- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemrég kaptam, igaz nem fénykép, de aki rajzolta, annak tuti van macskája
-
emiki6
veterán
-
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
fi:zi'k #9648 üzenetére
Na, gondoltam bejelentkezek közel 4 hónap után, meg lenne kérdésem is, hátha tudok segíteni.
Dezső köszöni szépen jól van. Már több mint 6 kg, megtanult rendesen játszani (de még hogy) és az "elsőszülöttel" is egyre kevesebb a konfliktusa. Mondjuk ennek inkább a másik örül.
Kezdenek megszűnni a komoly verekedések, leginkább csak hisztis picsa módjára csalapálnak egymásnak.
A szőrének kb a felét levedlette. De tényleg rengeteget. Bár nem is csodálom, hiszen kintről került hozzánk télen és kellett a meleg bunda, itt meg nonstop 23-25 fok van. Kíváncsi leszek a nyári meleget hogy fogja viselni.
Az egyik kérdésem amúgy pont ezzel kapcsolatos. Amikor még nagyon hullott a szőre, elég sokat vakarózott. Bolha vagy más élősködő nem volt, így arra gondoltam, hogy a szőrtől így szabadul meg. A téli szőr nagy része eltűnt, viszont a vakarózás nem szűnt meg. Főként a fejét (fejtető, orrnyereg), fülét és nyakát vakarja. Ráadásul amilyen nagy és erős karmai vannak, egyrészt kikopott a szőre, másrészt simán sebesre vakarja egy-egy alkalommal. Már-már csúnya. Van vmi tipp, hogy miért lehet ez?
A másik macsnál semmi hasonló nincs, így az élősködőt megint csak kizárnám. Egy ismerősöm nem rég olyat mondott, hogy a csirkés konzervekben van vmi olyan összetevő, ami ilyet kiválthat.A másik kérdés pedig, hogy a Purina Cat Chow táppal van vkinek tapasztalata?
-
Nimrod
addikt
Panelben hogy érdemes megoldani, hogy a macska ne akarjon kiesni a nyitott ablakon? Mondjuk másfél emeletnyit esne csak, de akkor is.
Van két felnőtt, azok kint ülnek egész nap, nem kell nekik semmi háló sem más. Van viszont most egy kölyök lakó is és kezd ő is már az ablakba járni.Másik, hogy kölyök maine coon-t mivel érdemes etetni? Ki-mire esküszik? Most még ott tartok, hogy próbálgatok. Eddig úgy tűnik, hogy a Félix alutasakos nem ízlik neki, Whiskas, DM saját márkája és hasonlók viszont igen.
-
emiki6
veterán
Na, ma reggel egy boncolt egér várt minket a lábtörlőn...
-
Dani82
senior tag
semmi ilyesmit. Aludt elotte bekesen. Be volt kajalva csirkebol, es ilyenkor elnyulva orakig alszik. aztan felkelt es ilyen lett. nem tudom nem e a csirke, dehat ugyanazt ettuk, semmi bajom. ma is kicsit fur még, egesz nap alszik. ha csak ugy barhol a lakasba felteszem a kerdest, hogy "éhes vagy?!" a legmelyebb almabol is rohanva jön, most meg nagy kómásan felkelt és odaballagott, pedig reggel evett 8kor utoljara. De legalabb eszik
-
Dani82
senior tag
tegnap este nem tudom mi utott a cicamba.
elkezdett rohangalni, mint egy eszelos, es lihegett mint egy kutya, bebujt a takaro ala es ott kapkodta levegot, meg 1 oraval kesobb is. elbujt az agy moge, a kanape moge, takaro ala, amikor odamentem morogva nyavogott pedig sose szokott. es zihalt egesz este, mintha nem tudna lenyugodni a rohangalas utan. rangatta a hátbőrét és folyton csovalta a farkat. nagyon megijedtem, beraktam a horodozoba, hogy allatorvos, de bepisilt pedig sose szokott. akkor visszajottem kitisztitottam a hordozot, es ugy lattam egy fokkal normalizalodott a helyzet. ejjel 3ig figyeltem, mert nem nagyon aludt, csak gubbasztott. enni evett, ennek orultem.
reggelre nagyjabol helyrejott, kicsit rosszekdvunek tunik, de ebresztett reggeliert es dorombolt is, most pedig itt alszik mellettem. nem tudom mi volt ez, de remelem soha tobbet nem jon elo.Kajat nem kapott mast, mitn szokott, csirkemell es a winston kaja. nem jar ki, panelmacs, tehat nem lehetett vmi mergezes. elotte jatszottunk laser pointerrel, arra mindig rohadtul beporog, de nem hiszem hogy ez valtotta ki. mindenesetre tobbet nem hasznalom
-
vashal
tag
hello
akciós volt a whiskas konzerv a dm-be.hamar vettünk is párat.és sajnos megint kiderült hogy nem valami prémium márka.izlett nekik de fostak tőle mint a nem tudom mi.inkább csak jól felhájpolt márka,szerintem
-
joergie
őstag
-
joergie
őstag
válasz
KaiotEch #10013 üzenetére
nagy valószínűséggel maincoon google képek
-
Üdv. Kollégák szeretnék segítséget kérni. Milyen fajta az a cica, amelyik nagy, hosszú, félénk, és olyan a füle, mint a hiúzé?
Ja és panel lakásba láttam, szóval házi
-
tolvaj!
őstag
Igaz, csak elbeszéltünk egymás mellett. Én sem úgy gondoltam, hogy egyáltalán nem ihatnak, csak amíg kábák.
Csak, hogy én se maradjak ki:
Kloé rendszeren jön elénk, amikor valaki hazaér. Esténként képes órákat rajtunk feküdni, néha dagaszt, de általában csak bújik és dorombol. Imádva van a szőrös kis valaga.... jobban él, mint némelyik ember -
emiki6
veterán
-
emiki6
veterán
Hogy egy kis vidám is legyen:
Nemrég idetévedt egy fiatal macsek. Meglepően bátor és barátságos volt. Mikor kinyitottuk az udvar felöli ajtót kérdés nélkül beszaladt, de mikor a többi macskást megkérdeztük a házban hozzájuk is bement felderíteni a lakást. Szerintem már hazatalált azóta.
Az itteni kedvenc macskához képest, amin van izom is meg "szalonna" is ahhoz képest olyan vékonynak hatott, de lehet csak mert fiatal, bár gondolom a macskáknál is vannak testalkat típusok. Kedves volt, aranyos volt és szép volt a pofija, a gazdája szerencsésnek mondhatja magát, remélem jó gazdit fogott ki a cica.Más: aminap bejött hozzánk a már hozzánk szoktatótt kedvenc macskám, de akkor pont számítógépeztem. Felugrott az asztalra, sétálgatott, kicsit gépelt is, majd leült elém és a homlokát a mellkasomhoz nyomta és percekig úgy maradt, közben dorombolt. (Nem tudjátok miért csinálhatta?) Mindig levesz a lábamról ez az állat, hihetetlen mennyire tud szeretni és mennyire szeretem. Nincs még egy hozzá hasonló.
Meglett a 10k hsz.
-
3shae
aktív tag
Nézzétek meg a 9975-ös hozzászólásomat! Szerintetek él még az az óriás kandúr?
Dehogy.. Ma találtunk rá, megmérgezték azt is. Szerintem tavaly az én cicàmmal is méreg végzett..
Ott említem hogy az enyém is betegeskedik de azóta minden rendben van vele.
-
joergie
őstag
válasz
lugosi #10001 üzenetére
7 éves a macska. amúgy meg ki az az állat, aki elviszi magával az elütött macskát? kertváros. körbejártam a tömböket, sehol nem volt elütött macska(mondjuk eszembe se jutott megnézni, fél az autótól), meg a mienk amúgy sem olyan forgalmas utca, és csak ezen megy át, a többin nem, ezt pedig minden nap járjuk, minden szomszéd ismeri a cicát, több a macskás ház, mint a kutyás, meg a szomszédok is rendesek.
pont ezért érthetetlen az egész, hogy hova lett. ezért ütött szöget a fejemben a véletlen, mert egyszer bezártuk a kisház/garázsba, és 2 napig nem találtuk, mire valaki kiszúrta, hogy nyávog az ablakban(persze nem hallottunk semmit).szerintem direktbe macskát mérgezni nem lehet. akkor eheti meg a patkánynak kirakott mérget, ha a macska éhes.
persze ha valamelyik szomszéd, vagy ismerőse (véletlen?) tényleg árt neki, akkor a helyében én se vallanám be.
-
SUPREME7
őstag
válasz
joergie #9999 üzenetére
Remélem előkerül, én már akkor is aggódom ha egész nap nem látom, a másik macsunk 3 napra tűnt el, már majdnem lemondtunk róla amikor előkerült, mintha mi sem történt volna, majd másnap megmérgezve találtam rá.
Most meg egy idióta gyökér sétáltatja erre a kutyáját, rendszeresen látom, hogy hergeli a kutyát, megáll a háznál ha látja a kertben a macskát, és amint kimegyek, hogy elküldjem a vérbe, azonnal elhúznak. Már egyszer intettem neki az ablakból, hogy jó lesz ha elhúz mielőtt kimegyek, de ha nem lát, ugyanúgy csinálja. Ez a kis büdös meg néha még mindig kint alszik a ház előtt, attól félek egyszer későn ébred fel ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Artemisz ART-230L-EL "A" Minősített Laptopszéf
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest