Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
Kissé le van maradva az Ai funkciók bevezetésében a böngető. Persze értem az indokaikat, de had döntse el a felhasználó mi legyen a személyes adataival.
Valamikor 2010 évek körül az web újságírást felváltotta a rövid hírek, abban is kiemelt, vagy nagybetüvel a lényam (ami elég sokszor kiemelve elferdítve , a kontextusból vagy reláció nélkül) így valamit visszakapnának az emberek. Nem kéne sokat kutakodni, mi is az igazság, lényeg, mi a valódiságvtartalma, származása a hírnek
-
zoltanz
nagyúr
Vezetőség bejelentette terveit: reklámok jönnek (remélem nem lesz zavaró, én ha nem lesz drága előfizetek)
[link] -
zoltanz
nagyúr
Az eszközöm Av1 videót csak szoftveresen tud dekódolni. Youtubon ez a sztandard. Nem lehet beállítani, hogy Hevc -et vagy, Vp9-ez részesítse előnyben, magasabb priorítással az aksi idő miatt.
Thanks!
-
zoltanz
nagyúr
Ollyan beépülőt keresek, ami tudja a videók felbontását állítani. (ha nincs más mód az oldalon )
Ne keljen egy másik appot YTDLnis pl használni.
Köszönöm! -
zoltanz
nagyúr
Ajánlom ezt az éjszakai mód kiegészetőt, automatikusan csak ott sötétít ahol kell, nem laggol a bönésző
Dark Background and Light Text
-
zoltanz
nagyúr
A Firefox fel van készítve 4 magnál több használatára? Csak azért kérdezem mert egy ideje Youtube főoldala fullra terhel egy közepes Core2Quad procit? Köszi!
-
zoltanz
nagyúr
Hasznos ez a külső tárolókból PPA -keresztüli telepítés. Egy 16.04 Mate rendszerre húztam fel a legfrissebb Firefoxot pl.
-
zoltanz
nagyúr
Az mitől van, hogy mind a Firefox, Chromium, Opera mostanában (1-2 hónapja) sokkal lassabban indít egy youtube videót mind mobil verziói? (~2 mp vs 5-6 mp) Köszi!
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Krystal_s
üzenetére
"FB, YouTube féle oldalak több lapon megnyitva 4-6 GB-ot is képesek használni."
Én úgy vettem észre FF több memóriát használ, 4GB-ot sokszor 6-7 megnyitott lapnál eléri.
(ublock, általános reklám oldalak külön host-olva is vannak.)
Chrome alapúak kicsit takarékosabban bánnak a Ram-mal sztem. -
zoltanz
nagyúr
Az WebGL 2.0 (OpenGL-ES 3.0) hoz megfelelő hardverrel Tesla Gpu, friss illesztőprogramok, még is csak a WebGL 1.0 (OpenGL-ES 2.0) támogatott a böngésző diagnosztikája szerint. Ez mitől lehet?
-
zoltanz
nagyúr
Hogy tudom ellenőrizni, hogy működik-e a h.264 videó gyorsítás böngészőben? (megfelelő hardverek adottak)
Driver-ek telepítve, Win10Pro 64 bit
Köszi!
-
zoltanz
nagyúr
Képernyő felolvasóra lenne szükség, ezt próbáltam most: Read Aloud: A Text to Speech Voice Reader. Az a gondom vele 3-4 sor után megáll valamiért mindig. Köszi.
-
zoltanz
nagyúr
Nálam 83-as néha random megfagy, (kb napi 1x) Linux-ot használok.
A 78.5.0 ESR-rel semmi probléma, kivéve, hogy nem működik vele az icloud -os email -zés. -
zoltanz
nagyúr
A mobil verzióban van már dark mód, minden weblap alacsony fényerejű háttérszínt kapott. A sima PC-s verzióhoz is érkezik? Jó lenne, akkor nem lenne szükségem kiegészítőre sem.
-
zoltanz
nagyúr
Bétára miért nem enged kiegészítőt telepíteni? Azt írja nincs kapcsolat, de a vonal jó.
-
zoltanz
nagyúr
Közben tesztelgettem az ESR-rel a Youtube-ot. Főleg akkor akad meg a dolog mikor megnyitás után beletekerek a videóba, csak tölt- tölt, de semmi eredmény. Rá kell frissíteni a lapra.
-
zoltanz
nagyúr
Itt egy tesztlink amivel gondja van: Thievery Corporation - The Temple of I & I 2017 (Full Album)
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi mindenkinek.
Várok még hátha frissítéssel megoldódik majd.
Ha hardveres lenen Chromium Ungoogled-del is csinálná sztem. -
zoltanz
nagyúr
válasz
Matthewus
üzenetére
Nem akarok sok kiegészítőt használni. Érdekes más videó,zene megosztók rendesen mennek. (Mixloud, openload.co stb.)
Dragon3000
Több 4-5 mp -et kell várni, de néha újra is kell tölteni az oldalt annyira lassú. A Chromium Ungoogled szépen megy, azonnal betölt, bele teker.
-
zoltanz
nagyúr
Az új ESR 60.5.1 már sokkal stabilabb, nincs memóira túlcsordulás, random belassulások. De youtube videókat továbra is lassan tölti be, a többi videómegosztó jó. Lehet a Google mocskoskodik csak a FF-szal. (kiegészítő csak az uBlock van fent)
-
zoltanz
nagyúr
-
zoltanz
nagyúr
FF 60.4 esr-t használok, néha nagyon belassul illetve ok nélkül elszalad a memória használat. Ismert hiba ez?
-
zoltanz
nagyúr
válasz
laszlohu
üzenetére
Opera (WebKit) van Linux-ra is.
Windows 7-re én most raktam fel az UC Browser-t (WebKit), iOS-es mobilon használom már fél éve, kedvenc.
[Origo Cikk]
Ázsiában már több száz millióan használják, ami már globálisan is érezhető felhasználóbázis. Gyorsabb, kevesebb RAM-ot használ mint a Chrome. -
zoltanz
nagyúr
válasz
Matthewus
üzenetére

Az elsőt fel is raktam.colomb2
Nem tudom ez ugrott be azért egy régóta üzemelő infó tech oldalalon sztem kitalálja majd mindenki mi az a TUX.
Honnan tudod mit használok? Igen a fő gépemen ESR van. De van még XBuguntu-s is azon 57-tel pl, de sok disztrót kipróbálok pulse sem mindegyikben van ugye. Amúgy megy a kiegészítő ESR-en és 57-esen is.
-
zoltanz
nagyúr
TUX-on használom a böngészőt. firefoxon belül le tudom némítani teljesen? (Nem csak bizonyos lapokon) about:config-ban gondoltam, vagy ha nem, melyik kiegészítők jók? Köszi!
-
zoltanz
nagyúr
Rendben megy nálam az 57 Beta, gyorsank is mondanám. Egy beépülőt használok ContentBlockHelper -t a inteligens script szűrésre, ez is teszi a dolgát.
-
zoltanz
nagyúr
Kipróbáltam AMD A6-1450 (2GB Ram) gépen ezt a négyszálas új verziót, de a Chrome-hoz képest lassú. Pedig a proci használat hasonló

-
zoltanz
nagyúr
Mondom kikapcsolom a JavaScript-et a böngetőben, a sok reklám lassítja a netet néha, pár weboldal egyből részben egészében használhatatlan: XD
- facebook de a m.facebook.com megy.
- felhőkép
- OMSZ radar, városok előrejelzése
- magos oldal -
zoltanz
nagyúr
Nem tudom mi okozza, de hogyan lehet kikapcsolni a facebook-on, hogy ne ugorjon fel egy post-omnak az ablaka ha hozzászólnak. Nagyon zavaró. Köszönöm!

-
zoltanz
nagyúr
Jó lenne olyan reklámblokkoló (videóknál) mint az Opera Mini-ben, csak akkor engedi elindítani az animációt ha rábökök a play-re.
-
zoltanz
nagyúr
Megy az újabb FF-al az 1080p-s HTML5 Youtube videó is megint. Viszont új lapnál miért csak 3 sokat látogatott oldalt jelenít meg, a régebbi 6-tal szemben? Nem lehet valahol állítani ezt? Köszi.
-
zoltanz
nagyúr
Hogy tudom száműzni vagy lecserélni új lap megnyitásakor a Google sort?
-
zoltanz
nagyúr
Lehetne már más nagy videómegosztó is, tele van a hócipőm vele, hogy a gugli állandóan változtatgatja a formátumokat. Arra megy ki az egész, hogy rákényszerítsen mindenkit a Chrome-ra meg az Androidra így...
-
zoltanz
nagyúr
Miért pörgeti 100%-on a procit a Facebook főoldalánál? (Chrome-nál jó) Érdekes ha az ismerősökre megyek profilomba, ott egy kis idő múlva leesik a terhelés.
-
zoltanz
nagyúr
Gyengébb egymagos gépen, most gyorsabb ez a böngésző mint a Chrome. (700 MHZ, P3)
-
zoltanz
nagyúr
FF -hez van EQ bővítmény amivel tudok így hangszínt állítani? Köszi.
-
-
zoltanz
nagyúr
Hiába állítom be a Youtube-om a HTML5-öt, és telepítek bővítményt (már mind kipróbáltam nem minden megy így). Érdekes Chrome-al megy minden... (vagy direkt szabotálja a Firefox-ot a Google)
-
zoltanz
nagyúr
Mondjuk a Chrome-ban van egy két dolog ami szebben van megoldva: pl a Flash tartalom, pár gombnyomással ki-be lehet kapcsolni, és integrálva van a portable verzióban. (mondjuk egyre csökken a jelentősége ennek)
Valamint a FF -nek sok a gondja PDF-ekkel, lassú nagyon a fájl megnyitás, meg sokszor fehér oldalt jelenít meg.
-
zoltanz
nagyúr
Valami elállította az FF-t, nem tudok PDF-et megnyitni, be van állítva, hogy ez legyen az alapértelmezett app hozzá. Egy üres lapot nyit meg és megint feldobja azt az ablakot, hogy mentés vagy megnyitás.
Hogy lehet helyrerakni? -
zoltanz
nagyúr
Jó dolog ez az Előzmények gyors elérésére kifejlesztett (menüs, több napra visszamenőleg is kereshető) bővítmény. History submenus II:

-
zoltanz
nagyúr
válasz
Steelmanus
üzenetére
Ez se nem jó, sajna.

-
zoltanz
nagyúr
plugin.default_plugin_disabled kulcsot létrehozva false értékkel, még mindig feldob egy üzenetet, hogy hiányzó bővímény néhány oldalon. Eltüntethető ez valahogyan? (26-osnál) Köszi.
-
zoltanz
nagyúr
Az miért van, hogy a sync -ben törölni akarom a jelszót (mert elfelejtettem), de azt írja az újra, hogy érvénytelen (kétszer próbáltam más kóddal, tegnap is ma is.)

-
zoltanz
nagyúr
26 Pre Beta mennyire használható (jobb érdekel) már illetve mikorra várható ilyen kiadás? Köszi.
-
zoltanz
nagyúr
Van hasonló bővítmény arra, hogy egy gombnyomással az XBMC-t megnyitva eliduljon a Youtube videó? (DXVA miatt lenne jó).
[link]
PlayIt on XBMC-t kiegészítőt nem tudtam beállítani. (Most a Chrome-on a TubeToTV-t használom) -
zoltanz
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Amúgy, hogyhogy nem vagy még szakértő vagy hasonló? Kevesebbért is osztottak már ilyenket. Egyéni arcképed is van, úgyhogy nem értem.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Köszi. Nagyszerű, ezt nem tudtam.
-
zoltanz
nagyúr
Az új verziókban az autómatikus frissítést ki sem lehet kapcsolni sehogy?

Ki tudja nem lesz-e rá szükség. -
zoltanz
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Köszönöm, így már megy rendesen a VGA.
-
zoltanz
nagyúr
"A layers.accelerate-all változót duplakattal állítsuk true -ra. A layers.accelerate-none változót duplakattal állítsuk false-ra."
Ilyenek nálam miért nincsenek?
-
zoltanz
nagyúr
Nálam Geforce GT430 -al hiába kapcsolom ki a hardveres gyorsítás, 10 Mp -enként felrakja maxra a feszt/órajeleket a VGA.

WonderCSabo
Nem megy videólejátszás, sima Google kereső oldalon is csinálja.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Hogyan kell kikapcsolni?
Nem érek rá mindig új böngészőt tesztelgetni, nekem a funkciókban elég ez most. -
zoltanz
nagyúr
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
Ua. sajna, azért köszi.
-
zoltanz
nagyúr
Mostanában egy csomó videó nem idúl el a Youtub-on (FF4) és van, hogy reklámokat kell elötte végignézni, kellene a h.264 -es kodek? Hogy lehet telepíteni? Köszi.
-
zoltanz
nagyúr
Nem lehet kikapcsolni az Adobe Flash Player autómatikus telepítését Vista-n?
Mondjuk rányomok egy Flash -es dologra autómatikusan telepűl, de úgytudom van olyan Youtube videó amihez nem kell Adobe Flash. Köszi. -
zoltanz
nagyúr
válasz
Steelmanus
üzenetére
Az csak Vista-n és Win7-en van nem?
-
zoltanz
nagyúr
Be lehet úgy állítani a programot, hogy csak tálca ikonban jelenjen meg? Köszönöm.
-
zoltanz
nagyúr
Nézem a FF memórihasználatát, megnyitottam 10-20 oldalt, becsuktam majd két fülön hagytam csak valamit, ~200 MB. Bezár megnyitom újra a 2-őt, csak ~100 MB csak. Ez miért van, gyorsítótáraz?
WonderCSabo
Ezt sejtettem, de pé szüksége van egy másik proginak RAM-ra akkor az FF ezeket kikapcsolja?
-
zoltanz
nagyúr
A FF4 -ben miért nem működik a about:config -ban ha létrehozok egy plugin.default_plugin_disabled logikai változót, false állásban és. újraindítom a progit?
-
zoltanz
nagyúr
Olyan gondom van, hogy némely oldal betöltéskor (semmi extra az oldalon csak szöveg) és kilépéskor is megakad a hang.

A 4 -est nem tartom elég kiforrotnak még.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Gyermek PC játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4170
- Samsung Galaxy S23 Ultra - Green - 8GB /256GB - Újszerű állapot!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest