Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti9878
csendes tag
Hogy én milyen régen jártam erre... Gyerekek ti szoktatok néha napján olvasni?
Amennyi leírás létezik már mit hova kell tenni stb... Kérdezni még okés de ilyen alapvető dolgokat nem tudom ki hogy van vele de azért pár hsz-ben le lett írva hogy honnan lehet letölteni a pályákat meg az acthu-kat. Most úgy őszintén vissza olvasni nem szoktatok? Annyiszor le lett már írva mi honnan érhető el meg ugyebár itt van a google is ez is nagyon hasznos mivel 90%-ban megtalálja az ember azt amit keres. Elég rég voltam itt, de ahhoz képest no comment... -
peti9878
csendes tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Helló
Akkor próbáld meg fel keresni a készítőt és tudakold meg tőle hogy mi lehet a probléma.
További tanácsom.
Rakd vissza azt a con fájlt amit írtál de az eredeti legyen és utána a conBuilder segítségével keresd ki azt a részt ahol hiányolja azt a vagont és úgy cseréld ki egy mondjuk hamár IC akkor Acthu IC Bp-re. Utána indítsd el aztán ha még mindig hiányolja akkor marad amit először írtam.
ÜDV: peti9878 -
peti9878
csendes tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Először is nézd meg hogy a hiba üzenettel úgyan az e a mappa neve. Bármilyen eltérés is lehet ami miatt nem tudja betölteni az adott vagont.
"Helyette nem raktam másikat,el is mentettem,a consist megváltozott."
Tegyél be mondjuk egy acthu B vagont a helyére és úgy nézd meg hogy jó e. Ha csak kiveszed egy kocsi hiányozni fog ami miatt lehet hogy a ts nem fogja elindítani a játékot. Legalább is szerintem, de lehet tévedek.
Ami fontos a mappa nevét minden féle képen hasonlítsd össze a trainseten belüli mappa nevével. Egy kis példa rá a mappára csak.:
Mondjuk ez nálam a trainseten belül van.
"MAV_43 VMW"
És ezt keresné:
"MAV_V43_VMW"
Remélem látod mi a különbség a kettő között. Példa okáért ez is lehet hiba.
peti9878
csendes tag
Sziasztok!
Azért nem kellene elmenni off-ba azért mert nincs jelen senki! Inkább a továbbiakban akkor a Microsoft Train Simulator dologról beszéljünk. -
peti9878
csendes tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Nagyon szívesen.
Igen van ilyen nálam is szokott hibát találni ha hiba keresésre megyek de engem ez kimondottan nem érdekel és nem is nézem inkább meg hogy milyen shape hibákat ír ki stb... őrülök hogy a ts megy igaz néha hibákkal de azért jó hogy van. Szeretek vonatozni ts-ben is és a való életben is.
Ha van valami hiba a conbuilder jelez akkor nyugodtan írd vagy képben írd le mi a gondja hátha tudunk rá választ adni.
peti9878
csendes tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Nagyon szívesen máskor is.

Na akkor egy kicsit segítek neked.
Nézd a billentyűzeteden kell lennie egy olyannak hogy PrtScr alsó vonás SysRq. Na ezzel kérlek szépen tudod megcsinálni a képet. Mondjuk beilleszted a Microsoft Power Pointos S**ságba és utána mentés másként majd vagy jpg vagy png formátumba mentsd el. Utána töltsd fel egy kép megosztóra mondjuk az indafoto.hu-ra és utána a kép kódját BBCODE -ot beilleszted ide és utána már látni fogom kb 75x75 vagy 200x160-as kép mérettel tedd be ide. Remélem ez alapján sikerül majd be tenni a képet.A Train storeval szerintem biztos hogy működni fog nálam nem okozott problémát anno. (Bár hozzá teszem én nem használom csak egyszer tettem fel még régebben és utána meg töröltem).
-
peti9878
csendes tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Helló
Akkor nálad lehetnek gondok már bocsi. A ConBuilder erre tökéletes lenne. Ha szabad érdeklődnöm akkor milyen hiba üziket ír ki? Hátha tudunk rá valami szép megoldást írni. A ConBuildert próbáld meg innen leszedni: V15 ConBuilder Egyébként ok nélkül nem ír ki hibát. (Legalábbis nálam).Szerk: Ezt az oldalt tudom ajánlani actok terén: V43 1067 fórum társ oldala és activity-ei. illetve: Dflash activity-ei.
Remélem tudtam segíteni.
peti9878
csendes tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Helló
hmm sajna más ötletem nincs. Javaslom ami ott van CFR A és a B vagont letöltöd és utána kicseréled az actban ezekre a vagonokra.To: (#1714) GubisKristóf
Elég lett volna egyszer leírni nem kellett volna többször.
Na a kérdésedre a válasz:
Lényeg hogy amikor meg állsz a szerelvényeddel akkor megnyomod az F9-et és lekapcsolod azt a rész amit le akarsz. Utána a menetszabályzót úgy szabályozd, hogy 5 km/h sebességnél NE menj többel. Viszont van olyan vagon ami ragaszkodó ilyenkor elég lenne 1 vagy 2 km/h sebességgel elindulni. Utána már le tudod kapcsolni.
peti9878
csendes tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Helló
A CFR intercityt A és B vagonjait innen lehet letölteni: CFR Intercity vagonjait.
Keress rá ilyesmire Common.snd és ha jól tudom ebbe van bent ezek a hangok bár ebben nem vagyok 100%-osan biztos. -
peti9878
csendes tag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Helló
Innen tudod letölteni: Nyugat-Dunántúl pálya letöltése
Jó játékot és eseménymentes szolgálatot kívánok!
peti9878
csendes tag
Sziasztok!Kiadnám az első kijelzőimet a Desiro motorvonatokhoz.
Néhány kép róla:
Desiro kijelző képe.
További infó itt:
http://www.mstsoldal.atw.hu/ Hírek menü pont alatt. -
peti9878
csendes tag
Ahha így már értem. Nos igazság szerint én még régebben töltöttem le egy actot a Mura2-pályára de akkor mindenem meg volt hozzá igaz nem volt hozzá semmi sem írva mi kell, de akkor lehet hogy Acthu-t használt. Nincs más megoldás máshonnan töltsetek le actokat.
-
peti9878
csendes tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Helló
Vannak sajnos ilyen actok amik csak kidobnak vagy éppen lefagynak. Viszont nézd az is meg mielőtt elindítod a ts activity-t hogy az elején ott van e az adott mozdony vagy pedig úgy írja be hogy "ismeretlen". Ha pl: ezt írja: "V43-1282" akkor stimmelünk.
Biztos hogy nincs hozzá valamilyen leírás hogy milyen vagonok és mozdonyok szükségesek?
peti9878
csendes tag
válasz
mdmot3034
üzenetére
Helló
Szedd le újra és utána rakd be és úgy nézd meg. Jónak kell lennie. Nekem is van más fajta mozdonyaim és vagonjaim az acthu-n kívül. Van olyan ami nem magyar hanem külföldi és kiválóan működik mind a ts mind a vonatok. Con fájlok vannak az Acthu villanymozdonyokhoz? -
peti9878
csendes tag
Értesülésem szerint ha még jóra emlékszek akkor Debrecenbe lesz az msts találkozó amire én is szeretnék eljutni de még kétséges. Kitudja mit hoz a jövő.

To: szuperbazs
Le emelem a kalapom előtted.
Én biztos hogy nem írtam volna le ilyen részletesen mit kell csinálni az Eng fájlban mit kell átírni mire stb... Mondjuk én hozzá teszem van hozzá leírás is, "de ezt nagyon halkan súgom meg ne hogy meg halja valaki és elolvassa".
Köszönjük a sok segítséget.
Utólag kérdezném a járműveket hova kell be tenni?

To:mdmot3034
Sok sikert hozzá!
-
peti9878
csendes tag
De könnyen feladják egyesek itt a küzdelmet az msts-sel. Én ha akarok valamit akkor azt meg is csinálom és addig küszködök vele amíg nem sikerül. Lehet hogy 1-2 hetet igénybe vesz, de én kiállok magamért és megcsinálom, ha még hosszú idő telik el akkor is! Egy fontos üzenet van legalább is részemről: Sose adjátok fel küzdjetek vele, mert utána már élvezet lesz vezetni az adott vonatot! Ezt már saját tapasztalatomból mondom mert nálam így van.
To: (#1642) mdmot3034
Szerintem érdemes meg csinálni! Kíváncsi vagyok rá. Szerintem nyugodt szívvel elkészítheted. -
peti9878
csendes tag
válasz
nzsolt77
üzenetére
Helló
Ezt másold be ha jól emlékszem a system32 mappába. Innen szedd le ezt az
mscomctl.ocx és utána működnie kellene. Ha nem system32 akkor a system mappába. Sajna már nem emlékszem rá hogy hova kell tenni.
peti9878
csendes tag
válasz
mdmot3034
üzenetére
A sorrendet az első hsz-ben megtalálod. A probléma megoldására elég lenne az is ha újra tennéd a ts-t és mindent letörölnél amit kell. A lényeg ha van olyan járműved ami netán gondot okozna a letöltés mert sok idő teszem azt, mentsd le és utána töröld a ts-t és utána fel telepítés után az első hsz szerint telepítsd. Leírást is használhatod még talán meg könnyítené a dolgod is. www.mstsoldal.atw.hu regisztráció után Letöltések/Leírások/V2.4-es leírás ebben minden benne van ami számodra szükséges lehet. Ha többit nem sikerül megoldani vagy nem tudod mit kell csinálni akkor írj ide nyugodtan.

Ui: A V2.4-es leírásban keresd ki az msts bin telepítése és eltávolítását mert hasznos infót nyújt számodra.
peti9878
csendes tag
Helló
Ezt a sületlenséget hol hallottad? Mondjuk nem tudok sokat, de nem az első kiadásba lesz benne. Színkeverő fórum társ építi, de még jelzőzésen van és már csak 40 km-es szakasz van vissza. De idézve:
"Még megy vissza a kollégához, hátravan 40 km-es szakasz a jelzőzésből.
Én meg a lehető legunalmasabb pepecsmunkát csinálom, shape, sd fájlok, textek javítását, éjszakai, és kül. évszakok problémáihoz és egyébként is, millió apró pótlás, javítás, vizuális összehangolás... stb" -
peti9878
csendes tag
-
peti9878
csendes tag
-
peti9878
csendes tag
válasz
nzsolt77
üzenetére
Helló!
Milyen hiba üzenetet ír ki? Ez fontos ahhoz hogy tudjunk segíteni! Telepítős Remot M47-ről nem tudok, de lehet hogy van. Egyébként mielőtt elkezdenél játszani egy adott mozdonnyal szerelvénnyel ahhoz szükség egy Con fájlra amit a ConBuilderben meg is tudsz csinálni. Ha csak a Trainset mappába van az adott mozdony, akkor csinálni kell egy Con fájlt.
peti9878
csendes tag
Sziasztok!
Új hét, régi mozdony kerül ismét újbóli kiadásra. Mostani mozdonyunk már nem a Gysev hanem a MÁV színeiben jelenik meg. Ez a mozdony nem más, mint a V43 1286-os számú villanymozdony. Engedélyért köszönet Vonder-nek.
Innen lehet leszedni: www.mstsoldal.atw.hu
-
peti9878
csendes tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Írj le minden olyan hibát amit észlelsz és itt ki fogjuk találni mit kéne csinálnod. Van megoldás mindenre ebben biztos vagyok.
peti9878
csendes tag
Helló
Nagyon rendes tőled hogy fel rakom e de a válaszom ez nem rajtam múlik ez az 1-ik. A másik meg az hogy már elkészült az A6 is és az még kevesebb helyet foglal mint az A5! Azt is érdemes tudni hogy az A5-ös küldik is működnek az A6-on mivel az útvonal nem változott. Innen tudod letölteni: Alföld 6
Érdemes letölteni az Alföld 6.03-as frissítést. Ezt tartalmazza:
"Alföld 6.03"
"Ákos elkészítette az átépített 140-es vonalat az új sínekkel, és az eddigi javításokkal."
peti9878
csendes tag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Fel van téve a MÁV hangok? Ha nincs akkor innen töltsd le: [MÁV Hangcsomag]
Ui: szuperbazs
Innen tudod letölteni a halbikhoz a hangcsomagot: Halbykhoz a hangok -
peti9878
csendes tag
válasz
szuperbazs
üzenetére
Helló
Hát ez szerintem egy olyan hiba az act készítő részéről hogy az nem igaz. Nem értek én az act készítéshez de ennyire elbaszni egy dolgot nem is lehetett volna. Nekem is hiányol olyan wag fájlt a flirtből amit nem is lehet letölteni sehol sem de azért kérné. Érdekes dolog. Kérdezd meg aki készítette az actot, hogy miért kéri ezeket és ha le lehet tölteni e akkor kérdezd azt is meg hogy hol lehet letölteni. Az átnevezéssel meg annyi baj van hogy utána le szedsz egy másik actot akkor meg a rendes nevén akarja keresni és emiatt lehetnek problémák.
Az nem hiányzik! Meg keresem neked és a következő hozzászólásomnál írni fogom honnan lehet letölteni.
"Szóval még mindig nem késő, ha segíteni szeretnél! Itt a nagy lehetőség, ne hagyd ki(:"
Nem fogom kihagyni abba biztos lehetsz!

peti9878
csendes tag
Sziasztok!
Újabb mozdonnyal szolgálhatok nektek! Mivel már kezditek lassan unni a V43-as mozdonyokat ezért szeretnék egy másik fajta géppel szolgálni ez pedig nem más, mint a Gysev 1047 504-4. Azért nem fogunk elszakadni a Gysev gépektől. Engedélyt adta: Zsoltee
http://img1.indafoto.hu/3/5/128005_0bad88f8faf04c2aac9abb9bab5d406b
/13253469_4fcaf92e18eafb4674e95927869258f9_m.jpg
Innen lehet tölteni: www.mstsoldal.atw.hu
Jó vonatozást kívánok!
peti9878
csendes tag
válasz
szuperbazs
üzenetére
Az első kérésnek eleget teszek és rögtön küldöm.
A másodikról meg nem is tudtam eddig. Ilyen is van?
Szerk: Email ment. -
peti9878
csendes tag
Helló
Innen tudod letölteni: [link]To: (#1408) pepecs98 válasza peti9878 (#1406) üzenetére
Hát ez egy kicsit így macerás dolog lehet. Figyelj! Rakd fel az A6 nevű pályát és nézd meg hogy úgy működni fog e avagy sem. A pályát innen tudod leszedni: [link] Annyit kérek hogy van ott egy javítás azt még ne töltsd le mert meg kell nézni hogy egyáltalán működni fog e az A6. Egyenlőre ennyit tudok segíteni. Remélem az A6 már működni fog nálad.
peti9878
csendes tag
Figyelem! Újra elérhetők a leírások. A letöltések menü pont alatt meg is találjátok. www.mstsoldal.atw.hu
To: (#1422) bolic válasza GubisKristóf (#1415)
Ez az Editor ha jól tippelek. Act készítéshez gondolom nem jelennek meg a con fájlok de ebben sajnos nem vagyok jártas így nem tudok rá válaszolni sem.
peti9878
csendes tag
Üdvözlök minden msts rajongót!
Újabb mozdony kerül ki a régen elkészített mozdonyok közül. Ez nem más mint a Gysev V43 333 amit V43-1134 készített.
http://img2.indafoto.hu/3/5/128005_0bad88f8faf04c2aac9abb9bab5d406b/13165163_cc873f03e1a7431c1cd450c034c0cee6_m.jpg
Innen lehet szedni: www.mstsoldal.atw.hu
Jó vonatozást kívánok hozzá!
peti9878
csendes tag
To: (#1408) pepecs98
Hát innen már nem nagyon tudok segíteni. Mondjuk ugyan ezt kell tenni ha oda van telepítve. Elvileg ha mindent letöltöttél és telepítetted akkor működnie kell. És másik pályák meg jelennek?To: Mindenki akinek V43-as mozdony kell és fittipaldi19
Aki szeretne V43-as mozdonyokat amik a HDmsts oldalon voltak fent az küldjön nekem egy mailt az mstspeti9878@freemail.hu-ra és írja le melyik mozdony kell. Hozzá teszem amik meg vannak nekem azt tudom csak elküldeni. Felhívom a figyelmet arra is, hogy Hétvége fele tudom elküldeni.
Üdv: peti9878 -
peti9878
csendes tag
válasz
pepecs98
üzenetére
A Balaton dél 4.0 az telepítős és ha ez az elérési utad a ts-hez akkor csak kattintgatni kell.

"C:/Program Files/Microsoft Games/Train Simulator Ez lenne az elérési út. Ha ide van telepítve akkor neked csak tovább gombot kell nyomni és telepítés után már lehet is vele játszani.
To: GubisKristóf
A teljes magyarosítást erről az oldalról tudod letölteni és a piros V0.99-es pirossal van kiírva arra kell kattintani és már jön is lefele.
LINK: http://web.axelero.hu/khalox/
peti9878
csendes tag
válasz
banánocska
üzenetére
De ez nem arra utaló hiba hogy nincsen meg a felső vezeték vagy lámpa stb... Hanem nincs feltelepítve az mstsbin! Most nem kezdem el ragozni mit kell telepíteni és honnan, hova. 1. hsz olvasása ajánlott. Sorrendre figyelni!
-
peti9878
csendes tag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Tedd fel egy másik meghajtóra. Nekem például a D meghajtón van. Ha nincsen akkor én sem tudom mit kéne tenni mert nálam sem fordult elő ilyen hiba.
-
peti9878
csendes tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Próbáld meg hogy most kitörölsz minden olyan actot ami ezt előidézheti és még a con fájlokat is töröld le majd rakd újra az actokat de csak egyet és majd meglátod milyen hiba üzik jönnek. Valószínűleg hosszadalmas lesz de ki lehet küszöbölni a hibákat. Ha van valamilyen hiba fényképét vagy a szövegét írd be ide és kitalálunk valami okosságot rá.
-
peti9878
csendes tag
válasz
banánocska
üzenetére
Helló
Nem nagyon értem minek neked a lámpák meg a feslővezeték. Ha pályát építesz akkor azt megérteném hogy nem tudod, de ha nem akkor fogalmam sincs minek az neked. Egyébként mihez kellenek? -
peti9878
csendes tag
Sziasztok!
Újabb mozdony gördül ki a szunnyadó álomból a közönség elé. Zsivány jó voltából a V43 320-as és a V43 334-es Gysev Szili jön kifelé. Engedélyért köszönet Zsiványnak.
Elérhető regisztráció után innen: www.mstsoldal.atw.hu
peti9878
csendes tag
To: (#1353) bolic
Köszi szépen akkor majd ezt ki próbálom és meglátom mire tudok jutni a dologgal. Ha nem megy valami akkor majd írok.
To: (#1354) fittipaldi19
Holnap vagy ma püben kapsz egy letöltést, ahol le tudod tölteni és utána működni fog a dolog.
Mindenféle képen szerintem töröld azt az actot amelyik ezt kéri mert úgysem abba a mappába lesz. Vagy csak simán írd át a con fájlt. Ha nem megy akkor majd írj.
Ha elküldték már akkor írjál mert akkor nem töltöm fel.To: (#1356) rush22
Szerintem azért kérte mert ilyen kocsik vannak hozzá.To: (#1358) fittipaldi19
Írj hogy melyik mozdonyok kellenek és ha meg vannak akkor vagy én vagy valaki más majd elküldi neked. Szerintem biztos hogy vannak ilyen segítő kész emberek ebben a közösségben.To: (#1359) rush22
Na akkor még olvasgasd egy kicsit azokat a leírásokat. Az eng fájlba kell keresni a hibát. Leírás itt: http://users.atw.hu/mstsoldal/leirasok/vezetoallas_atirasa_v1.3.pdf
Továbbá Tavasszal lesz egy találkozó Debrecenbe.To: (#1360) pepecs98 és (#1369) pepecs98
Akkor érdemes lesz egy actot letölteni és utána meg fog jelenni!Hamarosan firefoxon is működni fog a leírások menü pont.
Üdvözlettel: peti9878 -
peti9878
csendes tag
Hát én nekem most fejből nem tudom hogy hány giga jármű állományom van de az 10 felett van.
Amúgy szerintem is teljesen fölöslegek textet készíteni amikor ugyan úgy néz ki a az adott jármű. Feltéve ha szebb modellen van vagy máshogy néz ki a gúnyája. Na de én most nem azt mondtam hogy a másik az nem jó modell. Értitek szerintem. 
"Ja értem már, mármint a logikai átszámozást secperc alatt meg lehet csinálni a con és eng fájlban, de ahhoz szükséges a fizikai átfestés, hogy szemmel látható legyen a 003 számozás."
Privibe vagy itt elmondod hogyan lehetne? Nagyon hálás lennék érte. Nyugdíjkor meg kapod a pénzt is vagy maradhatunk egy virtuális házi pálinkába.
További szép estét.
peti9878
csendes tag
Én arra gondolok hogy az Eng fájlban van egy kis bibi nálad. Vagyis a nevek valami folytán nem egyeznek és a ConBuilder nem tudja felismerni az eng fájlt, de ebben nem vagyok biztos. Nekem is van egy ilyen problémám igaz az az M62 333 de lusta vagyok kideríteni és hanyagolom a dolgot. De ott is eng fájlba van valami hiba. De most már kibírod ezt az 1-2-3 napot remélem.
peti9878
csendes tag
Helló
Amiről hallottam a 480 003-as mozdonyt azt mindenki meg tudja csinálni ha akarná bár én nem jeleskedem e téren. Amiről tudok az csak egy átszámozás a 001-es traxxnak vagy a 002-es traxxnak. Tehát semmi értelme sincsen új modell illetve átfestés hozzá mivel ugyan az az új mozdony van csak más pályaszámmal legalább is ha ts-ről beszélünk akkor ugyan az lesz. Átszámozást nem nagyon tudom hogyan kell, de egyszerű szerintem de fölösleges.To: rush22
Látom te még most sem értesz az msts-hez
Figyelj! Ha az oldalamon jársz akkor menny rá a hírek menü pontra és ott szépen elolvasod fentről az első hírt majd utána rá fogsz jönni, hogy nem az lesz a célom, hogy el küldöm hanem majd te szépen letöltöd. Van egy olyan érzésem hogy ez csak jövő héten fog meg valósulni mert közbe jött valami, de lehet hogy rá fogok érni de ez nem biztos. Egyenlőre bizonytalannak látszik a dolog. Mellékletként: Ha elküldeném neked akkor nagy a valószínűsége, hogy nem fogsz tanulni belőle ami megint csak kérdéseket fog maga után vonni. Igaz akkor meg unatkoznánk tehát nem fogsz untatni minket.
De azért tanuld egy kicsit mit hova kell tenni az oldalamon van leírás is azokat nézd át és ha ráérsz akkor okosodj belőle.
Nem vagyok veterán belőle, de rosszul gondolod mivel én nem voltam ennyire ilyen mit hova kell tenni illetve mit honnan lehet letölteni ami alap. Az az igazság hogy én még mielőtt meg lett volna a ts-em én már azelőtt tudtam mit honnan kell letölteni meg persze a leírásokat meg kerestem hogy mit hova kell tenni és ha nem olvastam el valamelyik részét vagy nem értettem na akkor szoktam kérdezni. De ez ritka kivétel volt de ha kérdeztem is akkor 2 db volt.
Mindenki volt kezdő és vannak olyanok akiknek több idő kell hogy rá jöjjön mi hogyan van. De nyugodtan kérdezzetek! Én szeretem a vasutat még ha szarul is van megcsinálva. 
Bocsi a hosszú sorokért nem terveztem kis regényt írni.
De hogy feldobjam a topicot hétvégén két gép fog kikerülni az oldalra ami régen ki volt adva, de mára már nem tölthető le sehol sem. -
peti9878
csendes tag
Sziasztok:
To: fittipaldi19
Sajnos a HDmsts oldal szervere minden hónapban eljátssza ezt, mást nem nagyon tudunk csinálni. Ha hétvégéig nem küldi el neked valaki akkor én megpróbálom elküldeni. (Pénteken vagy Szombaton) A másik problémádra a válasz: Próbáld meg lecserélni azokat a vagonokat egy másikra és akkor működnie kell. Nálam is csinált ilyeneket, de mindig elfelejtem felírni valahova mit kéne csinálni ilyen helyzetben így sajna nem tudok neked segíteni sem most.
Nézd meg azt a hiba üzit és nézd meg milyen mappába keresi és meg látod hogy neked is egyezik e a mappa neve amit keres, a wag fájlt is nézd meg hogy az e a neve bár ez nem szokott hiba lenni. Ennyit tudok segíteni most. Remélem sikerül megoldani.To: rush22
A Traxxokat elküldöm neked a hétvégén és akkor menni fog. Kivételt képez ha nem jön össze de az nem valószínű. (Pénteken vagy Szombaton)
Tervbe van véve csak idő hiányba nem lehet semmit sem csinálni.
"Olyat nem lehet h consistal együtt rakjad fel peeter a traxxot az oldaladra?"
Ezt is hétvégén tudnám megoldani, (remélem, hogy sikerül is, de ez sem biztos hogy menni is fog. De amit megígértem azt meg fogom csinálni!Csak hogy tisztába legyetek miért szenvedek idő hiányban.
Van egy haverom akinek meg ígértem hogy megcsinálom neki az oldalt és ezt is halasztanom kellett erre a hétvégére. Sajna ez nem 15 perc.
Viszont ráadásként még otthon is segíteni kell mivel egyedül a Faternek nem fog menni egy két dolog. Tehát ez nem 100% hogy ezen a héten sikerül de mindent megteszek. Utólagosan kollégista vagyok így csak 2 napot tartózkodom otthon ha az időt számoljuk.
További szép napot és estét kívánok.
peti9878
csendes tag
Helló
Egy kis javítást hajtanék végre, ha nem bánod.
Vasúti nyelven PIROS megállj jelzést adó lámpa nincsen! Javítva így lenne:
VÖRÖS jelző megállj jelzést ad.
Bocsi ha kötekedtem nem volt szándékom.To: rush22
Amit Kazimír írt pontosan így kellene cselekedni. Lenne is egy megjegyezni valóm ha nem gond. Ha esetleg valami nem stimmelne ilyenre gondolok hogy nem találja az xxx.sms fájlt vagy azt írja ki hogy a kabin létrehozása sikertelen akkor érdemes lenne megnézni hogy meg van e a Soundra vagy a kabinra utaló fájlok az adott mappában. Itt fontos megjegyezni azt is hogy az Eng fájlt a mozdonyoknál vagy a wag fájlt a vagonoknál érdemes meg vizsgálni hogy mi is az elérési útvonal az adott fájlhoz. Remélem érthető volt.
peti9878
csendes tag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Helló
Az AI az a forgalom elnevezése. Például Vezeted a vonatod és találkozol egy másik mozgó járművel. Na ez az Ai forgalom az adott activityben (feladatban). -
peti9878
csendes tag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Helló
Ha letöltötted a flirt-tet akkor a Jobb oldalon a mozdonyokat a bal oldalon találod a csatlást meg a kocsikat is hozzá illetve a többi vagonokat. -
peti9878
csendes tag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Nekem a péntek délután az nem jó de este fent tudok lenni illetve majd este leszek. Szombaton nem merem meg kockáztatni hogy délután leszek mert lesz más elfoglaltságom is bár az attól függ milyen idő lesz.
Egyébként küldtem pü-t A többit ott beszéljük meg ne offoljuk a topicot.
peti9878
csendes tag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Az a kérdés, hogy mit telepítettél fel az alap cuccokon kívül. Train & tools update bin stb hogy milyen sorrendben telepítetted.
Msn-en Pénteken este, Szombaton este fent leszek akkor ha fent tudsz lenni akkor gyere fel. Ha nem jó az időpont akkor írj az email címemre:
peti9878@freemail.hu vagy mstspeti9878@freemail.hu -
peti9878
csendes tag
Én ezekkel tisztában is vagyok. Csak egy gond van a V43-asoknál. Az ablaktörlő az ugyebár a szellőző. A homokoló meg a főmegszakító. Tehát nem minden igaz az elmondásod alapján. Sajna a ts-nek vannak ilyen negatívumai. De ha acthu-s mozdonyokkal megyünk mint mondjuk a V63 és bekapcsolnád a szellőzőt a V gombbal nem fog működni mivel azzal csak az ablaktörlőt fogod bekapcsolni. V43-nál nem nagyon tudom hogy ott mit kapcsol a V gomb mivel nem szoktam Acthus mozdonyokkal járni. Viszont a gőzmozdonyoknál nekem is gondot okoz a vezetése, de néha ráérzek és felviszem simán 90-re bár ez ritka.
A dízeleknél a homokoló egyértelmű hogy nem a főmegszakítót fogja bekapcsolni illetve kikapcsolni.
Tehát összesítve nem minden az amit mi annak gondolunk.
Ts nyűgök de én azért szeretem.
-
peti9878
csendes tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Hát vannak okos emberek, de van egy ts ami ki fog rajtuk és még az okosabb emberek sem jönnek rá egyből mit is kellene tenni valójában.
Na de én nem tartom magam okosnak sem csak ilyen haladónak. 
-
peti9878
csendes tag
válasz
sweatyy
üzenetére
Szerintem nem lassúak sőt még jobbak is.

Lehetséges ok az hogy nem tudsz vezetni.
Na de vicc nélkül vezetni tudni kell ha msts-sel akarsz játszani. Ezekre figyelj:
Áramszedő fent legyen (P gomb megnyomása), irányváltó előre (W előre S hátra), főmegszakító be (X gomb megnyomása) (Beakasztáshoz: X +Shift)! [ha olyan szakaszhoz érsz akkor ki kell kapcsolni] Szellőző bekapcsol (V gomb megnyomása) + a világítás (H gomb megnyomása). Utána menetirányító kar előre (D gomb megnyomása) hátra fele (A gomb megnyomása) Röviden ennyi lenne. Amire figyelj a V43-asnál az X gombot le kell nyomni. Utána gyorsabban fog menni.
peti9878
csendes tag
Üdvözlök mindenkit!
A mai naptól Elérhető a Gysev V43 335-ös számú gép.
www.mstsoldal.atw.hu Jó vonatozást kívánok!
Engedélyt adta: vonder
peti9878
csendes tag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Hát nem ártott volna.
De ezen a fórumon az első hozzászólásban ott van hogyan kellene fel telepíteni a TS-t.
És ha nem veszed gorombaságnak akkor ezt ajánlott elolvasni és a kisebb nagyobb gondok meg oldódnak remélhetőleg.
http://users.atw.hu/mstsoldal/leirasok/v2.4_es%20leiras.pdf -
peti9878
csendes tag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Helló
Ha van msn-ed akkor majd vegyél fel és megoldjuk a problémát. (Nem nagyon értem mi nem sikerül rajta).
msn címem: peti9878@freemail.hu
Email címem: mstspeti9878@freemail.hu -
peti9878
csendes tag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Na akkor el magyarázom az egészet röviden, de érthetően.
ConBuilderrel szerelvényt tudsz készíteni amelyet ha elmentesz akkor con fájlá alakítja és így vezethető járművet kapunk amellyel kedvedre vonatozhatsz. ConBuildert ha nem tudod hogyan kell fel telepíteni akkor olvasd el ezt: http://users.atw.hu/mstsoldal/leirasok/conbuilder_hasznalata.pdf
Vonatok működéséhez kellenek a Cabview (Kabin) és a Sound (hang). Ezekhez teljesen fölösleges con fájlt készíteni mivel ezek nem tartalmaznak vonatokra vonatkozó fizikai tulajdonságot. Tehát ha letöltesz egy mozdonyt ebben az esetben most legyen az M63 003.
Meg van a modellünk. Szerelvényt készítünk hozzá. De ez nem lesz ilyen egyszerű! Ha nincs kabinja és hangja akkor a ts kidob egy ilyesfajta hiba üzit: "A mozdonyhoz nem talált kabin nézetet." (Pontosan nem tudom mi a hiba üzenet). Tehát kell hozzá kabin és hang, de ezeknek nem kell con fájl és neked most ez a lényeg. Readme fájlt mindig olvasd el mert tartalmazhat fontos információt!
Remélem valamennyire érthető volt.
peti9878
csendes tag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Winrar-ra gondolsz? Ha igen akkor először ki kell csomagolni a járművet és oda rakni ahol a helye van. Readme fájl olvasását ajánlom. Utána con fájlt kell készíteni amit szintén nem nehéz csak elsőre tűnik annak. ConBuilderrel kiválasztod a szerelvényedet.
Jobb oldal a mozdonyok és baloldalon a vagonok. Nevet adsz neki és betöltöd a Train simulatort és a listából kiválasztod azt a járművet amit készítettél. Tömören ennyi lenne. Ha még nem sikerül akkor írj nyugodtan és egy kicsit pontosabban.
peti9878
csendes tag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Amit kézzel telepítesz vagy ami ön telepítős lehet, hogy nincs hozzá con fájl. Szükség van con fájl készítéshez mivel anélkül nem fog meg jelenni a szerelvény az msts menüjében. Erre kitűnő a ConBuilder nevezetű program is és még te is tudsz készíteni saját összeállítást. Így ennyi lenne tömören.
Nem időtöltésből csináltam a leírásokat meg, hogy az időmet vesztegessem vele, de ma már rá kell, hogy ébredjek szinte mindegyik leírás, amit készítettem az már haszontalan időtöltés volt, amit az óta már bánok. Lehet, hogy nem kellett volna annyi időt elpazarolni a leírásokra. Bár hozzá teszem akkor még hajtott engem az a tudat, hogy ezeknek a leírásoknak lesz értelme és sokan fogják hasznát venni és talán meg fogja állni a helyét a többi leírások között. De mára már úgy vagyok vele, hogy kár volt annyi időt foglalkozni vele mivel semmi segítség esetleg ihlet vagy, hogy mit lehetne bele tenni, amit még nem írtam hozzá. Hosszú idő volt mire kész lettem a V2.4-es leírással, ami már végleges verzió lehetne, ha lenne ötletem meg látnám értelmét.
Mindössze egy segítségem volt, de sajna ő már nem nagyon ér rá ezzel foglalkozni mivel vannak fontosabb dolgok is az életben...
De akkor minek öltem bele annyi időt? Azért hogy segítsek másokon, és hogy ne kelljen, annyit bajlódni mire rájön az ember, hogy hoppá már meg van mi volt a baj, mind eközben 1 vagy 2 napja elment ezzel mire észbe kapott. De hát, aki nem akar, vagy nem tud olvasni annak csak annyit, tudok mondani, kérdezzen, de én ritkán fogok válaszolni neki. Az viszont más tészta, ha nem érti, miről van szó elsőre mivel csak most jött az msts világába. De szerintem nyomon követhető mit hogyan kellene csinálni. De a lustaság fáj. Kérdezni könnyű, mint elolvasni és ki keresni mi a probléma megoldása. De ezt ti tudjátok a legjobban. Kérdések vannak, hegyével viszont utána olvasás azt meg már hagyjuk is, mert ez már csak hab a tortára. Lehet, hogy van írásbeli hiba a leírásba, de nem biztos, hogy a lényegen ez változtatna. Ezzel búcsúznék. Bocsánat, ha hosszúra sikerült, de ezt le kellett, hogy írjam. Akinek nem inge, ne vegye magára!
Üdvözlettel: peti9878 -
peti9878
csendes tag
"Telepítési útmutatók részletesen az msts"-hez leírás frissült. Be kerültek a mozdonyok telepítős és kicsomagolós részletesen bemutatott leírása. LINK: www.mstsoldal.atw.hu
-
peti9878
csendes tag
Üdvözlök mindenkit. Új leírás érhető el még pedig a pályák telepítéséről szólnak részletesen leírva, hogyan is kell fel telepíteni egy pályát. Frissülni fog még!
Innen érhetitek el: [link] -
peti9878
csendes tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Helló
Most már működik! Hírekben az oldalam már olvashatod! -
peti9878
csendes tag
Szép estét mindenkinek!
Régebbi járművel gyarapodik az msts V43-as állománya. Mostanában nem volt elérhető a V43 1132-es Szili. Ma viszont meg tört a jég és bizony letölthető az oldalamról.
Kép: [link]
Innen tudjátok letölteni: [link]
Ezúton is szeretném meg köszönni Padija kitartó munkáját és V43-1133 engedélyét.
(Ha valami nem működik, akkor nyugodtan írjatok Pü-t vagy írhattok az Email címemre is).
Jó vonatozást kívánok! -
peti9878
csendes tag
Üdvözlök mindenkit!
Már régen ki volt adva ez a két mozdony, de sajnos mára nem elérhető, de a mai napon elérhetővé tettem! Amiről szó van az a Gysev M44 303 és az M44 310-es számú dízelmozdony. Az átfestést Zsivány készítette el! Mielőtt veszekedés lenne az engedély kéréssel kapcsolatosan mindenkivel tisztázni szeretném, hogy engedély nélkül nem teszek fel semmit sem a honlapomra!
Gysev M44 303
http://kephost.hu/kep/2011/05/masolat_ts_13.jpg
Gysev M44 310
http://kephost.hu/kep/2011/05/ts_11.jpg
Az Olvasd el! és a Readme fájlban minden benne van!
A GySEV M44 mappát a Trains\Trainset mappába kell tenni!
Az oldalam címe: www.mstsoldal.atw.hu (Még feltöltő fázisban vannak a dolgok)
Jó vonatozást kívánok! -
peti9878
csendes tag
válasz
istvan331
üzenetére
Akkor jó! Nem biztos, hogy actban ezt meg lehet csinálni, de szerintem meg lehet. Kitolós actot szerintem lehet csinálni, de ehhez szükség van Activity ismerethez. Ha még nem csináltál, akkor ehhez azért még ne kezdj bele. Természetesen le lehet akadni, de ehhez pontosnak kell lennie és vigyázatosnak is kell lenni, de nem nehéz le akadni szerintem. Az ütköző megváltoztatásához nem tudok mit mondani.
ÜDV peti9878 -
peti9878
csendes tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Helló
Nincs mit. Engem nem zavar, ha mást töltesz le mert elsőre nem működik. De hidd el egy kicsit áttanulmányozod a leírást és majd egyre jobban meg fogod érteni a Ts rejtelmeit. Újonc vagyok én is, de nem hinném, hogy az idő hanem inkább a hozzászólások számától függ én legalább is gondolom. Engem nem zavar ha újonc vagyok, mert így is értem az msts-t és így nem szükséges nekem kvázi tagnak vagy még sorolhatnám minek lennem ahhoz, hogy segítsek másokon. Ennyi lenne!
ÜDV peti9878 -
peti9878
csendes tag
válasz
istvan331
üzenetére
Helló
Nem bonyolult a dolog! Nem kell az eng-ben turkálni ahhoz. Akár 10 villanymozdonyt is kapcsolhatsz egymás mögé úgy, hogy az elsőnek van csak fent a szedője. Válasz a kérdésedre:
1. Maradjon lent az áramszedő mindegyiknek. Utána
2. Csatold le a mozdonyodat úgy, hogy F9-et megnyomod és a mozdonyod egyedül legyen.
3. Emeld fel az áramszedőt.
4. Kapcsolodj vissza a vonatodra.
5. A látványa pedig a következő:
Első mozdonynak fent van a szedője, másodiknak lent van a szedője.
Remélem érthető volt. Ha valami nem világos, akkor csak szólj. -
peti9878
csendes tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Helló
Hát igen csak tudod az activity készítőknek nem mindig úgy van benn a gépek mint nekünk. Az egyik haveromnak például így vannak meg a gépei: M41-2165 stb...és így pályaszámonként mappákban elhelyezve vannak a mozdonyok. Activity-t egyértelműen át kell írni mivel az elérési út nem hiszem, hogy ez lenne. Vannak néha problémák, de hát nincs mit tenni. Akinek nem tetszik az nem szed le activity-t és nincs probléma vele. Ennyi lenne röviden. -
peti9878
csendes tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Helló
Consints baja lesz. Nem jó az elérési útja ezt az jelzi. Nézd meg a mappák neveit és a az eng nevét a hiba üzenetében és hasonlítsd össze a 2 elérési utat vagy át is írhatod a ConBuilder programmal. Részletes infót itt találsz:
LINK: http://5mp.eu/fajlok/mstsleirasok/conbuilder_hasznalata_www.5mp.eu_.pdf -
peti9878
csendes tag
válasz
szuperbazs
üzenetére
Helló
Nem tudom melyik gépről lehet szó de ki tudod cserélni a ConBuilderrel. Használata itt találod: http://mstsleirasok.5mp.eu/web.php?a=mstsleirasok&o=JDvZdjwr7I -
peti9878
csendes tag
"Üdvözlök mindenkit!
Felkerült az oldalra a V2.4-es leírás! A V2.1.1 és a V2.3-as leírás összefűzésre került és így meg született a V2.4-es leírás. Újításokat nem tartalmaz, de módosítottam rajta pár dolgot.
LINK: http://mstsleirasok.5mp.eu/web.php?a=mstsleirasok
ÜDV M41-2197" -
peti9878
csendes tag
Üdvözlök mindenkit. Mostanában nem jártam erre felé, de most bepótolom. Bizonyára ti is tudjátok, hogy elkezdtünk egy leírást. Leírás V2.1.1 után ki jött a V2.2-es leírás amit a honlapomról tudtok leszedni. Remélem, elnyeri tetszéseteket az új leírás. Elég sok hasznos infóval van teli, ami le van már írva meg persze olyan is, amiről még nem készült eddig tudomásom szerint leírás sem. Elindult egy szavazás is ami arról fog szólni, hogy össze legyen e fűzve a két leírás. Vagyis a V2.1.1-es és a V2.2-es leírás.
Leírást készítette M41-2197
Segítette és bővítette 5342-053-054
LINK:
http://mstsleirasok.5mp.eu/web.php?a=mstsleirasok&o=JDvZdjwr7I
Jó olvasást és játékot kívánok! -
peti9878
csendes tag
Ha netán valakit érdekel a kezdők és haladók részére itt van egy kis tanulni való.
LINK:
http://data.hu/get/2922826/Leiras_V1.8.doc -
peti9878
csendes tag
Bocsi ha én válaszolok Jadro helyett!
Vírus támadás miatt nem érhető el, de már dolgoznak az irtásán. Jadro Ha jól tudom ki szedi a szemetet és új külsővel fog megjelenni az oldal, legalább is más tárhelyen. -
peti9878
csendes tag
megszeretném kérdezni,hogy hol lehet letölteni az MSTS Editors & Tools nevü programot?
-
peti9878
csendes tag
Meg tudnátok adni hol lehet letölteni az M62-311 Szergejt?

-
peti9878
csendes tag
Kösznöm szépen most már megy.

-
peti9878
csendes tag
Ez miért van?
A train-database olvasása sikertelen
Fájl:Trains\Trainset\achtu_motor\H-Start_50_55_22-05_000-2.wag
Új hozzászólás Aktív témák

- Gitáros topic
- Synology NAS
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Apple MacBook
- Tesla topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Warhammer 40.000
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Huawei Watch GT3 46mm Rozsdamentes acél váz, számlás, dobozos
- JBL Boombox 2 Brutális hang, számlás, dobozos, patika állapot
- Apple iPod Video (5. Gen) 30GB - A1136 - Wolfson DAC - Gyűjtői állapot!
- Asus Dual Radeon RX 5500 XT EVO 8GB GDDR6 Számlás, dobozos, újszerű!
- Canon EOS M50 Mark II Travel Kit Számlás (2023), újszerű, minden tartozékkal! (~600 expo)
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1060 3GB Zalman T3 Plus 400W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Amennyi leírás létezik már mit hova kell tenni stb... Kérdezni még okés de ilyen alapvető dolgokat nem tudom ki hogy van vele de azért pár hsz-ben le lett írva hogy honnan lehet letölteni a pályákat meg az acthu-kat. Most úgy őszintén vissza olvasni nem szoktatok? Annyiszor le lett már írva mi honnan érhető el meg ugyebár itt van a google is ez is nagyon hasznos mivel 90%-ban megtalálja az ember azt amit keres. Elég rég voltam itt, de ahhoz képest no comment...

Egyébként a szellőző a dízelmozdonyoknál a motort kapcsolja be. A villanyoknál meg a szellőzőt. Szerintem érdemes bekapcsolni mert jó hallani.

Nézd meg azt a hiba üzit és nézd meg milyen mappába keresi és meg látod hogy neked is egyezik e a mappa neve amit keres, a wag fájlt is nézd meg hogy az e a neve bár ez nem szokott hiba lenni. Ennyit tudok segíteni most. Remélem sikerül megoldani.