Hirdetés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
vhunor
üzenetére
Everesttel.
Ezen közben a fogyimérő (táp elött) 380-390W-ot mért.
Ha van is benne mérési hiba meg cosfi hiba, akkor is a nagyságrend nagyjából OK.
Persze lehet, hogy a everest teljesen fals dolgokat mér.Linx+Prime kb. 2 perc alatt 90 fok fölé vitte a magokat azzal a beállítással, úgyhogy le is kapcsoltam.
Mindezt egy nagy U120-as léghűtóval ami eddig 140-160W hűtést vigan elbirt 20 fokos dT-vel.
Most a dT-je legalább 35-40 fok volt, úgyhogy ebből az irányból számolva is közel volt a 300W.Lehet hogy ez írreális, a kérdésem erre is vonatkozott.
Lehetséges ez?
Nincs printscreen, de asszem 1,4V-ot adhattam Vcore-nak. és 4GB felett ment.
Ha 1,06-nak veszem azt a VID-et amihez a TDP tartozik, akkor számítással:
Leadott hő= TDP * (1,4/1,06)^2 * 4,1 /2,8) = 95W* 1,74 * 1,46 = 90W* 2,54 =242WElméleti számítás szerint is jó a nagyságrend.
Abban lehet hiba, hogy a TDP, nem 1,06V-re adják meg hanem magasabbra, de akkor is 200W körül járunk ilyen magas Vcorral.Én úgy gondolom 4GHZ és 1,4V felett vízhűtés kéne, mert a lég kevés folyamatos terhelésnél, legfeljebb validra jó.
Persze lehet hogy csak az én procim ilyen forró fejű az alacsony VID miatt.
nem tudom... -
Sárpac
nagyúr
válasz
vhunor
üzenetére
Nekem ugyan ezt csinálta linx stabil volt mint atom, de netezés közbe restart kerül fordul persze 12gb rammal, a magoldást a trc érték hozta memók szintjén. Egyébként nagyon jól lehet tesztelni Hyperpivel ugyan is hozza szinte azonnal ezt a jelenséget nem véletlen írtam neked lentébb.

-
katt777
félisten
válasz
vhunor
üzenetére
Sokat számít a ház hűtése, vagy pl. az, hogy van-e venti a CPU felett, ami rátolja a VGA melegét a lapra. Jobb házakban az oldalsó ventit lejjebb teszik (HAF932), vagy a mostanimban külön lehet VGA és CPU fölé is tenni.
BMW001: Ezek miatt mondom azt, hogy erős fenntartásokkal kell kezelni minden tesztet, amit az ember nem saját maga csinál. A "hivatalos" tesztek mind érdekvezéreltek, mert még ha nem fizetnek is külön egy-egy eredményért, a tesztelőnek érdeke megtartani a szállítóját, ergo nem fogja azt mondani pl. egy új, drága hűtőre, hogy az rosszabb, mint egy régebbi. Az igazság majd akkor derül ki, ha kijön egy még újabb hűtő (persze az igazság nem fogja érinteni az újat).
Pont, mint a játékoknál. Amúgy különösen érdemes megnézni a ventifordulatokat, ahol meg nem jelzik, esetleg még a környezet pontos leírását is mellőzik, azt a "tesztet" messze kerülni.Nippon: Amit te csinálsz, az nem kamu, ha csak nem akarod átverni magad.
14adam: Már ha nem derül ki.

HSM: 1.088V-on van meg a 3.4GHz-em, tegnap lőttem be ezt is 7-8-7-16-ra 8-8-8-20 helyett (everest memtesztben rögtön látni az eredményt). 7128 a QPI, és 3564 az uncore. Stock cooler pont elviszi még LinX alatt kb. 80°C-ig.
pitbull93: Az i920 is elég az 5970-hez, abba a felbontásba még tuningolnod sem nagyon kell. Hűtőt vehetnél valami PWM-eset, és HAF932-be az egyéb ventik is fölöslegesek. CL9-es RAM-ból inkább vegyél 1866-osat v. 2000-eset, 1600-asból kapsz jobbat is. Ventiszabályozó is fölösleges. MIért supercomputer-t veszel? Használod valamire az extra slotokat? Sztem a géped fele kb. pénzkidobás. Akkor már inkább valami 7-800W-os, 85+ tápot szerezz be.
GTA4 simán szar, erős konfiggal sem lesz jobb. Viszont van hozzá tudtommal mod.
A CF meg sok játékban kalapszar, vagy még az sem. -
ADAM1337
nagyúr
-
Nippon
őstag
válasz
vhunor
üzenetére
Egyetértek, olvastam már többször itt a topicban is, hogy halk 1200rpm-es venti, ilyen nincs!!!
Számomra egy 800-as S-Flex is hangos, pedig még mindig ez a legelviselhetőbb hangú az összes közül.
Megszabadulnék én a víztől és beköltöznék egy jó kis m-ATX házba, de léggel képtelenség egy i7-est halkan hűvösen tartani...
Amikor meg jönnek a 2db 2600-as ventivel, na akkor komolyan hullik a hajam

Kíváncsi lennék, hogy mi lenne számodra a halk i7 konfig egy HD5870/50 karival. Ház, táp, hűtés, te hogyan építenéd fel?
katt777: Ne vedd sértésnek, de szerintem elég képen látni, egy HAF házat, és rögtön elmondhatod, hogy az nem halk. Már több éve vizezek, rendes cuccokkal, és ebben is találok hibát, egy levegős gépet alig viselek el (a munkahelyemen igen, mert ott amúgy is van némi hangzavar)
Egy szita ház nem lesz halk sosem....
-
Henk
veterán
válasz
vhunor
üzenetére
Én is azért vártam vele míg emberi áron lehet venni, és azt mondják az slc még tartósabb is lesz.
gv: szerintem nem akar olyat venni: Nem vásárlás céljából csak hogy mi a külömbség a kettő közt
Stukker1987: valamivel alacsonyabb órajelen sikerült stabil beállítást elérni, csak a 4ghz nem megy?
-
Henk
veterán
válasz
vhunor
üzenetére
Csinálj egy tesztet velük, kíváncsi vagyok. Most fut a 4ghz-es mérés, a TRUE 3 fokkal veri a Mega-t.

Lehet váltanom kell.HSM: én a vga hűtő cserével nyertem idle 12, load meg 22 fokot. Illetve ez nem is teljesen igaz mert míg a gyári hűtő oad felment 55-60%-ig addig ez marad 30-on.

Ja 4ghz-en a TRUE-val 67 fok a legmelegebb mag. (ht off) -
katt777
félisten
válasz
vhunor
üzenetére
Egyetértünk, én sem fizetnék azért, hogy egy lap NE tudjon valamit.
slyie: Ez egyáltalán nem márkafüggő. Láttam én már 5-6 éven át, a lecseréléséig szépen robotoló ASRock, de még Tomato (emléxik valaki rá?) lapokat is, míg 1-3 éven belül meghaló márkásakat (MSI, Abit, ASUS). Bármire kerülhet olyan alkatrész, amely a MEO-n átmegy, de valahol "anyaggyenge", aztán bekrepál.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
vhunor
üzenetére
Na igen az gáz. Akkor kapót a géped egy jó nagy löketett ha a táp nem fogta meg akkor ott valami tutira megnyekkent, ha szerencséd van akkor csak alaplap, ha nem akkor minden
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az meg a másik gond hogy nincs minden szomszédban ilyen gép szóval nehéz a hiba diagnosztizálása otthon. -
HSM
félisten
válasz
vhunor
üzenetére
Ezt sose fogom megérteni, minek alapórajeles I7 920-hoz 1600@CL8-as ramokat erőltetni?
Így aztán van értelme spórolni az órajellel, meg minimumfeszen járatni...
Alapórajelen még egy 1066@CL6 untig elég neki, ha nagyon maximalista vagy, 1333@Cl7....(#16581) BMW001: "Főleg ha egy olyan user mondja, aki semmit nem tett azért a topicért."
Szerintem pedig igenis tett... Az egy dolog, hogy az utóbbi pár hónapban nem volt túl aktív, de a korai I7 tulajok emlékeznek még rá. Rengeteg mindent linkelt, és nagyon sok tapasztalatot osztott meg, sokaknak segített.... Úgyhogy azért máskor jobban gondold meg, mivel vádolsz meg másokat...
Nem azt mondom, hogy Zájec tökéletes, de sajnos a postjában igaza volt, akkor is, ha néha kicsit nyers is a stílusa... 
(#16579) Racecam: Pedig nem mindegy, hogy valaki már a 3. lapját tapossa ebben a platformon, kb. a 2. vagy 3. procijával, vagy egy friss, 3 hónapos tulaj, egy lappal, egy procival.... Szerinted melyiküknek van több tapasztalata? Naugye... Szerintem Te se egyből éreztél rá az első homokozólapátodra....

-
Cyberpunk
félisten
válasz
vhunor
üzenetére
Na ja. Sajnos nem igazán lehet ezt így kitotózni. Én is számolgattam már hogy ez így biztos jó lesz aztán a tesztek mást bizonyítottak. Sajnos kevés proci képes stabilan vinni a 4GHz-et 1,2V alatt. Az enyém sem ilyen, de nem izgat túlságosan.
Ki kell tesztelni nincs mit tenni
-
Cyberpunk
félisten
-
HSM
félisten
válasz
vhunor
üzenetére
Itt nem a program hibázik... Mert akkor hibát jelene. A prociban van egy belső hibajavító mechanizmus, hogyha hibát észlel, akkor megpróbálja újra feldolgozni az adatot. Csak épp ez esetben kétszer, háromszor számolja végig ugyanazt, mire jó lesz...
Amúgy olyankor van, mikor túl alacsony a fesz a rendes működéshez, de ahhoz elég, hogy "életben maradjon a proci", ne dobjon hibát, vagy induljon újra... Prime-al erre sose jönnél rá, hogy bibi van, és izzad a proci a hibajavítástól.... -
gV
őstag
válasz
vhunor
üzenetére
nem semmi
az az érdekes most h bekapcsoltam a HTT-t nekem magasabb feszel ugyanakkorára teszi a fogyasztást [link] (HTT kikapcsolva kb 21W)most ugye hiába tré amit a lap ír, mind2 Gene
vagy fogyiban kiegyenlítödik a magasabb vides C0 az alacsony vides D0-val? (bár még korántsem biztos h stabil lenne nálam így és 1-2 tized + fesz azt már borulhat az egész, de ez nem biztos 0.944V-on Turbot is bekapcsolva fogyaszt 28W-ot) -
Zájec
veterán
válasz
vhunor
üzenetére
ránézésre is lehet válogatni , mint mondjuk a zöldségesnél... De ez még nem azt jelenti hogy finom is....

más dolog válogatni és más betesztelni a procikat... pláne 16db-t , nem kis munka lenne, de szerintem biztos nem tesztelte az ember......
de egyébként miböl gondolod hogy valami klassz példány van nálad ?
nincs róla semmi komolyabb eredményed, legalábbis amit belinkeltél volna... -
-
Nippon
őstag
-
HSM
félisten
válasz
vhunor
üzenetére
Na oké, de így hogy raktátok össze a foglalatot?
Mert a leszorító nem müxik ez a hátlap nélkül, az meg nem biztos, hogy megbízható megoldás, hogy csak a hűtő nyomja be a procit a foglalatába.... Ha jól rémlik, a "leszorítóerő" több mint felét a keretnek kéne adnia speckó szerint... -
-
HSM
félisten
válasz
vhunor
üzenetére
Nem hiszem, hogy az a baj... Nálam is amúgy kb. 40-45 fok max a CPU hűtő alja 85 fokos magok mellett, rendesen, jóminőségű pasztával pasztázott CPU-val. Sajnos az I7 ilyen... Még vízhűtéssel, 2x fokos vízzel is nehéz 60 fok alá menni 4Ghz felett, ahogy láttam....
(#15592) gV: Ott figyel azért, hogy ~1,12V, tehát kb 1,12V....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mpierre
veterán
-
HSM
félisten
válasz
vhunor
üzenetére
Jaja, van a procinak terhelt, és üres VID-je.
(Asszem szorzóhoz és terheléshez lövi be a feszt.)Pedig nagyjából normális 4Ghz-en a 85 fok.... Csak a lehgjobb hűtőkkel+erős dupla ventivel, és kitűnő házszellőzéssel (és valszeg picit kisebb Vcore-al) tudnál lejjebb menni.... [link] (A realtemp maxhőfokot ne nézd, ventiket teszteltem közben, azért ment feljebb a hőfok, 80 fok fölé nem nagyon ment dupla ventivel.... kb. 2db 1600-as 12cm-s volt a szellőztető, többi cucc adatlapomon)
-
gV
őstag
válasz
vhunor
üzenetére
100 foknál van gond, ez a 60-70 fok üzemi hőmérséklet, nekem is szokni kellett Genenél ezt, 1-et azért nézz meg a biosban: ha autora van téve az nb fesz akkor a gyári 1.1v helyett 1.17v-ot kap (legalábbis nálam), totál feleslegesen, tedd kézileg a legkisebbre pár fokot talán hülhet
front3r: nem csak arra jó az ssd, sokkal gyorsabban indulnak vele a progik még az office is, nem beszélve photshop ut3, gta4-ről, gyorsabb a mentés/pálya betöltés, másolás, alt-tab-olás, 1 szóval minden, persze nem szabad jmicron vezérlőset venni
-
Zájec
veterán
válasz
vhunor
üzenetére
próbálj ki egy olyat hogy a VGA-t lerakod az alsó slotba , és a vga tetejére raksz egy 8cm-s (esetleg 12-s) ventit az NB-re irányitva...
vagy valami ilyesmi megoldást... ::: [link]
(#15455) katt777 .:: nemtudom mi lehet benne annyira idegen... ha még új a platform akkor aztmondom, nehezebb megszokni, de ez is usertöl függ... nekem semilyen problémám nem volt 1600 körüli rambeállitással... akkor úgymond igazi wolfi tuningot nem csináltál, ha a reference feszeket nem ismered.... sokkal nehezebb volt a komolyabb wolfi tuning... ezekmiatt....
-
HSM
félisten
válasz
vhunor
üzenetére
Ennél a platformnál semmi köze a proci terheltségéhez az NB hőfoknak, szóval a prime nem jó mutató.
(Régebben mivel a memóriavezérlő az északi hídban volt, így a processzor terhelése folyamatosan terhelte azt, itt viszont már nem memóriavezérlő az északi híd, hanem gyakorlatilag egy okosabb fajta PCI-expressz vezérlő, egy QPI és egy DMI linkkkel kiegészítve.)
Magyarul ha elindítassz egy játékot, vagy hasonlót, már az jobban terheli az NB-t, de főleg idő kell neki, míg átmelegszik. Mondjuk más a helyzet, ha a proci tápköre a heatpipe-on keresztül elkezdi melegíteni, bár nálam az általában terhelve is hűvösebb marad, mint az NB... Ami még be tud tenni az NB hőfokának az egy kazán VGA terhelve...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kíváncsi leszek amúgy, mi lesz a végeredmény alaposabb tesztelés után.... -
HSM
félisten
válasz
vhunor
üzenetére
És javult valamit a hőfok? Csak mert anno én cseréltem pasztát egy Asus lapon, ugyanaz a kemény száraz rózsaszín gusztustalanság volt rajta, és megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy hiába cseréltem le kitűnő minőségű Noctua NT-H1 pasztára, egy árva fokot nem javul, igaz, nem is romlott a hőfok...

Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- iPhone 13 Pro Max emelt kapacitású 4790mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3871, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP ProBook 440 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Pont, mint a játékoknál. Amúgy különösen érdemes megnézni a ventifordulatokat, ahol meg nem jelzik, esetleg még a környezet pontos leírását is mellőzik, azt a "tesztet" messze kerülni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Alapórajelen még egy 1066@CL6 untig elég neki, ha nagyon maximalista vagy, 1333@Cl7....
Nem azt mondom, hogy Zájec tökéletes, de sajnos a postjában igaza volt, akkor is, ha néha kicsit nyers is a stílusa... 

nem semmi
Mert a leszorító nem müxik ez a hátlap nélkül, az meg nem biztos, hogy megbízható megoldás, hogy csak a hűtő nyomja be a procit a foglalatába.... Ha jól rémlik, a "leszorítóerő" több mint felét a keretnek kéne adnia speckó szerint...
)
(Régebben mivel a memóriavezérlő az északi hídban volt, így a processzor terhelése folyamatosan terhelte azt, itt viszont már nem memóriavezérlő az északi híd, hanem gyakorlatilag egy okosabb fajta PCI-expressz vezérlő, egy QPI és egy DMI linkkkel kiegészítve.)