Hirdetés
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
shteer
titán
-
kribe
őstag
válasz fi:zi'k #11195 üzenetére
5 házi, 2 sziámi. Ez az oka annak hogy nem tarthatjuk meg ezt a cicót, akiről tüzetes vizsgálat után kiderült hogy kandúr. Megkapta és utálta a féreghajtót, az atka elleni fülcseppet, ezután előbb a doktor fújta le bolhairtóval, majd az itthoni macskák a szájukkal, mert ismeretlen volt nekik a szag.
[ Szerkesztve ]
My soul was removed, to make room for all this sarcasm.
-
emiki6
veterán
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
kribe
őstag
válasz beleszólok #11193 üzenetére
Egyelőre nem hullatja, egyszerűen csak hosszú... Reggel teszteltük, imádja a fésülést. Ha visszakapom kipróbálom rajta a Furminatort is.
Ami szőr alatta van nem ő hullajtotta, nálunk mindenhol szőr van a többi 7 cicától
[ Szerkesztve ]
-
Kidus
őstag
-
saelin
veterán
Szerintem lány. Csajos az arca!
(Legalább tudjátok, miért van lány neve a fiú macskámnak! )Szép cica nagyon. A szemeiről jut eszembe, hogy a kékszemű macskák egy külön fajta (ha igen melyik) vagy az egy genetikai hiba, mint az embereknél a vörös haj? Nem messze tőlünk, az egyik kertesházban van egy kékszemű példány... Nekem is kellene olyan!
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
tolvaj!
őstag
válasz beleszólok #11186 üzenetére
Előfordulhat hímeknél is, de akkor ivartalan hermafrodita.
Kribe
Csinálj egy szelfit, ha ott a válladon a cica, legalább jó fotó alany ehhez a "pózhoz"
Amúgy mi is szívesen befogadnánk, de félő nem élné túl Kloé veszettül féltékeny mindenre. A szomszéd kis szőke cicáját is csak addig tűri meg maga mellett, amíg nem vagyunk a közelben. Ha meglát minket bumm egy pofon a szöszinek... és ez még az enyhébb reakciói egyike
Ha aki mer az nyer, akkor aki merít az nyerít?
-
kribe
őstag
válasz beleszólok #11186 üzenetére
Fekete-fehér. A neme majd kiderül de csak du. 3 után tudom elvinni a doktorhoz.
-
kribe
őstag
-
SRII
őstag
erre is találtam videót!
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
bul07
nagyúr
válasz wertigo1984 #11178 üzenetére
A szőr miatt is eszik
Méghozzá azért mert a fű irritálja és könnyeben öklendezi ki a szőrcsomótNekünk hosszú szőrű macskánk van tavasszal szinte legel ha kiengedjük és persze utána egyből üríti is a gyomor tartalmát
Az utcán szokott lenni ilyen hosszú nagyon érdes fű na azért megőrül, ha szedünk neki még fut utánunk mikkor meglátjaA mi macskánk szereti a főt kukoricát, persze nem sokat szoktunk neki adni és persze mikkor szezonja van
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz wertigo1984 #11178 üzenetére
A fű evése teljesen normális.
A zöldség már egy másik kategória.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
wertigo1984
őstag
válasz beleszólok #11176 üzenetére
En tobbszor lattam hogy Maffia anyja nyaron a fuvet tepkedte es ragcsalta, illetve termeszet filmekben oroszlanokat fuvet ragni. Allitolag azert van mert eg a gyomruk.
(#11175) fi:zi'k nalunk mindent eszik amit mi, persze keveset.
(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
-
nagyúr
válasz beleszólok #11176 üzenetére
Nem tudom mi vitte rá szegényt, nem mi erőltettük.
Jólán = Jolán
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
-
nagyúr
válasz beleszólok #11166 üzenetére
Jólán macskánk pl meg volt veszve a főtt kukoricáért. Egy csutkával 15-20 percig simán elvolt, ha pedig el akartuk venni előle, akkor morgott.
De minden további nélkül megette a babot, borsót, répát, paradicsomot (püréként) és a karalábét is.A szülői háznál az egyik macska anno a natúr földimogyorót is megette.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
emiki6
veterán
-
tolvaj!
őstag
válasz saelin #11170 üzenetére
Egyszeri alkalom még nem olyan nagy gond. Legyen kint neki víz, mert ha sós volt a szardínia, akkor igényelni fogja. Ja és legyen készenlétben valami nagyon jó nedvszívó alom is a kis oroszlánnak, mert valószínűleg f*sni fog az olajtól
-
saelin
veterán
válasz wertigo1984 #11171 üzenetére
Ilyen "kaját" nem is szoktam neki adni, csak most sikerült beosonnia a konyhába és megitta az olajat. Picit fura, mert máskor is az asztalon hagytam már, de eddig nem evett bele. Most ilyenje volt... Máskor jobb, ha figyelek rá, nagyon szeretjük a cicát. 10 éves körül lehet, de reméljük, hogy sokáig velünk lesza még. + Miatta kellett másik albérletet keresni nemrég, mert kitalálta a főbérlő, hogy nem tarthatunk állatot, noha semmi járt nem csinált... Az már a dolog viccesebb része, hogy olcsóbb albit találtunk.
Fuh, de elkalandoztam.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
saelin
veterán
Ma ettem egy kis szardíniát, amikor befejeztem mentem kezet mosni. Ki lehet taláni, hogy amíg távol voltam, ki volt az, aki megitta az összes olajat... Hát nem az asszony az biztos!
Remélem nem lesz tőle baja."It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
DeathAdder
veterán
válasz beleszólok #11168 üzenetére
Megmondon őszitén én a dokiktól sem vagyok elszállva, őszintén nem sokra tartom őket, több ízben tapasztaltam akárhova megyek mindegyik mást mond (ahogyan az orvosok és ügyvédek is ), azért is írok be ide.
A krumpli etetést még mindig tartom jó ötletlek hiába mondja nekem a doki, hogy nyugodtan adjak neki...[ Szerkesztve ]
-
beleszólok
senior tag
válasz DeathAdder #11167 üzenetére
Fűből válogatósak. Jobban ismerik a gyógynövényeket, mint az emberek.
Kíváncsi lennék, a doki mire gondolhatott, mert bár láttam már macskát borsólevest enni, de azé' má' mégis...
A vitaminokat többnyire a belsőségekből szerzik be (máj, szív stb) amennyire tudom, de nem vagyok szakértő, úgyhogy ne vegyél mérget rá.Esetleg itt nézz körül!
[ Szerkesztve ]
Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
DeathAdder
veterán
válasz beleszólok #11166 üzenetére
Füvet, gyomot, növényt bármit ehetne kint a kertben kénye kedvére, tengernyi van belőle..
Tényleg nem értem[ Szerkesztve ]
-
beleszólok
senior tag
válasz DeathAdder #11165 üzenetére
Hát nem t'om... a macska ragadozó. Talán még inkább, mint a kutya. Füvet szokott enni, ha emésztési gondja van, de egyéb zöldség... ilyenről még nem hallottam.
Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
DeathAdder
veterán
Nahát tigrisnek nincs megállapítva a problémája még mindig, hiába voltunk dokinál.
A hátán a gerinc mentén már szinte teljesen elvékonyodott a szőr, olyan vékony, hogy a bőre is látszik, de ami érdekes, hogy szőrcsomók nincsenek utána, tehát eszi a saját szőrét (régen amikor "elloptuk" bezártuk egy hétre, és láttam párszor, hogy a homokját is ette. Azóta nincs már homok, mert kijárós cica)
Arról már beszámoltam, hogy a whiskas alutasakost otthagyta, de helyette minden mást megeszik.
Újabban kétszer is rajtakaptam, hogy a pulton majszol ebédmaradékot, pedig tudja, hogy az a hely tabu számára, előtte sosem ugrott fel a pultra.
Persze mire észbe kaptam már késő volt, például egy egész tányér petrezselymes főtt krumplit megevett (és nem lettek emésztési gondjai), és egy egész szelet pizzát megevett szó szerint, tehát úgy hogy nem volt feldarabolva.
Ezután mondta a doki hogy változtassunk az étrendjén, mert félő hogy csak fehérjét eszik (sok húst eszik nagyon), és lehet azért eszi a szőrét, mert valamiben hiányt szenved, ezért ehette zöldséget, tésztát is. Amikor befogadtuk több mint fél éves volt, azelőtt szinte csak egéren élhetett, most is szokott egerészni. Azt mondja a doki lehet hozzászokott már a szervezete ahhoz, amit az egérrel együtt megeszik, gabona, magok etc..Azóta kapott már sült tököt, tésztát, rántottát, sárgarépát, petrezselymes rizst, meg mindenből kicsit ami ebédre készül, és hihetetlen de mindent megevett eddig!
Valaki járt már így esetleg, vagy hozzá tudna szólni ehhez?
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Nekem mikor fekszik az ölemben és simogatom, akkor néha gondol egyet és szájjal megfogja a bőrt a kezemen. Nem játékból, nem rosszindulatból és nem erősen, nem is szoktam emiatt rászólni csak hagyom, mert nem zavaró csak meglepő eleinte. Vajon miért csinálhatja? Szeretetből?
-
wertigo1984
őstag
Maffianak is budos, hajnalban a gyomrom kifordul amikor az orromba nyal. Pedig O is cicaeledelt es aztalaban hust amit mi, eszik.
Stheer: nem nyavogott amikor ehes volt mutet elott?
[ Szerkesztve ]
(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
-
SRII
őstag
válasz ZetorGumi #11159 üzenetére
/önző királyi állatok/
Mikulásbá :
Más
Nem rég, kb 2 hete felfigyeltem arra hogy a cica szája büdös!
Olvastam ,hogy ettől attól van, de nincs szájbaja, eszik rendesen, orvos is látta 1 hónapja, nem vérzik a foga, szép halvány piros az ínye.
Gondolkodtam azon, hátha a táp vagy a cicakaja miatt van, de eddig is ette ezeket.
Ti nem éreztétek, nem figyeltetek erre fel?[ Szerkesztve ]
-
SRII
őstag
válasz beleszólok #11157 üzenetére
Néha olyan érzésem van, hogy szavakat is megért, nem csak a hangsúlyt, testbeszédet.okosak ezek a ciculi miculik. tanulnak , szinte minden hónapban ujjat tud mutatni!
bár néha mondom neki ,hozza be a teám, vagy menjen le a boltba, de semmi........[ Szerkesztve ]
-
beleszólok
senior tag
-
SRII
őstag
válasz prannk #11155 üzenetére
néha ráütsz a valagára vagy az órára, amikor karmol harap, ütsz!
persze ez most nagyon morbidnak hangzik....kicsit, nem nagyon ép hogy megpöccinted (ezzel elvonod a figyelmét és kizökkented a gondolataiból)és rászólsz ciccc nem szabad ciccc nálunk ez bevált, mikor harapni és karmolni (mikor már eldurvul a játék vagy ilyene van) akar felemel az ujjal és rászólok "elég legyen már" s abba is hagyja , ilyenkor beszélek hozzá és szépen lassan megsimogatom hogy nyugodjon le.
vagy ha ilyenkor hülye, mert ugye van ilyenje a cicának, hagyd ott ahol van és majd kitombolja magát vagy lenyugszik.de nagyban segíthetnél ha leírnád mikor csinálja ezt!
[ Szerkesztve ]
-
prannk
őstag
Karmolásról,harapdálásról hogyan lehet leszoktatni?
-
shteer
titán
válasz wertigo1984 #11144 üzenetére
Rudi a megelőző koplalást nehezebben viselte mint a műtét utáni lábadozást
Most épp itt fekszik mellettem az ágyban, pedig ilyet nem szokott mostanában
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
kribe
őstag
válasz wertigo1984 #11150 üzenetére
A fürdőszobát mi is titokszobának hívjuk... ott még a többiek előtt a "erős független nem behódoló cica vagyok" arcot fenntartó macskáink is dorombolóssá és aranyoskodóvá válnak.
-
wertigo1984
őstag
válasz Fr0z3n #11148 üzenetére
Aranyos
Hajnalban amikor felkelek es megyek a toalettre, Maffia maszik ram, bujik dorgoli az orrat az en orromhoz, mosogep tetejere felugrik es onnan nezi a csovelest, kozben meg rofogve dorombol es maszik ram.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz wertigo1984 #11146 üzenetére
Köszi, itt lakunk a városban, szerintem nem fogunk élni a lehetőséggel.
⭐ Stella
-
wertigo1984
őstag
válasz radi8tor #11145 üzenetére
Ahha ertem. Akkor ha viszem ivartalanittatni majd maszkot huzok a fejemre, nehogy azt lassa hogy en vittem el.
A multkori szallodas kerdesedre visszaterve ha jottok asszonnyal meg a cicuval a szallodankba, elotte jelezd es ingyenen lesz a cicanak a szallas, mert amugy 15€/pet. Majd azt mondom a kolegaknak hogy versenyre viszitek.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz wertigo1984 #11144 üzenetére
Mi figyeltük 1-2 napig, hogy ne nyalogassa magát. Nem lesz baja tőle, csak lassabban gyógyul.
A fújás azért lehet, mert haragszik rád, amiért ez lett vele. Vagy azért fúj, mert fáj neki és még jobban fájna, ha felemelnéd, stb. Ettől is tarthat.⭐ Stella
-
wertigo1984
őstag
Udv macskasok!
Reg irtam es raktam be a fiamrol kepet, holnap potolom.
Olyan kerdesem lenne hogy igaz az ha ivartalanitva van a cica, akkor utanna egy-ket napig fujhat a gazdira is? Ilyenkor a megszokott szagok is idegenkent jelentkezhetnek nala? Ajanlatos tolcsert felrakatni amig be nem gyogyul a sebe?(#11103) SRII: ismeros a kad dugalj elkotyavetyelese, nyar ota 4et vettem, es az istennek sem talalom.
-
tolvaj!
őstag
válasz szőröscica #11129 üzenetére
Igaz ez téged is zavarhat, de esetleg ecet. 20%- os permetezve.
-
SRII
őstag
válasz beleszólok #11139 üzenetére
majdhogynem előszeretettel ment oda, ahová fújtunk belőle. hát ez az!
meg kellene változtatni a nevét ennek a terméknek! odaszoktató permetté! szépen magyarosan
[ Szerkesztve ]
-
SRII
őstag
válasz devil-k #11130 üzenetére
[link]szerintem semmit nem ér!
áramot az ajtóba! (vicceltem ÁM! )
[ Szerkesztve ]
-
KunEmber
senior tag
válasz beleszólok #11133 üzenetére
Ez tény, csak a környezetemben gyanúsan sok a nevelés - normális macska; mindent ráhagyunk - "hülye macska" együttállás. Le is írtam egyébként, hogy ez nem reprezentatív és nem általános, de mindenképpen tapasztalat, ami egyelőre működik.
Ja, és félre ne érts, nem a macsek a hülye, hanem a gazdája.
[ Szerkesztve ]
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
bul07
nagyúr
válasz szőröscica #11129 üzenetére
Sőt ha fém ajtótok van és lakkos a festés rajta le is marhatja a lakot , mi így jártunk
Mondom megtörlöm az ajtónak mert a kinti macska megjelölte , aha csak a lakk is jött, mondjuk ez olcsó fajta fém ajtó( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
devil-k
nagyúr
-
szőröscica
addikt
Hello!
Hogy lehet a macskákat távol tartani az ajtótól? A szomszédomnak van három haláli aranyos cicája, nagyon szeretem őket, viszont az ajtómra pisilnek. Egyelőre kicsik még, gondolom ezért nem büdös a vizeletük, de csúnya, nem higiénikus és később marha büdös is lesz. Próbáltam beborsozni a lábtörlőmet, de nem úgy tűnik, mintha használt volna.
-
bul07
nagyúr
válasz KunEmber #11127 üzenetére
Én is rá szoktam szólni
Ha meg rosszat csinál akkor megfenyegetem hogy a seggére csapok és emelem a kezemet, erre ő is emeli a mancsát hogy ő is csap
Monitor ellőt amikkor járkál akkor is fenyegetem akkor meg egyből eldobja magát hogy csak azért is ott maradhassonÉn az ágyamon szoktam enni a macsek ott fekszik , lerakom mellé a kajámat és nyugodtan ki is mehetek még valamiért mert tudom hogy nem fog beleenni
De az tény hogy vannak akaratos macskák akik csak azért is rosszalkodnak, többsége azért mert tudja hogy akkor vele foglalkoznak
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
KunEmber
senior tag
Igazi gyökér fickó.
Mióta van macskánk, csak megerősített abban, hogy a nevelés elengedhetetlenül szükséges az együttéléshez. Nem verem a macskát, de komolyan (szóban) fegyelmezem, ha szükséges. Így a lehető legtöbb minden meg van neki engedve, de nem mászhat fel az étkezőasztalra és a konyhaasztalra, illetve most karácsonykor sem mászhat fel majd a fára. Érdekes, nálunk így még nem tett tönkre semmit, nem rág szét semmit, nem tör össze semmit. (Persze, lepöcköl dolgokat, ellopkod az asztalról papírfecniket - de könyörgöm, ez egy macska ) Szerintem ahol a macska egy 'ördög', ott az esetek nagy többségében a gazdi a hibás. Persze, vannak különleges helyzetek, így nem akarok egy mindent tudó zseninek látszani, de van a családban, barátainknál jó pár cica. Ahol nevelve is van, ott normális, általában a jó oldala kerül előtérbe; ahol ráhagynak mindent onnan folyamatosan jön a hiszti, hogy leveri/eltöri/szétrágja/mittudomén. De ez így nem normális.Azért mert macska, egyáltalán nem szükséges, hogy tönkretegyen mindent. Játszik, lever, pöckölget, de minimális határozottsággal és figyelemmel a komoly károk, étellopások, fenyőfadöntések elkerülhetőek.
Aztán lehet, hogy csak én látom így, de mentségemre legyen szólva, én azt látom, hogy működik.
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
tolvaj!
őstag
Az oroszoknál egy szerencsétlen cica beleszorult egy terepjáró lengéscsillapító rugójába. Szerencsére észrevették és kiszabadították! Az eredeti cikk sajnos egy faszbukos lájkold hatmilliószor az oldalt nyomorultságon van, de a videót sikerült előkerítenem: [link]
-
bul07
nagyúr
-
DeathAdder
veterán
válasz beleszólok #11115 üzenetére
Na ma megint elkezdte nyalogatni a hátát, de nem tudtam elvinni a dokihoz, mert úton van.
Szóval lehetséges hogy a whiskas valami allergiát csikar elő?
Néha kedveskedek neki és veszek egy doboz whiskas alutasakosat. Úgy zabálta mindig mint a nem normális, látszott h mennyire imádja, de ma letettem neki és otthagyta!!Azt hiszem befejeztem egy életre vele a whiskas etetést, nem tartom kizártnak h valami allergia, vagy emésztési probléma az okozója ennek a "kajának"
-
SRII
őstag
válasz shteer #11118 üzenetére
szó szerint! szó szerint!
mai termés a fent említett dolgok tetejébe, hogy a városi mászkálós asszony ruháit kipakolta a szekrényből, felsőstől nadrágostól és szétszórta a lakásban!
Elégedetten és szeretetre éhesen nagy szemekkel vár ránk mikor belépünk az ajtón, mintha misem történt volna!
Ez nem lakás hanem játszótér!
Ki kellett mosni egy szőrmés vastag plédet mely kb 3kg , ezt rángatta most ki a szobán, előtéren, és a folyóson keresztül a konyhába és ezen játszott!Következő lépés: felveszem minden helységet kamerával mikor nem vagyunk otthon, mit csinál ez az ördög!
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz beleszólok #11115 üzenetére
Nem voltam, mert tegnap délután és ma egész nap egyáltalán nem foglalkozott már a hátával, oké mosdott kicsit, mint bármelyik másik macska, de semmi, és a szőrén illetve alatta a bőrén se látszik semmi az ég egyadta világon
Nem tudom mennyire volt jó ötlet, de egyszerűen nincs szimptóma ami miatt érdemes lett volna elvinni, sé az az érzésem a doki se látott volna semmit. Bezzeg tegnap.. szó szerint nyálasra nyalta a hátát, és reggeltől kora délutánig
-
beleszólok
senior tag
-
prannk
őstag
1.5 hónapos kismacska meddig sír az anyja után?
Illetve mindenbe beleakad a körme és nem tud kiszabadulni. Le szokták vágni a körmüket? Állatorvos levágja? -
prannk
őstag
Hogyan szoktassam az alomba macskát? Mellé pisil meg kakil. Belerakom az ürüléket is de nem.
-
beleszólok
senior tag
Nem biztos, hogy jó ötlet.
A miénk pl. azért került hozzánk, mert az eredeti gazdájánál nem jött ki a többiekkel.
Másik verzió, hogy bandázva szednék szét a lakást.
(nem állítom, hogy a két dologból valamelyik bekövetkezik, de nem is zárható ki)Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
saelin
veterán
Szerintem kinövi. Nekem is csinálta egy időben Angi (aki fiú ), de végül megszokta, hogy ha a gazdik mennek, akkor mennek. Esetleg indulás előtt játsz vele, hátha elfárad tőle és lefekszik valahova.
-
SRII
őstag
el sem hiszem mennyi dologra kell figyelni, mennyi figyelmet igényelnek ezek a kis hercegek/hercegnők, mint egy gyerek komolyan, addig míg nem volt lakásban tartott állatom nem foglalkoztam vele és nem is érdekelt, sőt nem is voltam kíváncsi más állatra , még az árvákra sem.
Volt kutyám nem egy, kertes lakás, de itt a városban nincs kert így minden percben a cicával vagyok, vagy is ö van velem, cigi erkély, wc ott mászik a hátamon, fürdés közben a kád szélére fekszik és a zuhanyfüggönyt húzogatja, netezés közben a két kezem között kinyúlva fekszik, eszméletlen milyen ragaszkodó, és most már sok mindent másképp gondolok, pedig nem szerettem a cicákat!
reggeli ébresztő minden nap 05:20 kor jön az ágyra dorombolni (van egy nagy fotel amiben alszik)fejemet piszkálni, mikor megébredek azonnal követeli a simogatást, addig nincs nyugtunk, ha velünk alszik akkor meg folyton a lábát a kezemre rakja csak igy alszik el,(jobban jártam mert az asszony fejére szokott mászni, és a lábával a száját ütögeti) reggeli ébresztő után felkelni kakilni, mert csak ugy kakil ha ott vagyunk mellette, utána evés , én újra visszafekszem de ö benne már dolgozik a cukor és mint a kisgyerekek mindenek nekimegy minden játék lesz a szemében.
A kakira visszatérve, ugye ha kapar megyünk, eddig így volt, igen ám! de most azt csinálja ,hogy áll kakilást csinál, ami abból áll ,hogy kapar tudja hogy megyünk és mikor odaérünk kifut a lakász másik végébe, ezt kb 20x eljátssza naponta, söt ha reggelizem ezt eljátssza mikor kimegyek a fürdőbe ,hátha kaki lesz elfut ellopja a melegszendvicsem(nem tudja megenni csak bosszantásból csinálja szerintem) kicselez a kis dög!
Napközben játszani kell vele, simogatni, és adni neki a drága felixet
A kétszemélyes nagy ágyon ugy ki tud nyújtózni,hogy nem tudunk felfeküdni tv-ni.
Este vacsi, ismét megörül dolgozik a kaja, megtámadja (játékból) a lábam, a kezem, letépkedi a fürdőben száradó törölközöm(érdekes csak az én törcsimet rángatja) és belefekszik ,és veszettül rágja!
Ellopja a fürdőkád lefolyó gumidugaszát, belemászik a mosógépbe a ruhákra és kicibálja őket!
Kinyitja a szekrényajtót (mágnesen de akkor is kinyitja) és az asszony ruháiba belefekszik úgy hogy ki sem látszik.
Ebéd, reggeli, mikor eszem felugrik a székre, onnét a támlára majd a vállamon ül és nézi mit eszek!
Mikor hazajövök a munkából senki nincs otthon, akkor néha az ágyról letépi a plédet és kirángatja a konyhába(ezt nem tudom hogy csinálja, elég vastag és nagy a pléd)
Folyton oda megy ahova nem kellene, hiába szolok rá hiába sicegek, hiába fújom le vízzel, akkor is olyan helyre megy(pl: asztal) ahova tilos, ezt ö is tudja és ezzel büntet.
Amikor már sötét van jön a vadászat, ha rápillantok a cicára lelapul és bemér magának, amíg nézem semmi baj nincs mikor elfordulok megtámad és mikor nekem ugrik nyavant egyet, sőt tovább megyek, mikor átmegyek egy másik helységbe egyszer csak az ajtó szárfára (előtte már bemért és megbujt)sunyin felugrik és a mancsával megüti a vállam!
Mikor lefekszünk próbálkozik feljönni dorombolva, hogy ö is közöttünk alszik, nem mindig engedjük meg, havi egyszer, de mindig próbálkozik kb fél órát, ha megunja jön a bemérés, a szoba egyik sarkában megbújik, halljuk csend van nincs a helyén akkor tudjuk valamiben sántikál, ekkor felnézek az ágyból megvillan a szem látom már be vagyok mérve, visszadőlök(nincs szemkontakt) és távolról felfut az ágyra nyavantás közepette hogy megijesszen.
Van mikor a takaró alá bemászik mikor már alszunk és a fejünknél kibújik a kis feje és a hasamon alszik , mikor elfordulok akkor veszem csak észre a csintalanságot.
Mikor lefekszik a helyére, (nagy nehezen)csak úgy tud elaludni ha lát minket a helyéről, az végtől kb 1 méterre van a fotel amiben a cicapárna van, és úgy alszik hogy minket néz.
El sem hiszitek mennyi fertőtlenítő szer megy el egy hónap alatt, (minden nap szinte letörölgetni mindet, felmosni naponta 2x mivel onnét ugrál az ágyra és mindenhova) persze a fürdetés is ide tatozik heti egy szer, de akkor is odafigyelek erre , hiába tiszta a cica azért mégiscsak állat,és mennyit kell mosni és takargatni azon dolgokat amit nem szeretnénk hogy szőrösek legyenek, vagy amikor már azok lettek(bár napi fésülés igen csak lecsökkenti a szőrhullást)
Ez csak egy alap szerény nap.más:
Gond amire nem tudok megoldást!
ha elmegyek itthonról vagy az asszony iszonyatosan üvölt, több mint 4 hónapja velünk van (kiscicaként került hozzánk) mikor már készülődök a melóba már áll ki az ajtó elé és nyávog, tudja egyedül lesz, megy a tévé, vettünk egy csomó játékot, felvettem a hangom és folytonos lejátszásra állítottam hátha megnyugtatja, de semmi, már a szomszédok finoman szóltak hogy ez nem okés.
Sőt valamikor elkezdi harapdálni az ajtót és ugrál rá...
Erre az egyre nem tudok megoldást találni, pedig jó lenne mert ha szólnak hogy ez nem mehet így tovább ,hogy a cica üvölt hajnalban vagy este mert nem vagyunk otthon akkor mennie kell.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Path of Exile 2
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Asszociációs játék. :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Opel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
- Siemens Porsche Design kávé és teafőző eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest