Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stylewars_kp
őstag
Mostanában vásároltatok virágföldet? Hol most a legkedvezőbb? Kéne 2-3 zsák.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
soldi3r
veterán
-
eldoble
aktív tag
válasz User_2 #15700 üzenetére
7Sony7
Nem rossz, nekem is volt/van ilyen, de azt azért hozzáteszem, hogy, ha vastag, megerősödött füvet nyírsz vele, akkor már sajnos eldeformálódik, mert ugyan fém szerkezet, de azért költséghatékonyan elég vékony ..., szóval az én kezemben már deformálódott és utána már persze nem jó.
Az igaz, hogy lehet nem teljesen rendeltetés szerűen használtam, de azért gyenge.
Végül lecseréltem egy ilyenre: Gardena fűnyíró olló Classic , ez azért sokkal jobb, erősebb, stabilabb, persze drágább is.[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
Üdv! Van egy Pedrollo JSW 2AX szivattyúm. 200 m2-es kertet lát el. A bajom, hogy hangosnak találom. Hiába építettem rá egy “kutyaházat” és béleltem ki XPS-sel, nem vagyok elégedett. Létezik, hogy 2 évesen csapágyas? Vagy csak túl van méretezve?
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Nálam úgy néz ki a chilli nem kalcium, magnézium hiányos volt, hanem nem kapott elég napfényt, azért nem kötött rajta a termés. Most ugyanúgy tápoldatozom, de áthelyeztem naposabb helyre, és itt már csurig van termés kezdeménnyel. Majd lövök fotókat ha már elég nagyok. Érdekes ez a chilli, mert nálunk 2 nyár alatt fordul csak igazán termőre. Valamiért a paprikák között ez ilyen lassan fejlődő, és ősz végére kezd csak virágozni, úgyhogy alig volt ideje kint teremni. Így, hogy sikerült átteleltetni most bőven el leszek látva paprikával. Valami nagyon durván erős szellemchilli és habanero, illetve talán ezek keveréke is.
Buliban hasznos! =]
-
H-Zol
senior tag
válasz soldi3r #15707 üzenetére
Van egy Bahco metszőollóm , az aranyat ér , vagy három éve megvan , használom is , futó rózsák , pár tő szöllő , és vagy 80 gyümölcsfa , de most is olyan mint új korában , ezek a minden féle noname metszőollok a nyomába sem érhetnek , ez eredeti Francia gyártmány , de van már kínai hamisítvány is
-
H-Zol
senior tag
válasz hiperFizikus #15706 üzenetére
Sajnos ilyen világban élünk , sokmindennek elég rövid életét terveznek !!
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Pici első termését hozó őszibarack fán mennyi maradjon?
Most van rajta kb 8 pici barack már ,de a fa is csak 4 éves és nem valami nagy még.
Mikor szedjem le amit nem akarok hogy megérjen?
Várjak még?LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
H-Zol
senior tag
Én már két hete , leszedtem , van két 10+ éves és két 5 éves , de már szép nagyok , olyan 15 szemet hagytam rajtuk , de két napja , találtam olyanokat amiket nem nagyon nevelt , sokkal kisebbek voltak mint a többi , azokat is leszedtem , most az egyiken van 9 szem , a másik egy kicsit kisebb, azon 8 szemet hagytam , de olyanok nagyok , mint egy dió !
Ha látod , hogy van amelyik kisseb ( kisebbek ) azokat vedd le , de szerintem 4-5 szem maradhat rajta !! -
Sziasztok!
Ha a fák törzsének meszelését most nyáron csinálnám, kárt tennék a fákban?
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
válasz soldi3r #15726 üzenetére
Nekem lehet csak most lenne időm és ezért akarnám most. Ha vastagon kenem akkor káros?
(Lett sok mészhidrátom, eladnám de nem viszik, szóval inkább elhasználnám).
Mészhidrátot hova érdemes tenni még a kertbe?A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
pepusos
senior tag
Sziasztok! Harmadik éves nektarin fám közepe baromi sűrű, megsínyli ha kivágom a középen lévő hajtásokat? Volt metszve , semmi közepe nem volt, de rengeteget hajtott... köszi!
-
H-Zol
senior tag
Örülök hogy a szüleidnek is tetszik !
Szőlőt , kisseb fákat , futó rózsát a kézi ollóval metszettem , de a nagyobb gyümölcsfákat ezzel metszettem , sokszor ahová már a karosolló kellett volna , ő azt is simán levágta , mostmár lássuk a tartósságát, de szerintem nem lessz vele gond ! -
Gabesz87
veterán
Tudnátok segíteni abban, hogy térkő közé mennyi homok kellene? Nem új építés, csupán mohátlantás, gyomeltávolítás után tölteném fel újra. Klasszikus, színes salgókőről van szó, összeszámoltam, nagyjából 145nm az össz terület. De gőzöm sincs, mennyi homok kellene ennek a felfrissítéséhez/töltéséhez, tekintve, hogy nem a 0-ról kell tölteni. 40kg-os zsákot találtam egész jó áron, ill. valahol azt olvastam, hogy adottságoktól függően 2-5kg/nm a szükséglet. Ha pl. 2kg-al számolok, akkor kell egy 300kg kb. Bár még ezt is soknak tartom egy ilyen utántöltéshez.
-
6030D
Ármester
Nem lesz agyonhasználva, leredukálták már a gyümölcsfákat, sövény, bokor van csak néhány.
Egy kérdés. Van rajta egy zsírzó gomb, ahol egy kis golyót benyomva lehet bejuttatni kenőanyagot. Házilag (=zsírzópisztoly, vagy egyéb célszerszám) nélkül mit érdemes oda használni? Dróttal be lehet nyomni a golyót, szóval spray-ből bármilyen olaj befújható. Zsírt mivel? Fecskendő+valami vastagabb tű?Gabesz87: nem drága a zsákos térkőhomok, én vennék 2-3 zsákkal, besöpörném, ami marad, az meg mehet a fűre lazításnak. Csodálkoznék, ha több kellene.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Rive
veterán
Zsírzóba olajat lőni (különös kegyetlenséggel elkövetett) gyilkosság.
Zsírzópisztolyok 3-4kHUF körül kezdődnek, de a sarki autószerelő szívesen meg fogja nyomni azt a cirka kétévente egy löketet ami kell ezresé'.
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
csƵ
addikt
Üdv!
Kinéztem 2 db sövényvágót. Mindkettő ugyanazzal az akkuval működik.
A Husqvarna jobban tetszene, de az meg szénkefés motorral szerelt, a Bosch pedig brushless.
Évente kb. 2-3 órát lenne használva.Mit gondoltok? Kb. egy árban vannak.
-
Gabesz87
veterán
Mármint 2-3 ilyen 40kg-os? Igen, én is ilyesmire gondoltam.Közben találtam ezt: [link] Valyon mennyire bullshit parasztvakítás? Még ha tényleg hatásos is, azért 5x áron
Hasonló kérdés még: zúzott fehér kő is kellenne szintén utántöltésre, a ház előtt. Ez olyan 55nm. OBI-ban van ugyan 15kg-os zsák, tavaly már vettünk szerintem vagy 6-7 zsákkal, de elég kevéske. Gondoltam, valami olcsóbb beszerzési forrás kellene, mert ezt így azért sokallom kicsit. És nagyobb mennyiség ettől. Mert még úgy 10-15 zsákkal szerintem ebből tuti rá tudnék szórni. Esetleg valami tipp?
-
6030D
Ármester
válasz Gabesz87 #15738 üzenetére
Gondolom gyomirtóval kevert homok.
Zúzott kő: vannak tüzépek, lerakatok, ott érdeklődj. Jóval olcsóbb lesz, mint a zsákos kiszerelés, ha van utánfutó, akkor azon is tudsz hozni, de nekem régen adtak vödörbe is (temetőbe vittük sír köré).ncc1701:
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
6030D
Ármester
válasz ncc1701 #15740 üzenetére
Ne is mond, a szüleim kocsiján mindig volt, úgy nőttem fel, hogy ha kell valamit hozni, vinni, akkor irány a kölcsönző, és már meg is oldódott. Én ráadásul szeretek is velem menni, tolatni.
Amióta elköltöztem (110 km), azóta a mi autóinkon nincs (eddig lakásban laktunk, nem kellett), apósomék autóin meg szintén nincs, mert nem volt rá igény. Mostanában gondolkodtam, hogy valamire azért csak kellene, de nem egyszerű (nekünk csak céges van, apóséké meg suv-ok, ráadásul automata váltóval, amik nem szoktak örülni a tonnás futóknak ).Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
cOxeR
Ármester
Azt más is érzékelte, hogy idén több a mezei tücsök mint szokott lenni? Szerintem ez az időjárás nagyon kedvezett nekik... tegnap is összeakadtam kettővel egyik a bejárati ajtón trónolt, másik a kertben, ma pedig egy kinti takarót akartam az eső előtt felkapni és kb majdnem összelapítottam, ahogy felkaptam a textilt (kerestem neki egy nyugisabb helyet), de kutyasétáltatás közben is láttam a mezőn vagy több példányt is.
Megint picit megsárgult az ősszel átültetett fenyők tűlevele, meg picit puhának érzem a szárát ezeken a területeken. Nem tudom eldönteni mit kezdjek, adjak neki még több vizet, vagy inkább sok lehet a víz, vagy esetleg egy kis bisol forte?
Fű felülvetésem nem volt sikeres, még nem zárt össze a gyep, tegnapelőtt, a foltokat újravetettem, csillagkapával bedolgoztam és nagyon kevés homokkal lefedtem, csak hogy a szél ne tudja elfújni. Kíváncsi leszek a mostani kör mennyire lesz eredményes. Egynyári azért maradt, nem is annyira kevés... de majd csinálok képeket, ha időm engedi, de sokkal jobb a helyzet, mint az előző év végén, idei év elején.
-
Dorian
félisten
Nálam idén egy tücsök sincs. Ősszel télen volt vakondom, bejárta a füves részeket rendesesn, gondolom felzabálta a lárvákat.
A fű felülvetésem nekem sikeres volt (bar amit én annak nevezek, te attól hánynál ): Helyteállt az első gyepszellőztetésem ( szaraz talajon, gép húzásával végeztem ) okozta sokk, a korábbi túlterebélysedett, ősszel alaposan megmetszett diófa meg a gyümölcsfák alatt kezd sűrűsödni (ide vettem arnyéktűrőt), a vakondtúrások nyomai is eltűnőben, persze vannak kutya által kihúgyozott meg labdázáskor kifarolt részek, de ezek mindig is lesznek.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
A héten megfújtam tetű ellen a fákat. Remelem hat a Tepeki (meg sosem használzam), mert eleg sok van rajtuk. Ha újra szaraz nap lesz, körbekenem a törzseket hernyóenyvvel.
Előkészítettem az ágyásokat, beültettük a palántákat, visszaszereltem a csepegtetőcsöveket. Még a kerti utakat kell visszaállítani.
3 szobanövényt is átültettünk.Ja, meg elkészült a trapézlemez tároló (13m2), egyelőre a felhasogatott fát (2,5 m3) hordtam be, aztan majd a garazsból mennek át a kerti cuccok, meg egy csomó minden aminek nem baj a magas/alacsony hőmérséklet.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
ncc1701
veterán
Az 1 éve ültetett szilvafám ágainak a végén levő friss hajtásokon található pókháló szerű cucc az mi lehet vajon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest