Hirdetés
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- hcl: Amúgy mi a terv?
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
NFree
addikt
[Gumisnál] , [Papucsok], A széle mér kapott egy kicsit, de utcán ugyse fogom odáig leengedni. Szerintem 28k-t megért, mert ami rajtavól abból már a dróton szaladt néha

-
NFree
addikt
Szaráá áztam de megérte
Nos csak hátra sikerült felrakni a Pirelli dragon supercorsát- nos Így esőben hirtelen első vélemény , igaz pálya gumi és utcai slick, de 150-ig elég barátságosan viselkedett a hátulja, én azt hittem haza se tudok jönni, igaz azért a gázzal csínnyán kellet bánni , mert azért egy idő után csak elmászott. MI lesz majd vajon száraz aszfalton
Még nem sok tapasztalatom van vele de assszem mindenkinek merem ajánlani aki esetleg, hasonlóban gondolkodik.
Abbol kiindulva mert a multkor ültem egy mocin s az teljesen kezelhetetlen volt, minden eggyes gázadásra csak rugta vágta magát, pedig nem is esett, száraz volt, csak az idomból ráfolyt a víz a gumára s amíg le nem száradt olyan volt mintha jégen menne az ember. -
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
ez lemaradt... kösz

-
[lAyCsI]
addikt
válasz
Beowulf_78
üzenetére
miért is lenne alkalmatlan?
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
Beowulf_78
üzenetére
sztem egy 250-ös motor az ember max egy szezont használja aztán kuka,
eladás, új motor vétel, stb..sztem egyáltalán nem nehéz betartani, nekem is sikerült, gondolom másnak is sikerülhet,
amúgy meg egy simsonon uúgy meg lehet pusztulni, pont nem a köbcenti/lóerőn múlik a dolog...
CBF 600-at én tuti nem ajánlottam, de sztem az is hibbátlan kezdőmotor,
igaz egy fokkal jobb mint a cbf500,
én GS 500-on tanultam, szvsz egy rakat kula az a vas, senkinek nem javallom, XJ 600 klasszisokkal jobb... szerintem
V2-t én sem szeretem, de kinek a pap...
a menetteljesítményére eddig senkitől nem jött panasz, akinek volt nagyon szerette...egyenlőre ennyi

peace
-
törölt tag
válasz
Gaboman
üzenetére
az h kinek mi a jo kezdomotor, nagyon nagyban mulik az egyenen is. fizikai adottsagokon is, hajlamokon is, meg a fejen is, kesobbi celokon is, ezert sztem hihetetlenul felesleges ezen vitatkozni. altalanossagban termeszetesen elmondhato h a tul nehez es/vagy tul eros es/vagy tul nehezen kezelheto gepek nem jok. de innen kezdve...
ismerek szemelyesen olyan embert, aki sv650-nel kezdett es bevalt neki, mar gondolkodik a valtason nagyobbra. de ismerek olyat is, akinek eleinte a 250-es cbr is sok volt. -
NFree
addikt
válasz
Boci_83
üzenetére
Nos nekem sajna, a melóm miatt nem engedhetem meg, hogy a szezon elkezdődjön,3 hét meló 1 hét ithon, akkor van szezom amikor süt a nap, legyen az december vagy akármeik hónap, imádok bringázni, igazi élmény hidegben motorozni
csak kár , hogy fázom pedig van rajtam 3 garnitúra ruha 
Most is megyek ,mert most rakatom föl a gumákat tegnap már sajna, nem maradt rá idő, remélem nem ver el az eső

-
Boci_83
őstag
válasz
SzalaiG
üzenetére
Én 12.-re tervezem, 7végén eszméletlen tömeg lesz, azt meg nem csipázom.
NFree: irigyellek hogy Te a napsütéses oldalon laksz, nálunk egész nap szottyos sz@r idő volt, és a mai is annak ígérkezik!
Nekem még nincs forgalomba a motorom, és amint látom nem is kell nagyon kapkodjak, az idő is elég barátságtalan még, az utakról meg nem is beszélve...
Nekem Április 1-el kezdődik a szezon. -
NFree
addikt
Hali indenki, remélem nem hagyta ki senki a tegnapi szép napot , Sajna nekem nem sokat sikerült menni , mert gumizni voltam a cimborámmal, viszont az a pár km elég tartalmas volt
vettem Pirelli supercorsa papucsokat a bringára , hááát kiváncsi leszek.
Mindenkinek hatóság balesetmentes gurit kivánok,
lassan előbujhatunk ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Nem feltétlen ez a lényeg, hanem hogy alkalmatkan első motornak.
Hát én meg ezt sem mondanám,ha csak a haver gépéből indulok ki.
Egyenletes teljesítményleadás,lehet vele döcögni kényelmesen 6-ban is.
Fogyasztás 5L átlag,jó futómű. -
Kevo
tag
válasz
Integra
üzenetére
A rutinvizsga előtt van műszaki vizsga, nem egy nagy valami, de figyelmetlenségből könnyedén el lehet cseszni és akkor garantáltan befonod a szemöldököd. Az oktatást a rutinpáláyn kapod meg, miközben más lavírozik a bólyák dzsungelében. Sőt, még forgalmi vizsga előtt is át kell vizsgáli a motort úgy, hogy a vizsgabiztos lássa, mondjuk akkor tényleg csak a főbb dolgokat kell lecsekkolni. Sőt, a felszerelésed is ellenőrzik
Kapaszkodj, nekem fel kellett húzni a farmeromat majd a térdemig, mert a vizsgabiztos álítólag nem tudta eldönteni, hogy megfelelő-e a "lábbelim" szárának a magassága, miközben ez [link] volt a rajtam
Kemény 
SzalaiG: én is 14.-én megyek fel egy cimbimmel
Venni nem szeretnék semmit, szerencsére mindenem megvan, maximum valami kihagyhatatlan apróságot 
-
TayRol
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
Oksa, csak sokan ezen csusznak el.
...ize, feklampa vilagit, jovan...
De a kezevel nem csekkolta le, koszonjuk.
Ne aggodj, menni fog!
SzalaiG: en a Hungaroring Motorsport sulitol kaptam mailt, hogy meg nem toltottem le a ket napos free tanfolyamot, s mikor mennek... De a melo miatt nem erek ki szvsz. -
SzalaiG
addikt
8. Nemzetközi Budapest Motorkiállítás 2009 március 11-15.
Köszöntünk kedves motoros Barátunk!
Lassan itt van újra a mi időnk, hogy ismét kedvenc motorunk nyergébe pattanva róhassuk a kilométereket. A szezonkezdést kellemesebbé téve szeretnénk meginvitálni a 8. Nemzetközi Budapest Motorkiállításra, mely 2009 március 11- 15 kerül megrendezésre.
A Budapest Motorkiállítással kezdetét veszi a 2009-es motoros szezon. A kiállítás helyszíne a Hungexpo 10.000 négyzetméteres csarnoka, melyben 1.000 négyzetméteren kap helyet a Honda és a Safety Hungary. Az idei kiállításon a hangsúlyt a biztonságos motorozásra helyezzük. Középpontban az ABS-es modelljeink kapnak helyet, közülük is a világújdonságnak számító elektronikus ABS-el szerelt CBR 1000 RR és CBR 600 RR modellek. Íme még néhány újdonság, amivel találkozhatsz a kiállításon:
- CBF 125 M-a legújabb városi cirkáló
- Megújult színvilág a HondánálA kiállításon személyesen is találkozhatsz velünk. Bátran felteheted kérdéseid, szívesen segítünk Neked.
A látványos kiállítás mellett szeretném figyelmedbe ajánlani a Safety Hungary vezetéstechnikai oktatását, hogy mindig biztonságosan, felkészülten vágj neki az útnak. Frissíts fel a tudásod ezen a két napos jó hangulatú és mindenképp hasznos képzésen. Csatlakozz te is hozzánk, legyen bármilyen motorod. Regisztrálj nálunk a Safety Hungary képzésére, hiszen így fél áron van lehetőséged motoros tudásod fejlesztésére.
A részletekről érdeklődj márkakereskedésünkben.Üdvözlettel:
a Motorcenter Kft. csapata/
Ezt ma kaptam. Ki jön?
Én 14én megyek.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Maksifül
üzenetére
Mindenki egy helyen, a teli akcios arakon (foleg ahol megmaradt a keszlet), rengeteg latnivalo es temerdek kiegeszito, ruha, stb... Ha raersz es ha foleg van konkret celod, mindenkeppen megeri kimenni!
Zsolti: nalam sajna foleg anyagi okok (es kismertekben turelmetlensegem) miatt maradt ki a 250-es kategoria hosszabb tavon.
-
Maksifül
senior tag
Mesélne valaki arról, hogy milyen egy ilyen motorkiállítás, mint ami jovő héten lesz a Hungexpon?
Az érdekelne elős sorban, hogy a kiállítóknál érdemes-e ruhát, felszerelést vásárolni? Milyen mértékű akciókkal szoktak jelen lenni? Egyáltalán adnak kedvezményt a cuccokra a bolti árakhoz képest?
Köszönöm a válaszokat!
-
Preda
aktív tag
-
zsoltee10
addikt
válasz
szilchi
üzenetére
a virago pici lesz. az 535 ráadásul tényleg gyenge, viszont pörög, nem illik a chopperhez. akkor inkább egy 750-es vagy még inkább 800-as intruder.
kezdőmotor: én úgy gondolom, hogy egy 50-es robesz vagy bármi után kell egy 250-es bármi, hogy a nagyobb súlyt megszokja az ember. kicsit elkezdi érezni, hogyan kell terelgetni egy nagymotort, és utána mondjuk 1szezon után jöhet a 600-as. én pont így csináltam, szerintem ez optimális.

-
Kevo
tag
válasz
TayRol
üzenetére
Én pedig hiszed, vagy sem egy Banditot
Egy barétom megígérte, hogy idén cserélünk egy kör erejéig, én odadom az SV-t (már ment vele, ő hozta haza a kereskedésből, mikor még nem volt jogsim) én pedig megkapom a Hornet 600-at. Kíváncsi vagyok, hogy a V2 utőán milyen egy sor 4-es forgatós naked gép 
Amúgy jól tudod, a képes 3 hibapontnak számít, hármat eltolsz, még valamit benézel és szia dobozos

Integra: Sok-sok teszt, kérdést inkább 2x-3x elolvasni, nem kapkodni, ha ismerős is, akkor is olvast el 2x, mert sok van, ami ugyan úgy kezdődik, de teljesen más a válasz.
Mint már mondtam, a kedvenc kérdéseim a "véleménye szerint" kezdetűek...na, ott tuti nem az a jó, amit ép ésszel helyesnek gondolnál
Amin jót nevettem, hogy műszakin pl. olyanért is megperecelnek, ha nem hangsúlyozod, hogy az iránylezők borostyán sárgán villognak. No comment, mintha ez lenne a legfontosabb.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Beowulf_78
üzenetére
a 250 est nem az újdonságnak számító CBF re meg a Ninjára értette, hanem ZXR, ZZR, CBR, VT Spada, FZR, Zeal, GSXR Across, GSX Katana, éééésatöbbire...
-
Kevo
tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
V2-öt kötelező kihagyni első motornak - SV 650 nem az igazi a kategóriájában...kényelmetlen, és nem túl jók a menetteljesítményei - khmm, ezzel azért vitatkoznék. Szerintem nagyon kényelmes, hosszú távon is, utasként is (állítolag), ráadásul megy, mint a rettenet, pikk-pakk gyorsul, nincsenek kihagyások bizonyos fordulaton, hála a V2-nek, ráadásul keskeny felépítéséből adódoan kellően agilis is

Ne vegyen nagyon hasalós motort elsőnek, mivel ahhoz azért jó fizikum kell, és megint csak rutin - hát, én gyakorlatilag mindennek ellent mondok a választásommal, mert nem elég, hogy SV-m van, ráadásul az S-es változat, amin még a 190cm-emmel is kicsit hasalni kell, de kondi tényleg nem árt hozzá, pláne utassal, úgy már rendesen tartani kell magatokat. Nem mondom, van ideálisabb kezdő motor az SV-nél (pl.: GS500, CBF500), de kevés motor okoz annyi élvezetet és van olyan sokoldalú a kategóriájában, mint egy SV, nem véletlenül olyan népszerű, igazi all-arounder
Lehet, hogy kissé elfogult vagyok, de nézzétek el nekem 
-
Integra
titán
600-ból 108 hiba
és ebből legalább 20-at a félreütés miatt rontottam, legalább ennyit figyelmetlenségből, kapkodásból.
ez azért elég ciki..
minden esetre azt már vágom, hogy rohadtul figyelni kell majd mit nyom az ember vizsgán, mert úgy belehet szopni ha rossz gombra üt az ember.. meg ez a beállítgatósdi, hogy kinek hogy van elsőbbsége, illetve hogy egyszerre mehetnek vagy kölcsönösen.. -
szilchi
őstag
Hi.Valakinek van tapasztalata 535-ös Viragoval?Szemezek mostanában valami chopper szerű motorral és árban ez lenne megvalósítható,bár még nem biztos,hogy veszek gépet lévén nem tudni a munkahelyemen mi lesz.Tudom,hogy jóval gyengébb mint a Vifferem volt,de nem is kellene a 100 Le.Meg kb. méretre mekkora.Én 1.90 vagyok,nem tom nem lesz e kicsi.
Ja meg mostanság mennyibe kerül egy jogosítvány hosszabítás?Most fog lejárni pár hónap múlva.
-
Preda
aktív tag
Szerintem úgy jó kezdőmotornak, hogy előtte már van 2-3 év tapasztalat alatta másik motorral úgy értem kis cc-s motorral. Mert igaz, hogy könnyen vezethető stb amiket írtál, de kezdőként nem célszerű, ha megy 200 felett ami alattad van. Innen már sejtitek mire akarok kilyukadni....
-
válasz
Beowulf_78
üzenetére
CBF 600 szerintem olyan jó kezdőmotor, hogy nagyon.
se nem sport, se nem enduró, se nem erős, se nem gyenge, megy is meg nem is...
Egy "szutyok" 400as 50-55le. Teljesen jó az a 600-as... Sőt, ha veszel bele fojtógyűrűt, akkor 40le lesz... aztán kiveszed, és 78. jóidő. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Az SV650-nek nem jó a menetteljesítménye?
Mármint mihez képest nem jó?
Én a GT650R-el mentem amiben szinte ugyanaz a blokk van és az is ment mint állat,az SV650 meg jóval könnyebb a GT-nél.
Így még jobban mehet nála. -
Beowulf_78
addikt
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Ezt azért több aspektusból is cáfolnám.
A 250ccm motorok nem japán belpiacosak. A 400-as motorok igen, de jó állapotú, friss évjárat, ezekből már nem nagyon van."egy ilyen 600-assal ésszel jópár évig elvan az embör"
Ezt leírni könnyű, betartani nehéz. Végülis...vehet nyugodtan egy 1000-es motort is, és azt még tovább fogja tudni használni.
70-100 LE motor nem kezdőknek való!!
CBF 600...tudtommal majd 80 LE...sok az. Ha már váltós...GS500,CB500, de egy CBF 250-el se járna rosszul. Talán a CBF 250 jelenleg a legideálisabb kezdőmotor. Kezelhető, fordulékony, kellően erős, és megbízható."cb500
bandit600
sv650
gs500
sv650
gs500
xj600(az első motorom )
xj600diversion"XJ600 nem ültem ezek közül egyedül. Bandit 600 nem kezdőmotor (bár a felsoroltak közül ez a legkompktabb), V2-öt kötelező kihagyni első motornak, ráadásul az SV 650 nem az igazi a kategóriájában...kényelmetlen, és nem túl jók a menetteljesítményei. XJ600 Diversion nem rossz, de azért a CB500, GS500-at jobb motornak tartom. Ne vegyen nagyon hasalós motort elsőnek, mivel ahhoz azért jó fizikum kell, és megint csak rutin. Egy egyenesen ülős naked bike lesz az igazi előre, de majd úgyis meglátja. Sok suliban CBF250,CB500, GS 500 gyakorolnak a tanulók..valamelyikbe úgyis bele fog szeretni.
Ahogy a csajom is beleszeretett a CBF250-be az oktatási idő alatt.
-
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
DigitXT
üzenetére
ha arra irányult a kérdésed hogy miért csak 500 ccm fölötti gépeket ajánlgattam,
akkor egyrészről igen, mert hamar kinövöd, másrészről a 250 és 400-as japó utcai gépek mind belpiacosak amik megvétele erősen ellenjavallott...
egy ilyen 600-assal ésszel jópár évig elvan az embör -
ALI_G
veterán
megnéztem e havi motorrevüt, egy fos. semmi értelmes cikk nincs benne, na jó, volt vagy 2-3 amit elolvastam volna. olaj teszt meg valami belső tisztító teszt...értelmes motor egy szál se, valami V2-es összehasonlító van, de olyan, hogy ducati akármi, harley davidson meg még valami trágya...
sbk érdekesebb volt, valami motogp gépet teszteltek. Egy darab volt belőle, nem hoztam el. -
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
olyat én akarok jóva?

-
TayRol
nagyúr
-
Integra
titán
-
TayRol
nagyúr
Jaja, par szam erejeig benne volt, aztan egyszer csak a Superbikeban jelent meg, es irta a cikkeket.

Integra: gyorsitott tanfolyamon vagy, vagy csak sajat magad diktalod a tempot egy `hagyomanyos` kurzuson?
Remelem azert nem megy fustbe a sportbiroi tanfolyam. Mondjuk ha ki kell jarni futamokra, az sem vesz el kevesebb idot mint a tanfolyamos hetvegek. Max. nem lesznek annyira egy kupacon.Lajcsi: az a cb500 nem is olyan rossz...
-
Integra
titán
válasz
TayRol
üzenetére
hát.. a csütörtöki céges watchmen nézést lemondtam, hogy nyerjek még 4-5 óra tanulást..
pedig jó sokan mennek megnézni, meg sörözéssel egybekötve
mod: most kaptam levelet a motoros sportbírói képzéssel kapcsolatban, hogy anyagi okok miatt felfüggesztik. az elméleti motoros részeket megcsináltuk, a gyakorlatot meg a pályán szerezhetjük meg ha elmegyünk a ringre futamokra, mint alpok-adria és klub rendezvények.. mondjuk én ennek örülök, mert nem lett volna megint egy dupla full hétvégém erre
-
TayRol
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
Meglesz az. En melo meg a sok koltozes miatt ket ev alatt vegeztem el az egeszet, de ha nem lenne az a szabaly, hogy kreszvizsgatol szamitott 2 even belul jogsit kell kapnod, lehet meg mindig nem lenne meg.
Pityu: jogos-jogos, de hat en nem varok el tobbet egy 250-estol

mod: illetve varnek, de nem lesz
-
TayRol
nagyúr
Na, lejart a modidom...
Nekem a Superbike jar, nem reg ota, nagyon bejon. Regebben volt motomix, de az sajna megszunt. A Motorrevuvel az a bajom, hogy sok benne az osszehasonlito teszt, ami szvsz nem jon be. Bar tesztek teren jobban all, en a Superbike-ot javaslom.
De egyebkent pityunak igaza van, Lovey Adam a Motorrevu foszerkesztoje volt, most a Superben van, de a Motomixnek is tesztelt (utobbi ketto asszem testver-ujsag)
-
TayRol
nagyúr
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Ahogy latom, meg kicsit biztonytalan, de amondo vagyok, hogy mihelyst elkezd jogsira jarni, lassan ra fog jonni, mi a legkedvezobb neki. Az igaz, hogy konnyu a robikkal menni varosban, de nekem a motorozas (egyik) legjobb feelingje, hogy valtogathatok. Bar ezt majd termeszetesen eldonti o maga, de a rutinosabbakra hallgatni nem szegyen.
Ja, nekem is Spec1R-em volt (Gamble), csak nagy volt ram, most egy Raid II lett helyette, es az en fejformamra a Shoei sokkal kenyelmesebb. Arai nem tettszik.Integra: en B jogsival a hatam mogott nem egyszer nyitottam ki a Kresz konyvet, amikor is elrohogtem magam a szoci kerdeseken, es letettem. Csak a cd-t nyomkodtam. Nem lett hibam. Neked is menni fog, csak arra figyelj szerintem, hogy neha a baromsag a helye valasz, meg ha a logikanak ellent is mond.
Tuzi: aztan valahol kozepen beszorult volna a diffibe, tolatgathattak volna a kocsik parat

bajnokpityu: ha a 250 cbf tul 'kicsi', a gs500 meg 'nagy', akkor szerinted melyik lenne a helyes kezdomotor? En azert gondoltam ezekre, mert en tokeletes kezdomotornak velem azok szamara, akik ilyen stilust keresnek.
-
ALI_G
veterán
pls valaki mondja már meg, hogy ha kényszerülök venni nyomtatott sajtót, akkor melyik újságot merjem megvenni (motoros persze
).
motorevüt vettem eddig többször. -
ALI_G
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
minden gumin vak kopásjelző, már ami utcára készült. A gumi falán van egy befelé mutató nyíl, ott kell keresni őket (elég sok van általában). Ha azt eléri a kopás, akkor kuka, mert a legkopottabb részt kell nézni. Enyém lassan középen eléri ezt.
Persué meg már túl is kopott
Gondolom láttad te is, hogy ott már majdnem szövet volt
persu: Ősszel cserélted a hátsót pilot power 2ct-re nem? -
ALI_G
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Én első 125-ös vizsgámon forgalomban 50-nel mentem 70-es táblánál, csak sajnos a belső sávban
Kötelező lett volna a 70, meg is húztak. Ja és a 70-es táblás eseményem az első percben történt 
-
Preda
aktív tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Az igen elég állat lesz. Thx

-
ALI_G
veterán
válasz
Integra
üzenetére
hát nem tudom, én normális tanfolyamra jártam ahol képesek voltak még akkor a 17 éves fejemet ésszel meggyőzni, hogy az miért van úgy. Nem csak bemagoltuk a kérdés-választ.
barátnőm is ilyen hiper gyors tanfolyamra járt, ahol a csak a kérdés-válasszal foglalkoztak. Nem hiszem, hogy jó ez tömeg szinten.
Ha már kötelező, akkor ne csak akkor tudja az ember amikor kérdezik tőle. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
208RR: ha jol latom a kepeken, a mintazat kozepen (szoval egy ilyen hullamnak az aljan kozepen) van egy 'bucka'
na addig kophat, ha igaz. kocsinal 1.6mm nyari gumira az eloirt minimalis profilmelyseg. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
igen,igy logikus.
de régebben voltak urban legendek,hogy külföldön meglesi a jard a sisakot,és ha 2 évnél öregebb műgyanta,akkor leveteti.hát igen.teljesen valósághű
CBF250et ajánani?nekem nagyon bántja a szememet a hurkapálca villája.
GS500meg felnőttmotor.irjátok a vizsgázást.én most csináltam meg nemrég a tartószerkezeti tervezői vizsgát.hát,pont annyi értelme volt,mint a kresznek.használhatsz laptopot,felügyelő nem volt a teremben sem.
ja még egy kérdés:hány mm profilmélység kell motorra?valamint az olyan gumikon,mint a 208RR,ahol a mintázat 0mélységgel indul,és egyre mélyebb,annál hogy mondják meg a kopottságot?és rittig középen van 0 mélység.
-
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
válasz
DigitXT
üzenetére
Ami volt, elmúlt.
Nem vészes a KRESZ vizsga. Járj be rendszeresen, és akkor otthon kevesebbet kell tanulnod. Én minden órára elmentem, vizsga előtt pedig 3x-4x tölötttem ki a könyvben levő teszteket, és utána elemeztem a hibáimat. Persze hiba így is volt vizsgán, de elsőre átmentem. A rutin pályánál is az a lényeg, koncentrálj, memorizáld a pályát, és ha nem hibázol oktatáson, akkor van esélyed hogy a vizsgabiztos előtt se fogsz hibázni, görcbe ugrott gyomorral. A forgalom az más tészta.
Az szerencse dolga is. Engem és akivel vizsgáztam, pl. azért húztak meg, mert vasúti sorompó előtt nem álltunk meg. Ugyanis nem működött. Mi az egészben az idegesítő. Csak abban a 20p nem működött amikor mi vizsgáztunk. Ha működik, akkor átmegyünk, mert lelassítottunk, és körbe is néztünk. Nem működő sorompónál viszont meg kell állni, u.a. mintha STOP tábla lenne. Rohadt ideges voltam, gondolhatod. A 2. vizsgán átmentem, de ott is volt határeset. Lakóövezet, max. 30km/h...én meg nézem a tükörbe hogy lemaradtak a béna faszok, és téptem tovább 45-50km/h-val.
Aztán észbekaptam, és sunyin bevártam őket.
Azért a végén megjegyezték hogy mintha ott nem 30km/h lett volna...
Mivel más hiba nem volt, nem csináltak belőle ügyet. 
-
-
válasz
Integra
üzenetére
Nincs is benzincsapom? Ha a másik oldalon van? 125ösön se volt. Vifferen sincs...
Tudod, nekem itt (is) olyan érzésem van, hogy az "oktatási" rendszer szinte teljesen felesleges, értelmetlen, és más gondolkodását rád erőltető, agyromboló, elbutító önhatalmú rendszer, ami életképtelennek kellene lennie, csak fenntartják az elhülyítés kedvéért.
Ki mondta, hogy az a helyes, amit megtanítanak neked? Ki mondta, hogy az úgy van, ahogy megtanítják, és ha saját gondolatod miatt buktatnak meg, amiről később kiderül, hogy igaz, de mondjuk ez miatt nem kapsz papírt, pedig jól tudtad, akkor milyen rendszer is ez?
kicsit eltértem pont a kresz-től, de mindegy.
Ja, igen. Persze a legkreatívabb, leginkább fogékony korszakban nyomják az emberbe a hülyeséget. Gyerekkorban. -
DigitXT
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére
First of all, a jogsit megcsinálom*.
A motort még abszolút nem tudom.
És most - megszólításod okán - nyilvánosan bocsánatot kérek, hogy néha bunkó voltam veled a GTX topikban.
Itt már akartam egyik HSZ-emben említeni, hogy gyönyörű az 1000-es mocid, mint ahogy anno IRL is annak találtam, s mondtam is neked, csak a sajnálatos fórumos "afférok" után már nem mertelek megszólítani.
De ezen HSZ-ed "magamra vettem", mégha nem is nekem címezted.
*: holnap indul a tanfolyam, ha minden igaz: izgulok is miatta.

Bár ahogy írod is, a forgalomban való haladás nagyobb gáz lesz.Egyébként sosem ültem robogón, csak mindig érdekelt, hogy milyen lenne.
Egy Yamaha DT50-en mentem a "hőskorban", még '96 környékén - általános iskola végefelé volt, arra tisztán emlékszem
-, aztán még később is (a rendőrök már gimnazistaként üldöztek, de csitt, mivel nem kaptak el, ez sosem történt meg!
) Kinézetre eléggé ehhez hasonlított, csak persze nem 125-ös volt, de azért gyerekként** "a világ végére is" elvitt kettőnket (is) unokatesómmal... (Akkor szerettem bele a motorozásba, amikor először mehettem vele egyedül. Olyan szabadság érzés, de ezt nyiván tudják, akik ide írnak...
)Eddig nem volt lehetőségem, hogy saját motorom legyen, most úgy néz ki, hogy meg tudom teremteni hozzá az anyagi feltételeket. Persze a városban minden más, mint a terepen, ahol a legnagyobb veszély mondjuk a nyomvályú/gödör (ill. ezek után a fa az út szélén). De azért ott is tanultam egy-két alapvető dolgot, szerintem (pl. a manuális váltó használatát: a kuplung pl. ezek után az autóban is elsőre "triviális" volt, már az első rutin órán szlalomozva tolattunk, pedig azelőtt tényleg nem vezettem - autót -, de ez nagyon off).
Viszont nincs sokezer km tapasztalatom jelenleg - semmilyen - motoron, remélem, egyszer majd lesz.
**: utólag nem értettem amúgy, hogy hogy tudott elvinni kettőnket is, amikor olyan gyenge... Persze én is nehezebb lettem az évek során, ez is lehet oka az élmény megváltozásának... De azért azokkal a régi megmaradt Honda 125 4T-kkel még el lehet "dohogni". (Csak unokatesóm pár éve beújított egy 250-es crossra, amivel - amióta kellőképpen gatyába rázta - nem kicsit tud elhúzni a földúton: azóta csak egyszer voltunk karikázni, bár alavetően nem is emiatt, hanem így, munka mellett már sokkal kevesebb a szabadideje marad az embernek.
Próbáltam amúgy akkor azt a crosst: úgy tűnt, nem az én világom.
Bár néhány perc alatt sem megszokni, sem megszökni nem lehet.
) -
Beowulf_78
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nekem meg Troy Bayliss replica.
Majdnem Biaggi-t vettem én is. 
-
Maksifül
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
Tuti módszerrel tudok szolgálni a sikeres KRESZ vizsgához, ráadásul úgy, hogy a tankönyvbe bele sem kell nézni:
1. Szerzel egy példányt a legfrissebb TESZT könyvből, és egy megnézed, hogy mely kérdések az általánosak, amik minden közlekedőre érvényesek, meg melyek azok, amelyek kifejezetten motorosoknak szólnak.
2. Fogsz egy üres papírlapot, és egymás alá felírod a tesztkönyvben található kérdések számait 1-től egészen addig, ahány van az adott témakörben.
3. Ezt megteszed külön lapon az összes többi témakör kérdéseivel is.
4. Mindegyik lapból készítesz 3-4 fénymásolatot.
5. Jelenlegi tudásod legjavát latba vetve megoldod az ÖSSZES kérdést egymás után, a papírlapokra írva a válaszok betűjelét. Gondolkodj, ne tippelgess! Mindig válaszd a számodra leglogikusabb választ.
6. Leellenőrzöd a teszkönyv megoldásai alapján a válaszaidat, és a HIBÁSAKAT megnézed, átolvasod, megpróbálod megérteni, miért hibás a válasz, amit adtál, és miért helyes, ami helyes.
7. Szörnyülködsz egy sort, hogy milyen rengeteg hibád volt. Ez a legjobb része.

8. Másnap fogsz egy fénymásolatot, és megismétled az 5-7 pontban foglaltakat. Nagyon sok hibás válaszra, és a jó megoldásra emlékezni fogsz, egyrészt, mert friss az élmény, másrészt alaposan megjegyezted magadnak előző nap a kérdést, és a választ.
9. Nem szörnyülködsz annyit, mint tegnap, mert SOKKAL kevesebb hibás válaszod születik.
10. A fenti procerúrát annyiszor ismétled meg, amíg maximum 15-20 hibás válaszod marad legfeljebb.
11. Elmész vizsgázni, és marhára örülsz, hogy ők sem válogatnak máshonnan kérdéseke, mint a tesztkönyvből, amit jóformán betéve tudsz, és röhögve teszel sikeres vizsgát.
Én ezzel a módszerrel úgy vizsgáztam le KRESZ-ből, hogy sem oktatáson nem voltam, se a tankönyvet nem nyitottam ki egyszer sem. Elég volt az autós jogsinál. Egyetlen hibapontom nem lett.
FONTOS!!! A KRESZ vizsgán érintőképernyős monitorokon jelennek meg a kérdések, és a lehetséges válaszok. Bár van rá lehetőség, de SOSE LÉPJETEK TÚL egy kérdésen sem, mondván, hogy "majd később visszatérek rá, mert most nem tudom eldönteni, mi a helyes válasz"! Inkább gondolkozz kicsit többet, és a leglogikusabbnak tűnő választ jelöld meg, mintsem lejárjon az vizsgára adott idő, és megválaszolatlan kérdések maradjanak. A megválaszolatlan kérdés is hibás válasznak számít, meg a helytelen válasz is. De ha megpróbálod, lehet, hogy beletrafálsz a jó válaszba.
Sajnos az idő kevés, és arra meg aztán végképp nincs, hogy az üresen hagyott kérdéseket ÚJRA elolvassa az ember, értelmezze, és ISMÉT elkezdjen gondolkodni rajta, hogy mi lehet a helyes válasz, amit korábban sem tudott. Most sem fogja tudni. Meg ideje sem lesz rá.Dióhéjban ennyi jótanáccsal tudok szolgálni. Remélem, sokak hasznára válik!

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Beowulf_78
üzenetére
jééé, nekem is. Biaggi replica

-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
de ez agyrém
meg hol a benzincsap, kérdi.
hát honnan tudjam hol a retekben van a yamahán benzincsap?
valahol tuti van borulás esetén, vagy ha a tankot leveszed, akkor alatta. -
Preda
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Csak végén valami nagyokos ki ne találja, hogy ezek elavultak és bevezeti, hogy pár évente le kell vizsgázni az újonnan bevezetett elm+gyak -ból. Persze zsíros dohányért.

Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- Gumi és felni topik
- Gyúrósok ide!
- Battlefield 6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i7-11850H 32/512 T1200 4GB /1 Millió/
- Samsung Galaxy Note 10+ 5G
- Apple iPhone 12 Pro Max 256Gb, 12 hónap Garancia, Kék Színben, Uj akkumulátor
- Dell Latitude 5521 / i7-11850H /16gb ram / 256gb SSD / Világitó Bill / WIN11
- TERVEZŐGÉP HP FireFly 16 G9 / i7-1265u /16gb ddr5 / 512gb SSD / Nvidia 4gb dedikált / Világitó Bill
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Apple iPhone 13 128GB,Vodafone,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
remélem én is, ha bevállik veszek vadi újjakat, mindenféleképpen , mert majd pályán én akarom legyalulni az oldalát
Remélem az idomot nem sikerül 

vannak rajta vágások. Pálya gumi minek utcára? Csak hamar el fog kopni. Hidegen úgy darálódnak ezek mint állat.
Nos csak hátra sikerült felrakni a Pirelli dragon supercorsát- nos Így esőben hirtelen első vélemény , igaz pálya gumi és utcai slick, de 150-ig elég barátságosan viselkedett a hátulja, én azt hittem haza se tudok jönni, igaz azért a gázzal csínnyán kellet bánni , mert azért egy idő után csak elmászott. MI lesz majd vajon száraz aszfalton

Sorry, akkor mar latomasaim vannak. De hogy mar sbk-ban sincs... Vandorcirkusz