Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
HDPE-t ajánlottak nekem...
Ha egyszer egy jólmegmondó elindított arra, hogy jól megadd az árát, abból már nehezen fogsz jól kijönni.
Mi azt csináltuk, hogy körbenéztünk egy rakat arborétumban, füvészkertben, parkban a bambuszligetek körül, mondván: ami a bambuszt megfogja, az mindent is meg fog fogni.
Szánd rá az időt, sokat fogsz spórolni rajta.A PVC tófólia és a HDPE gyökérfólia között annyi a különbség (felhasználás dolgában - az árát már ismered...), hogy a tófólia sérülékenyebb, nehezebb vele dolgozni, lerakni, nem átszúrni lerakás közben: a tartását a föld adja körülötte. Ebből fakadóan pl. sittes, kőtörmelékes talajba nem jó.
De pl. Pl. homokban, morzsalékos talajban egyenértékű./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
G@ben
addikt
Egy bambuszkertészet ajánlotta, amelyik megállapította, hogy milyen típusú a nád és nem saját boltból kínálta a fóliát, hanem más boltokat ajánlott.
Közvetlen az út mellé raknám, ott meg az alapban vannak kövek. Kicsit arrébb nem tudom, mi a helyzet, de simán előfordulhat sitt, ahogy kicsit arrébb, az út másik oldalán találkoztam vele.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
DeathAdder
veterán
Üdv
Locsolótömlő nyomásnál számíthat hogy a 30 vagy az 50 métereset veszem?
50 méteressel körbeérném az egész házat, de ha olyan hosszúságnál már nagy lehet a nyomásveszteség akkor inkább veszek két kisebbet.
Már nagyon cserérett a mostani, zöld trutymó válik le a tömlő belső faláról, ami hetente eltömíti a multi szórófej szűrőjét.Egyébként a GARDENA Comfort HighFLEX 50 m 1/2" néztem ki, meg hozzá egy gardena tömlőkocsit, esetleg ha van jobb ajánlat, vagy ez feleslegesen túlárazott akkor jöhetnek a jobb ajánlások
-
Rive
veterán
-
H-Zol
senior tag
válasz DeathAdder #17303 üzenetére
Én vagy négy éve vettem a Teskoba sárga színű Uv álló tömlőt , és úgy néz ki, hogy strapabíró , akkor valami 10000ft volt a 25 méter de 3/4" , én tömlővel locsolom a kertben a gyümölcs fákat , két 25 méteres tekercset vettem , de a hátsó udvar és a kert elejét amikor a 25 méteressel locsolom jóval nagyobb a hozam és a nyomás mint amikor hozzá csatlakoztatom a másik 25 métert , és háromnegyedes vékonyfalú toldót használok ( nincs beszűkítve ) !!
-
User_2
tag
válasz User_2 #15494 üzenetére
j14, magyar, izsáki, régi szoci permetező tud úgy is működni,
hogy nem fröcsköli össze a fejem búbjától le egész a seggem lukát is.nem tudom mi okozta az hibátlan működésre váltást,
egy tippem van: a mozgatórúd csatlakozásánál a saszegek közötti illeszkedést ki kell hézagolni annyira, hogy a rúd ne tudjon mozogni oldalra.
ha fönt ki van hézagolva alátéttel akkor érdemes lent is, mert csendesebb ha ott az alátét.
most egy csepp folyadék nem hagyja el a permetezőt ott, ahol nem is kellene, hogy elhagyja.
létezik gyik ill kezelési leírás, ami egyébként részletesebb, mint az örökhagyó meséje, lletve annak tökéletesen ellentmondó. nemcsoda, hogy neki mindig is fröcskölt és folyt belőle a lé mindenhol.
:
https://www.jbs-hungary.com/gyik/a gyik nem írja:
- ha a permetező markolatból foilyik a lé, lehet hogy kilukadt a gumitömítés, mert
- vékony fajta van benne, ami hajlamos a lukadásra, ugyanis kétfélét árulnak. a vékonnnyal nagyobb áteresztési mennyiség érhető el, de nem biztos hogy szükség van a nagyobb mennyiségre.
- használaton kívűl is feszített állapotban van, mert a markolatot zárt állapotban tette el a gazdája.- ha a permetező szárat leveszem a markolatról, késlekedés nélkül egy üres szárrögzítőt csavarok a permetező markolatra, hogy a műanyag mentetet védjem. ha sérül a menet gyak lehetetlen csepegés nélkül rászorítani a permetezőszárat.
kezelési írja:
https://www.jbs-hungary.com/termek/jbs-j-14/
de azért leírom mert valóban fontos, hogy a dugattyú gumiharangokat t meg kell olajozni műszaerolajjal.
valóban kevés kell belőle, de rendszeresen kb 2 havonta ha heti egy-két adagot permetezünk el a permetezőből. -
totron
addikt
Kaszálókat, kutakat látogattam tegnap és sivatagosodik el az area, az a konklúzió. Egyre nagyobb a térköz a fűcsomók között, homok tölti ki. Nádasokat kaszáltak le, 2 éve is még lábszárközépig érő víz helyett ma már legelő az is. Földút ami eddig korrekt volt, idénre bokáig elnyeli a lábbuszodat.
-
its_grandpa
tag
válasz DeathAdder #17303 üzenetére
Az öntözőrendszer nyomásesés táblázat talán segít [link]
-
its_grandpa
tag
Tegnap reggel locsolás közben csináltam pár képet.
Ilyen látványt keress ha igazi bambuszost nézel, az én bamboo bar-om (5-6 m magas).Ez egy idei szár, a manikűröm nem tökéletes (bocs), éppen vascsövet mázolok.
Ebből > 40 métert kordában tartani lehetetlen feladat (szerintem).
Én amikor elindul(na) tavasszal, folyamatosan tördelem a bambusz rügyeket. -
G@ben
addikt
válasz its_grandpa #17312 üzenetére
Nekem úgy van, hogy a szomszéd kerítése és a hozzánk bejövő út között van kb 5 méter táv, mindez 45 méter hosszan. Ezen a részen nő a bambusz, illetve a szomszéd kerítésén belül is. Nem mind a 45 méter hosszon, legalábbis kívül, de a legtöbb helyen igen. Az út közeléből kivágtam a nádat, kb 200 szálat (és eladtam egy virágüzletnek ), majd elkezdtem a gyökeret felcsákányozni. Egy kis területet sikerült megtisztítanom, de baromi munka, úgyhogy ha sikerült értelmes áron fóliát szerezni, akkor úgyis hívok egy árokásót és azzal felszedetem a maradék gyökeret, ahol kivágtam a nádat. Így a kerítés mellett marad egy sor, ami még szép is, illetve azt talán már karban tudom tartani viszonylag könnyen, ha terjedni akarna, mert azért elég jól látszik, merre megy. Ha meg sunyi módon eljut az útig, akkor a fólia megfogja. És a fóliát azért nem a nád mellé rakom, mert az út mellett vannak bokrok is, amik szintén terjeszkedni akarnak, szóval azoktól is védeném az aszfaltot. Meg a fától, ami a szomszédnál van és a föld alatt képes az új hajtásoknak 5-6 méteres gyökeret növeszteni, ami szintén az utat veszélyezteti. Szóval melós, de nem lehetetlen.
[ Szerkesztve ]
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
Most beszéltem egy fóliagyártóval, HDPE fóliát 1,2mm vastagságban tudnak gyártani, de a piaci árhoz képest sokkal olcsóbban. Elég ekkora vastagság a bambuszhoz vagy ragaszkodjak a vastagabbhoz? Esetleg hajtsam duplán, az olyan, mintha 2,4mm vastag lenne alapból? Még úgy is olcsóbb lenne, mint a bolti ára.
-
addikt
válasz User_2 #17284 üzenetére
lejössz Nagykörűbe, és annyit adok, amennyit el tudsz vinni. 3 hetente tele van vele a fél hektáros gyümölcsös. bérelhetsz egy 20 m3-es furgont is, annyi is lesz.
ingyen adom, csak fel kell szedni“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
G@ben
addikt
Köszi! Az a poén, hogy ha legyártatom, akkor kb 40.000 Ft a 45 méter, csak többet kell venni, mert 100 kg alatt nem gyártanak. Az kb 100.000 Ft. Ha ugyanezt megveszem a boltban, az 150.000 Ft. Mármint a 45 méter. Kinek kell olcsón HDPE fólia? Úgy néz ki, lesz kb 50 méterem pluszban!
-
Rive
veterán
Inkább add hozzá a mélységhez, meg húzd kicsit hosszabbra...
Ha út mellett ásol, akkor majd rendesen iszapold be, döngöld le.
Ja, és ha egyenes ügy a dolog, akkor meggondolnám, hogy kölcsönözzek/hívjak-e egy árokásót.
(a link csak példa)/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
G@ben
addikt
Lehet mélyebb, hosszabb annyira nem.
Egyenes az út, kivéve a két vége, de azt is ki lehet ásni géppel. Mindenképp árokásót hívok, ezt én nem ásom végig, az biztos! Meg a kivágott nád gyökerét sem szeretném felcsákányozni, az is gépi munka. De akkor sem kell ennyi fólia. Legfeljebb a maradékot eladom.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
válasz User_2 #17284 üzenetére
Kiásod tövestül az árokparton, hazaviszed, és beülteted. A magtokja hasonló a porcsin rózsáéhoz. Virágzás után kis zöld kupak, amikor beérik akkor beszárad - elsárgul a magtok, és alatta vannak az apró fekete magok. De szerintem egyszerűbb ha tövestül begyűjtöd, otthon elülteted, és majd szaporítja magát.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Tudja valaki, hogy hol lehet Pesten venni 1 literesnél kisebb kiszerelésben Fa ecetet?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
Rive
veterán
válasz its_grandpa #17328 üzenetére
:sigh:
2:08-nál baloldalt látszik, hogy klasszikus, alul lyukas virágcserépről van szó, a gyökerek a lyukakon jöttek ki, maga a műanyag ép.
Árokásóból több féle van, amit példának linkeltem az (gyep)öntözőrendszerekhez van, de használnak vízvezetékek (1m) és mezőgazdasági öntözőrendszerek (1.5m) fektetéséhez is.Elhiszem, hogy fáj az egó, de most tényleg hülyeségre akartad rábeszélni a topiktársat és ideje lenne leállni.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
G@ben
addikt
válasz its_grandpa #17328 üzenetére
HDPE vödör?
Sima kanalas árokásót hívunk.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
Na még egy kérdés, mert kezdek elveszni a részletekben. A HDPE fólia és HDPE lemez ugyanaz? A gyártó szerint ők fóliát csinálnak, ami olyan, mint egy vastag zacskó. Akkor az gondolom annyira nem jó a nád ellen, vagy tévedek?
-
-
addikt
hdpe az High-Density PoliEthyle
van ég LDPE is, de kézbe véve nem nagyon tapasztalsz különbséget
mindkettőből jellemzően sima műanyag zacskót készítenek[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
totron
addikt
Páfrányfenyő átültetése. Gondolatok, vélemények, művelet nehézségi foka, mit szeret?
-
És hány év alatt nem lyukad át az a fólia a talajban? Én bambusz esetében csak egy 10 cm vastag betonban bíznék. Métereket elmegy a föld alatt a gyökere. Itt nálunk kb 5 méterre a bambusztól a viakolor közt tört fel tavaly. Nem beszélve a szomszéd öröméről, amikor nála is megjelent.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz Essejó #17342 üzenetére
A szomszédban is el volt burjánzva, amikor elkezdtük két éve az építkezést. Néztem is, hogy ez jó meccs lesz, ha nem foglalkozik vele, és átjön hozzánk (kb 2 méterre járt a kerítéstől, olyan 10 méterre az "anyanövénytől"). Aztán tavaly tavasszal elkezdték körbe ásni, és leraktak egy 70 cm mélységbe leraktak valamit (szerintem műanyag, ránézésre 5 mm vastag, de hajlott, tekercsben volt). Tegnap előtt beszéltem vele, nincs sehol a kertben, csak a lemezen belül. Ami kívül volt, azt valami totális írtóval fújkálta, és szépen sárgultak, és száradtak el. Most azt mondja, havonta talál 1-1 új hajtást, azt befújja, és eltűnik. Valószínűleg még a régi gyökerek élnek itt-ott. Meghagytak egy kb 2 x 5 m-es sávot, de előtte körben 10 méterre jöttek fel a hajtások a fűből. A másik szomszéd küzdött is vele, ott veteményes van, és gyakorlatilag a kerítés mellett az anyanövény.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
-
Rive
veterán
válasz Essejó #17342 üzenetére
Hát, valami Verdun környéki 'vasas' földben nem vennék rá mérget, hogy sokáig bírnák, de ezek a fóliák cirka 40+ éve húzzák klf. füvészkertekben mára tizen-centi átmérőjű törzsekkel büszkélkedő bambuszligetek körül.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
-
ftc
nagyúr
Jó a téma én is bambuszon gondolkoztam, de nem szeretném irtani azt..
Erről mi a vélemény Fargesia rufa ?
-
Vismajor01
addikt
Kútvizek szeretnék használni öntözésre, de az öntözők sorra mennek tönkre
Milyen szűrőt kéne vegyek ami kiszűrő a szmötyit, de a nyomás nem esik le tőle?
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest