Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosanke
senior tag
válasz FrezeR #27137 üzenetére
Nem kell leszedned a FF-ot csak indítsd el a telepítőjét.
Nem biztos, hogy megjavul, ezt nem ígérhetem, de lehet hogy ez lesz a megoldás.
Csak abból is kiindulva, hogy - például nálam - a Norton Toolbarok mindig eltűntek/letiltódtak kompatibilitási problémák miatt, ha a FF frissítette magát. De volt hogy az IE Tab is letiltódott vagy éppen a Java Platform. Csak akkor voltak megint, ha a teljes FF telepítőt futtattam. Ilyenkor a FF kiírta, hogy javítást eszközöl csupán és utána mindig minden oké lett.
Ezért mertem javasolni Neked ezt a megoldást, hátha ...Még valami eszembe jutott. Eszközök/Beállítások / Haladó / Hálózat fül> Gyorsítótár : itt nincs nagyon lekorlátozva a mérete? Állítsd 100 MB-ra próba képpen.
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz FrezeR #27574 üzenetére
nem lehet hogy csak olyan gyors ma már a net, hogy egy-egy fájl letöltési sávjának mutatására nincs idő, és már csak az jelenik meg mikor kész van?
normál működés az hogy rákattintasz egy vmi letöltésére felajánlja hogy megnyissa vagy mentse, leokézod a mentést, kiválasztod hogy hova és elkezdi tölteni. de sokszor maga a töltés már olyan gyors hogy csak a végeredményt látod hogy letöltve. de a párbeszédpanel mutatja hogy mi az ami le van töltve.de linkelj egy példa oldalt ahol nem jól megy nálad, kipróbálom.
-
DS39
nagyúr
válasz FrezeR #27576 üzenetére
gond nélkül megy a dolog, rákattolok, megnyílik egy új tab, de be is záródik azonnal mikor megjelenik hogy megnyitni vagy menteni akarom, kiválasztom hogy mentse és hova utána feljön a Letöltések ablak és szépen megy benne a csík, mutatja a letöltés folyamatát.
és nálam be van kapcsolva a párbeszéd panel megjelenítése, és sose használtam semmilyen letöltés managert vagy egyebet a firefox sajátján kívül.
[ Szerkesztve ]
-
kovy79
őstag
-
Steelmanus
addikt
válasz FrezeR #30483 üzenetére
Nem biztos hogy a FireFox a bunos, lehet hogy a flash rantja magaval, probald ki hogy kikapcsolod a ProtectedMod-ot.
(#30484) norbi0604 Egyszer kell a Ctrl es a + gombot megnyomni, akar tobbszor is ha nagyon nagyitani akarod, es megjegyzi a nagyitas merteket. Egyszer kell nagyitani es utanna mar minden oldal, lap abban a nagyitasban jelenik meg, meg ugy is ha bezarod a bongeszot es ujra megnyitod. Gondolom nem szazalekosan akarod emelni a nagyitast, mert az az IE-ben sincs.
-
Steelmanus
addikt
válasz FrezeR #31210 üzenetére
Egy memoriahiba sosem kizart dolog, de ha igy lenne vagyis rossz lenne a memoria, akkor barmilyen alkalmazas, vagy maga az OS is lefagyhat. Megkellene nezni az Esemenynaplot (Futtasba evenvwr) mert az naplozza a hiba okat, abbol tobbet meglehet tudni. Ebbol a szempontbol semmivel sem erzekenyebb a FireFox mint barmelyik bongeszo.
-
kispx
addikt
válasz FrezeR #31592 üzenetére
Milyen kiterjesztéseket és plugineket használsz?
Esetleg egy profil reset után is csinálja?[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
válasz FrezeR #31597 üzenetére
A következőket csinálnám:
beállítások -> speciális -> adatválasztások -> telemetria bekapcsolása
(ez adatokat küld az ff fejlesztőinek. Ha a probléma olyan, hogy az FF-ben memóriaszivárgás van akkor csak ők fogják tudni javítani, a következő kiadásokban.)kiegészítők tiltása (adblock, ghostery maradhat, a többit nem ismerem)
about:config oldalban
plugins.click_to_play;false kulcsot állítsd true-ra. Ez nem engedi automatikusan elindulni, a Flash, és egyéb beépülőket. Manuálisan kell engedélyezni, hogy elinduljanak (egy kattintás).Így böngésznék egy ideig. Majd ha semmi különös nem történik, akkor egyesével engedélyezném a tiltott dolgokat.
Majd nagy memóriahasználat esetén egy about:memory kimenetet feltudnál tölteni?
-
kispx
addikt
válasz FrezeR #31602 üzenetére
Végül is eredményezhet.
[link]"Image-heavy sites
Web sites with a lot of large images can require very large amounts of memory. By default, Firefox stores images for a time in uncompressed form. This results in an improvement in speed at the expense of greater memory use. If too many large, uncompressed images are in memory simultaneously, this can lead to heavy hard drive use (memory paging), or it can even exhaust all memory resources or cause Firefox to terminate without warning. This problem can be mitigated by limiting the length of time that images will be stored in uncompressed form. To do so, set image.mem.min_discard_timeout_ms to 10000 (10 seconds -- Firefox 4.0.1 default is 120 seconds) on the About:config page or create a new integer option by that name.[5]"
Ha jól látom az új FF-ben már 10 sec az érték. De az elve az érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
mrszitya
senior tag
válasz FrezeR #31604 üzenetére
Az "Image-heavy sites" összeomlós bugot én pl. nagyon jól ismerem már hosszú-hosszú évek óta. Én tartós böngészés nélkül, 1-2 perc alatt is bármikor összeomlasztom a Rókát, ha van egy képekkel jól megszórt oldal...
Ez egy csúnya-nagy bug, csak nem érint tömegeket. Egy sima about:configos mókázás nem tudja orvosolni, de ha minden igaz, nemrég találtak megoldást a dologra:
https://blog.mozilla.org/nnethercote/2013/03/07/memshrink-progress-week-89-90/
Stabil verzióba viszont nem tudom, mikor kerül be a javítás. -
Myers
senior tag
válasz FrezeR #31592 üzenetére
Nálam ugyanez kb 1,5 giga után következik be. Ja, és ilyenkor már nagyon eszi a procit is, pörög a ventillátor.
A legjobb, hogy minden új verzió beharangozásakor mást sem hallani, mint hogy gyorsabb lett és kevesebbet eszik.
Nagyon sokáig kitartottam a 3-as FF mellett (csak 1-2 weboldal nem működése miatt cseréltem le), majd a 18-asnál váltottam. Ugyanaz a weblapmannyiség 3-assal megnyitva fele annyi memót evett, mint a 18-assal. Másrészt a 3-as szinte soha sem omlott össze. Ezek az újak kb. minden 5 órányi netezés után egyszer.
Lehet, hogy kipróbálok egy 0-ról telepítést, de nincs hozzá kedvem.
http://www.muszaj.hu/
-
HZoli87
veterán
válasz FrezeR #31857 üzenetére
Kiegészítőkre, bővítményekre gondoltam. Én csak jól bejáratott és ismert addonokat használok (ez nem azt jelenti, hogy a kevésbé népszerű vagy új kiegészítők nem jók), amikről tudom, hogy sem a teljesítményt, sem a böngésző stabilitását nem befolyásolják zavaró mértékben. Feleslegesen nem tesztelgetek és feleslegesen nem szemetelem velük tele a programot és a profilomat, mert bizony lassulást és anomáliákat okozhatnak a maradványaik. Flash Playerről például megtanultam, hogy sosem érdemes egyből a legújabbat feltelepíteni, mert általában több bajt hoz magával, mint hasznot. Meg kell várni, míg elég visszajelzés összegyűlik és javítják.
Ott van még az about:config-os állítgatás, ott is csak óvatosan. Csak a legszükségesebbek módosítása.
Kis odafigyeléssel nagyon stabil a böngésző, nekem idén még egész biztosan nem omlott össze.
-
HZoli87
veterán
válasz FrezeR #31863 üzenetére
Körülbelül így néz ki nálam a finom hangolás. Profilt Windows újratelepítésnél sosem szoktam lementeni, csak a könyvjelzőket importálom ki JSON fájlba. Jelszavaimat a Norton felhőszolgáltatása tárolja.
Kiterjesztések (KÉP)
* Adblock Plusnál külső szűrőnek a hufiltert használom + van a sajátom.
* YousableTubeFix az egyedüli script.Bővítmények (KÉP)
* Ez is telepítve van: Windows Media Player Firefox Plugin 1.0.0.8 (csak nem jelenik meg)
* Régebbi Flash Playert használok (11.1.102.63), úgy vettem észre, hogy kevésbé terheli a rendszertSpeciális beállítások
* extensions.blocklist.enabled -> FALSE (Pluginok blokkolásának kikapcsolása)
* browser.download.useToolkitUI -> TRUE (Új letöltés vezérlő kikapcsolása)
* browser.newtab.url -> about:blank
* browser.download.manager.scanWhenDone -> FALSE (Beépített vírusellenőrzés kikapcsolása)
* browser.tabs.animate -> FALSE (Tabok animálásának kikapcsolása (teljesítmény fokozó))
* pdfjs.disabled -> TRUE (Beépített PDF olvasó kikapcsolása, helyette SumatraPDF)
* gfx.content.azure.enabled -> FALSE (AZURE renderelés kikapcsolása, szebb és olvashatóbb betűk)+
* Cache áthelyezése RAM-ba:
-> browser.cache.disk.enable -> FALSE
-> browser.cache.offline.enable -> FALSE
-> browser.cache.memory.enable -> TRUE
-> browser.cache.memory.capacity -> -1[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
válasz FrezeR #31869 üzenetére
Csinálj egy új profilt. Ha az újan nincsenek ott, utána a régit törölheted.
-
Steelmanus
addikt
válasz FrezeR #32702 üzenetére
Igen en is eszrevettem nemi lassulast, bar ez fugg a konfigtol is, es lehet allitani a szkript Beallitas menujeben a Video elokep opcional hogy mikor jelenitse meg az infokat, vagy egyszeruen kiveszed a pipakat eloluk, akkor nemileg gyorsabban tolt be a YT oldala. En is visszatettem a regebbi verziot, mert amit az tud az eleg nekem, es gyorsabb is az oldalbetoltes vele.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mini-ITX
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs