Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5793) lugosi válasza discrate (#5789) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Többiek: fix alatt szerintem a penge rögzíthetőségére gondolt a srác.

discrete: szerintem nagyon jó kések, bátran vedd meg. Nekem van No. 7, 8, 9, 10., karbon és inox.

A kettő közül a karbon vagy inox kérdésre azt mondanám, hogy szerintem inoxot vegyél ("rozsdamentes"). Erről oldalakat lehet vitatkozni, ez az én gyors válaszom.

A méreteket tekintve.
7: szerintem határeset, majdnem kicsi. Igazából ezt a méretet alig használom. Épp csak egy kicsivel rövidebb a penge is és a markolat is annál, ami még jó lenne (pedig nincs nagy kezem).
8: nekem ez a pont jó, nem nagy kézhez. Ezzel reggelizek vagy 4-5 éve, és általában sokmindenhez használom, van pár késem de ezt használom a legtöbbet, szerintem kés terén az egyik legjobb vételem volt.
9: ez már nekem egy kicsit nagy mindennapokra, de akinek eggyel nagyobb keze van mint nekem, ez lehet az ideális általános célra.
10: ezt olyankor használom, ha én csinálok valami főzéssel kapcsolatos dolgot, ez már kifejezetten nagy. Hosszabb penge, hosszabb markolat, és itt vált vastagságot is (azt hiszem fél mm-rel) az opinel, a 9 és lefelé még egy kicsit vékonyabb. Zöldséget, egybeket vágni, aprítani használom, nagyon jó.

Az összes opinelemre érvényes, hogy nagyon jól élezhetők és nagyon élesre meg lehet élezni. A zárgyűrűvel nagyon jól lezárható nyitott és csukott állapotban is. Nekem nem dagad a fa víztől, azt az opinelemet amit a legtöbbet használom úgy, hogy víz érheti, egy kicsit megolajoztam (a nyelet), így vett egy kis színt is magára és alig megy bele víz. Ha elmosáskor erre tudsz ügyelni, hogy ne legyen vizes a nyele, akkor nem kell vele foglalkoznod.

Bármelyik méretet is veszed, a nyél nagyon kényelmes a kézben, ugyanis nem lapos mint általában a bicskák, hanem henger alakú, nagyon jó kézbe fogni.

Szóval az én tippem hogy mit vennék, egy No. 8 inox-ot.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.