- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fittipaldi19
tag
válasz
peti9878 #1741 üzenetére
Helló.Megcsináltam amit írtál,most jó lett,de elindításkor hibaüzenet nélkül elindul,és amikor elindulok a szerelvénnyel a Nyugatiból,szinte azonnal kidob,kifagy hibaüzi nélkül.Most megpróbálom az egyik Ai-vonatban lévő CFR-intercity vagonokat helyettesíteni valamivel,mert azt le sem lehet tölteni arról az oldalról amire hivatkozik a készítője.ÁÁÁÁ.....
-
fittipaldi19
tag
válasz
peti9878 #1728 üzenetére
Hello.Hát igen,ezzel én is így vagyok,jó hogy megy ez a játék, és főleg,hogy magyar kiegészítők vannak hozzá.Én is csak azért vettem meg anno,nem az eredeti feelingjéért....Régebben mozdonyvezető akartam lenni,-de hát nem jött össze...pedig a legjobb hivatás-szerintem-de hát maradt csak álom.Legalább virtuálisan vezethetem a vonatokat....Na,ennyit az álmodozásról,majd írok,ha nem boldogulok valamivel.Hali.
-
fittipaldi19
tag
válasz
peti9878 #1726 üzenetére
Helló.Na végre sikerült a screenshot-ra rájönni,most már csak a conbuilderrel kell még itt pöcsölni...Kösz a segitséget
.Arra azért rájöttem a builderrel,hogy végignézettem vele az összes alföld 6-os activity-t,és azokban nem talált hibát....viszont mikor csak natur hibakeresést végeztettem vele külön a mozdonyok,vagonok, consistok átnézetésekor,-hát mit mondjak...kb1600-hibát irt ki,volt itt szintax hibától kezdve sms.fájlokig,shape hiány,minden....csak azt nem értem,akkor builder nélkül miért nem jelez semmi hibát játékkor?Na ezeket nem tudom mire vélni,főleg meg javítani nem merem-sőt nem is tudom,jó ötlet lenne-e,mert akkor utána meg lehet,hogy azért írkálná játékkor a hibákat,szóval tanácstalan vagyok....Ma már nem csesztetem tovább az MSTS-t,azért kösz a segítséget,majd leírom,hogy mi volt
-
fittipaldi19
tag
válasz
peti9878 #1724 üzenetére
Helló.Activity ügyben kösz a segitséget,ezek jónak tűnnek.A conbuilderrel még most küzdök,de már inditásnál írja a hibát,de screenshotot se tudok róla csinálni,hogy ide raknám,hogy a francba kell azt,mert még olyat nem csináltam.Jó hülye vagyok mi!?
Na mindegy,ha sikerülne ide screenshotolni a hibákat,biztos tudnál segíteni.....!
Ja,még egy kérdés.A Train store-val együtt fenn lehet a Conbuilder is?Vagy összeakadnak majd?Kösz!
-
fittipaldi19
tag
válasz
peti9878 #1687 üzenetére
Hali.Köszi a segítséget,de kiírja a mozdony nevét,mindent,aztán huss,szépen elsuhan a pi..ába.Ezért nem értem én sem,hogy mi van....?
Pl a Simon János Intercity az ment az Alföld5 legutolsó frissítésén is,minden nyűg nélkül.De ezen a 6-on semmi...pedig frissítés is fenn van!
-
rush22
tag
-
fittipaldi19
tag
válasz
peti9878 #1482 üzenetére
Helló.Akkor kezdeném a bajaimat:A train store-val való induláskor a betöltött act-ban lévő gépeknek,vagonoknak nincs semmi hangja belülnézetben, pl:1047-008-as gép intercity kocsikkal,amúgy semmilyen gépnek nincs szinte semmi hangja Cabview-ben,se kürt,se váltókörzet,se menethang.Ugyanez van a személyvagonok belső nézetében is.Ez szerinted miért van?És ez csak ezzel az inditással van,a sima MSTS-indítással vannak hangok!Más...A Conbuilderrel miért nem lehet szerelvényt csinálni?Fentebb írtam,hogy próbáltam,de katasztrófa az egész.Köszi előre is,majd megpróbálom a conbuildernél előjövő hibákat leírni.
-
szuperbazs
tag
válasz
peti9878 #1467 üzenetére
Megnéztem a linket, valóban van egy halber44.zip nevezetű fájl, de sajnos nem ez a megfelelő
Létrehoztam egy halby mappát a mav_hangok könyvtárban és bemásoltam a zip tartalmát. Csak dzugalt.sms van benne, így hát átneveztem dzugalt_uj.sms-re. Viszont ha megnyitod ezt a fájlt, láthatod, hogy olyan .wav fájlokat használ, amik nincsenek benne a halber44zip-ben és nem találom őket sehol. Valószínű egy másik hangcsomagból vannak, amik ezen az oldalon nincsenek fent vagy csak véletlenül kimaradt a tömörítésből. (halbi1.wav, halbi2.wav, halbi3.wav stb...) Ergo elindulok hibaüzenet nélkül viszont a vagonoknak nincs hangja....
De nem szenvedek vele, inkább adok neki a máv hangokból valamit.
Azért kösz, hogy megpróbáltál segíteni, jó cuccok vannak azon az oldalon! -
szuperbazs
tag
válasz
peti9878 #1455 üzenetére
Megkaptam az eng-eket, de sajnos nem ezek hiányoznak. Ezek megvannak az msts flirt oldalról.
Ami kell nekem:
H-Start_5341-034-7_A.ENG
H-Start_5341-034-7_B.ENG
H-Start_5341-034-7_C.ENG
H-Start_5341-034-7_D.ENG
és így tovább a 055-2-es, 058-6-os és a többiből is _A, _B, _C, _D .eng fájlok hiányoznak.Először megpróbáltam átnevezni a flirt oldalról letöltött .eng-eket, ez katasztrófába torkollt.(: Viszont, ha átírom a konzisztokat conbuilderben meg az álló szerelvényeket kicserélem AE-ben, akkor el tudom indítani az aktot. A probléma az, ha újabb aktot másolok fel, amiben ugyanaz a .con szerepel, akkor természetesen felülírja a már kijavított fájlt és kezdhetem előről. Próbáltam, hogy írásvédetté teszem azokat, amiket már átírtam, akkor csak az álló szerelvényekben talál hibát és az miatt nem indul el. Azokat kicserérlni csak AE-ben tudom, de 10ből 7szer lefagy amikor egy ilyen aktot próbálok betölteni. Elég necces minden akt amiben flirt szerepel bármilyen formában.
Szóval még mindig nem késő, ha segíteni szeretnél! Itt a nagy lehetőség, ne hagyd ki(:és ha már itt tartunk... legfrisebb hiánycikk:
MAV_Hangok\Halby\DZUGALT_uj.sms ((: -
szuperbazs
tag
válasz
peti9878 #1453 üzenetére
Köszönöm szépen!
Igen van, csak nem tudom a bill. kombinációkat! Régebben tudtam, de elfelejtettem és ma véletlenül bekapcsoltam a robotpilótát és nem tudtam kikapcsolni. De ha újra indítom az actot akkor megszűnik. Az automatikus nézet állítás meg közel lehet hozzá, mert kb egyszerre kapcsoltam be és sorba mentem a billenytyűzeten(: ctrl+valami vagy ctrl+shift+valami.... -
fittipaldi19
tag
válasz
peti9878 #1396 üzenetére
Helló.Na most akkor kiírom,hogy mi van: Játék indításakor,betöltés után egyből ez jön:Error reading train database file:Trains/trainset/H-start Személyvonat_pack_vol1/H-start 50 55 20-07 523-3 wag. -ezt okézom-6-szor ugyanezt feldobja,majd 7.-nek meg ezt:H-start 50 55 20-07 658-7 wag. -ez csak egyszer jön,utána jön be a főoldala a játéknak. Pedig már pár con.fájlt,és actot eltüntettem az Alföld 6-ból,de még mindig balhézik ezzel. Ráadásul kellene a Mav v43 wmw mappába 3 mozdony,amit még most sem lehet letölteni a szétcseszett HDMSTS-oldalról!Hogy melyek ezek: V-43 1105,V-43 1106,V-43 1156,ja,és a V-43 2248-as.Ha valaki meg dobna ezekkel a gépekkel,nem beszélve az előző nyűgöm megoldásával - az király lenne - előre is köszi a segítséget
-
fittipaldi19
tag
válasz
peti9878 #1370 üzenetére
Helló,köszi,de eddig nem nagyon értem rá,és holnap sem fogok,majd megnézem utána.Különben már letöröltem az act-ot,mégis vergődik a személyvonat pack-kal.Mostmár nem tudom,mi a ló..sz van vele.De azért majd még holnapután megnézem,köszi! Ja és ezek a v43-asok kellenének a MAV V43 VMW mappába:v43 2248 v431105 v43 1106-os mert ezekkel is valami bibi van.
-
fittipaldi19
tag
válasz
peti9878 #1334 üzenetére
Köszi a választ,és a segítséget,majd megpróbálom megbuherálni,de az a baj,ha át is írom ezeket a wag.file-okat,akkor hol a "H-start-személyvonat_pack_vol 1-ben,hol a vol 2-ben keresi őket.Ha meg a kettőnek a tartalmát egybe rakom,akkor is csak nyüszög állandóan.Pedig ennek a két packnak a telepítője azt mondta,hogy:A vol 1-be csak húzd bele a vol 2 fájljait,és már kész is.Vagy akkor legyen külön-külön a kettő,egyik H-start-személyvonat_pack_vol 1,a másik meg ugyanez,csak vol 2-vel.Pedig mikor kiírja a hibát,direkt felírom egy papírra,utána megnyitom a Trainsetben a keresett fájl helyét,és mégis ott van,ahol kell,az elérési út is jó,akkor nem tudom mit vergődik örökké
Ja,mostmár a kettő tartalmát úgy összekevergettem,hogy az isten se tudja,mi volt az 1-be meg a 2-be,ezért kellene a HDMSTS-oldalról úra lekapni,de hát.....az is bekrepált!
-
válasz
peti9878 #1351 üzenetére
Na akkor most leírom lépésről-lépésre:
1. A meglévő Traxx-ot átmásolni új fájlra, pl. FCS_480002-ben van a tser480002.eng, átmásolom tser480003.eng fájlra, de ne nevezd át vagy letörölni a meglévőt.
2. Aztán a tser480003.eng fájlban keresni kell a sorokat, módosítani és lementeni:
Wagon ( tser480002
Engine ( tser480002
Wagon ( tser480002 )
Name ( "FCS 480 002-9 MÁV" )Módosítás után:
Wagon ( tser480003
Engine ( tser480003
Wagon ( tser480003 )
Name ( "FCS 480 003-7 MÁV" )3. Az előző hasonló művelettel végezni a FCS 480 002 solo.con fájllal is, új fájl neve legyen: FCS 480 003 solo.con.
4. Hasonló művelettel is keresni kell a sorokat, módosítani és lementeni a FCS 480 003 solo.con fájlban:
TrainCfg ( "FCS 480 002 solo"
EngineData ( tser480002 FCS_480002 )Módosítás után:
TrainCfg ( "FCS 480 003 solo"
EngineData ( tser480003 FCS_480002 )Letesztelve és oké, aki érti hozzá a repaintoláshoz, meglesz a csapatmunka.
Mintaképek:
-
válasz
peti9878 #1345 üzenetére
Hellószka!
Ja értem már, mármint a logikai átszámozást secperc alatt meg lehet csinálni a con és eng fájlban, de ahhoz szükséges a fizikai átfestés, hogy szemmel látható legyen a 003 számozás.
Amúgy nekem elég egynéhány Traxx mozdony (H-EUROCOM 481-001 és MÁV-Trakció 480-002), több nem kell. Így is rengeteg mozdonyt szereztem be, most kb. 5 gigát foglal a Trainset könyvtár.
(#1347) rush22: Egy dolog biztos, hogy rossz helyén van Traxx nálad. Mindkettő Traxx látható vagy csak az egyik? Ha az egyik látható, tanulmányozd és összehasonlítsd a másik Traxx-szel, hogy miért nem látható a listán. Egyszer elfelejtettem átírni a mozdony nevét és összemosott másik mozdonnyal, ekkor egy mozdonyként látszik a listán, na mondom valami nem stimmel. Fáradt voltam és figyelmetlen, ki lettek javítva blabla, leesett a kő a szívemről és mehet a mókázás.
(#1346) pepecs98: Mentsd le és mutasd meg a hibaüzi képeket, így fejből nem tudunk semmit, csak tippelgetni lehet.
-
-
GubisKristóf
tag
válasz
peti9878 #1246 üzenetére
,,Utána con fájlt kell készíteni amit szintén nem nehéz csak elsőre tűnik annak." ezt hogyan tudnám elkészíteni? Tehát azzal a ConBuilder csak a vonat összeállítást tudom készíteni? És mikor a vonatot letöltöttem a vezetőállása és a hanggal vagy esetleg egyéb annak consist kell készíteni?
Egy épként kösz az eddigi segítségeidet.
-
istvan331
tag
válasz
peti9878 #1090 üzenetére
Szoktam actokat csinálni,"elég jól" megy már az a része.A leakasztás nem olyan egyszerű,nekem is voltak vele anno gondjaim.Ha közvetlenül a mozdonyról akasztasz le,akkor nagyon minimális sebességgel távolodva tudod elérni,hogy ne akadjon vissza. (persze ehhez is itt kaptam tanácsot) Nagyobb sebességnél csak a második kocsinál és a többi vagon között lehet szétakasztani,akkor nem akad vissza,tehát egy vagon mindig marad,ami szintén nem élethű.(megoldás: két tolómozdony,ha a hátsót vezetjük, akkor a másik után szétakasztható,de ez is csak a végső esetben élethű)Ha megváltoztatom az utolsó vagon ütközőkészülékének a típusát,(hogy eleve ne akadjon össze)a toló mozdonnyal,akkor a mozdony rááll a szerelvényre,nem akad össze,de nem mozdul ,hanem helyben "topog".Persze tisztában vagyok azzal,itt is többször elhangzott,hogy a program korlátai végesek,de hátha van valami megoldás.
"Every exit is an entry somewhere"
-
istvan331
tag
válasz
peti9878 #1086 üzenetére
Igen,működik amíg valami miatt nem engedjük le újra.De ezt így actban nem annyira "egyszerű" felhasználni.Gondoltam rá,hogy ha segélyezni kell egy szerelvényt,jobban mutat,ha annak lent van az áramszedője.Másik kérdésem,kitolós actot lehet-e csinálni? Vagyis az kivitelezhető,hogy a mozdony, ne akadjon a szerelvényre,mivel ugye nagyobb sebességnél nem lehet leakasztani csak úgy,hogy egy vagon marad.Ha megváltoztatom az ütköző típusát,akkor nem akad össze az igaz,de meg sem mozdul.
"Every exit is an entry somewhere"
-
fittipaldi19
tag
válasz
peti9878 #1084 üzenetére
Azért köszi a segiteni akarást,de én ennyire nem mászok bele az activitykbe, hogy átírjam őket.Ami nem megy úgy ahogy van- a hozzávalók letöltése után-sem az megy a kukába,azt jó napot.Nincs vele gond.Így is sok jó act. van fenn!Hála a készítőknek.Azért köszi!
Más:meddig újonc a rangja az itt lévők többségének? Ez időfüggő vagy mi? Pl:Én szeptember óta vagyok itt,akkor még jó sokáig "kopasz"leszek?
-
fittipaldi19
tag
válasz
peti9878 #1082 üzenetére
Köszi,megnézem majd! De nem kötekedésképpen mondom,van még egy pár activity,ami hasonló gondokkal küzd,javítani kellene,vagy eltüntetni,mert a hozzám hasonló "analfabéták"csak küzdenek vele,aztán meg "elkurják" az egész MSTS-t ezekkel az act-okkal.Köszi! -Bár tudom milyen nehéz egy jó activityt csinálni- Nekem sem ment hibátlanul-sőt inkább sehogy,ugyhogy Sorry....!
-
Jadro
veterán
válasz
peti9878 #228 üzenetére
Valamelyik consist keresi a H-Start_50_55_22-05_000-2 -es kocsit a trains/trainset/acthu_motor mappában. Ez egy a BDV motorvonat betétkocsijaként szolgáló bmx kocsi lesz ha jól tévedek. Az eredeti acthu_motor csomagban ez a kocsi acthu_bmx néven fut. Gondolom valaki belepakolt magának még bmx vagont ezzel a névvel és abból csinált consistot. Meg kell keresned ezt a consitot és írd át a H-start...nevet acthu_bmx-re! Vagy szerezd be a kocsit és másold az acthu_motor mappába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,Win.11
- DELL Optiplex Micro 7010 - i5 13500T - 16GB DDR4 - 512GB SSD
- Fujitsu ,15,6",8.gen.i5,világító.bill, 4G LTE,8-32GB/256-512,jó akku,Win.11,szép
- HP 15.6 ",AMD A10,jó állapotú,magyar billentyűzet,Win.11 is megy!!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- DeepCool CC560 Black V2 garis
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest