Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mrszitya
    senior tag

Sajna, nem ilyen egyszerű a nyomfelderítés. Már "játszottam" ezzel. Nálam is ki van rakva az Optimus aktivitását jelző ikon a tálcán, de ha Intelre van állítva, nem látszik aktivitás, ha a Flash indul, akkor sem.
    Ha Nvidiára van állítva a Firefox, akkor természetesen aktív az ikon, de nem jelzi külön a Flash Playert.

Sőt, most nézem, Firefoxot valamiért nem is tudnám esetleg automata gpu választásra kényszeríteni, mert az automata opció egyből átáll integráltra (pl. játékoknál nem teszi ezt, ott lehet automata, integrált, nvidia).
    Flash Player aktivitása meg sehogy sem látható külön.

Tehát, ha a Firefox beállításától függetlenül a Flash úgy dönt: "akkor is a másik gpu-t indítom... haha..." - azt nem látni a rendszerben. (Bár lehet van rá valami külön szoftver esetleg, ezt nem tudom, nem hiszem.)

Ettől függetlenül lehet, hogy nyerni fogsz a Flash-sel, de még nem lövöm le a poént. :) Még kísérletezem...

Fő gépemen Intel gpu, meg Nvidiásra beállított Firefox mellett is sikerrel reprodukáltam a problémát.

A másik, csak integrált gpu-s gépemet is sikerült összeomlasztani. Image-heavy oldalakkal + két aktív YT-videóval, >90%-os memória-kihasználtsággal (abban csak 2GB RAM van). Inteles, a hardveres gyorsítás tiltva van benne, ha erőltetettre teszem about:configban, akkor se tud semmit csinálni html5-ös tesztekkel (nincs újabb driver - és nem lesz hozzá). Szóval hw gyorsítás talán nem befolyásoló tényező. (Csak megjegyzem, Flash protected módban van ezen a gépen, és csak pár addon van a FF-ban.)

Optimusnál annyiban tévedtem, hogy ha Nvidiára van állítva Firefox, akkor mégis jelzi a videógyorsítást a kis tálcaikonján. (Korábban nem így volt emlékeim szerint, talán az aktív protected mód miatt a Flashben - nem volt jelzés, vagy tényleg csak nem vettem észre.) Intel gpu esetében viszont Flash működése közben sem látható semmi Nvidia ikonján, így talán, nem is akarna/tudna váltani másik gpura.

Szóval nem jutottam előrébb, sajna... :W Köszi mindenesetre a tippeket, @Steelmanus! :K

Egyelőre feladom a kísérletezést, de a 26-os aurorát majd felrakom. Kíváncsi leszek...

Új hozzászólás Aktív témák