Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Legutóbb Boxer párom volt, a kan mindig behozta a kertből a sünt és letette a kutya ágyra, hátha bent is lenne kedve labdának lenni a sünnek. Nem ugatra, nem bántotta, csak rendre behozta.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
H-Zol
senior tag
válasz totron #17741 üzenetére
Nagy változások vannak , itt is panaszkodnak az állattartók , hogy egy jobb kaszálás volt a lucernán , meg egy szinte semmi és most már a kiszáradás szélén áll ( itt mostmár lassan 3 hónapja nem esett ) !
Holnap én is megpróbálom a napraforgót , de ijen kis fejek még soha nem voltak , de majd megírom a végén , hogy mennyi az annyi ! -
H-Zol
senior tag
válasz Essejó #17752 üzenetére
Jópár évvel ezelőtt a hátsó udvarba is bejártak a sünök, volt két németjuhász keverék egy nőstény és egy kan ( kidobott kutyák voltak , nekem mindég mentett kutyáim voltak , vannak ! ) ők csak kinti kutyák voltak és kis koruktól fogva megszokták a sünöket , van valahol képem ahol már csak az egyik volt meg ( 13 éves volt ) és a kutya házba bent volt ő és egy kis sün , de az utánuk következő kutyák , nem szokták meg , és megcsináltam , hogy a sünök a kertben maradnak !!
-
H-Zol
senior tag
Végig néztem , érdekes dolgokat mesélt ( a háttérben a zaj , a beszéd egy kicsit zavaró volt ) . Itt az akácot nem figyeltem ( de meg fogom nézni ) de a vad gesztenyéken nagy a perzselés , és a cseresznye fák , rajtuk nagyon látszik , a vélemény nálunk is kis fóliába van , a magas ágyások fa árnyékában ( szűrt fényt kapnak ) a kertben a paradicsom a gyümölcs fákra van felfuttatva , ők ki bírták ezeket a meleg napokat !
-
6030D
Ármester
Nekünk a fekete berkenye levelei teljesen elszáradtak. Nagyon remélem, hogy ez a védekező mechanizmus, és a fa túléli. Érdekes, hogy ott van mellette egy csüngő eper és egy vadcseresznye, egyiknek sincs ilyen baja, az eper levelei konkrétan élénkzöldek. Mindegyik fiatal példány, májusi ültetés.
A "mákosguba" hab viszont egyre több helyen van jelen a mulcsban, úgyhogy valami gomba lesz. Olyan, mint a purhab.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
totron
addikt
Az a bajom az ilyen videókkal, hogy egynemű, mindent betakaró szentenciaként próbálnak meg eladni olyat, ami amúgy részigazságnak - adott körülmények közé való, teljes értékű megoldásnak - pont jó lenne, univerzálisan vagy egymagában viszont már távolról sem az. Aemberek nem bírják a komplexitást, márpedig mindenre is jó szuperszer vagy szupercselekmény nincs, csak a fejekben. Épp ez az egyik szépsége a termesztésnek/kertészkedésnek szerintem, hogy számos környezeti változó határozza meg a siker kulcsát. Az odáig vezető úton persze kudarcélmények is vannak szépen. A cél meg nem is biztos, hogy a bő termés, az is lehet, hogy az elengedést kapjuk jutalmul, amiben meg az a jó, hogy pont meg is tudjuk enni vacsorára. Ja nem, de ettől még tanultunk menet közben.
Hogy oldottad meg a kutya + sün együttlevést?
-
totron
addikt
válasz Z.É.T. #17763 üzenetére
Szívesen tettem, bölcsességem és éleslátásom határtalan. A trendkövetésre való hajlam talán a probléma forrása. Már várom a vegán sertéstenyésztés szárba szökkenését. Aztán persze lehet, hogy előáll az 'vicces' szituáció, hogy ami ma agyi defektnek hat és tudatlanságból/lustaságból fakad, az 10 év múlva valóság lesz, a szűkülő erőforrások miatt. A mindig csak trendekből élő - azokat kritika nélkül másoló - csoport tagjai meg verhetik a mellüket, hogy na ugye megmondtam. #naugyemegmondtam
Nincs könnyű helyzetben ma az, aki jó értelemben vett ősi tudást akar felhalmozni. A logikai készség azért mindig a segítségünkre van. Remélem érdemi teret nyer idővel a biodinamikus vonal. Aki szereti az összetett rendszereket annak nem lehet gondja vele. Legjobb múzsa persze mindig az üres gyomor.
-
MPowerPH
félisten
válasz Brandynew #17743 üzenetére
Akkor ez van... Pedig jol indult, roskadoztak a novenyek a termestol, es a meretuk is rendben volt. Gondolkodtam rajta, hogy leszedem a foliat, annyit konnyitek a novenyeknek. Most is meg van nyitva hatul is, de gondolom az nem ugyan az. Es delutan mar arnyekban van, nem suti a nap sem, amirol azt gondoltam, nem jo otlet... utolag jol jartam.
Jovore a paradicsomokat is arnyekolom, mert iden szetegtek a napon.Don't Tread On Me
-
H-Zol
senior tag
válasz totron #17762 üzenetére
Kicsik ( még kék volt a szemük ) voltak amikor egy ismerős jött hozzánk , felhívott , hogy az út mellett kuksol két aranyos kiskutya ( valaki ki dobta őket ) , mondtam úgyis csak egy öreg kutyánk van , hozza el , és hozta őket ( utánna fürdetés , védő oltások , féregtelenítés , minden megvolt ) a nagy hátsó udvarba kerültek , tyúkok , csirkék , sünök közé a párom foglalkozott velük sokat és nem bántották őket !! Később már egy évesek voltak amikor vettünk tíz kiskacsát , akkor megint a párom foglalkozott velük , mert nem bántották őket de élvezték, hogy ha mennek a kacsák felé azok rohannak mindenhová , de megszokták őket is !
Áldott jó két kutya volt ( az egyik 13 a másik 14 évet élt , két éve ment el ) , ennyi az egész sün kutya barátság !
( Az egyik kutyám ami most van azt valaki kidobta a földeken és a sasok elég jól szét tépték , mert ő is még szinte szopott , elvittem állatorvoshoz altatás és hosszú seb takarítás és több varat, és ahogy meséltem , hogy hol találtam és mi lett vele , és viszem haza , csak a gyógyszerek árát kérte el , vannak még rendes állatorvosok ) !! -
H-Zol
senior tag
válasz OPiiPO #17765 üzenetére
Nállam hatalmas a kert és a szomszédokban is , a kerítések nem jók , és jönnek mennek , itt nálam amit biztos tudok kettő lakik , de van hogy 3-4 is van , szanaszét a kertben ( este zseblámpával ki szoktam menni , meglesni őket ) , az idén kicsit nem láttam , tavaly viszont többet is ( akkorák voltak , mint egy kisebb alma ) !
-
Erről van valakinek tapasztalata? link fb allert!
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
G@ben
addikt
Ha glialkával lefújom a gazokat, ahol a macskák is szoktak feküdni, az árt nekik?
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Rive
veterán
Hát, minimum néhány napig (ha lehet: a következő locsolásig/esőig) ne feküdjenek oda.
A glifozát nem az ami szörnyűségnek el szokás elmondani, de azért teljesen más előírás szerint használni, vagy egy kistestű állatnak belefeküdni a friss fújásba majd lenyalni./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
-
válasz its_grandpa #17778 üzenetére
Tuti gyomirtó volt.
De jó 30 éve volt vagy több.
Vagyis biztos, hogy több, mert még Kecelen hallottam, és nagymamám '94-ben meghalt, és ez még előtte volt[ Szerkesztve ]
-
válasz its_grandpa #17778 üzenetére
Közben beugrott a neve: Gramoxone. link
[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Van itthon még egy kevés Olajos Rézkén lemosó permetezőszer.
A kérdésem lenne ez is jó vagy a Vegesol jobb választás lenne őszi lemosóhoz?
Valamint hogy tavasszal majd ezek jók lesznek a tavaszi lemosó permetezéshez is?
Köszi.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
válasz soldi3r #17781 üzenetére
Összekevertem, na. Bár azért érdekelne egy tényegesen független labor elemzése a terményekben fellelhető szermaradványról a deszikálás után. Mert nem mind1, hogy mit eszünk meg.
-
soldi3r
veterán
válasz Stylewars_kp #17785 üzenetére
Evelo novenynel a leforrazott level semmit sem jelent. Egynyariaknal mukodhet.
E30 (oo=[][]=oo)
-
G@ben
addikt
válasz Stylewars_kp #17785 üzenetére
Kocsifeljáró, kb 20 m2. De köszi a tippet, kipróbáljuk! Máshol is működik, pl geotextil fölött növő gazoknál?
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
H-Zol
senior tag
Levágtuk a napraforgót , kellemes csalódás volt 2,6 t let hektárján ( 2 tonnánál nem hittem volna , hogy több lessz ) jónak nem jó, de az időjáráshoz képes ( 3 hónapja említésre méltó eső nem volt ) ! Jó vo
-
ncc1701
veterán
Vadszőlő ellen mi a tipp? Mérgezni első (második körben) sem szeretnék. Kerítésre felkapaszkodik, nő mindenfele, katasztrófa.
Más nincs, mint a rotációs kapa évente, meg kiásni? -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- Azonnali játékos kérdések órája
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- OLED TV topic
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest