- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
katt777 #17298 üzenetére
Tudom hogy fejlődik, mint minden egyes gyártó.
Én azért vettem foxconn-t, mert számított a design is. (Ami szerintem nem csak parasztvakítás ha a kialakítását megnézzük.)
Bicikli-ben ez a lap is tud annyit mint a +20k-sok, lásd Zájec eredményeit.
Én meg csak 210-en linx-eztem a lappal az ment neki, feljebb csak 3dmarkot néztem. -
HSM
félisten
válasz
katt777 #17294 üzenetére
Lehet, EVGA-ban nem megy 8Ghz-et az i7, de a 10 év gari nem piskóta, a 3X-osoa az átlag garinak. (Nem baj, hogy gyártói, 3K a pk eljuttatni hozzájuk) Ott vannak a feszmérő pontok, pontosan meg tudom mérni, mi mennyi feszen üzemel, ez alapszükséglet, ha valaki komolyan gondolja a tuningot. Arról nem is beszélve, hogy jóval barátságosabb feszeken megy benne ugyanaz a tuning. nem célom nekem 5ghz, hanem amit használok, 3,7-4Ghz menjen a lehető legoptimálisabban, legkisebb feszeken, a legstabilabban.
És erre nagyon pöpec az EVGA-m, és a slotkiosztása is remek, a hűtését is úgy meg tudtam moddolni, hogy eszméletlen király.
[link][link][link]
(#17298) katt777: Fogadj meg egy bölcs tanácsot, SOHASE használj egy újabb BIOS-ban egy régebbi által mentett profilt.... Nagyon ronda szívás lehet belőle....
-
katt777
félisten
válasz
ADAM1337 #17296 üzenetére
Jól hűtő ház sem árt, de az tény, hogy voltak kevésbé jó ASRock lapok régebben, ahogy persze minden gyártó elmondhatja magáról ugyanezt. Én dicséretesnek tartom, hogy marketing helyett szép szorgalmasan, csöndben, egyre jobb cuccokat hoznak ki.
Amivel ellentétben pl. a GB épp anno P35 időben megszüntette a Sysfan-ek szabályozhatóságát.Lacc88: X58X-hez most adtak ki új bios-t USB3.0 és SATA3 card támogatással, te lapodhoz is van már? Már csak az a kérdés, hol lehet ilyeneket venni, mert ez megint csak olcsóbb lehet, mint a lapcsere.
Mindenesetre akkor most kezdhetem elölről a bios-beállításokat, mert eddig még egy sem hozta be a régebbieket normálisan.
Qru: Z600-nál tökéletes az LGA775 és az LGA1366 lefogató is.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
katt777 #17286 üzenetére
Nekem semmi bajom nincs a lapoddal, csupán volt más platformnál asrock lapom ahol szívtam vele nem kicsit pont a puritánsága miatt p35-nél (nb szétmelegedett.).
A kis netezős gépembe asrock lap van (amd-s) és pl azzal semmi bajom sincs.
Egyedül az hogy ebben a hsz-edben is 10x írtad le az asrock szót, remélem tudod mire célzok.(no offense)
-
Lacc88
senior tag
válasz
keIdor #17292 üzenetére
Erről van itt szó , és olcsóbb is !
Emberek! mindenkinek a sajátja a legjobb !
Én nem bántam meg , hogy megvettem az ASrock lapot , és amint lesz egy kis pénzem megyek , és veszem megfele a (Mugen 2 vagy Z600 - at ) és akkor lesz 1 kis teszt !Jó lenne ha már lennének CPU hűtő tesztek , mert akkor könnyebb a választásom !!!
Bár modjuk nekem a Z600 kinézetre jobban bejön mint a mugen 2 .... tudom nem az számít hogy , hogy néz ki .... hanem ahogyan hűt .... de mégis , ha leveszem a ház oldalát , akkor egy kicsit jobban néz kia z600 ! -
katt777
félisten
Végül is, az jó lehet az EVGA-ban, hogy nem kell forrasztóval nekiesni, mint egy Foxconnak.
Nem azt mondom, hogy cseréld le a lapod, hanem hogy próbálj ki egy ASRock-ot, ha tudsz. Nekem sem hiányoztak pl. az ASUS beállítási lehetőségei, mert a kevesebbel ugyanúgy (ha nem jobban, hiszen kevesebbet tévedhetsz) be tudod lőni a lapot. Az EVGA dupla annyiba kerül, és nem megy benne 8GHz-et az i7.De ha a tuningot nézzük, abból sem megy 4GHz helyett 5 fölött. Persze az is különböző, ki mit tart "vérbeli" tuninglapnak. Én azt, ha igazán jól lehet tuningolni benne a procit, ezt pedig szinte mindegyik i7 lap tudja, csak az ASRock olcsón, mert nem kell megfizetni az ASRock design-ját, marketingjét, stb, és ezért annyi a hátulütője, hogy csak 8+2 fázisos, viszont ennek még semmi hátrányát nem tapasztaltam a P6T Dlx-szal szemben.
Keldor papa: Egyébként tényleg a legjobb az Extreme otthoni használatra, mert a supercomputer inkább grafikus munkaállomásnak, a Deluxe meg multi VGA-ra van kihegyezve, ugyanakkor ebben is megy CFX (3 ATi vagy 2 dualGPU) v. tri/quad SLI (3 nV vagy 2 dual GPU), ráadásul az elérhető max. sávszélességgel, ellentétben pl. a P6T Dlx-szal. Az más kérdés, hogy 2 GPU fölött egyik gyártó sem remekel, de az nV-nek még van érezhető teljesítmény-növekedése 3. GPU-val.
-
tom_tol
addikt
na ez nem megy
kipróbáltam HSM és Imi beállításaival de hibázik
ezt adja az ocz-nek a lap, kézi értékek 8-8-8-24 ill. 2T
ez a corsair-ocz táblája
a kettő között 2 különbség van csak
ezeket az értékeket beállítottam kézzel de így sem stabil az ocz
marad a 9 Gb
Katt látja az összes ramot azzal nem volt gondom
Keldor papó a tFAW nálam biosban állíthatóvégül is a célom elértem, azért vettem még ramot mert néha kévés volt a 3Gb
igaz 9-re nincs szükségem de ha így jó hát legyen -
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #17286 üzenetére
Ebben teljesen igazad van, kicsit lenyűgözött az EVGA, talán nem vagyok vele szemben teljesen objektív, de igyekszem... Persze, ez a lap is messze van a tökéletestől, de nagyon szimpi, ami nekem fontos, abban 110%-os....
Asrock lapot pedig azért nem szeretnék kipróbálni, mert ahhoz össze-vissza kéne szerelni a gépet, buknék is rajta, ha nem válik be, nem szeretek feleslegesen fáradni, nekem az a párezer FT nem ér annyit...
Őszinte leszek, 99%-ig biztos vagyok benne, hogy az Asrock nem tudná nyújtani azokat a funkciókat, amiért egyből megszerettem az EVGA-t.
Isten lássa lelkem, örülök neki, hogy ilyen sok embernek ilyen jól megy az Asrock, és tényleg azért a pénzért 150%-os minőség.De akkor sem egy vérbeli tuninglap, amire én igazán vágytam....
(A vicc, hogy még az E758 sem teljesen az, de nagyon közel van már, ésszerű kompromisszum....
Amire azt mondanám, hogy igazi, vérbeli tuninglap, az a EVGA Class E760, vagy a Foxconn Bloodrage....) És persze, nem szentírás amit mondok, de jelenlegi tudásom szerint így látom.
(#17289) Keldor papa: A B2B nem rontja le nagyon a sebességet? Én elég rosszakat olvastam róla, ki is kapcsoltam mindig.... (Legalábbis amit láttam, kicsi nem segített, a nagy meg brutál módon levitte a sebességet...)
Az E758-am 75K-ból jött ki, minden járulékos költséggel együtt.
Tudom, nem olcsó, de nekem úgy érzem, megérte. Az UD5-öm is ennyiért vettem egy éve, nagykerből...
-
keIdor
titán
A tRFC megint egy érdekes dolog, nálam is a 88-at szereti, de 110-et érdekességképpen megnéztem és hibázik.
Fura, nálam is 1T a jó, ha 2T-re megyek nem kell bántani a B2B-t.
Érdekes, szerintem a CPU-k IMC-je is nagyon más-más lehet, nincs két egyforma darab.
Az esetek 99%-ban le merem fogadni, hogy az IMC szarakodik.B2B-t nem tudod levinni 6-8 környékére? Lényegesen gyorsabb...
-
katt777
félisten
Na, mi az, megint egyetértünk valamiben?
dime27: Én ATI XCoderrel kódolok, azt nehéz lenne bármivel gyorsítani.
Alap órajelen 8 perc alatt bekódol egy 1.5 órás filmet.
Qru: Ja, hát az a pár fok az, amire az ember azt mondja, hogy inkább egy 2/3 árú hűtőt vesz.
BMW001: RAID-et véletlenül sem használnék, elég egy hiba, aztán veszett minden a vinyókon.
SAS vinyóm nincs, sem rá pénzem, és az én alaplapom hőmérséklete sem emelkedik 50°C fölé, még 4GHz-en sem. A menő design-nak kvb. 0 az értelme, úgyis bent van a cucc a gépben az asztal alatt (ha szép design-t akarsz nézegetni, tedd be wallpaper-nek
), viszont én meg szeretem ezt a drasztikus "ipari" designt (a lá HAF932
). Nem szeretek marketingért fizetni, csak a hardver tudásáért.
Mellesleg a SAS + hangkari nem ér meg sztem dupla árat, főleg, hogy külön olcsóbban beszerelheti az ember (ráadásul olyat, amilyet akar), ha mégis szüksége lenne rá.
Annak, aki nem képes felszerelni egy hűtőt (vagy nem tesz rá ventit i7-en), nem mérvadó a véleménye. Vajon más Z600 tulajok miért nem akarnak megválni a hűtőjüktől?Persze, úgy is lehet tesztelni, hogy szarul szerelsz föl egy hűtőt, és akkor sereghajtó is lesz. Ha azt akarod bizonyítani. Ennél azért többet várok.
OCZ-nél a Platinumokkal szokott gold lenni. Nincs XMP profiljuk sem.
Nippon: Lényegében, gyakorlatilag semmilyennel, persze az uncore belejátszik a dologba. Viszont az adott órajelet alacsonyabb BCLK-val és magasabb szorzóval takarékosabban elérheted. Ezért mondtam, hogy ha megvan egy 4GHz körüli sebesség, az már bőven jó, ezt még 191-es BCLK-val is elérheted Turbo ON.
Keldor papa: Hát, lehetnek elvetemültek, és lássuk be, hogy pl. egy UE3 motoros progihoz, 295GTX SLI v. HD5970CFX esetén keményen kell a sok GHz a kihajtáshoz.
Én meg a GB-ot és az MSI-t nem választanám soha. ASRockot meg ne szóld le, amíg nem próbáltad. Van itt többünknek is, stabil, és jól megy vele a tuning is (a remek kiépítéséről nem is beszélve). Többek között feláll vele a rendszer 4.2GHz-en, amit a P6T Dlx-omról nem lehetett elmondani (ráadásul volt annak még pár beépített hülyesége is). Hűtő híján stabilitásra nem teszteltem még le ennyin.
Ha a P5Q tesztemet megnézed, abban láthatod, hogy önmagukban az ASUS tuning programjaival semmi gond.
ADAM1337: ASRockot még nem vett hülye gyerek.
Henk: Úgy rettegtek a Z600-tól (na, már manipulálni akarjátok a tesztet
), mint az ASRocktól.
Nekem eszem ágában sincs sztárolni a Z600-at (vagy mást), azért kértem, hogy legyen a tesztben, mert saját tapasztalataim azt mutatják, hogy jóval olcsóbban ott van, ahol a drága hűtők, max. 1-3°C lemaradással, ha valami irdatlanul pörgő hűtést tesznek a konkurenciára. Amúgy nekem meg tetszik.
tom_tol: Kompatibilitási hiba?
Amúgy a lap látja az összes RAM-ot? Csak mert rossz időzítéseknél el szokott tűnni belőlük. A RAM-okat tudtad nézni más gépben? (Hátha az alaplap a hunyó.) Egyébként melyik az A channel a lapodon? 1-3-5 v. 2-4-6? Mert az sem mindegy a TC miatt.
Nálam nem kell 2T.ImI87: Egyetértek. ASUS és ASRock lapban is rohadtul be kell pöccinteni ezeket CL7-hez.
HSM #17281: Az tényleg jó, ha visszaveszi a feszt tuning mellett (P5Q-m tudott ilyet EPU-val, P6T-nél szart se), de számold ki, mennyi idő alatt hozza be a villanyszámlán az árkülönbséget.
Miért félsz kipróbálni egy ASRockot?
Ha nincs szükséged vmi extrára, drága ez a félelem.
Tény, hogy semmi extra, viszont minden szükségeset megkapsz, ami kell, és a tuningot is bírja rendesen, ugyanakkor a hűtésére sem lehet panasz (főleg P6T Dlx-szal összehasonlítva). Lehet, hogy ebben csak 4-4.2GHz-ig megy el egy i7 stabilan (BCLK-ról meg nem is érdemes vitatkozni, hiszen 220 tutira megvan, és mint írták, 235-öt is értek el vele), de ha nálad elvisz mondjuk 4.4GHz-et ua. a proci, gyakorlatilag mit nyertél vele?
(Ja, és igaz, az elrendezésének köszönhetően még sosem volt midi házban ekkora üres terem, minden külön munka nélkül eltűnnek a kábelek a levegő útjából.)
Azt ki mondta neked, hogy egy ASRock-tulaj nem érzi stabilnak, kiszámíthatónak és megbízhatónak a lapját?Te most jobban isteníted az EVGA-t, mint én dicsértem anno az ASRock-ot
, miközben ASRock tapasztalatod még mindig semmi. Remélem, megbocsátjátok, hogy megvédem a kis ASUS-t.
Nem megfeledkezve más gyártók extra szolgáltatásairól, ami nem mindenkinek éri meg azt a rengeteg + pénzt.
Én külön örülök annak, hogy amikor kényszerből el kellett adnom a cuccaimat, az ASRock mentett meg attól, hogy Phenom-ra váltsak, és a P6T Dlx után nagyon kellemes csalódás volt. Gyakorlatilag jóval olcsóbban megkaptam uazt a tudást, amit az ASUS-ból használtam, lehetőségben meg többet. No és, lássuk be hideg fejjel, sok i7 tulaj az ASRock miatt i7-tulaj, és nem AMD-s, mert hasonló árban, mint egy jó PhII-es konfig, kap egy atomerőművet a szenes helyett. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
DrZolee #17268 üzenetére
Gorni mesélte mi volt, fel is hívott.
OCZ kit nálam is megdöglött, illetve kapásból halott volt. Én Corsair Dominatorra cseréltem, az már megy pöpecül.
mod:
BMW001: Azt mondják i7-hez jobb a non-polírozott, púpos, mert közelebb vannak a magok egymáshoz mint a Q6000-es szériánál pl. Az új lefogató meg olyan brutálisan szorítja oda, hogy majdnem átpaszírozza a procit a lapon. Eddig pont fordítva volt, még ilyen kis alátétekkel kellet ügyködni, hogy rendesen tartson a backplate.
-
HSM
félisten
válasz
tom_tol #17269 üzenetére
Az OCZ-nél a subtimingekre kell odafigyelni... Mondjuk érdekes, nekem 1400@CL7 1,525V-on megy full stabil EVGA-ban (minden állítgatás nélkül), de az 1500@CL7 1,65V-on vagy az 1600@CL8 is pöccre ment az UD5-ben (subok nélkül szintén)....
1750@CL8 1,65-höz már sub-állítás is kellett (B2B és teljesítményvesztés nélkül).
Nálam így stabil: [link]
Amit az OCZ support írt és az 1750-es beállítás: [link]
Amúgy valszeg azért "gyógyul meg" a corsairtől, mert úgy lazább időzítést állapít meg a lap....
Szerintem teljesen jó ez az 1600@CL7-es kit amúgy.(#17276) Lacc88: Lehet, nem sikerült rosszul, de nem mindenkinek a jó árra van szüksége. Az Asrock olcsó, és ehhez képest jó. De ennyi. Egyébként pedig egy elég igénytelen, semmi különös extrával fel nem szerelt lap, igaz, elég átgondolt elrendezéssel. Lehet, én vagyok egy idióta, hogy az UD5-öm egy E758-as EVGA-ra cseréltem, de imádom a lapot, nagyon nagyon jó. Pedig papíron gyakorlatilag semmivel se tud többet, tesztet is csinálhatnék róluk, sőt, azt is kihozhatnám és bebizonyíthatnám nyers észérvekkel, hogy a Giga sokkal jobb, pláne, mert itthon kb 20K-val olcsóbb.... (Mert bizonyos téren jobb az UD5!) De az EVGA megfelelően gondozva sokkal többre képes, sokkal nagyobb öröm vele a tuning.... Pedig a 222-es BCLK sem stabil benne...
És nekem az E758 magabiztos tuningpotenciálja, kitűnő, megbízható, kiszámítható működése bőven megérte a plusszpénzét.... Asrockot pedig akkor se vennék, ha ingyen adnák... Nem kis móka látni az E758-at, ahogy valami hihetetlen knnyedséggel viszi a 4Ghz-et, úgy, hogy üresben 1V-os feszültségre visszaveszi, és terhelve is alig kell neki 1,2V.... Gyakorlatilag alapfeszen hozza így a 4Ghz-et, energiatakarékosan....
Gigában ehhez sokkal több kraftot kellett a prociba nyomni....
-
ImI87
őstag
OCZ Platinum 1600 CL7:
Kicsit hadd védjem meg azt a ramot. Már május óta használom ezeket (3x2), voltak Giga UD5 lapban és most ASUS P6TD Deluxe-ban vannak, és kifogástalanul teszik a dolgukat.
Persze lehetnek gyárilag hibás darabok, és sajnos az inkompatibilitás fogalma máig nem tűnt el, de több embernél jól működnek.
Az én tapasztalatom annyi, hogy a gyári értékeken történő hajtáshoz kicsit lazítani kell a subtiming-okon. És mivel nincs benne XMP, ezért ezt manuálisan kell megtenni. Lényeges a trfc és a b2b lazítása, előbbi 88-100 körül, utóbbi meg 10-14 környékén, laptól és tuningtól függően.
Az én ramjaim 8-8-8-24-ben 1780-ig mennek, 7-7-7-24-ben pedig tudják stabilan a gyári 1600-at. Tehát valóban elég kihegyezett, de egy kis piszkálással tudja azt, ami rá van írva.
(A max fesz 1,64V volt, az említett 2 subtiming-on kívül minden más auto-n volt, és mindig 2N vagy 2T módban próbáltam.)És hogy ne csak a levegőbe beszéljek, itt van 2 eredmény:
1600 CL7
1780 CL824/7-re 210 BCLK-val 1680-on használom őket CL8-ban, így elég nekik 1,60V is. És szerintem a fő időzítésekkel fölösleges bajlódni, mert kisebb mértékben számít a teljesítény szempontjából, mint a magasabb órajel. Sőt, a legjobban az Uncore növelése segít a ramsebesség növelésében.
(Mindennapi alkalmazásokhoz meg teljesen fölösleges 1600 fölötti ramot használni, jobb ramok előnye csak tesztekben jelentkezik.)Nem akartam ilyen "megmondó-gyerek" lenni, csak leírtam a saját tapasztalataimat.
-
keIdor
titán
Elolvastam: az biztos, hogy 40.000-ért kapsz egy remek lapot kiváló elrendezéssel (ez nagyon tetszik benne, minden látszólag elfér) de az nem igaz, hogy Asus, Gigabyte és más nevesebb lapok nem indulnak, vagy stabilizálhatatlanok 210 bicaj felett. 222-n úgy terhelem ezt ahogy akarom és stabil. A Gigabyte tulajdonosok is stabil 220 feletti bicikliről számoltak be (HSM, Sárpac csak hogy példát is mondjak) és a P6T Deluxe-nak sincs ezekkel különösebb baja.
Asus tuningprogramjairól el tudom képzelni, hogy fagynak, azok mindig olyanok voltak, amilyenek, ezért (se) használom soha az alaplap CD-jét.
tom_tol
Ez a tFAW tud bekavarni szerintem sokunknál, BIOS-ban én ezt nem is találom.
De ez az, ami tök máson van nálam...
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #17270 üzenetére
Nekem olyanom volt 4 hónapig, de Rampage II Gene-ben kezelhetetlenek voltak.
3 hétig ment, majd magától megkattant, 2 hetet szoptam vele, utána megjavult 3 hétig megint ment és kezdődött elölről. Hiába az XMP sem segített.
Az alaplap másik ramokkal ment simán, az OCZ is haver UD5-jében.
Meguntam azt eladtam őket, most 3x2GB Mushkin van, ezekkel úgy ahogy elvagyok...
A B2B CAS-t itt is le kell vennem mint atom, hogy stabil legyen 1600 7-8-7-20 1T-n.
De ha hagyom alapon akkor 10-10-10-30 se segít 1,7V mellett sem.Kényes kis picsa ez az i7, nagyon nem mindegy mit teszel mellé. (és meddig
)
Lemennek kicsit az árak nézek valami 1866-ot majd.Egy ilyet én is kérnék ha megoldható!
(#17276) Lacc88: Nem mondtam, hogy nem hiszem el, csak szokatlan... de nem csak nekem mint látod. Amúgy nem olvastam.
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #17261 üzenetére
Tesztek mások offkorsz, de 24/7 te sem fogod 230-on használni.
Megértem a kíváncsiságod, valamikor én is ugyanezt csináltam.
Jó azaz alaplap nagyon, 60-ért jó vétel volt, még ha 222-nél megállna akkor is.
Egyébként AsRock-ot én se vennék, nincs vele semmi bajom, de az meg az MSI kicsit idegen számomra, sose volt egyik sem, és egyik se a tuningról volt híres egészen 2009-ig, mert ott lódult meg igazán mindkettő.
Hiába olcsó félek tőle, mert idegen, maradok a jólbevált, már kipróbált márkáknál egyelőre: Asus, Gigabyte, DFi.
Foxconn, Biostar, EVGA-t azt simán mernék venni, mert jók a visszajelzések. -
MPowerPH
félisten
Nem tom srácok, nekem 3x1Gb OCZ Triple Channel kittem van, 1600MHz, CL8.
De az XMP profil is jól müxik, és auton is jól lövi be magát. És a tuning se gond neki.
Érdekes ez a sok OCZ -s ramhiba... -
tom_tol
addikt
OCZ help
vettem ma 3x2Gb ocz 1600 cl7-s kittet (bár ne tettem volna de olcsón adták) és a következő problémákkal nem boldogulok
kezdésnek szerettem volna a gyári értékeit elérni de nem ment és mivel sokan írták már hogy ez okoz némi gondot így nem is erőltettem, majd cl8-ban jó lesz gondoltam én kis naiv..
memtest hibázott 1,56-1,66v -ig bezárólag
egyesével teszteltem nem volt hiba, aztán párosával és ismét nem volt hiba, 3 együtt hibázott
kínomban beraktam a 3x1G corsairt (ezek 1333cl9-ek) 1-3-5 slott corsair 2-4-6 slott ocz 1600 cl8 és láttam csodát memtest nem hibázott, vártam 200%, rendben
kicseréltem a ramokat 1-3-5 ocz stb. memtest indításakor azonnal restart csak 2T-ben volt hajlandó működni
most a corsair-ocz kombinációval mükszik
ha valakinek volna ötlete ne kíméljen -
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
Láttam, piszkosul meglepődtem a True teljesítményén, és a H50 vergődésén. i7 esetében True -t jobb lepolírozni, vagy púposan jobban szól?
Keldor papa: Persze, nincs is értelme. Csak a kíváncsiság, meg tesztekre jön jól. Most én eddig levoltam korlátozva 210 BCLK -nál, ami zavart. 60k -mba került az alaplap, de boltban 75k fölött van még mindig, nem olcsó, embernek lehetnek elvárásai. És azért ezt vettem meg, mert néztem pár jó eredményt a lappal, ezek mind ilyen 230 -as BCLK -k voltak, és a lap is szimpatikus lett. Csak nem olvastam végig, hogy ehhez bizony kicsit moddolni kell a kicsikét... Most ha már benne van a lapban a plusz 20 BCLK legalább, akkor evidens hogy előcsalogatom.
-
Nippon
őstag
válasz
katt777 #17248 üzenetére
Hájja a víz az drága, főleg egy decens rendszer de hát ez van...
Elszarakodtam a vízzel, szeretek vele szöszölni, csak az a baj, hogy nehéz kiszállni, és amíg benne vagy mindig kitalálsz valami újat ami rendszerint pénze kerül...
Azért senkiért nem fogok itt könnyeket hullatni, elvégre ez mégiscsak az i7 topicAz alacsonyabb BCLK milyen hatással van a sebességre? (természetesen azonos vagy megközelítőleg azonos órajel mellett)
-
MPowerPH
félisten
válasz
katt777 #17248 üzenetére
Én egyáltalán nem kesergek.
Két kis forrasztás, és elvileg szárnyalni fog a kicsike.
Tudod, én ezzel úgy vagyok, hogy kaptam a laphoz egy fasza hangkarit, és SAS vezérlőt. Mióta láttam, mit tud 2db 15k -s winyo raid -ben rendszernek használva, azóta nem kételkedek benne, hogy nálam is olyan fog ketyegni, és megspórolok egy vezérlőkártyát.
Plusz van a lapon egy piszok jó hűtés, amivel 50C fölé nem nagyon mászik a cucc 200 -as BCLK -val sem. Meg van egy jó design, ami számomra nem mindegy.(azért az általad említett lap számomra elég puritán, nagyon csúnya.
)
Plusz van hozzá POT... Egyszer én is belevágok valakivel a fagyasztásba, és akkor erről is le van a gond.
A 229 -es BCLK amúgy ennél is egy C0 -ás procival lett kierőszakolva, D0 csak jobb lehet.
Tudod, már csak azért is -
Qru
MODERÁTOR
válasz
mpierre #17250 üzenetére
Akkor ok, azért így is szépen muzsikál. Nem is annyira a tuning a többihez mérten (bár sztem jobb ez mint az én C0-om), hanem magától olyan erős, hogy évek múlva is elég lesz főleg, nálad, hogy nem játékra használod.
Katt: Jaja, Z600-at eléggé parkolópályára tették. Azért a TRUE teljesítményét látva örültem, hogy nem váltottam hűtőt. TRU sem marad el tőle, noha itt már (i7-nél) hátrányos lehet, hogy meg lett polírozva a talpa. De úgy sem hajtom kiélezetten, szóval az a pár +fok nem oszt nem szoroz nálam most.
-
dime27
őstag
válasz
katt777 #17251 üzenetére
Jaja nekem most nagyon szépen működik igy 3570Mhzen halk a rendszer nem is melegszik(annyira melegszik fel mint a q9550enesem 3.6Ghzen) és tegnap találtam egy fasza progit amivel felére csökkentettem még ilyen órajel mellett is az eddigi kodolási időmet egy 40 perces anyagnál szal most happy minden
-
HSM
félisten
Még szerencse, hogy ~0 a haszna a 220 feletti BCLK-nak I7-nél... Nem tudom, ti szerettek-e az árral szemben úszni, de én nem....
Ha az architektúra csúcsa 222Bclk, akkor kár erőltetni, nem fog normálisan működni úgyse efelett... Így lett tervezve, ennyit tud.
-
katt777
félisten
válasz
dime27 #17249 üzenetére
Hát, nem éppen azt írtam?
Viszont már tudjuk, hogy a menő, drága lapok felhasználói mire adják ki azt a sok pénzt.
Nálam sajna nem volt boot 225-ön, 220-on meg stabil a cucc, szóval a 2 között lehet a procim. De energiatakarékos tuninghoz (értsd: szorzóváltoztatás megmarad) úgysem a feltétlenül a magas bclk kell, ill. annak nagyobb az áramigénye is. -
mpierre
veterán
Áááá, dehogy kínzom, csak tesztre volt. Még F8 bios-szal, valamikor tavaly.
Azóta 21×160 biciklin megy 1,2125V-on, 1,56V ram és 1,215V qpi mellett, persze llc off. Sajna kifogtam - szerintem - az egyik legszarabb D0-ás 920-t
. Alapfeszen 175 biciklig megy csak, felette, rohadtul kell neki a fesz. Ráadásul a 20-as szórzót ki nem állhatja. Olyan, mint egy fürdős k....a. Szép-szép, de nyújtani nem sokat tud.
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #17222 üzenetére
Szóval a LAP
A vacak ASRock meg még ezt az "elfojtást" sem tudja...
Nippon: Víz?
Na ugye!
Az i7-et is le lehet hűteni léggel rendesen, max. 3.4GHz körülig halkan (léghűtéshez mérve), de alapon, leszabályozott fesszel egy Z600 simán megbirkózik vele. Egy vízhűtéses rendszer áráért meg inkább vennék egy zajos HD5870-et.
vhunor: Na, most tökéletesen megindokoltad, hogy nagy teljesítményű rendszert nem lehet némán működtetni, akármilyen sztárolt házban.
Mást sem sorolsz, csak kompromisszumomat.
Qru: Láttam. Leginkább az aggaszt, hogy a jelek szerint nem nagyon kapni Z600-at, mert mindenhol ráálltak a sztárolt, drága hűtőkre, mert azokon nagyobb a haszon.
-
p87
senior tag
-
HSM
félisten
Az alján van egykét érdekes lenyomat, de nézhet ki nagyon hasonlóan a boxos.
Az enyém ilyen volt vatta új korában, Intel-lezárt boxból: [link]
(#17236) Shkiz0: Van mégegy komoly diffi, néhány önjelölt szereti a használt procijait is "új, OEM"-ként árusítani.... Nekem volt már ilyenhez szerencsém, itt PH-n... Még pasztamaradvány is volt az IHS tövében...
-
ADAM1337
nagyúr
Tudna valaki írni pársz feszt 4gigára.
Mármint 19 20 és 21-es szorzóval.
Jelenleg 20*200-on vagyok 1,24v-al. -
op9
aktív tag
-
-
mpierre
veterán
válasz
DrZolee #17228 üzenetére
Úgy látom másnak is volt vele gondja...
No a subtimingok beállításában - már, ha jó a ram - nem sokat tudok segíteni. Másoknak is volt gondja ocz-vel. Nem tudod a ramokat másik gépben megnézni?
-
DrZolee
csendes tag
Prime95 25.11 64bit - 5 perc után lefagy és újraindul a gép, még csökkentett módban is!!!
Memtest 4.0 - mindhárom kártyánál hiba!
Elképzelhető, hogy a 940-es mem.vezérlője szarakodik?
A bekapcsolás óta kb 5-ödször kellett újraindítani a gépet lefagyás miatt, máskor is ezt csinálja, ezután viszont már nem fagy le (elvileg ezeknek a cuccoknak már nem kell bemelegedni ahhoz, hogy jól működjenek)
-
vhunor
őstag
válasz
katt777 #17220 üzenetére
Lehet nagy teljesítményűt építeni, mert az i7 2,8 GHz-en is bőven elég nagy teljesítményű, és levett fesszel elfűthet vagy 50-60 watt körül, amit röhögve elhűt egy z600 / ninja is passzívan. Belerakod egy Antec p182 vagy cosmos 1000 (s1100 már nem játszik) házba, videokártya ha hd 5850 bőven jó a gyári hűtés (sőt jobb is mert kifújja a meleget és egy csendes házban alig van légmozgás), még terhelve is ritkán megy 32-35% fölé a ventije, nálam pl. sose ment. Raksz hozzá Enermax Modu82/87 vagy seasonic x-650 vagy corsair tápot (bár ez utóbbi annyira nem komálja a minimális légmozgást), scythe quiet driveba a storage vinyókat, ssd-re a rendszert. Egy 12-es swif ventit beraksz hátra 500 rpm-re, oszt csókolom.
Mindössze annyit kell elfogadni, hogy aki állandóan everest hőmérséklet értékeket bámul, azt a gutaütés fogja kerülgetni, pedig minden bőven tűréshatár alatt fog futni. A Quados konfigomnak 3 GHz-es procival és húzott 5770-nek annyi hangja volt, hogy 1 méterről már csak onnan tudtad hogy be van kapcsolva, hogy volt kép a monitoron, és még az is bőven messze van a gyenge géptől. Core2 alapokra, meg 5770/5750 alapokra építkezve még hűvös is lesz amellett, hogy egyetlen venti sem fog kelleni bele (a seasonic x-650 bizonyos terhelésig be sem kapcsolja a ventijét! de akár egy passzív táp is jó), és egy fél maroknyi játékot kivéve még ez a konfig is elvisz akár fullhd-ban is, teljes némaságban.
Ha csak azt írod a HAF-ra, hogy csendes, még el is fogadom, mert jelenleg nekem is egy 922-es van, és 500 rpm-es ventikkel tényleg bőven elviselhető. De hogy kussban legyen egy rendszer egy HAF-ban, ahhoz először csak a HAF-ot kéne lecserélni
, mert a kuss általánosan elfogadott jelentése néma, és a zajt nem csak ventik kreálják, a HAF vinyó rezgéscsillapítása elég jó, de még itt is hallható a változás ha a keret helyett csak simán lerakod a ház aljára valamire ami közel teljesen elnyeli a rezgéseit).
De ez a topik nem ennek a megvitatására szolgál
.
-
Thewi
tag
Hello!
I7 920 keresek memóriát.
A Patriot ramok nagyon visszafognák a gépet? / Patriot DDR3 1600MHz 6GB Signature Kit3/
Vagy, vegyek inkább CORSAIR TwinX 3072Mb DDR3 1600Mhz CL8 TRIKIT és később bővítsek.
Válaszokat előre is köszönöm.Üdv,
-
Nippon
őstag
válasz
katt777 #17220 üzenetére
Nem fog felforrni a szigetelt házban a VGA, ha a víz kiviszi a meleget és a kártya kap a ház elejéből egy kis szellőt, pláne ha a kártya hűtője kivezeti a meleget hátul. Viszont ha vized van, akkor a kártyára is mehet, egy szellősebb lamellázatú radival (pl XSPC RX) pedig 600-800rpm körüli ventikkel is lehűtöd a rendszert. Ez így hűvösebb és halkabb, mint bármilyen léghűtés, persze sokkal drágább az nem vitás.
A C2D rendszereket még le lehetett halkan is hűteni, akár halkabban, mint vízzel, de az i7-esekre ez már nem igaz.... -
dime27
őstag
válasz
katt777 #17218 üzenetére
Hát igen meg kell találni az aranyközéputat nálam ez 3570mhz lett 3400as uncorral és 1700on futo cl7 rammal cpu sajna csak 1.16val éri be kaki a cpum de erre az eredményre elég és itt nem is vészes a melegedése linxel se éri el a 60fokot kodolás közben meg max 53 fok volt letekert ventikkel szal minden venti a minimumon.3570 felett meg már irreálisab megnő a feszigénye ráadásul a melegedés is nem beszélve gondolom a fogyasztásrol de ma próbálgattam és itt nem sokat vesztek a 3.9hez képest az összes tényezőt figyelembe véve inkább csak nyertem szoval én igy jártam el persze ehhez kellettek az elsőosztályú alkatrészek bevallom(haf-932 nh-d14)
-
NFree
addikt
válasz
Sárpac #17195 üzenetére
& ADAM1337
Köszi fiúk
nah majd látom , hogy lessz s majd egyszer ha megvan az átálás jövök segéjér
(#17222) BMW001
Kiváncsian várom mik lesznek a fejlemények , esetleg ha túl vagy a mókán , s jönnek az eremények akkor leirhatnád a lap topikjába mit is takar ez a dolog (magyarul) a gyengébbek kedvéért -
MPowerPH
félisten
Nah, ma megoldódott a proci vs. lapom rejtélye. Kaptam egy szar 920 -ast, ami betesztelten tudott 216 -os BCLK -t. Nah, ezzel is instabil volt a rendszer 210 fölött, hiába variáltam.
Így akkor kiderült, hogy a lap nem smakkol. Utána is jártam, gyorsan megtaláltam ezt hozzá. Írtam is ez ügyben, azt mondták ennél a lapnál érthetetlen módon elfojtották a benne rejlő potenciálokat, amit az ott linkelt módon fel lehet szabadítani, és ezzel már a 230+ -os eredmény is lazán meglehet, ha a proci is bírja.
Beszéltem is egy PH -sal, nem lesz nagy ügy, secc perc.És akkor már megszűnnek a határok, lásd itt.
-
katt777
félisten
válasz
Nippon #17219 üzenetére
Én arra sosem mondtam. Igazából a 23cm-esek 600RPM-en halkabbak, mint egy leszabályozott 12cm-es, és nagyobb a légszállításuk. Az sem mindegy, hogy pörögve egy kisebb venti süvít, egy nagyobb meg max. halkan búg. Én azért nézem mindig a tesztekben, hogy milyen ventikkel hűtik ezeket a sztárhűtőket, mert tudom, hogy a Z600 az 1200RPM-es ventivel (v. 2-vel), már zajos. Ott van a teszt 950RPM-es ventikkel, na, ott máris nem vitézkedik olyan nagyon egyik sem.
Léghűtéssel lehetetlen nagy teljesítményű, halk gépet építeni, de még vízzel sem lehet, mert a radiátort muszáj hűteni. Tudom, mert haveromnak volt teljes vízhűtése (Antec házban, de a szép nagy radi nem fért bele), és kb. a HAF932 zajszintjét produkálta terhelés alatt (persze jobban hűtött). Lehet egy zajszigetelt (és így amúgy rossz hűtésű) házba beletenni egy HTPC konfigot, az bizonyára nem sok zajt fog produkálni.
Nem sértődöm meg, egyszerűen volt HAF932 házam, és halk volt. Ami a zajt produkálta benne, az a HD4870 volt meghajtva, az meg minden házban zajos lett volna, olyan ház meg nincs, amelyben zajszigetelés mellett ne forrna föl egy nagy teljesítményű VGA, és/vagy pörögne maxon a ventije
.
-
Nippon
őstag
válasz
vhunor #17213 üzenetére
Egyetértek, olvastam már többször itt a topicban is, hogy halk 1200rpm-es venti, ilyen nincs!!!
Számomra egy 800-as S-Flex is hangos, pedig még mindig ez a legelviselhetőbb hangú az összes közül.
Megszabadulnék én a víztől és beköltöznék egy jó kis m-ATX házba, de léggel képtelenség egy i7-est halkan hűvösen tartani...Amikor meg jönnek a 2db 2600-as ventivel, na akkor komolyan hullik a hajam
Kíváncsi lennék, hogy mi lenne számodra a halk i7 konfig egy HD5870/50 karival. Ház, táp, hűtés, te hogyan építenéd fel?
katt777: Ne vedd sértésnek, de szerintem elég képen látni, egy HAF házat, és rögtön elmondhatod, hogy az nem halk. Már több éve vizezek, rendes cuccokkal, és ebben is találok hibát, egy levegős gépet alig viselek el (a munkahelyemen igen, mert ott amúgy is van némi hangzavar)
Egy szita ház nem lesz halk sosem.... -
katt777
félisten
válasz
dime27 #17212 üzenetére
Ha legalább meg tudnám próbálni! Sajna, ahogy néztem, melegedésben az i7-ek minden más procin túltesznek.
vhunor: Volt neked HAF932-d?
(Még a ventijei számát sem tudod.) Használtad 0RPM-es ventilátorokkal, Z600 mellett?
(A "kussoló" kifejezés nyilván relatív.) Tudod, mennyi a tucat, és annak mennyi a fele? Az Enermax modu mióta ház?
Cyberpunk: Csak kissé zajos lehet, ha 2 db 2300RPM-es ventivel hűt alig jobban, mint a Z600 2x1200RPM-mel.
-
DrZolee
csendes tag
Sziasztok!
64 bites win 7-essel kínlódok már pár hete: véletlenszerűen lefagy (vagy fekete, vagy vilgágoskék üres képernyővel) úgy kb. 3-4 alkalommal egymás után, majd megy minden probléma nélkül. Többfajta beállítással ráengedtem a memtest 4.0-t egyesével a ramokra, mindegyiknél hiba, minél magasabb mhz, annál több hiba. Ezek ocz obsidian 1600-asok, egy ud5-ös alaplapon, 940-es procival. Remélem nem a proci mem.vezérlője szállt el! Uygancsak furcsa, hogy bekapcsolás után jó pár másodpercet eltökörészik a bootolás előtti ellenőrzéssel.
Van valakinek konkrét ötlete, azon felül, hogy ez sokminden lehet??? -
vhunor
őstag
válasz
katt777 #17211 üzenetére
Egy Cosmos, Antec P182, Silverstone Raven, urambocsá' egy CM Sileo esetében talán beszélhetünk "kussról". A HAF design a maga szita felépítésével, féltucat ventilátorával, nulla hangszigetelésével minden, csak nem kuss, nem is erre tervezték, nem hiába High Air Flow a típusneve. Tény, hogy nagyon jó ház, de kiváló hűtésre és nem csendes üzemre tervezték.
Amúgy is hihetetlen, milyen konfigurációkat képesek közel hangtalannak és csendesnek nevezni. Ezek a fogalmak ott kezdődnek, amikor jelentéktelen ambient zaj mellett is szinte megállapíthatatlan, hogy be van-e kapcsolva a gép. A SPCR például éjjel kettő körül tesztelte az Enermax Modu-t anno, mert napközben, nem süketszobát használva nem tudták pontosan mérni, annyira jelentéktelen zajt bocsátott ki. Na, itt kezdődik egy kuss gép. Közel 10 éve rakok össze csendes pc-ket és eszembe nem jutna HAF-ot ajánlani.
Közbevetés vége
.
-
katt777
félisten
válasz
dime27 #17210 üzenetére
Hát, érdekes elvárás, hogy 4GHz-en ugyanúgy melegedjen egy proci, mint 3.4-en!
OK, én a kussoló HAF932-höz viszonyítok, és a Noctuák tényleg nem zajosak, elismerem.
Thor kalapácsát nézegettem egyébként (Xigmatek), tesztekben eléggé veri a több i7-hűtőt, és csak 13.700Ft. Ha Z600-at veszek LGA1366 kerettel, az 11k, szóval ezt még fontolgatom, amíg összejön a hűtőre való. -
dime27
őstag
válasz
katt777 #17208 üzenetére
Ugyanúgy megy mint eddig 1.296on linx alatt prolimara meg két nf-p12es ment fullba 4-5 fokot vert hova ettől jobb már főleg h mindezt halkan teszi????Tudom h nyáron melegebb lesz azért kerestem egy optimális megoldást 3.4en nem kér csak 1.1V cpu feszt és letekert ventikkel se melegszik 55fok fölé ha meg melegebb lesz akkor feltekerem a ventiket és kapok plusszba kb 8 fokot ahogy néztem egy zalman vezérlőm van pont tudom vele vezérelni az összes ventit nekem igy tökéletesen megfelel!!4ghzen meg majd akkor fogom hajtani ha lesz apróba olyan proci ami kb ugy melegszik mint ez 3.4en mondjuk azt azért nehezen képzelem majd el de ki tudja addig gyűjtögetek rá
Jah és azta cooler mastert ne hasonlitsd össze sztem ezzel a 14es noctuaval mert 900on ennek hangja sincsen de még 1000en is ugy 1200ön jön meg a hangja de az már a vége
-
dime27
őstag
válasz
Stukker1987 #17207 üzenetére
Ok végülis akkor hagyhatod nyitva is...
-
katt777
félisten
válasz
dime27 #17204 üzenetére
Én ezt a Noctuát már akkor kizártam, amikor láttam, hogy nem PWM-es, nyáron meg nálad is melegebb lesz szerintem, és akkor még nem is 4GHz-en hajtod. Hány V-on megy egyébként? (Az elég fontos a melegedés szempontjából.) 1000RPM-en a 14cm-es venti nem lehet túl hangos, bár zaja azért van. Onnan tudom, hogy az volt a HAF-932-m hátuljában, és a többihez képest bizony elég hangos volt még 900-on is.
Az a baj, hogy sok a drága hűtő, és közülük kevés hűt rendesen egy 1.3V körül feszelt i7-et 4GHz-en.Stukker1987: Fölösleges elé tenni, hogy "rossz".
-
dime27
őstag
válasz
Stukker1987 #17205 üzenetére
Jo bakker de kint -3 -4 fok van
-
Stukker1987
senior tag
válasz
Stukker1987 #17203 üzenetére
Ja igen,nyitott ablaknál CPU max nem volt 60C se!
-
dime27
őstag
válasz
katt777 #17202 üzenetére
Nálam a Noctua d14 2db 14cmes nf-p14 flxel(1000rpmre leszabályozva) házban minden venti minimumon 3.9ghz 67 fok a legmelegebb mag linx alatt-elégedett vagyok és mostmár biztonságban várom a nyarat
Mondjuk asszem feleslegesen sok a 3.9ghz asszem majd ugy 3.4 körül belövöm 3400uncoreal 24/7re és akkor csend is lesz sebesség is és megfelelő hűtés is most nézem 3.4en a 3.9hez képest 20 fpsel marad el ugyanabbol az anyagbol dolgozva de igy letekerve az összes ventit is 55fokos a legmelegebb mag pedig mind a 8 szál dolgozik 92-95 százalékban jo lesz ez igy és a fogyi se olyan sok
-
Stukker1987
senior tag
Sziasztok!
Erre jutottam! Nem túl jó de átlagos Cpu-tól és UD3R alaplaptól nem olyan vészes:
4GHZ:
CPU szorzó: 20X
QPI Link: X36
BCLK: 200
Memó: 8X-1600Mhz
Uncore: X18-3600Mhz
Feszek BIOS szerint:
CPU Vcore: 1,34375V
QPI/VTT: 1,315V
DRAM: 1,6VMajdnem 0,1V kellett neki 3,8GHZ-hez képest +-ban.
-
katt777
félisten
Qru: Pont nézegettem teszteket:
Ehhez képest (is) elég jó a Z600 74-77°C-a 4GHz-en 2db 1200RPM-es ventivel, 64-bit 4GB LinX teszttel HT ON (nézd meg a beállításokat és a kímélő tesztet), kánikulában és zárt házban (igaz, csak 1.28V kellett neki nálam). Szóval nagyon várom már, mire juttok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Starlink
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Politika
- Sorozatok
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest