Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandiras2
senior tag
válasz
Fandango
üzenetére
Ha megnézed a hozzászólásokat, én még amatőrnek számítok, vannak akik multiwindow 2000+ tabbal nyomják. [link]
Mire jó? Könyvjelzők helyett. Minden lap fülön van, és csak be kell tölteni ráklikkel, mert indítás után addig amíg rá nem nézek, nem tölti be a firefox.
Átlátni: Megszokás. Balról jobbra tematikusan csoportosítva: levelezők, youtube, daily webcomics, követett blogok olyan szolgáltatóknál ahova nem iratkozok fel, hobbi, követett fórumok, na meg varrószakkörös lányok minden mennyiségben. A gyakran használt cuccok a két végén gyűjtve, a ritkábbak meg középen összehajigálva. Ha a quantumot tényleg nem lehet úgy tekergetni mint az 56-ot, akkor felejtős, mert ezt pár sec alatt végpontig tekerem.
Lassulás: Betöltéskor gyors mint állat, aztán persze lassul, 4-5 óra után újraindítom. 8GB RAM, Alsókategóriás i3 egyenértékű phenom, de már megvan az új gép, csak vár az alkatrészeire hogy költözhessek.<<csako>>
A BETA módszer nem működött, az 58 beta quantummal nem kompatibilis a session manager, visszaállítottam az 56-ot.
Most próbálkozok az importálással. Ha kész, beszámolok. -
Kernel
nagyúr
válasz
Fandango
üzenetére
Igényfüggő, mert én például monitoron vagy TV-n is használom, néha felnagyítok egy oldalt, máskor nem. De a monitor is 40 collos TV, amit lehet látni a kanapéról is (de azért szükséges lehet belenagyítani), utána közelebb ülve pedig csökkenteni.
Ehhez pedig megszoktam már a FireGestures, illetve All-in-One Gestures kiegészítőt, amivel nem csak mozdulatokat állíthatok be igény szerint, de több extrát is, mint például:
– Rátartással bal-jobb / jobb-bal kattintás --> zoom in / zoom out.
– Rátartással jobbklikk + görgő fel / le --> ugrás az oldal tetejére / aljára.Most hirtelen egyet találtam, ami tud ilyeneket, de alaposabban még nem tesztelve:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/gesturefy/
Viszont az utóbbi időben képek mentésére is beállítottam egy mozdulatot, ilyen opciót ebben nem látok.
-
Kékes525
félisten
válasz
Fandango
üzenetére
Ezt próbáld ki, lehet, hogy elég hozzá: How to enable legacy extensions in Firefox 57
1. about:config ==> extensions.legacy.enabled
2. Double-click on extensions.legacy.enabled to set the preference to true.
3. Restart the Firefox web browser."
Az 58-as bétában a hagyatékos régi pluginek többsége alapból be van kapcsolva és néhány müködik is. Persze részletesen nem ellenőriztem.
-
Skullwipe
senior tag
válasz
Fandango
üzenetére
Azt az üres részt is gond nélkül húztam be a szerkesztő rész semmiségébe. Meg is lepődtem, hogy mi a fene ez, hogy üres és még mozgatható is. Inkább hogy középre van kényszerítve a felső sáv, és hogy a dinamikus működését is minek kellett megszűntettni a nyílaknak, amikor ez is egy nagyon jó dolog az ""ős"" verzióban.
-
Kékes525
félisten
válasz
Fandango
üzenetére
Valóban nem lehet, de átrendezheted. [kép] [kép]
Mindenkihez:
Tudja valaki, hogy miért tűnt el a NoSquint Plus verziótörténetéből az egyetlen használható, tökéletesen működő 56.1-es verzió? NoSquint Plus verziótörténete Nekem megvan, nem azért kérdezem, de olyanokat olvastam, hogy malware támadások célpontja lehet. Igaz ez?
-
Kékes525
félisten
válasz
Fandango
üzenetére
"de már annyit pozitív tapasztalat van az 57-es verzióval" +1
Én egy külön profile-lal használom. Tedd fel így nyugodtan lehet próbálgatni a béta verziókat. A rendes profile-omat másoltam bele, így le tudom csekkolni, hogy a pluginjaim mennyire tudják az új WebExt.Ebből is megszületett az új 57+ verzió: HTTPS Everywhere 2017.10.30 A Firefox 57-tel vagy újabbal kompatibilis
-
-
-
-
netpeti98
addikt
válasz
Fandango
üzenetére
Nálam például 1-et állított be alapból. Bizonyos gépeknél előfordulhat a fentebb említett probléma, hogy az új content process indítása visszafogja az új lapok megnyitását. Nyugodtan lehet vele kísérletezni, úgyis egy kattintás visszaváltani az alapértelmezésre.
albiosz: Örülök, hogy megoldódott.

-
Kékes525
félisten
-
-
Kékes525
félisten
válasz
Fandango
üzenetére
Ha tudnád, hogy mennyit kínlódok akkor amikor képet készítek a fórumra, hogy a színek megfeleljenek neked. Néha elfelejtem és akkor tessék, szólsz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Különben ez a zöldes szín (amit te kéknek látsz
) nekem sem tetszik annyira, de egyszerűen nem tudok egy elfogadhatót csinálni, mert a Windows nem igazán támogatja a hagyományos felületet. -
Winner_hun
félisten
-
törölt tag
válasz
Fandango
üzenetére
Csak ami gyorsan eszembe jut,mert már nem használom:
AMD E-450 APU Laptop 4GB Ram 60Mb internet
1.Flash akadozik,about:config-ban lehet aktiválni.
2.HTML5 video akad,stream video akad.
3.Invalid rtpm video hiba néhány flash-t tartalmazó oldalnál.
4.Böngészés közben érzésre lassabb mint a többi böngésző.
Ezek a hibák nálam nem fordulnak elő:
IE11,Edge,Palemoon,Chrome böngészőnél,nálam ez van. -
válasz
Fandango
üzenetére
Jaja. Jelszavaknak KeePass, kapocsnak (FF és KP közé) meg KeeFox.
Ublock már tud felhőbe exportálni/onnan importálni, vagyis reinstallnál nem gond. Ellenben a Noscript csak fájlba tud menteni, így ha azt felfelejtem kiexportálni, akkor az új telepítésnél van szentségelés
Youtube Plus szintén kézi export/import. -
-
-
netpeti98
addikt
válasz
Fandango
üzenetére
Az 57-es verzióra ígérik a végleges WebExtension átállást is. Az lesz a legdrasztikusabb változás, mert elég sok népszerű kiegészítő nem fogja "túlélni" a váltást (pl. Classic Theme Restorer)
Nekem a uBlock, uMatrix, Tab Mix Plus hármas a legfontosabb. Az első kettő remélhetőleg elkészül addigra, az utolsó még kérdéses. -
törölt tag
válasz
Fandango
üzenetére
Nálam is ez van, csak ez úgy néz ki, hogy megnézem 7-8 oldalon ami érdekel, majd már ekkor be kell zárnom és újranyitnom a böngészőt különben egy sima híroldal is akadozik. Azt sem tudom, hogy imdb oldala miért dobál hibát, amikor beletekerek a trailerbe, ez is random.
Most, hogy leszedtem a 2 kiegészítőt kíváncsi leszek mikor lehet majd érezni lassulást. -
mexel
veterán
válasz
Fandango
üzenetére
Roboform. A gépen régebbi program fut mint a kiegészítő ami a firefoxhoz van. Ezért szól indításkor hogy a 2 verziószám eltér. Csak így lehet működésre bírni jelen esetben. Az lenne jó ha ki tudnám kapcsolni a firefoxban hogy ne figyelmeztessen egy felugró ablakkal. Talán kikapcsolható valahogy.
-
válasz
Fandango
üzenetére
Vagy pl. szerintem az "Easylist" és az "Easylist without hiding elements" is fedi egymást.
Érdekes olvasni ezt a sok követési meg hasonló listákat, én egyrészt maradtam az ABP-nél, másrészt csak ezek vannak: "Disable Malware", "EasyPrivacy" (ebből a twitter rész kikapcsolva), "Adblock Warning Removal", "I don't care about cookies" + még lehetne a hufilter, de még sok-sok évvel ezelőtt saját magam kézzel takarítottam a reklámokat, láthatóság alapján, így nem érzem szükségességét

-
-
Normi™
őstag
válasz
Fandango
üzenetére
Nem nyit véletlenül mindig új profilt?Nézz rá a mappában kérlek,hogy nincs-e egynél több profil.Könyvjelzők megvannak?
(#49349) Fandango : Sajnos erős a gyanúm nekem is,hogy az kavart be valamit.Ha javasolhatok valamit akkor mentsd sync-be a könyvjelzőidet meg a kiegészítőidet és próbálj egy tiszta telepítést.
-
kovaccss
tag
válasz
Fandango
üzenetére
Ha nem volt problémád, az azért lehet, mert csak 3-5 lappal használod, és átlagos oldalakkal.
Nem a verziószám a lényeg, hanem hogy mindegyiket csak összecsapják, és teszteljék le az emberek.
Ezért nem lehet se a Firefox, se a Win7, se más frissítéseket azonnal felrakni, használni, mert előbb ki kell derülnie hogy jó lett, vagy nem. Sokszor volt rendesen elkúrt frissítés már minden programnál.
A Chrome, vagy az Opera kezdte el pár éve felgyorsítani a verziószámnövelést, mert szerintük ettől jobbnak látszik a böngészőjük, a Firefox ehhez igazodott, csak nem tudom miért.
16 GB van a gépemben, használhatna csak a Firefox 12 GB-ot is, nem ez a lényeg, hanem hogy ne lassuljon be, omoljon össze 2 GB RAM használat körül. 32 bittel is mehetne 4 GB-ig, mi lesz 64 bitnél külön folyamatszálaknál? 50 lapnál 5 GB-ot fog elfoglalni? -
Kékes525
félisten
válasz
Fandango
üzenetére
Ilyen még nem volt nálam, háttérben frissített. Tegnap, ha jól emlékszem 47.0.1 volt, most hogy írod megnéztem, már 48-as van. Eddig manuálisan frissítettem, mindig megelőztem az automatikust.

Multiprocess Windows 0/1 (Disabled) Ilyet nem találtam.
Multi-process staged rollout 1.0 true e10srollout@mozilla.org Csak ilyen volt, a kiterjesztéseknél.
Működik a nálam a multiprocess? Kelll tennem valamit?

-
robotjatek
tag
válasz
Fandango
üzenetére
url bar-ba beírod, hogy "about:support" és ha a "multiprocess windows" sorban 1/1 van, akkor aktív az e10s. Elsőre nem kapja meg mindenki, például akik addonokat, vagy bármilyen kisegítő alkalmazást (például képernyő olvasó) használnak, azoknak nem aktiválódik. A maradék jogosult felhasználó 1%-ánál aktiválódik első körben, amit a következő hetekben folyamatosan tornásznak fel.
-
Ronam
addikt
-
törölt tag
válasz
Fandango
üzenetére
És mi lesz pl a facebook-os játékokkal? Azokat is át lehet írni? Most hagyjuk, hogy itt a topikban ki szeret játszani ott meg ki nem, sokan szeretik a FB-os játékokat is ez tény.
#47167) ledgeri
Szerintem ennek a keresőcég böngészője lesz a nyertese, főleg ha még 1 ideig engedik a flash-t igen tudom váltani kell stb.... de akkor is rengeteg plusz felhasználójuk lenne, ha 1 ideig ők még engednék miután a mozilla lépett.
-
saelin
veterán
válasz
Fandango
üzenetére
Oh, erre nem is gondoltam.

Még valami:
Mostanában elkezdtem újra nézni twitch-et és meglepően tapasztaltam, hogy firefox alatt szaggat a source minőség a legtöbb streamnél. Ez mitől van? Edge-ben nézem emiatt, mert ott normálisan megy. Arra gondoltam, hogy talán nincs hw-es gyorítás, de a beállítások alatt be van pipálva. Mindjuk ez aggodalomra ad okot: "Hardveres gyorsítás használata, ha lehetséges".Elég régi probléma, csak mindig elfelejtettem - eddig - ide bedobni. Rediten is van róla téma, most ezt olvasgatom hátha...
-
saelin
veterán
válasz
Fandango
üzenetére
Hmm, ezt nem értem. Az addont letiltva a fagyás megszűnik, persze ettől még lassan tölt be az oldal.

Szerk:
Mármint; mi köze egy letöltés kezelőnek ahhoz, hogy bizonyos oldalak lassabban töltődnek be vagy kifagy a fox. Feladatkezelőben nem tűnik úgy, hogy kevesebb processzort vagy memóriát kérne az addon előtt/után. -
saelin
veterán
válasz
Fandango
üzenetére
Igen, a zoom page jónak tűnik. Mondjuk kicsit furcsának tartom, hogy ezt nem tudja alapból a firefox - vagy akármelyik másik böngésző. Azt gondolná az ember, hogy ez a minimum, amit be lehet állítani.
Más:
Ha már itt járok megkérdezem, hogy ti melyik ff verziót használjátok? 32 vagy 64 bitest? A miért is érdekelne.
Szerk:
(#46561) DS39
Sosem használtam még ie-t...
Régen chromeot, de mióta win 10-em van csak firefox, mert valahogy hülyén skálázódik a felbontásomra a chrome és a betűk túl vékonyak, bármit is csinálok vele. -
ledgeri
nagyúr
válasz
Fandango
üzenetére
Ezt látva, még akkor frissítettem...
Azóta ha hosszabb böngészés utána akarom bezárni a 900+tabos FF-t, akkor szépen elkezdi tölteni a memóriát, az ablak eltűnik, de a feladat kezelőben látszik hogy, 3,x-nél a 7,2(8)GB ből Plugin-conrainer hibával, leáll, és a munkamenethelyreállítást ajánlja fel.
Ki tudna segíteni hibát szűrni? -
BiP
nagyúr
válasz
Fandango
üzenetére
Nem meglepődök, hanem választ keresek. Tisztában vagyok a kockázatokkal, és azért is említettem meg ezeket, mert én is ezekben látom a probléma okának lehetőségét (ill. ezek kombinációját)
Párhuzamosan használunk 2 firefoxot asszonnyal, (sima és dev), és így volt a legegyszerűbb megoldani, hogy párhuzamosan futhasson 2 külön FF is, és ne kelljen profilokkal sem szarakodni. (bétával nem fut így együtt, csak a dev.)
Sokáig jó volt, csak pár hete bugos, ezért vagyok kíváncsi, hogy más is talákozott-e ilyennel, van-e megoldás, tehát érdemes-e foglalkozni vele, vagy tudjam be a "béta" cuccok bugosságának, és éljek együtt a dologgal?! (és/vagy cseréljek szoftvert)
Opció még egy teljes rendszerújratelepítés, de se időm, se energiám nem volt még eddig rá. És nem is biztos, hogy ez megoldja, bár látok némi esélyt.De ha valakinek van arra ötlete, hogy 2 sima FF vagy sima+béta futtatható-e kényelmesen párhuzamosan külön profilokkal, (és ezáltal lecserélhetném a dev-et), nekem az is jó.
A fórumban a leírás röpke 5 éves, neten se nagyon van frissebb, kérdés, hogy ez a módszer valid-e még. Még nem próbáltam, de lehet, hogy ránézte
A lényeg, hogy legyen 2 teljesen független firefox, aminek semmi köze ne legyen egymáshoz. Ha nagyon nem megy, akkor feltolok magamnak egy Chrome-ot, és elfelejtem az egészet
, de ez az utolsó lehetőség. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Fandango
üzenetére
Természetesen igen az eredeti firefox addon központból mint minden mást is.
Egyébként most már 2016 január 3-at ír frissült dátumnak.
Szóval szerintetek mit tegyek, hagyhatom vagy tegyem fel a jó öreg adblock plust...
Szerk: Újra tettem, erre most megint 1970-et ír frisssítésnek....
szóval most nem tudom mit tegyek mert maga a kiegészítő tényleg jobb mint az adblock plus.
-
törölt tag
válasz
Fandango
üzenetére
Feltettem valóban gyorsabb lett a mozilla, viszont a kiegészítőknél azht írja hogy 1970-ben frissült.... nekem ez kicsit szemet szúrt,,, ez nem baj nem gyanús? Amúgy láttam van chromera is meg operára stb,,, a vélemény nyílvánítóban is jókat írtak róla, gondolom rosz nem lehet, engem egyedül ez bosszant hogy azt írja 1970-ben frissült..
-
válasz
Fandango
üzenetére
Én be vagyok jelentkezve laptopon + asztali gépen: messenger.com-on + Facebook.com-on, sőt mellette egy mobilon és egy tableten... Ha kicsit nem figyelnék, akkor mindenhol csipogna. Szerencsére ritka, hogy ennyi helyen egyszerre nyitva legyen

Én is be vagyok védve emailekkel és kétlépcsős bejelentkezés van rajta (mobilon generált kód kell az ismeretlen helyeken).
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Háztartási gépek
- Nintendo Switch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- OLED monitor topic
- LEGO klub
- Azonnali játékos kérdések órája
- Milyen autót vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- További aktív témák...
- Árváltozás: Deus Ex Human Revolution Collector's Edition
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Witcher 1 Collector's Edition
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
) nekem sem tetszik annyira, de egyszerűen nem tudok egy elfogadhatót csinálni, mert a Windows nem igazán támogatja a hagyományos felületet.
A 64 bites nem jó, azzal nem tudom új lapon megnyitni a netbankot. A 32 bites jó, köszönöm.

KAMI911