Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz ncc1701 #17850 üzenetére
idén én is tettem ki indító MasterGreen High-N-t, de jövőre teljesen bio trágyázásra akarok átállni - aminek 'sajnos' következménye lesz, hogy a burkolt trágyákkal ellentétben többször kell majd kezelnem a füvet
de valami olyan talajéletet akarok kialakítani ebben a szörnyű monokultúrában, ahol kevesebb víz kell.
már idén is alkalmaztam huminsavat és Esstence Origo növénykondícionálót a gombásodás elkerülésére
gondolkozom a humuszban is, és egyéb bio trágyákban[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
ncc1701
veterán
válasz f4lcon #17851 üzenetére
A másik következmény, h hordom be a kecóba a szemetet, míg "fel nem szívódik" a kiszórt matéria (ok, nyilván nem megyek be a kecóba a retkes cipővel). Meg lehet cipelni a zsákokat, de szerintem hosszú távon megéri a jobb talaj. De kiváncsi vagyok, mire jutsz, mindenképp jelezz vissza az eredményekről.
-
-
ncc1701
veterán
válasz Stylewars_kp #17854 üzenetére
Még nem néztem, majd netről rendelek kb bárhonnan. 250nöl a föld, ennek mondjuk a harmada "füves" terület. Bazi nagy, 20 éves fenyők, ilyen-olyan gyümölcs fák, veteményes, nyilván a kecó, medence, kerti tó. Szerencsére elég árnyékos, kap minden napot, de nem egész nap kapja az ívet, így most plö tök zöld minden, de igaz az is, h kb májusban nyírtam utoljára. Lehet most hétvégén már levágom, de lehet meghagyom jövő hétre, mikor talán már látszik valami csapadék.
-
Rive
veterán
válasz Essejó #17853 üzenetére
Vajon fű esetében működne a mikorrhiza gomba?
A 'mikorrhiza' csak egy együttélési forma, nem fajnév. Nem tudom, hogy van-e olyan fű, amelyiknek van mikorrhiza párja, de ha nem a megfelelő fajt adod a mixbe akkor a legjobb eset, ha semmi se történik.
Némelyik fűnek van gomba kártevője.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
6030D
Ármester
válasz f4lcon #17851 üzenetére
Egyik ismerős próbálta a Greenmant, megvette hozzá a szórófejet is. Azt mondja nincs elájulva sem a füvön, sem a mini veteményesben elért hatásától. Nem fog megint venni, a locsolófejet eladja.
Pelletes trágya + komposztot tervezek én is a fű közé szórni majd. Majd, ha lesz egyszer legalább 2 napig eső...Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
addikt
egy bajom van, a stressz elkerülésére eléggé kell a magas kálium tartalom, az meg nem sok természetes cuccban van jelen kimagasló mértékben. a legjobb a leírások alapján a Phenix, de még nem próbáltam, illetve a Siforga meg a Lupigreen de ezek egyike sem burkolt, azaz téli felkészítőnek legalább kétszer kell szórni csak ősszel, meg az ilyen nyáron még kétszer a hőség miatt...
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Bacusuz
addikt
Sziasztok
Bp XV kerületbe kellene termőföld 2m3 kiszállítva.
Tudtok olyan céget javasolni akik megbízhatók és jó minőségű rostált földet hoznak esetleg trágyával keverve?ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
btraven
őstag
A korona külsejénél kell öntözni? De ha vissza lett vágva a korona egy 55 éves fánál akkor mi a helyzet? Mert gondolom a földben a gyökerek nem mentek vissza?
Tavaly szeptember közepén a mandulafám ledobta az összes levelét. Tavasszal mégis kivirult. Most is fogynak a levelei alaposan. Az vigasztal hogy a közelben az utcán van több mandula is, azok sokkal rosszabbul néznek ki. -
v-man
őstag
válasz btraven #17861 üzenetére
A meggy és a cseresznye is már nagyon hullatja a levelét, jön az ősz, még ha nyári idő is van, szerintem belefér már.
Ellenben a fekete berkenye megbolondult nagyon zöld a levele és egyik tő virágot is hozott (tavasszal kellett volna, de akkor még nem hozott, hisz csak tavalyi ültetés).
XO: aviktorke | Hifi: Primare I22, Topping D70s, Wiim Pro Plus, Yamaha CDX-396, Triangle Elara 07, Topping A30 Pro, Sennheiser HD 58X
-
-
Bacusuz
addikt
válasz hiperFizikus #17863 üzenetére
jövőre ültetek bele akkor is?
összekeverem a régi földdelÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
-
v-man
őstag
válasz Bacusuz #17868 üzenetére
Kész komposzt jobb választás lenne, friss trágyát célszerű tovább érlelni (10-12 hónap szokás), mint a tavaszig hátra lévő kb. fél év. Főleg ha a felső 20 cm lesz, de egyébként pl. tök félék már tudnák hasznosítani.
XO: aviktorke | Hifi: Primare I22, Topping D70s, Wiim Pro Plus, Yamaha CDX-396, Triangle Elara 07, Topping A30 Pro, Sennheiser HD 58X
-
ncc1701
veterán
válasz soldi3r #17871 üzenetére
Nem véletlen van így. Élhető a kert. Szomszéd, ugyanekkora földön csak fű van, kert végében 2 kis gyümölcs fa, meg egy medence. Egész nap bent ülnek a kecóban, hangjukat sem hallani, az a kert kb mindenre alkalmatlan. Hajnal 4-kor bekapcsol náluk az automata öntöző. A kertben volt körbe tuja, de ugye pár éve kihalt mind náluk is, kiszedették.
-
v-man
őstag
válasz Stylewars_kp #17874 üzenetére
ÖMKI KOMPOSZT TÉRKÉP
[link]XO: aviktorke | Hifi: Primare I22, Topping D70s, Wiim Pro Plus, Yamaha CDX-396, Triangle Elara 07, Topping A30 Pro, Sennheiser HD 58X
-
H-Zol
senior tag
válasz btraven #17861 üzenetére
A gyökerek azok ott maradtak , locsold jól körbe !
Ennyit még soha nem locsoltam a gyümölcs fákat mint az idén , az idős fákat szabályosan el árasztottam , de szépek is , nincs levél hulás ( nap égés az van a leveleken ) , és szép nagy gyümölcsök voltak , vannak rajtuk !
A mellettem lévő szomszéd ki sem jön a kertbe , és nem is locsolt semmit a cseresznyéjén , kajszínjan alig van már levél , és vagy négy fát ( körte , szilva ) látok nálla ami kiszáradt !
De talán a hétvégétől jön a hidegebb idő , és csapadékot is mutat . -
ncc1701
veterán
válasz Stylewars_kp #17874 üzenetére
Szomorúan hallom, nekünk elképesztő minőségű anyagot hoztak ki.
-
btraven
őstag
válasz ncc1701 #17872 üzenetére
Szóljál neki (finoman) hogy x fát kell y négyzetméteren fenntartani. Ha van nálatok ilyen előírás.
Nézem a nyugati ostorfáimat. 0 öntözés mellett gyönyörű zöldek. De ez inváziósnak számít. Mondjuk jó sok pár centis csemetét találtam a héten. Sarlóval vágtam a gyomot és ilyenkor látom mit vágok. mert ugye a fűnyíró az ledarál mindent. -
H-Zol
senior tag
Levágtuk a napraforgót amilyen szárazság volt , van ahhoz képest nem rossz 2640 kiló hektárján ( jó évben 4-5 tonna között szokott lenni !
Következik a kukorica , na az gyalázatosabb lessz , de többet mutat mint két éve , mert akkor szinte semmi nem lett !! -
válasz Bacusuz #17860 üzenetére
Nem tudom, hogy visznek-e odáig, de én láttam a földminőséget amit hoztak egy ismerőshöz, és igen csak jó volt. Barack-virág
Érdemes lehet megkérdezni őket.A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
totron
addikt
-
totron
addikt
Itt bokáig vannak a levelek már egy ideje, ősz a nyárban. Tűzveszélyességét nem is említem.
(#17876) H-Zol, mutathatja, de úgy is elkerüli és pont körbeesi azt, aki nézi és várja. Mágia.
(#17859) f4lcon, srtressz mindig lesz, ahogy termék is, meg a körítés hozzájuk, ne hagyd, hogy újabb mondvacsinált kötelezvényekkel nyerjenek meg maguknak.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz ncc1701 #17884 üzenetére
És vajon volt engedélye? Ugyanis még a saját telken történő fakivágás is önkormányzati engedély köteles. A parlagfű nem írtásáról már ne is beszéljünk.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
totron
addikt
-
Stylewars_kp
őstag
válasz btraven #17885 üzenetére
Én is ezzel küzdök, hogy amikor vettem a telket akkor a régi tulaj lecsupaszította, pedig nem kértem. Így ki van égve a fű amit vetettem. Fák még kicsik 2-3 évesek. Ületetek valami gyorsan növő fát, meg kap szárazságtűrő keveréket+here.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
válasz totron #17890 üzenetére
A Just Dig It! program mutatja, hogy mit kellene tennünk
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz Stylewars_kp #17888 üzenetére
[link] Mondjuk? Mikro here?
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
válasz totron #17893 üzenetére
A vízgyűjtés szempontjából érdemes végiggondolni, hogy akinek van nagyobb területe, nekiállhatna "Eart smile"-okat gyártani, egy ásóval (csak hogy karbonsemlegesek maradjunk).
A földfelület így nem lesz teljesen sík, és mélyebb rétegekbe is be tud szivárogni a víz + nem folyik el, ezáltal több ideig tud a talajban maradni. Megnő a vegetáció is, ami alacsnyabb hőmérsékletű talajt eredményez.
[ Szerkesztve ]
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
totron
addikt
válasz Szevam #17895 üzenetére
Áhhá, oké, köszönöm. Elképzelem ahogy a nyitott, magyar falusi kultúrkörök bölcsei ráhívják a haladó áskálódóra a kényszerzubbonyos ótót. Meg aztán egy Natura2000s területen is inkább csak a büntetés röpülne az egyénieskedésért. Azt mondja rain... Inkább a hajnali párát befogó hálókra kell ráállni már.
-
válasz totron #17896 üzenetére
A hajnali párát befogó hááló is jó teljesen. Vagy fém lemez nem lenne jobb?
-
Espla
aktív tag
válasz Szevam #17895 üzenetére
én ezért vettem gyeplyuggatót
de nekem mindig eldugul és nem lehet kitisztítani, csavarhúzóval is alig, befeszül az anyag, nem tudom másnak ez simán működik?
kéne vennem másikat nagyobb átmérővel? vagy van aminek a tüskéje oldal kivágott, az talán jobb
de ebből sokat eladnak, másnak nem tűnik fel, hogy használhatatlan? mondjuk eléggé össze van állva a talaj, lehet nem ennyire kötöttön működikmeg van cipőre rögzíthetőm is, az mindig kilazul, de normális kötéllel talán rögzíthető lenne lábra fixen
-
addikt
gyeplyuggatást szerintem csak géppel lehet rendesen csinálni
bár aki EZT csinálta, esküszik, hogy az övé is jó
viszont amit te is megpróbálhatsz, a lyuggató rész belsejét kenni valamivel, hogy a föld könnyebben kijöjjön[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Körtével hogyan kellene bánni? Bosc kobak fám idén vált termővé (vagyis tavaly volt már rajta pár db, de most baromi sok), de egy csomó lehullott, ami meg nem, az a fán elkezdet rohadni de amúgy még nem érett. A darazsak is rákaptak, lehet, h ezért kezd rohadni ahol megharapdálják.
Most leszedtem így féléretten, kicsi rohadásfoltokkal, de így utóérlelni nyilván nem lehet, valszeg megy a kukába. De jövőre jó lenne et elkerülni.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest