7 - 920
3x2G Kingston DDR3 (KVR1333D3N9K3/6G)
A1 B1 C1 dimm ekben.Ezeket raktam be, el is indul minden gyönyörűen aztán a windows 7 logó indulásánál resetel. Utánaolvastam a neten, másnak is volt hasonló problémája, de megoldást nem találtam. Amiket eddig csináltam:
BIOS-t frissítettem a legújabbra.
Kikapcsoltam az Express Gate-et.
Windows 7 automatic repair végigfuttattam.
Windows 7 memory fix-et vgigtoltam.
Kivettem minden memória modult, csak A1-ben hagytam 1x2G-t.
Lecseréltem a HDD sata kábelt.A hiba ugyanúgy jelent van. Van valakinek valamilyen ötlete?
A táp egy Chieftec 400W
Videókártya 9600GT
200G Samsung Sata winyóElőre is köszönök minden segítséget!
Üdv,
Shad -
Cyberpunk
félisten
Hali van egy kérdésem ti mint i7 tulajok nem találkoztatok olyan problémával hogy Divx web player-el akartok megnézni egy videót és szimplán összeomlik a böngésző vagy el sem indítja a lejátszást.
Mert a netten utána olvasva azt irkálták hogy valami gebasz van az i7 és a web player között. Javasoltak egy régebbi verziót de nálam azzal sem akar működni
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ez azért nagyon húzós:
Mushkin SilverLine 12GB (3x4GB) 1333Mhz DDR3 memória KIT CL9 189000 Ft
-
keIdor
titán
Valami "kézzelfogható" az X68-al kapcs? Mert ez a "lesz" ez kevés.

-
-
Yürei
csendes tag
válasz
dime27
üzenetére
Szia.
Igen, sok helyen találtam ahol lehetne rendelni.
Igazság szerint nem nagyon bízom a postában.
egy 1000 forintos dologért pedig elvi okokból nem fizetek még 1000 forintot a szállítás miatt.
A legjobb az lenne ha találnék itt a városban egy helyet ahol megvehetem.
Csak hát éppen egy hónapja lakom itt Győrben.
Minden esetre köszönöm!
-------------------------------------
Henk!
Na igen.
Elég mókásan oldottam meg minden esetre mert az egyetlen alkohol tartalmú dolog itthon a parfümöm volt. Most már nem csak a hőfoka de az illata is jó a gépnek.
Remélem találok itta városban valakit akinek van eladó pasztája.
Egyébkét hűtőt már biztosan veszek csak közben még nézelődtem és sok jófélét láttam.
Bár relatíve hülye vagyok hozzá úgyhogy majd olvasgatok néhány tesztet melyik milyen környezetben és hogyan muzsikál.
Aztán ha isten és a párt is úgy akarja elmerülök a tuning rejtelmeiben .
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Samsung Galaxy S23 Fe 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Dell latitude 5495 - 14" FHD, Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A52s 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.

. Csak legyek túl az auditon holnap és holnapután, és ne rúgjanak nagyon seggbe a hiányosságok miatt
.

nem bsod meg restart, sima fagyi...
.
.

Azonkívül amelyik szimpatikus.... Ja, és inkább itt kéne az ilyesmikkel foglalkozni, pláne ON-ban: