Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
Új hozzászólás Aktív témák
-
wertigo1984
őstag
Sziasztok!
Holnap este asszonnyal megnézzük a CatCafe-t.
Volt már ott valamelyikőtök? Mennyire van estefelé teltház?
-
zoltanz
nagyúr
-
bubi92
őstag
válasz
Yushchenko #8288 üzenetére
mintha ma olvastam volna, hogy újra mehetek gyerekek.
-
Orlin
addikt
Megint párzik a 15 éves macskám...
Azt hittem öreg ő már ehez -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Yushchenko #8288 üzenetére
Köszi a beszámolót!
Én is erre utaltam, hogy nem való egy ilyen hely Magyarországra, ahol még az embertársakra sem figyelnek, nemhogy a macskákra.
Japánban, ahol kultúrája van a macskatartásnak, ott tökéletesen jól üzemeltethető egy ilyen hely. -
Yushchenko
őstag
válasz
radi8tor #8284 üzenetére
Sosem értettem macskakiállításokon, hogy miért csinálnak gyerekprogramot a rendezvényből. Gondolom más is van úgy, mint mi, hogy nem szereti más gyerekének a vinyákolását hallani, tolerancia ide vagy oda. Nagyon zavaró ilyen kíséret mellett nézni a macskákat a kiállításokon.
Egyébként szombaton mi is jártunk a kávézóba, és bár nem olcsó, nagyon tetszett minden szempontból: a macskák az alsó szinten elbújhatnak, ha olyan kedvük van, tehát nincsenek teljesen kiszolgáltatva. Általában véve elmondható viszont, hogy a házicicák és a "tigriscicák" nagyon élvezték az emberek társaságát. A maine coon-ok inkább az alvást preferálták, de ők is nagyon nyugodtak voltak. Volt aki kedvelte, hogy felvettem, és aludt tovább az ölemben, volt aki nem. Ez van, ebbe bele kell törődni, főleg egy macskánál.
Viszont a gyerekek folyamatosan csak kergetőztek (mit is csinálnának, teázzanak meg beszélgessenek???), nagyon idegesítőek voltak. Voltak normálisabbak is, jól neveltek, akik szülői kontroll alatt voltak. Viszont előfordult a teljesen infantilis, hiperaktív is.
Én személy szerint örülök a döntésnek, főleg, hogy a barátnőm élményét nagyon lerontották a gyerekek által generált események. El kell viszont mondanom, hogy teljesen figyelmetlen emberek is voltak, akik csak trappogtak, semmire sem figyeltek. Megtörtént még ott voltunk, hogy egy nagydarab férfi rálépett Pongó cicára, akik akkorát vinnyantott, hogy lefagyott a kávézó. Aztán odahívtam magunkhoz és játszottam vele, és úgy tűnt gyorsan kiheverte, mert a hátán fetrengett.
Egyszóval a macskákhoz érteni kell! És a kávézó nem arra van, hogy a gyerek kiélje minden hajlamát. -
radi8tor
MODERÁTOR
Kezdődik: Cat Café Budapest
Magyarország még nem érett egy ilyen helyre..
-
Orlin
addikt
Szerintetek mit lehetne tenni ha ismerősnél nem fér meg az anya macska és a kölyke?!
Folyamatosan zargatja az anyát és csak megy a nyervogás
Én azt mondtam pár taslit majd lekavar a nagy macsek aztán rend lesz,de elvileg ez sem segített...Köszi!
-
bubi92
őstag
-
blasko92
őstag
-
public73
senior tag
tegnaptól náluk is 1 WC-re szokatás van...egyelőre műxik, bár ez is nehéz dolog, mivel a nagyobb (Molly) nem nagyon akart bemenni a fedett alomba, mivel őt nyitotthoz szoktatta az előző gazdi, így eddig arra járt.
de tegnap elegünk lett, hogy a szoba úgy néz ki mint egy menhely (2 alom, 2 kajástál, 2 vizesbödli, stb), így próbáljuk egy kicsit összerántani őket.
egymástól lopkodnak, mint írtam, de mi ragaszkodunk ahhoz, hogy egyenek a szoba két végében egyszerre, hogy ne is lássák egymást, ne érezze úgy egyik se, hogy veszélyt jelent a másik.
mi úgy csináljuk az összeszokatást, hogy minnél közelebb csaljuk őket egymáshoz jutifalattal, közben simizzük mindkettőtt felváltva, egyszerre, hogy lássák egymást.
ha összefújnak rögtön fegyelmezem szóval (nem kézzel!) őket, de úgynéz ki hatásos.
ha egymás mellett maradnak, akkor nagyon dícsérjük mindkettőt, plusz jutifali!
az egész esténk így telik..... -
KTTech
veterán
válasz
public73 #8271 üzenetére
Én lassan 3 hónapja küzdök az összeszoktatással... azért kérdeztem, igaz mindkettő felnőtt macska, ráadásul mindkettő nőstény...
Folyamatos a morgás, ha észreveszik egymást, rögtön lehet őket üvegmosónak használni
De általában a közbelépés megteszi a hatását, ha nem vagyunk otthon, akkor vér még nem folyt, de a tapasztalat, ha nincs mozgás, akkor mindkettő a saját helyén alszik. Külön van a kajálda, a WC, így ezen nem megy a vita (bár az "új" jövevény rendszeresen használja a másik WC-jét...)
-
public73
senior tag
az elején elég dúrvának indult!
Molly a "brit zsivány" szabályszerűen úgy morgott és hörgött a kicsire, mint egy kuvasz!
fújt egész nap, meg oda-oda is sózott neki.
aztán kezdett rájönni, hogy Kloé nem csak vendégségbe marad itt nálunk.....
az rendszeres, hogy egymás kajáját felzabálják - majd ki durran mind a kettő - hátha a másik hamarabb kinyúlik!
de ahhoz képest, hogy cirka 1 hete van meg a másik cicus nagyon jól összecsiszolódnak.
ha itthon vagyunk disztingválnak, én vagyok a villámhárító.
cirka 2 órát vannak egyedül napi szinten (vagyis egymással), ezalatt vér még nem folyt....
reméljük így is marad, vagy csak jobb lesz! -
KTTech
veterán
Egy jó kis macskás képsorozat, érdemes végignézni
-
Orlin
addikt
-
Orlin
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
Katt a képre és videóban nyílik meg. Hihetetlen -
blasko92
őstag
válasz
Retekegér #8249 üzenetére
Mi is szoktuk, mert elég lüke a macska, és játéknak nézi a lábunkat, aminek általában vérzés a vége. Nem szereti, anyu lefogja, én meg körömvágó csipesszel lecsípkedem neki, ő addig elmorog, meg elfúj magában
Annyira kell figyelni, hogy csak a végét szabad levágni, ha jobban megnézed a körmét, akkor az ujjak közelében van bennük egy rózsaszín csík, na azok erek. Ha túl sokat vágsz, akkor az fáj neki, és vérezni fog.
Csak az én macskám hátsó lábán undorítóak a körmök?
Tisztára vastagok, és töredezettek, mint egy krumpliföldön dolgozó asszonynak. Tudom azért ilyen, mert azokat nem élesíti, de a ti macskátoké is ilyen?
-
Retekegér
MODERÁTOR
Ti le szoktátok vágni a macsek körmét? Mennyi idős korától érdemes? Vagy ez mindegy?
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Fehérváron vagy fejér megyében nem tudtok olcsó helyet ahol lehet ivartalanítani kandúr macsekot?
Néztem elég nagy a szórás van ahol 5 000 van ahol 12
Köszi! -
radi8tor
MODERÁTOR
-
djdaniel
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #8230 üzenetére
nagyon cuki
mint ha a macskámat látnám, mikor a radiátoron ül -
Retekegér
MODERÁTOR
Szép estét!
Na, meglett az új családtag egy 2 hónapos Maine Coon kiscica személyében. Fehér tappancsok, bojtos fül, igazi méltóságteljes kis jószág. A nap nagy részében lustálkodik, reggel és este pedig előbújik belőle a kisördög. Amúgy nagyon barátságos, a gyerkőcünkkel nagyon hamar összespanolt. Kíváncsi leszek mikor éri el a 10 kilós súlyt.
-
bubi92
őstag
-
Vasinger!
nagyúr
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
King Unique #8232 üzenetére
Lehet fertőző is, de lehet csak szimplán megfázott. Nem ártana ha ránézne egy doki.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
wertigo1984 #8231 üzenetére
amikor mar a kozelembe kerul, rogton
-
King Unique
titán
Sziasztok!
Van több cicus isa háznál, de van egy idősebb vörös házimacska, amelyik mostanában mindig "tüsszög", prüszköl, ez mitől van (vmi allergia), veszélyes, vigyem állatdokihoz
Amúgy jól van, ezen kívül semmi baja, eszik is rendesen.
üdv.
-
wertigo1984
őstag
válasz
Mr.Csizmás #8230 üzenetére
Ilyen vagy te is a harapos utan?
-
Mr.Csizmás
titán
rlx
-
venge
aktív tag
Több cicánk van. Úgy is mondhatnám, hogy sok.
Van két lógófülű, ők szobamacskák. Pontosabban konyhamacskák.
Van Ferkó, ő utcai harcos. És lány.
Van neki három kölyke, Ferklón, aki Virág, Hosszúorrú és Tarkacica.
És van egy bevándorló: Szotyibarát. (Istenem, ezek a nevek!)
Nyáron Ferkó több madarat is elkapott a kertben, így a párom kitalálta, hogy vett neki egy nyakörvet, kis csengővel. Jól kics...tünk vele!
Szotyibarát sem mai gyerek már, csak agyilag. Ő a legnemnormálisabb a csapatban. Róla muszáj lesz fotót felraknom. Amikor ránéz az emberre, elkezd hunyorogni, pont olyan, mintha mosolyogna. Ennyire kedves arcú macskát még nem láttam!
de ahogy írtam, nem százas. A múltkor az utcán sétáltattak előttünk egy kutyák, aki észrevette ezt a kottyost. Öjöngeni kezdett a pórázon. A mi macskánk ezt figyelte egy ideig, majd odament a kutyához.
Látni kellett volna a döbbenetet az eb "arcán". Abbahagyta az ugatást, látta, hogy ez a macska fel sem fogja, hogy itt miről van szó!
A bicikliseket megtámadja! -
ZetorGumi
addikt
-
blasko92
őstag
Ugye milyen szép nyakláncom van? De ne vakuzz már a szemembe!!!!
Jó meleg van itt a radiátor alatt....
Úgy kinyúltam, mint a gazdi puma melegítője.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Vigyázzatok a macskákkal!
bubi92: Tök jó kép! Kár, hogy valami bele lóg a pofijába. Talán a mancsa?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Yushchenko #8211 üzenetére
Ha mindig jó állatorvost akarsz: Ekés
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Yushchenko #8209 üzenetére
Miért viszed ugyanoda a macskát? Ahol ilyen bénák oda én többet nem tenném a lábam.
Személy szerint én Óbudáról Budaörsre járok a cicussal. Nekem megéri ez az oda-vissza 30 km, hogy tudjam a legjobb helyre viszem. -
Yushchenko
őstag
válasz
radi8tor #8208 üzenetére
Az lesz, csak utoljára olyan béna nő volt a klinikán, nem akarom hozzá vinni. Most először fájt az oltás a macskának...
Azon gondolkodtam, hogy az az anyag amit a szemébe csepegtetett, hogy megnézze átjárható-e a könnycsatornája, azzal lehetett valami. Mert egyébként nem látszik semmi probléma a macskával... -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Yushchenko #8207 üzenetére
Nem csak megfázástól prüszkölhet. Ha könnyezik, akkor az is bele folyhat az orrába. Én azért elvinném megnézetni. 2 hét már sok idő lett volna arra, hogy magától elmúljon...
ZetorGumi: mint egy főgonosz
-
Yushchenko
őstag
Nem tudjátok mi lehet a macskámmal? Már vagy 2 hete prüszköl. Általában este, vagy reggel jön rá jobban, de napközben is szokott. Gondoltam talán meg van fázva, de nem járkál wc-re, mint a másik macskám, amikor meg van fázva, meg már nagyon elhúzódik.
Valami ötlet? Még megfordult a fejelben, hogy 2 hete kapta meg a 4. oltását, és talán annak a hatása...
Nem tudom állatorvos mit tudna csinálni, meg nincs is kedvem kivinni a hidegbe... -
public73
senior tag
válasz
wertigo1984 #8202 üzenetére
igen, brit rövid szőrű a kincsem...
ja-ja ő terminátor akkor is, ha kaja kell, vagyis jutifali!
olyan kitartó, mint egy gép, képes órákig sírni, nyávogni, könnyes szemmel nézni ránk.
amint megkapta és bezabálta már szarik ránk!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Air Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 1 i5-10310U 16GB 256GB 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5250 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 12,5"FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest