Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6142) KKG válasza MittuDomain_ (#6139) üzenetére


KKG
kezdő

/Sziasztok, regota olvasom a forumot, most ugy erzem elerkezett az ideje hozzaszolni is./

Ez jó kérdés, hogy mi a bajuk a zárral, mert hogy rugós meg pengekilövős meg ilyesmi nem játszik, azt megértem. A zár leginkább biztonságossá teszi a használatot, a lock nélküli kés sem veszélytelenebb az áldozatra, max a használóra nézve is az.

Valamikor szerettem a foldereket, van is vagy jó 20 darab. Főleg a jó ár/értéket néztem vásárláskor: Gerberek, Victorinoxok, Kershaw-k, Foxok, ESEE Zancudo/Avispa, Manly Peak, Böker Magnum-ok, KA-BAR Dozier, Steel Will Cutjack, Ontario Rat kicsi/nagy, ilyenek, de akad azért Zero Tolerance is. Igyekeztem a legálon (8cm) belül maradni, de nem mindig sikerült... :) Legtöbbször D2-t választottam, nekem megfelel, a ZT persze nem az.
(Benchmade, Spyderco kimaradt, bátyámnak vettem csak ajándékba, ő az igazi késes a családban.)

A foldereket zömmel már csak városban hordom (csakis a 8 cm alattiakat), esetleg zsebrevágtam egyet meg még egyet a hátizsákba, amikor túrázni jártam.

Mókamikinél talán 6 kést rendeltünk, én a sajátomat szekrénybe tettem. Jók a kézműves kések, de túlzásba nem szabad esni. Nagyon jó minőségi szériakéseket is lehet (pláne akciósan) kifogni abban az árkategóriában jónevű gyártóktól.

Egy ideje a (főleg full tang) nem becsukható pengés kések felé fordultam, inkább azokat használom (Mora, Muela, Fox, nagyon drágába most nem szaladok bele), sajnos az értelmes késméret számomra valahol 10-12 cm között lenne, de ugye az nem legál sok országban.

Most a napi késem egy picike Muela Peccary - értelemszerűen kompromisszumokkal használható, de szeretem.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.