- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy korszak vége
- Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
G@ben
addikt
Nálunk meg az öreg macska a kutyánkat (7 éves német vizsla) megkergeti. A kutya nem is mer arra menni, amerre a macsek van, inkább kerül egy jó nagyot.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
hehehehe
tag
az én cicám most 16 éves szegény már köhög meg soványka de azért jol megvan még.azt viszont tökre birom hogy ha kitesszük nekik a kaját akkor a másik két fiatalabb macska megvárja amig szépen az öreg elnyammog a kaján és ha végzett félreáll.csak ekkor kezdenek el enni a többiek...ez szerintem tök jofej dolog tölük.másoknál is csinálnak ilyet?
-
G@ben
addikt
A mi idősebbik macsekunk is olyan 12-13 éves lehet, de olyan, mint egy kölyök. Futkározik, játszik, egyáltalán nem látszik rajta, hogy ilyen idős.
-
tildy
nagyúr
Az én nagymacsekom tán 13 évet élt...Béke poraira.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Surv
tag
Valakitől azt hallottam, hogy a Whiskas macskakajában nem hús van, hanem szója. Ez csak baromság ugye? A tasakosról beszélek.
[Szerkesztve]Ha azt hallanád tőlem, hogy Mensa tag vagyok, az nem azt jelenti, hogy ebédnél én többet fogok kapni, mint te
-
G@ben
addikt
Mind a két macskánk imádja a szobámat, mert ott nyugi van és én meg kényeztetem őket. Egyébként asztal alatt, meg a kinti folyosón van 1-1 oldalt félig kivágott doboz teletömve felaprított papírral. A fiatalabb macsek meg imád Apámon aludni, mikor TV-t néz, de Apám akárhogy fekszik (hátán, oldalán), a macsek mindig rajta van, még akkor is, ha kapaszkodnia kell, hogy le ne essen.
Ha meg nagyritkán otthon vagyok, akkor rajtam fekszik.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Surv
tag
A ti macskátok hol szokott aludni?
A miénk most napközben a mosogató egyik tálcájában, éjszaka pedig a WC kézmosójában. Amióta megvan ez kb. a 4.hely, ahol pihenni szokott. De pl. a mikró tetején is jól érzi magát.Ha azt hallanád tőlem, hogy Mensa tag vagyok, az nem azt jelenti, hogy ebédnél én többet fogok kapni, mint te
-
G@ben
addikt
Biztosan! Születésemkor már megvolt, sőt, már komoly, felnőtt macska volt és olyan 18-19 éves koromban kellett elaltatni.
Arra emlékszem, amikor olyan 4-5 éves koromban hozott Apu egy kiskutyát, akkor ez a macsek gondozta és már akkor sem volt fiatal.
De a nagymamám és tesóm keresztapja is azt mondta és én hiszek nekik. Egyébként a nagymamámé volt a macsek.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
Én is úgy hallottam, hogy tovább élnek. A mieink olyan 8-9 éves korukban lettek ivartalanítva és most sokkal kevesebbet járnak el hazulról, azaz kisebb a baleset lehetősége is.
A két macskánk anya és lánya, de az anya anyja ha jól tudom 22-23 éves koráig élt. Akkor is csak el lett altatva szegény, mert már beteg volt.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
-
Surv
tag
Köszi.
Fiúcica. Igazság szerint most lesz 6-7 hónapos, azt tanácsolták, most tegyük meg, ne később. Egyébként társasház páradik emeletén lakik, tehát utcára sosem akarnánk kiengedni, ezért is kellene az ivartalanítás. És mert nem akarjuk, hogy legyenek utódjai.Ha azt hallanád tőlem, hogy Mensa tag vagyok, az nem azt jelenti, hogy ebédnél én többet fogok kapni, mint te
-
Kidus
őstag
ébredés után kóvályogni fog, figyelni kell majd rá, ne nagyon ugráljon fel sehova, meg ne ütközzön bele semmibe.
meleg, huzattól védett hely, és ha lefekszik, ne a hideg kőre pl.
Ha nőstény, akkor ne nagyon kapjon kaját ma, víz viszont legyen neki bőven.
De az állatorvos úgyis elmond mindent sztem.Assuming Control
-
Surv
tag
Most visszük a macskánkat ivartalanitani.
Mire számithatunk utána? Van valakinek tapasztalata?Ha azt hallanád tőlem, hogy Mensa tag vagyok, az nem azt jelenti, hogy ebédnél én többet fogok kapni, mint te
-
Wolverine
félisten
A Maine Coon tényleg nagy... nálunk 3 macska van: a Maine Coon - beteges, hullanak szép lassan a fogai, soványka szegény (nem bír 6 kiló fölé menni, miközben a méretéből adódó versenysúly min. a duplája); egy amerikai rövidszőrű - a fehér macskák királya, herélt 8 éves, de még mindig elveri az arra tévedő egyéb kandúrokat, ő sem kis darab, simán megvan 6-7 kiló; egy perzsa keverék félhosszú szőrrel - ő a házőrző macska Az előbbi kettő simán elalszik egész éjjel a házban, utóbbi sajnos fél 2 - fél 3 környékén midig felébreszti az embert. A fehér kandúr egyébként izomból (nem lendületből!) simán felmegy a 4 méter magas fára akkor is, ha épp 9 kilóra hízott és kedvenc alvóhelye a mosógép Ja, ő is beugrik a kádba, de csak ha nincs benne víz - az esetleg alul található kis tócsákat szereti lefetyelni.
Macskatáp: amelyik macska rászokik, nem nagyon fog mást enni, mivel aromákkal és egyéb adalékokkal van tele, ami függővé teheti a cicát. Szerencsére a mieink el vannak rontva, mindennap kapnak húst is, így nem veszélyes a táp..."I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Drizzt
nagyúr
Bibíí! Az én macskám a legerősebb!!!
I am having fun staying poor.
-
tildy
nagyúr
Semmi különöset nem irtam oda, csak azt hittem egy másik topikhoz írok, aztán meg lestem nagyot hogy került a macskás topicba , amit írtam...Na csak errúl van szó.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Cefa
senior tag
Macskások!!!
honnan tudnék olcsón egy maincoon kiscicát szerezni?
nekem sziámim van de szeretnék egy ilyet is mert állítólag a legnagyobb házimacska nagyon nagyra megnő.Keresel valakit aki lagziba jáccik annak ez míííndent megér érted míííndent
-
Surv
tag
Elég félős cica, ezért ha teljesen ismeretlen embert lát, általába ''le is ereszti magát'' a szekrény és a fal közötti résen a szekrény mögé, majd ha már biztonságosnak találja a helyzetet felmászik a szekrény hátulján azza a technikával, hogy a falnak támasztja a hátát, a szekrény hátulján pedig húzza magát fel. Isteni hangja van.
Nem semmi lehet a macskátok Még varrtok neki egy kis piros sapit és irány a francia idegenlégió
[Szerkesztve]Ha azt hallanád tőlem, hogy Mensa tag vagyok, az nem azt jelenti, hogy ebédnél én többet fogok kapni, mint te
-
Surv
tag
Mellesleg szerintem macskát nem jó házban tartani.Nekünk kb. 20 éve vannak macskáink, egy sem lakott benn a hézban, télen nyáron kinn volt.Sokkal edzettebbek és egészségesebbek.Télre azért van egy kishordó kirakva nekik melegruhákkal telitömve.Jahm és ilyenkor szépen kiteljesedik a bundájuk is.
Evvel picit vitatkoznom kell. Évekig nem volt saját macskánk. A feleségem már 3 éve szeretett volna, de mindig azt mondtam neki, amit most te Aztán egyszer elmentünk egy macskakiállításra a PeCsa-ba és megvettünk egy kicsit beteges kinézetű, de nagyon aranyos (nem kiállított) kiscicát. Ez tavaly októberben volt. A cica nagyon jól érzi magát, sosem volt még kint az ajtón kívül, mivel egy 3 emeletes társasházban lakunk. Viszont csendes, megszokta a környezetét és a mozgásigényét is le tudja vezetni, mert minden helyiségbe beengedjük.
Sokkal jobbak tartom, mintha kijárna az utcára és összeszedne betegségeket, megtépnék a kutyák vagy elütné egy autó.
Szóval a miénk szobacica, el van kicsit kényeztetve, de így szeretjük, ahogy vanHa azt hallanád tőlem, hogy Mensa tag vagyok, az nem azt jelenti, hogy ebédnél én többet fogok kapni, mint te
-
Guardian
csendes tag
Egyszer átszabadult hozzánk a szomszéd kutya, és az egyik macskánk a házfalon felszaladt vagy 4 métert. Király volt, mint egy pók. Egyébként nagyon szereti az udvaron elhelyezett tereptárgyakat. Amikor rájön, akkor úgy közlekedik, hogy nem érinti a talajt. Ebből kifolyólag nagyon tud vigyázni magára, a legnagyobb esőben is be tud jönni teljesen száraz lábbal. A másik macskánknak elég 2 csepp eső, hogy úgy nézzen ki mint egy disznó. Jah: és honnan tudják ezek a válogatós dögök, hogy melyik a legdrágább macskatáp? Az egyik már szinte csak az alutasakos izéket hajlandó megenni...
''Imádom a határidőket. Imádom azt a suhanó hangot, ahogy elhúznak mellettem.''
-
tildy
nagyúr
válasz I. Richard #34 üzenetére
törölve...
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
fügike
senior tag
válasz szasza_xp #60 üzenetére
Nos, válogatni lehet. Így lett a mostani fogorvosunk is! Mármint kellet a gyerekeinek macska. Vitt vagy kettőt. Azóta is hozzá jár az egész család fogat csináltatni.
De nekünk - anyuéknak - csak mezei házi macska van, original egerésző. Igaz, most van egy, ami sziáminak néz ki, szép kék szeme, fekete farka, lába meg füle van, és drapp a maradék. Szép, de valahogy furcsa is, hogy jött össze a házikból egy ilyen!?
Sorry, kicsit lemaradtam... Na mindegy, most már bent hagyom.
[Szerkesztve]Boci-boci tarka!:D
-
szasza_xp
senior tag
wow!
Kommandós macska! nem semmi!
Az enyém egy székról ugrik fell, ami az étkező asztal szerves része lenne, csak már nem fér el ott. Egyszer vendégdégség volt nálunk szék el a macsek full teljesítménnyel ugrott kb 2,6 m-t és szépen lefejelte a plafont! Nem felejtem el a képét azóta sem. Azóta megfontoltabb lett, meg hízott vagy 3 kilót“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai
-
Bagoly
senior tag
válasz szasza_xp #55 üzenetére
Ja ja, a szekrény az nálunk is a legjobb helyek között van számontartva. Igaz csak a Dezső tud felugrani a tetejére (hoszabb lábak, fiatalság, sportosabb testalkat) ő is csak mandínerből. Elöbb a falra ugrik, majd arról továbbrugaszkodva fel a szekrénysor tetejére. Ez általában vastapsot vált ki a vendégeinkből. A szekrény tetején van egy doboz teli könyvekkel, na arra szokott ráfeküdni. A legújabb az, hogy lerugja a doboz tetejét és közvetlenül a könyvekre fekszik rá. (Így azért sokkal lazábbnak hat ). Elég félős cica, ezért ha teljesen ismeretlen embert lát, általába ''le is ereszti magát'' a szekrény és a fal közötti résen a szekrény mögé, majd ha már biztonságosnak találja a helyzetet felmászik a szekrény hátulján azza a technikával, hogy a falnak támasztja a hátát, a szekrény hátulján pedig húzza magát fel. Isteni hangja van.
[Szerkesztve]''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
szasza_xp
senior tag
Legyek bár elítélve érte, de az én értékrendemben előrébb álló macskám életét pedig nem fogom egy általam nem sokra becsült fajtámbéli jóakaratának kitenni.
Teljesen egyetértek veled!!!
Azt a ''jó'' embert kéne agyoncsapni aki ezt teszi a macsekkal !!!“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai
-
-
tildy
nagyúr
Nekem eddig egyszer volt bajom ilyen szomszéddal:pár hónapon belül öngyilkos lett az öregasszony, szal...
AZóta sosem volt semmi probléma, igaz egy macskám farkát leharapta egy kutya, de utána is élt és virult."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Informatikát tanulok,konkrétan algoritmusokat és adatstuktúrákt, és nem nyaralok norvégiában.de ez már itt off.
-
Bagoly
senior tag
Én úgy gondolom, hogy igenis helye van a külön topiknak, mert nem fedik teljesen egymás témáit a topikok. Ott ugye egy konkrét probléma megoldásáról van szó, ez pedig általánosságban szól a témáról. A másik topikban egyértelműen hibás lett volna ezen topik első hozzászólását írni, ugyanis a topik címe valószínűleg sokunkat megtévesztett volna és nem olvashattuk volna el egymás tapasztalatait a macskatartás általános oldaláról.
Úgy érzem, hogy pl. a ''hova menjek nyaralni'' topik mellett is tökéletesen elfér a fent nevezett Norvégiás topikod, pedig azok témái is (ugyebár mind a kettő utazásról szól) részben fedik egymást, ill. azt sem hiszem, hogy azok közvetlenül a számítástechnika világába tartoznának.
A lakásban történő macskatartásról bizony eltérő véleményt formálunk. Az egyik legnagyobb keresztem, hogy nem engedhetem meg a macskáimnak az önálló csatangolást a külvilágban, ugyanis ehez szükséges lenne megbíznom abban a társadalomban, ahol a szomszédok közötti viták egyetlen lehetséges lezárásának néhány természetesen magas inteligenciával megáldott ember sokszor azt látja, ha mérget ad be a másik macskájának. Legyek bár elítélve érte, de az én értékrendemben előrébb álló macskám életét pedig nem fogom egy általam nem sokra becsült fajtámbéli jóakaratának kitenni.''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
tildy
nagyúr
Bagoly:egy moderátor kért meg , hogy nyissak új topikot, és ne az offtopicban írjam.Én nem is akartam topikor nyitni neki na mindegy.Másrészt tényleg jó lenne az összes macskás topikot összevonni, hiszen így leglább tudja mindenki , hogy macsakatartásnál, amibe belatartozik ugye a spriccelés szagának eltüntetése is.
Mellesleg szerintem macskát nem jó házban tartani.Nekünk kb. 20 éve vannak macskáink, egy sem lakott benn a hézban, télen nyáron kinn volt.Sokkal edzettebbek és egészségesebbek.Télre azért van egy kishordó kirakva nekik melegruhákkal telitömve.Jahm és ilyenkor szépen kiteljesedik a bundájuk is.
Kajaügyileg mindenevők, tápot sosem kapnak, mert nem szeretik, kivéve a kutyatápot, aminek a zacskójába képesek bemászni is.SZal csak maradékot kapnak, meg reggel este tejet kenyérrel.
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
szasza_xp
senior tag
Mondom, hogy azonos szoftver van az összes macskán, lehet, hogy néha kéne nekik egy Bios frissítés
Na, de komolyan a macska választja agazdáját és nem a gazdi a macskáját ez így működik
Ha kiscicát szeretne valaki és lehet válogatni, azt vigyed el, amelyik hozzá szalad, semmi gondod nem lesz vele !“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai
-
tildy
nagyúr
Jaj de elfogadnámCsak szerintem akkor anyám kitenne a házből.Most 3 macska van otthon....Egyet tavaly vittem
De a félperzsák a kedvenceim"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
szasza_xp
senior tag
Ja az enyém meg imádja a szekrényeket, különösen a szekrény sorokat. Este felugri az egyikre és ott szaladgál fent, ha elunja akkor lefekszik aludni azt lelogatja a mancsát Ha felébresztem, akkor meg lepofoz
Napközben meg bemászik a szekrény aljába és ott alszik a ruhákon.
De a csúcs az a nyomtatós doboz a szekrényben a többit el tudod képzelni“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai
-
Bagoly
senior tag
válasz szasza_xp #51 üzenetére
A másik mániája a doboz........akármi is érkezik dobozban, a dobozt azonnal a rendelkezésére kell bocsájtani, mert képes és kirugdalja a cuccot belőle, hogy beférjen. Múlt héten az interwheelen vettünk a barátnőmmel bukósisakokat és levittük őket vidékre. Kész világ omlott össze a Dezsőben, amikor meglátta, hogy mind a két dobozt elvisszük. Csak kapkodta a fejét, hol az egyik, hol a másik dobozt figyelve. Vissza is hoztam neki az egyiket...
Persze azóta már tök uncsi a doboz.......új kéne na!''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
Bagoly
senior tag
Zsuzsi is bírja a csokit, de ő ''csak'' nyalogatja. Jó nagy lyukat nyal a közepére aztán sorsára hagyja az áldozatot. Olyan sokat azért szerencsére nem fogyaszt, hogy aggódjak miatta.
''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
szasza_xp
senior tag
pasz ezt is az álatorvos mondta el róla!
Amúgy kb 1 éves volt amikor befogadtuk, az elözö gazdija már ivartalanította a macsekot, így sok gondunk nem volt vele.Csak a tapétát szereti, de piszkosul
[Szerkesztve]“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai
-
Bagoly
senior tag
válasz szasza_xp #39 üzenetére
Órákat képes aludni a paplan alatt.Valójában este már akkor bebújik, amikor még csak tv-t nézni fekszem be az ágyba, aztán együtt alszunk el és kb éjfél tájékán szokott kimászni, mert nem bírja, hogy túl sokat forgolódom. Hajnalban néha még visszafúrja magát. A fennmaradó időben meg a gyékény szennyesruhatartó tetejére helyezett pokrócon (hivatalos nevén a ''sasfészken'') horpaszt, hogy reggel, amikor az ébresztőm megszólal széles mosollyal az arcomba dörgölhesse a fejét. Rengeteg szeretetet tudnak adni, az biztos.
A harmadik kedvenc tartózkodási hely a működő monitor teteje (padlófűtés rulez ). A másik cica (ő idősebb nőstény) pedig ha nem is vegetáriánus, de imádja a zöldségeket: paprika, uborka, borsó, főtt-kukorica a kedvencei. Neki külön kis kuckója van, hivatalos, boltban vásárolt.
Szóval ketten vannak, mindkettő házi. Név szerint Dezső és Zsuzsi.
[Szerkesztve]''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
iguana
őstag
a párom szüleinek a macskája megőrül a pogácsáért. ha érzi az illatát, teljesen bepörög, és kezelhetetlen. leül eléd, és keservesen nyerveg
jah, és minden ékszerre ugrik. kifulladásig lehet hergelni egy nyaklánccal. életemben először láttam lihegni így macsekot. bírom a kis dögöt.14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
Surv
tag
A miénk, ha bármilyen reklámszatyorral a kézben állítok be, azonnal birtokba veszi a tartalmát. Halálosan meg tud sértődni, ha véletlenül nem engedem meg neki
Kajailag pedig mindenevő. Ilyet még nem láttam. Úgy eszi a csokit, mint a gyerekek
Őszintén szólva kicsit aggódom is emiatt. Cukorbeteg lehet ettől a macskám?
-
I. Richard
senior tag
válasz szasza_xp #40 üzenetére
Akkor lehet, hogy a macskák mágsem ragadozók, hanem mindenevők...
De leginkább a macskatápot eszik!!!! Olyanok, mint egy edzett drogfüggő, nem birják ki, ha nem kapnak, és iszonyatos nyávogásba kezdenek egy idő után, és csak a megfelelő ''dózis'' után hagyják csak abba!!! -
szasza_xp
senior tag
válasz I. Richard #38 üzenetére
A miénk a virágokat szereti, szegfű, rózsa neki mindegy, de eszegeti szépen
Meg amortizálja a vázákat“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai
-
Bagoly
senior tag
OFF
Ja ja, sok a felesleges topik: pl a ''Tildy kalandjai Norvégiában'' (vagy mi) is elfért volna bőven az offtopikban...
(Teljesen más téma a macskatartás ill. a macska lábtölőre hugyozásának megakadályozása.)
ON
Nálunk is él két macsek.....az egyiknek az a ''furcsa'' szokása, hogy a paplan alatt alszik velem... Olyan macskával már éltem, amelyik a paplanon heverészett, de olyannal amelyik a paplan alatt eddig még nem...''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
szasza_xp
senior tag
UP kiscica elvihető SOS (lásd fentebb)
“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai
-
Surv
tag
Nekem ilyen van, annyit mondhatok, 6 hónapos korára nagyobb lesz, mint egy kifejlett házimacska. Hosszú szőr, élénk természet jellemzi. Mondanám, hogy nekem kell, de mint mondtam nekem már van Egy pedig azért elég belőle
Ha azt hallanád tőlem, hogy Mensa tag vagyok, az nem azt jelenti, hogy ebédnél én többet fogok kapni, mint te
-
I. Richard
senior tag
Kell v.kinek kiscica? Tök aranyosak, hétvégén születtek(nem házimacska, de nem is perzsa, amolyan félperzsa)
Lehet, hogy ezzel életet mentenétek.... -
gabor22
csendes tag
Nekem van 3 macskám.
Az öreg nősény macska ugy indít, -általában- hogy akit a közelébe megy meg akarja símogatni akkor először megveri az emberek kezét.A lábai közé fogja és harap meg rugdos.
Tehát mindig mindenkinek először megmutatja ki a főnök utána lehet csak megsímogatni...Korábban azt gondoltam,hogy a tollam nem is toll hanem fog!De mostmár tudom, hogy nem fog a tollam!
-
Surv
tag
Igazad van, de ez a topic nem a macskapisiről szól, hanem meghirdetheted pl. ha vannak eladó vagy átadásra váró kiscicáid. És minden egyebet is a macskatartással kapcsolatban.
De részben igazad van azért.
Egyébként úgy kezdtem, hogy beirtam itt a keresőbe, hogy macska, de nem volt találat.
-
G@ben
addikt
Nálunk is voltak kismacskák változó számban, de kimiskároltattuk mind a két macsekunkat. Egyszer, amikor 3 kicsi volt, úgy döntöttem, hogy nem megyek aludni az ágyamba, hanem elalszok a tv előtt, a 3 kicsivel a hasamon. Hajnali 4 felé arra ébredtem, hogy játszanak a kicsik, de az arcomon és kieresztett karmokal! Ritka nyúzottan keltem reggel.
-
fügike
senior tag
Kisállat-kereskedésben kapni spec almot, amit le kell rakni, és rá kő szoktatni a macsekot, hogy oda járjon, ha muszáj menni. Az felveszi a szagát, és amikor már kezded érezni, csak kimosod egy kis vízzel, és megint fel lehet használni.
Anyuéknak állandóan van vagy 10 macskájuk. Volt már úgy is, hogy 23 kismacska volt otthon, meg nemtomhány nagy! Nem vicc!Boci-boci tarka!:D
-
tildy
nagyúr
ott sem csak arról van szó.Egy összevonás lehet nem ártana.
Másrészt tényleg hardver fórum és szerintem senki nem harapta volna le a topiknyitó fejét, ha az említett topikba ír.Ne legyen már tényleg kismillió topik egy dologról, még ha látszólag különbözik is.Na jó ha ennyire akarjátok mindjárt nyitok a bonsai macskákról, a hosszúszőrű macskákról, a lakásban tartott macskákról még egy topikot, hiszen nem a macskák elriasztásáról van szó!
-
-
b.bone
senior tag
a mi macskánk is tud úszni. meglepően jól.
igaz nem szeret
rohadt reakciós ,útálom."guilty until proven innocent" - Artisjus
-
szasza_xp
senior tag
Ja az enyém ha aludni akar felugrik a szekrény tetejére és ott alszik
Tiszta öröm, amikor hajnalban leesik (rám) és kajáért könyörög!“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai
-
tildy
nagyúr
Surv:minek kell mindig uj topikokat nyitni.Ez simán beleférne a mitől undorodika macsak topicba.Tudom hogy más a címe, de akkoris.Jóhogy már nem 10 topik legyen egy állatról a hardverfórumon...
-
Beck18
tag
Én is csatlakoznék. Két macsek van a háznál, két teljesen más személyiség. Az 1iknek a fürdőszoba a mániája, ha valaki bent van akkor ő is be akar menni, vízbe nem mászik csak ott feszik a mosogépen, szennyestartón, épp ahol helyet talál magának. A másik sokkal óvatosabb a fürdőszobával és mindennel kapcsban. Olyan mint egy megfontolt, öregróka Szal imádom őket, ha kell majd nyomok 1-2 képet róluk.
For Whom The Bell Tolls
-
szasza_xp
senior tag
Hát az enyém is rohan ha vízcsobogást hall, de nem rajong érte, pedig egyszerűbb volna az élete Meg az enyém is nem kellene 3 havonta fürdetnem.
Ja az enyém meg európai rövidszörű+meg sziámi keverék és fekete
A macskapisi szagára a kisálatt kereskedésben tudnak adni vmi tablettát vagy port amit az alomba kell szorni ! a nevét nem tudom, az enyém ''gyárilag'' ivartalanított“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai
-
Karex
senior tag
A mi macskánk szinte nem is hajlandó a kihelyezett tálkájából inni. Csak a csapból.
-
Surv
tag
Tud valaki valami jó módszert macskapisi szagtalanitásra? Még nem akarjuk ivartalanitani. Kb. 1 hónapja elég nehezen viselhető. Egyébként 6 hónapos a macsek.
Ha azt hallanád tőlem, hogy Mensa tag vagyok, az nem azt jelenti, hogy ebédnél én többet fogok kapni, mint te
-
Surv
tag
A miénk úszni nem úszik ugyan, de egyáltalán nem bánja, ha habfürdő van a fején Van róla fotónk is, ahogy fürdetjük, jövő héten lehet fel is teszem a netre
Egyébként nem egy hülye macsek. Miután elvégezte a dolgát, bemegy a fürdőbe, és jelzi, hogy viz kell neki. Amikor folyik beugrik, bevizezi magát. Amikor ezzel megvan, nekiáll megtisztitani magát Rájött, hogy kevesebb almot nyal be, ha vizes a lába
-
KovacsUr
addikt
Nem minden macska fél a víztől. Az egyik nálunk is ilyen lökött De valószínűleg minden macskának megvan a saját kis pszichózisa, akár az embereknek. Az idősebb macskánk (Sanyi) a pirospaprikáért és a palacsintáért van oda (egyiket sem eszi meg, csak rajong értük). A palacsintát tátott szájjal csodálja, a paprikát pedig egyszer még kiskorában leborította az asztalról és belehempergett Azóta sem láttam olyan boldognak.
So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.
-
Bazsesz
őstag
Hát az a kaktuszos topik miket be nem indított.
Havernak a tengerimalaca szeret fürcsizni, holott tán a tengerimalacoknak nem is szabad. De elég kúúúlul úszik. Szal sztem ez nagyon baró dolog. Legalább totálisan szobatiszta.
[Szerkesztve]''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein
-
Surv
tag
Sziasztok!
Szeretném, ha leirnátok a tapasztalataitokat a macskatartással kapcsolatban. Mindjárt feldobom a labdát egy nem mindennapi dologgal.
Nekünk egy fél éves keverék macsekunk van, az apja perzsa volt, az anyja egy házicica. A macsek hosszúszőrű és teljesen fekete. Ez eddig még nem meglepő.
De a macskánk fürdik. Szinte minden nap. Ha meghallja a csobogó vizet, azonnal felugrik a kádra és be akar menni. Ha nem szólunk rá, be is megy. Frankón berakja a feját a viz alá és pofozgatja is a folyó vizet.
Mivel úgy tudom a macskák félnek a viztől, főleg a folyó viztől elég meglepő a dolog nem?
Nektek van ilyen vagy hasonló érdekes macskás tapasztalatotok?
Egyéb jó tanácsokat is várok a témában, sőt azt sem bánom, ha egyesek itt hirdetik meg eladó vagy ingyen elvihető kiscicáikat.
Ti jöttök...Ha azt hallanád tőlem, hogy Mensa tag vagyok, az nem azt jelenti, hogy ebédnél én többet fogok kapni, mint te
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Macska topik
- Interactive Brokers társalgó
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Objektívek topikja
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Kukirin G2 Master (max sebesség: 60km/h)
- PK Bike 6-DZF-12 / 6-DZM-12 / KC12-14 14Ah 12V ciklikus akkumulátor (pl. elektromos kerékpárhoz) 60v
- Tado Smart Radiator Thermostat X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest