Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Land
veterán
Sziasztok!
Szeretnék állítani a kerti locsolófej irányán, mert rossz helyre is locsol. Ha jól tudom ehhez kulcs kellene. Kép alapján meg tudja valaki mondani ehhez milyen kulcsot kell venni és hol kapható?
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
eldoble
aktív tag
válasz 7Sony7 #15956 üzenetére
A fű "erőssége" a lényeg, nem feltétlen a 6 hónap, az csak olyan biztos adat, ahogy látom a képet, arra a fűre már mehet, esetleg csinálj egy vágás, majd utána 1 héttel, amikor már levelesedik újra a gyom, mehet a gyom-stop.
Ahogy írták az farontó lepke gyanús, a hernyóit ki kellene szedni, kaparni valahogy megölni, aztán kérdés, hogy éli túl a fa.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Dorian #15949 üzenetére
Lehet rosszul látom, de azzal a sok kicsi vágással nem a termődárdáitól fosztottad meg? Bár az lehet csak kajszinál van, őszihez nem értek.
Hideget nagyon nem bírják, árnyékot sem annyira, nálam is kidöglenek, következőnek már nem is ültetek.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
7Sony7
addikt
válasz eldoble #15958 üzenetére
Ja, ok. Tegnap levágtam 6cm-es re, jövő héten levágom 4,5cm-re, aztán akkor lehet utána héten lefújom.
És Rive: megnéztem dróttal, 2cm után felfelé megy, összesen kb 7cm re ment be a drót. Fújtam bele darázsirtót, hátha. Dróttal megszurkálom még később.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Kerteszetben vettem kis habanero paprika palántat, nehany nappal (vagy talan masfel hettel) kesobb lattam, hogy leveltetves.. gondoltam fizikailag eltavolitom a leheto legjobban, hatha eleg lesz. Lemostam a novenyt, de sajnos nem en nyertem, ujra megjelentek ezek a zold kis kartevok.. azota fizikailag 1-2 naponta leszedem amit latok, mindig azt hittem nagyszeru munkat vegeztem, de néhány nap mulva ujra megjelentek. Mit tudok tenni ellene, van valami hatasos cucc? Igazabol 1 novenykerol beszelunk, ami fertozott, ami meg kint van kozel hozza azok altalam palantalt paradicsomok, ok koszonik szepen jol vannak remelem ez igy is marad.. koszonom a segitsegetSamsung Galaxy A55 5G
-
makoss
veterán
Üdv!
Rózsa bokorra rozsda ellen mi a legjobb ellenszer?
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
btraven
őstag
Ezt a faápolási pdf fájlt találtam: [link]
-
H-Zol
senior tag
-
mauimagic
senior tag
A felső műanyag kupakot gondolom letörte a fűnyíró, érdemes az egész belsőrészt cserélni.
-
User_2
tag
hangyák, akik másképp gondolkodnak
a fa szára ragacsos, ott nem lehet feljutni a finom friss csúcshajtásokhoz, ahova a levéltetveket érdemes kitenni legelni.
de a fa egyik szára olykor hozzáér egy szomszédos tereptárgyhoz.
ha a széljárás kedvező könnyű átugrani a fára.
valószínűleg egymást spannolják, mint a részeg tínédzserek, ugorj, ugorj!! most ugorj!
-
addikt
válasz inf3rno #15959 üzenetére
őszibaracknál nekünk azt tanították 20 éve az egyetemen, hogy (koronából) kifelé álló hármas vegyes rügyre kell metszeni, maximum harmadik-negyedik rügynél.
azóta divatba jött a szálvesszős metszés is, de én továbbra is jó eredményeket érek el a 20 éves módszerrel#15949 Dorian mivel fiatal fának tűnik, azt az egy barackot is levenném róla még most, ne pazaroljuk a fa erőforrásait arra, hogy barackot neveljen. igazából az első 5 évben nincs értelme rajta hagyni bármit, ha hosszabb távra tervezel vele
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
totron
addikt
~3 hét múlva mit lehet ültetni ami be is érik?
-
Dorian
félisten
válasz totron #15979 üzenetére
Nálam kb. akkor lesz ültetve padlizsán, mert a borsó és a saláta helyére megy, azoknak meg még kell idő.
De a cukkini, uborka is simán, és a paprika, paradicsom is lesz érett, max rövidebb lesz a szezon. Az utolsó paprikákat, paradicsomokat november közepén szoktam leszedni.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
addikt
válasz inf3rno #15977 üzenetére
a legtöbb helyen, ahol oltványok kaphatóak, nem igazán lehet válogatni aszerint, hogy mi az alany
a gyümölcsösünkben a '90-es évek óta csak szentkirályról származó fák vannak, és eddig soha nem merült fel bennem, hogy nem a talajtípusnak megfelelő oltványt veszünk
ez nem jelenti azt, hogy ne lenne alapja a weboldalon leírtaknak“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
btraven
őstag
Nagyon bonyolult ez a új fa öntözés. Ha kevés a víz akkor is kókadnak a levelek, ha túl sok akkor is.
Itt van ez a videó: [link]
De komolyan locsolás után 2-3 nap múlva ilyen vizesnek kell lenni a földnek, hogy csorog a víz a beszúrt botról? Szerintem az a fa gyökere kirohad, vagy nem?Ti hogy szoktátok megnézni mennyire nedves a talaj?
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
-
Rive
veterán
válasz btraven #15987 üzenetére
De komolyan locsolás után 2-3 nap múlva ilyen vizesnek kell lenni a földnek, hogy csorog a víz a beszúrt botról? Szerintem az a fa gyökere kirohad, vagy nem?
De. A gyökereknek levegő is kell, és elég kevés fa bírja az ártéri körülményeket. Ilyen nedvességtartalom nálunk friss ültetés, iszapolás után van, akkor is csak fél óráig...
Úgy általában, ha kellemesen nedves a föld a takarás alatt akkor OK. Ha kánikula/sivatag van, akkor is inkább a légköri párát érdemes forszírozni.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
inf3rno
nagyúr
Ránézel, aztán látod, hogy porzik vagy reped, akkor száraz. Nem kell, hogy álljon a vízben. Ilyenkor még amúgy sem annyira fontos az öntözés, inkább a nyári hőségben muszáj. Annál 1-2 naponta kap egy vödör vizet mindegyik, de lehet nézni azt is, hogy mennyire kókadnak a levelek.
Buliban hasznos! =]
-
ncc1701
veterán
válasz inf3rno #15993 üzenetére
Persze. Itt bp-en a közterületesek is így ültetnek fát.
Ugye a veteményesben már megy napi 15 percet a csepegtetés, hátvágán az eper alá már odatettem a szalma takarást. Jobban is néz ki, meg kezd eléggé sütni a nap. Lassan a többi ágáyás is beáll, elfogynak a palánták, azok is takarva lesznek.
-
User_2
tag
nem tudhatod előre.
kiástad a gödröt, beletetted a fát, jól meglocsoltad.
úgy tűnik a fa gyökere vízes talajban van.
pedig lehet, hogy nem. áss le pl kerti kézi ásóval kb 20 cm mélyre a fa mellett a korábban ásott gödör szélén. ha ott is nedves a föld, akkor elégendő vízet kap.
ha ott már száraz a föld, de a felszínen nedves - mivel szerinted megfelelő mértékben öntözted, akkor érdemes újra jól megöntözni a tövét, úgy, hogy kisebb krátert alakítasz ki, amibe kb 10 perc alatt beleöntesz kb 40 -50 liter vízet. ezt majd jól felszívja a talaj. és ezt kell ismételni legkevesebb heti egyszer. közben szintén vizsgálhatod a föld nedvességtartalmát a leásós mintavételezéssel.van az úgy hogy a talaj már annyira kiszáradt, hogy az ültetőgödörbe öntött vízet a gödör melletti szomszédos száraz föld egyszerűen elszívja az ültetőgödörből.
így néz ki az aszály közelről. a talajvíz annyira mélyen van, hogy a földfelszíntől 30-40cm mélységben már gyakorlatilag élettelen sivatag. ha nincs öntözve.
-
eldoble
aktív tag
válasz btraven #15998 üzenetére
Ez a műanyag cső otthonra, gyümölcsösbe nem kell (nem is tesznek), olyan helyre kell, ahol nem éri az eső, mert beton, aszfalt van körülötte és csak hetente/kéthetente arra szalad a városrendezés öntöző kocsija és vizet önt bele, ahol éri az eső és bármikor lehet locsolni, oda nem kell.
Ezeket a csöveket meg az öntöző zsákokat ( [link] ), olyan helyre teszik, ahol a fa mondjuk 5-10m-es sugarú körében lesett csapadékból a járda, aszfalt miatt 95% a csatornába elfolyik és nem a földbe szivárog be.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Lexus, Toyota topik
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest