Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bolic

támogató

válasz rush22 #1530 üzenetére

Hogy mit mutat a jobb felső sarkon lévő piros első szám? Sebességet! :DDD

• bolic

támogató

válasz rush22 #1530 üzenetére

Helló!

Nem az, a jobb alsó sarokban felbukkan a sárga színű számérték, az a FPS ahogy fent írt valaki. Általánosságban a FRAPS program a mérvadó mostanában, ez megbízható.

Az a piros az a statisztikát/mérőértékeket mutat "digitálisan", mindig használok ezt és ez már nélkülözhetetlenné válik, sok mindenre ellenőrizni kell, pl. üzemanyagra, víz- és szénkészletre, valamint különböző fékekre is figyelek, hogy minden rendben van-e, sőt az áramszedő fent vagy lent-e? Mindig induláskor mindent ellenőriztem mielőtt elgurulok a pályaudvarról vagy állomásról. Pl. megérzem hogy túl kevés az üzemanyag (Abamot), MÁV 303 gőzösnél pedig a vízkészlet, ilyenkor takaréskodni kell a "gázkar"-t vagyis vissza kell fogni kb. 10%~25% vagy 50%-ot a "motor" teljesítményből, hogy még néhány kilóméter futást nyerjen belőle, sajnos néha nem jött be, pl. túl lassú lesz stb., meg kell tapasztalni a sok kilóméter vezetés során.

(#1533) szuperbazs: Ezen elmosolyogtam... :) A mozdony teljesítménytől és nagyságától (nehézségtől) függ, pl. pici gőzmozdony (pl. GySEV 121, MÁV 375 vagy MÁV 376 stb.) vagy BZmot húzni akar pl. 5 normális MÁV (H-START) személykocsit, ilyenkor megakadt a sínváltón, mert túl könnyű és gyenge a motorkocsi/mozdony. Ezután visszahúzódik hátrafelé menetben érthetetlen módon, már ezzel többször kísérleteztem vele korábban és rájöttem a probléma megoldásra, kell neki mégegy erősebb pl. elég lesz a V43 villanymozdonyt rákapcsolni az utolsó kocsi után, a problémás szakaszon túl pedig leváltom a V43-at és mehet tovább, de vigyázni kell, nehogy le fog szakadni az első személy-/teherkocsitól kezdve. Hogy hogyan történik a valóságban és egyáltalán történt-e az elakadás gyenge mozdony felől, majd a tapasztalt vagy átadott sztorit mondó MV-ek (mozdonyvezetők) megmondják. :K :))

Volt még egy tapasztalatom is, hogyha előbb egy picit felgyorsítok mondjuk 100 km/h-ra, néha az esélye a sínváltón túlgurulása is, pl. BKV HÉV szűkös kanyaríven. Másik elakadás oka a kocsik közti kapocs felől szó szerint "összecsuklódtak", vagyis nincs több szabad tér, később jöttem rá a miértjére is. :U :K Érdekes felvetések vannak. :N

Új hozzászólás Aktív témák