Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Meg a Peugeot sem a nagyonegyszerű robogó mintaképe. Sokszor szarakodik az immojuk. mondjuk azt, hogy a karbis minarellinél nincs megbízhatobb. Jobb biztos van

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Szerintem egész egyszerűen keveset mentél városban. Nekem a kb 10 év alatt 4 autóval, és egy gyalogossal volt afférom. Ebből nagy számban arra nem volt időm, hogy pislogjak, mielőtt kijöttek elém.
-
TayRol
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Azt hallottatok, hogy identol lesz mar robogokra is vezetestechnikai-trening?
-
bajnokpityu
félisten
haveromnak is van ditechje,korrekt forrásból,sosem volt bele komoly baj.
sőt megtudtuk azt is,hogy van egy rejtettebb benyaszűrő bennük.szerelők 80%a nem tud róla, a maradék fele meg uj injektort vásároltat,majd lenyúlja a lét. hja,megbizhatatlan ditech.
környéken meg sorolhatnám a 40e km-t megtett gyári blokkosokat.kiváncsi vok egy karbis mikor tud annyit elmenni.
kihegyezett???nem egy táltos a ditech,az biztos,én is lehagyom éroxszal őket,de azok gémbojtuninggal is 3 alatt mennek el.
peugetot meg szép,lehet jó is, de nincs belőlük sok.szemben az olasz vizes minásokkal.amik biztosan nagyon jók.akkor minek variáljak?
-
TayRol
nagyúr
En mostanaban motorral jarok meloba dolgozni, es olyan szinten beoltozom, hogy 15 percig vetkozok, mikor beerek
Dehat Pesten ez a legkevesebb, itt eleg sok figyelmetlen autos van. Es en sem attol tartok, hogy en hibazok, hanem hogy nekem/belem jonnek. Autoval is detto igy vagyok.
Nyaron meg izzadas van, de az - ahogy mar mondtatok - egy feeling.) -
TayRol
nagyúr
válasz
gege71.hu
üzenetére
Nem olcsok, de pl. a nem borkabatok bejovosek, jol neznek ki! De hat minden minosegnek meg van az ara

Az ilyen 'nem hetkoznapi' cuccok meg meg mindig olcsobbak kinntrol, meg a sz@r forint ellenere is, az hihetetlen. Dehat ez van.Beowulf: nekem nem mostanaban lesz ilyen fulesem, de ha kidolgoznak egy jo kis technilogiat, es max. egy kis apro izet kell beletenni a bukoba, akkor lehet, vevo leszek ra, mert azert azt el kell ismerni, ha valaki sokat turazik, jo dolog a beszeloke.

-
Beowulf_78
addikt
Ezért a hsz-ért annyira nem leszek népszerű...mondjuk eddig se voltam.

Mint írtam már 11 éve motorozom és ez idő alatt több 100.000km tettem meg motoron. Ez idáig egy autó se ütött el (gyorsan lekopogom) és remélem nem is fog. Szerencsém volt?Kétlem, bár biztos az is kell hozzá.
NEM LEHET KIMENNI ÚGY AZ UTCÁRA HOGY AZ JÁR A FEJEDBEN JÓL BE KELL ÖLTÖZNI MERT BAJ LEHET. Persze elüthetnek, de ez a tudat nem segít, sem a rutin megszerzésében, sem a veszélyhelyzetek megoldásában.
Nyáron nyári kesztyűt használok, és polóban tolom...persze városban. Én pont az ellenkezőjét vallom, és tapasztalom mint akik a szkafanderbe való beöltözés mellett voksolnak 40 fokban. Minden fejben dől el. Beöltözve pedig könnyen túlmelegedsz nyáron (városban). Ingerültebb és türelmetlenebb leszel nagy adag kapkodással karöltve. Na ez az az állapot ami mindennél veszélyesebb. Csökkenti a koncentrációt, növeli a reakcióidőt. Hiába vagy beöltözve, ha jön egy barom és 80-100km/h elüt a városban. Vagy átmegy rajtad 6 kocsi, vagy oszlopnak bármi kemény tárgynak csapódsz, mivel nincs bukótér, csak ha szerencsés helyen szerencsésen esel. Tök mindegy mi van rajtad ha nekivágódsz egy oszlopnak...számít a jó kesztyű? Persze. Számít a jó protektor és sisak? Persze! Sokat védhet. De városban % arányban kevesebb haszna van, mert nem túlvállalod magad nagy tempónál ahol esetleg ki tudod csúszni, hanem az a tipikus, ha egy autós elüt. Ebben az esetben nem sokat ér a protektor és a védőfelszerelés. Ezekben a szitukban nagy adag szerencse kell, és hogy az istenek veled legyenek..
Én mindig is azt mondtam. Öltözz kényelmesen, szellősen, és mindig tartsd be az ölözékedhez mértem a tempót! Amikor nyáron "szellősen" elindulok bármerre...70-80km/h-nál sosem megyek gyorsabban. Nem azért mert félek hogy bukok. Inkább azért, mert nyáron a legkönnyebb az izületeket taccsra vágni, és mert ezt érzem ilyenkor biztonságos tempónak. Sok a baleset...idén is sok lesz. Elemezni kell őket, majd kidobni a fejből. Nem szabad hogy vezetés közben a hírekre és azok végkimenetelére gondolj. Egyszerűen élvezni kell a motorzást, a levegőt, a szelet eggyé kell válni a motorral, és érezni minden rezdülését. Ezt elmondani így kicsit fura, ezt inkább át kell érezni.
Idén is ketten meghaltak már...az egyik egy hásapár 2 motorral mentek, mind a ketten borultak egy autó miatt. A férj túlélte súlyos sérülésekkel vitték kórházba, a 30 év körüli feleség nem. A másik most volt pár napja Vác magasságában a 2/a-n...Aprilia RSV 1000-rel halt meg egy srác. Tavaly is volt egy csúnya haláleset arra egy CBR-es srác halt meg rávágódott a szalagkorlátra és 3 felé szakadt. Állítólag profi volt motorkezelésben amit láttam is videón. Ő fejben nem volt összeszedett. nem úgy közlekedett utcán ahogy lehet. Lehet sportosan kanyarodni és vezetni, élvezni egy sportmotor adta erőt...de aki a Hungaroringes feelinget keresi utcán az lehet bármennyire profi...előbb utóbb észre fogja venni hogy már nem ül mögötte a kaszás. Van egy mondás...ha magad mögé nézel és ott gubbaszt a kaszás a motoron, addig nincs baj...akkor van baj ha nincs ott, mert akkor vár rád valahol.
Sok ilyen és ehhez hasonló balesetet fogtok hallani. Persze az ilyen hír minden motorost fokozottan megvisel, de meg kell tanulni feldolgozni. Hozzá tartozik. Elemezni, mit csináltál volna másképp. Nagyon sokat számít egy későbbi veszélyes útszakasz megítélésében, ill a vészhelyzetek hárításában. A barátom halálát is így sikerült feldolgoznom...2005. Ápr. 26.-án halt meg 30 évesen Egy CBR 600-al. Sokszor még a mai napig is vívódik bennem a lelkiismeretfurdalás és a helyzet elemzése mit rontott el, és miért halt meg egy egyébként tehetséges motoros és jó barát.
Most megyek kardiózni (1,5-2h sígép)...utána leírom a baleset körülményeit, hátha lesz olyan aki tanul belőle. -
Kevo
tag
Nem szabad ilyet csinálni cimbora, a motoros balesetek nagy része az lakhelyhez képes 6km-en belül türténik és általában a "leugrom a sarki bolta, addig nem öltözök fel" alapelv miatt lesznek belőle súlyos sérülések. Egy barátom elugrott cigiért a kb. 1km-re található benzinkútra, erre a második kanyarban már el is ütötték szerencsételnet, mázlija vaolt, kisebb sérülésekkel megúszta. Elsimerem, egyszer én is mentem egy kört sportcipőben, rövidnaciban és újatlanban (teknőspáncél, kesztyű, bukó volt rajtam), hogy milyen érzés, és egyfelől nem rossz a 40 fokban így menni, másrészről baromira nem volt biztonságérzetem ás ez zavart, kicsit meghúztam neki az elekrülőn, hát, majd beugrott a sportszelet. Nem attól tartok, hogy én vagyok balfasz és eltaknyolok, hanem hogy jön valaki, aki a nagy melegben kicsit elmélázik és egy ilyan affér ruha nélkül, hát, nem egy kéjmámor. Árulj már el valamit: hogy a pékben lehet tangapapucsban normálisan váltani?

-
Beowulf_78
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Nem is arra van, hogy non-stop beszéljetek.
Egy esetleges hosszabb útvona megtételénél van/lehet előnye az utassal komunikálni. Vettem én is a Lidl-ben maszkot, zárat, ponyvát és sisakbeszélőt... a rossz hírem az, hogy aki nem megy oda akció kezdetén nyitásra kicsi az esélye hogy bármit is kap. Én is ott voltam nyitásra a többi "keselyűvel"...
7:58-kor már ott köröztek a vásárlók az akciós termékeknél. Talán nyitás utáni pár órában van még egy kis esély. Kipróbáltuk a beszélőt, elég jó minőségűnek tünik, és ami fontos elég hangos is, tisztán érthető. Arra leszek kíváncsi, mekkora sebességig használható ill. érthető amit az utas mond...volt hogy Mátrából visszafelé 220-260-at jöttünk visszafelé, majd egy idő után érzem hogy a "púp"
a hátsó ülésen bökdös...lehúzódtam, visszalassultam a külső sávban 100-ra majd elkezdtem faggatni mi a baja...pisi,kaki,kávé...stb.
Csak annyi baja volt hogy ha lehet 200-220 fölé ne menjek mert nehezen tudja tartani a fejét.
Mondtam neki, nem elég edzett...6 éve jár konditerembe.
Bár ezt kétlem hogy meg fogjuk tudni vitatni ekkora tempónál a sisakmikrofonnal. Már az is jó lenne ha a visszalassult állapotban nem kellene mutogatnom meg ordítani hogy értse mit mondok. 120-140-ig azért remélem jó lesz.
De ha nem, 3200ft nem a világ.
Egyébként pedig kipróbáltunk adóvevős megoldásokat is. Az egyik 25k a másik 35k volt. Hozzáteszem egyik se működött. "Voki-toki"-ként nem volt gond vele, de az autómatikus beszédfelismerő üzem, és a headset-es módban sehogy se tudtuk összehozni. Mind a kettőt visszavittem, és visszakértem a pénzt. Ehhez képest ez a 3200ft-os jószág egész megbízható.
Úgy tudom a rádiós megoldásokból 100k környéke az, ami már faszán működik. -
ALI_G
veterán
Tavaly nyár végén én is mentem tangapapucsban egy kicsit, de az úgymond kényszer volt.
Nem is éreztem magam olyan jól, de hát a 200 fok ellenér, hogy néz már ki, ha motoros ruhában megyek egy medencés családi ünnepségre?
2 km volt városban ez a jelenetem
érdekes volt, de azért kis utcákon mentem direkt, ahol kevés a forgalom, főleg, hogy asszonypajtás ott ült hátul. -
ALI_G
veterán
És könyörgöm, a kátyúkat mikor lesznek szívesek kijavítani?
Itt ez a retkes 47-es Mezőberény és Békéscsaba között, már lassan autóval is járhatatlan, szezonban nincs az a pénz, hogy most már motorral arra menjek.
Kocsinknak a két hátsó rugóját most kellett cserélni mert eltörtek a picsába 10 év alatt ezen a fos úton, saccra 30-40000 km-t tettünk meg ezen a szakaszon és összesen 110.000 van benne. -
Kevo
tag
válasz
NINJA_V
üzenetére
Azaz, DiTech, ott a pont, az ellenségemnek sem ajánlanám. Amúgy lehet, hogy rosszul látom, de karbisat kell venni, ha lehet, mert tudtommal jóval kiseb a meghibásodási lehetőség, mint az injektoros változatoknál. Állítólag a Peugeot robogók még nagyon jók, mondjuk elég drágák is

-
gege71.hu
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Én sem a harley márka miatt vettem a dzsekit, hanem mert egyszerűségében, semmi csicsájával nagyon megtetszett.
Ami egyébként döbbenetes, hogy USA-ból 8 nap alatt jött meg a dzseki és jelentősen olcsóbb (postázással, vámmal + aki intézi annak a teljesen korrekt hasznával együtt is!) mint a hazai hivatalos harley boltokban.
Ami árrést itt rátesznek az valami rablás.Akit érdekelnek harley (ruha)göncök: ERRE
Illúziója senkinek se legyen, azért így sem olcsó egy ilyen dzseki, de végül is nem egy ócska egynyári pulcsiról van szó, jó esetben ha valaki megbecsüli, ez egy fél életet kiszolgál...persze ha nem hízik el a gazdája jelentősen
gege
-
NINJA_V
tag
Jah hogy a ditech!!! hát nekem is volt szerencsém jópárhoz, tényleg sz@r. Karbis sr viszont kiváló, mineralli és a piaggio is.
Viszont a morini hááát én nem ajánlanám, tuning hiánya plusz hajtás oldali főtengely csapágy stb....De katanából is lehet injektorost választani, ha valaki rosszat akar magának
-
ALI_G
veterán
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Az max poén, kresz mindenkire vonatkozik, azt elvileg mindenki tanulta akinek van jogosítványa, abban pedig benne van minden.
-
ALI_G
veterán
A lidl-ben az automata töltő az jó az én zselés akksimhoz?
-
Kevo
tag
válasz
NINJA_V
üzenetére
Mert nem kell orrba-szájba szervizbe járni vele. Én eddig akárkit ismertem csak szívott vele, de hansúlyozom, az injetorosokkal vannak csak problémák, a karbisok jó kis gépek. Töb szerelőtől is hallottam, hogy sokaknak meggyűlt a bajuk az injektorosokkal. Én is azért vettem anno, mert keveset eszik (max. 1,5L), simán megy 90-95-öt, a fékei kimagaslóak, kényelmes és messze az egyik legszebb. Lehet, hogy csak én nyáltam mellé, de tény, hogy sok ismerősnek volt kisebb-nagyobb baja vele. A Katana annyiból jobb, hogy megbízható, tény, hogy kisebb és 60 fölé nemigen megy, többet is eszik, de állítlóag legendásan megbízható. Area is jó mondjuk, arról jókat hallottam, mentem is vele, mikor robogót néztem, nem rossz, de az SR-hez képen messze nem annyira húz. Nem akarok senkit lebeszélni, csak nem szeretném, ha más alatt is megállna, alattam 3x is megállt, semmi előjel, egyszer csak hopp. Az egyik kereskedő/szerelő azt mondta, hogy jó motorok, csak az velük, a baj, hogy motorikusan nagyon ki vannak hegyezve, azért is mennek annyira, de ez sajnos a tartósság és megbízhatóság rovására megy.
okoska.: mondjuk egy Jog-ot, elnyűhetetlenek. Az első robogóm egy első generációs Jog-volt, máig megy, imádtam, ott kapott el a motoros életérzés
Jelenleg édsapám használja, leginkább a szőlőhegyre jár ki vele a telekre, hepe-hupás földúton, szóval kap az élettől ,de még mindig megy, 60-at hegyen-völgyön viszi, keveset eszik (1,5-2L) és cseppet sem szervizigényes. Csak ajánlani tudom
Keeway és koreai társai a szakmai fúrumok szerint messze kerülendők, nézz meg egy tartósteszten neten, tanulságos. Kétségtelen, hogy olcsók és nemelyek igen pofásak, de 5-6 ezer km után annyira szétkopottak, mintha egy minőségibe 50.000 km lenne benne. Inkább legyen régebbi, használt, de minőségi, én ezt vallom. -
okoska.
csendes tag
Milyen robogót ajánlotok ilyen kis suliba járásra? Max. 160.000 lehet használt is.

-
Kevo
tag
válasz
Integra
üzenetére
Ha érdekel a véleményem, flejtsd el az ún. nyári kesztyűket, véleményem szerin 99%-a sz@rt sem ér, kb. mint egy bicajos kesztyű. Az pedig, hogy meleg, hidd el, nem oszt, nem szoroz, én már megszoktam, hogy nyáron, ha megállok egy piros lámpánál diszkréten folyik végig a gerincem mentén az izzadság...tudod, ez is hozzátartozik az élményhez
A kesztyűnek nagyon masszívnak kell lennie, ha ne adj isten beüt a krach, esésnél fix, hogy a kezedet teszed le először, ez reflex. Egy ismerősöm MZ kupában versenyez, egy esésnél a motor alá került a keze és úgy csúszott jópár métert a pályán. Elmondása szerint, ha nem full protektoros, erős bőrkesztyű lett volna rajta, most nem lennének ujjai, pár körmét így is ledarálta az aszfalt. Nyáron úgy is meleged lesz, nincs mese, ez van, olyat vegyél, ami véd és kényelmes, ez a két szempont számít 
-
válasz
zsoltee10
üzenetére
km-enként változik a helyzet. Szentendre fele még letoltak az útról, Visegrád-i úton meg mindenki reppent minden fele, indexeltek balra jobbra, meg integettek, hogy menjek csak. Komolyan olyan zavarban voltam, majdnem megálltam az út melletti parkolóba. Pedig nincs 15 km a két történés helyszíne között.
Kíváncsi vagyok mi lesz most, hogy sárga motor, meg ezüst ruha, piros bukó... Eddig fehér motor, meg farmer

Hamarosan beszámolok.Topik tali mikor lesz?
-
Kevo
tag
válasz
jasszer
üzenetére
Sziasztok!
Egy jótanács: SR50-et kerüld el, tavaly adtam el, többet állt, mint ment, állandóan elhányta magát valami, ha mégis ezt vennéd, akkor csakis a karbisat, az injektoros legendásan szervizigényes, nagyon nem ajánlom. Mondjuk vannak előnyei is: jól megy, keveset eszik, jók a fékek rajta és mellesleg az egyik legszebb robogó. Én ha még1x robogót vennék 99% hogy egy Suzuki Katana lenne, nem megy annyira, mint az SR, de legendásan megbízható.
zsoltee10: az a baj, hogy sok az idióta motoros és miattuk minket is beskatujáznak. Elég, ha meglátok egy fiattal suttyót 1000-res motorral tangapapucsban és már pattan is el az agyam. Tudod milyenek az emberek, a rosszat mindig jobban megjegyzik, ezért is kell nekünk, normális motorosoknak példát mutatni, nem száguldozni a városban, nem hergelni az autósokat, márcsak azért is, mert úgy is ők az erősebbek.
-
zsoltee10
addikt
válasz
okoska.
üzenetére
Látod ez kétoldalú dolog. Egyrészt van sok pofátlan motoros, másrészt van sok autós, aki ráhúzza a kormányt a motorosra. Ezt most nem rád értem, mert ha jól veszem ki, te sávot akartál váltani, azért húzódtál befelé. A két dolog egymást erősíti, bár az utóbbi időben azért van némi javulás. Sajnos hazánkban minden szinten alacsony a kultúra, és sosem fogjuk utólérni a nyugatot ebben a tekintetben sem.
Eleve tilos mozgó autók között cikázni, előre gurulni csak álló autó sorok között lehet, ez tiszta sor. Találkoztam Pesten rendes autóssal, aki beljebb húzta a kocsi orrát, hogy elférjek, és van olyan is, akinek a mozgásán látszik, hogy amint észlel a tükörben, teljesen ráhúzódik a felezőre, nehogy a köcsög motoros előre mehessen, dögöljön meg ő is a sorban, 40 fokban, köszi.
Épp egy másik fórumon beszélgettünk arról, hogy nagyon sok gyönyörű erdei út van, amin lehetne kirándulni enduro-val, de mindenhol lezárják, és sokan értetlenkednek. Én is sajnálom a dolgot, de megértem. Tőlünk nyugatabbra, de már nem csak nyugatabbra, hanem pl. Lengyelországban, szlovákiában a legtöbb erdei út járható, nem tiltott, mert ott a motorosok vigyáznak a természet értékeire. Egyszerűen nálunk az a menő, ha szétfötreti az utat, letapossa a növényzetet, keresztbe halad árkon, bokron. Mert a köcsög akkor épp jól érzi magát, és a normális motoros meg nem tud kirándulni egy jóízűt eldugott erdei utakon, mert lezárják a sok állat miatt. Én már lemondtam róla, hogy nálunk bármilyen téren javulni fog a helyzet. Nem csak a motoros-autós társadalom, hanem az egész ország, az egész nép beteg. Beszélhetünk a kommunizmus káros hatásairól, a cigánybűnözésről, sokmindenről, de nézzük meg, hogy a csehek, szlovákok, horvátok, lengyelek ugyanebben a cipőben jártak 40 évig, és hol járnak most? Nem csak gazdaságilag, hanem emberileg is előrébb, mint mi. Messze vezet a téma, és nagyon lehangoló, ezért abba is hagyom, mielőtt még nagyon off lesz a hsz.
-
okoska.
csendes tag
Én nagyon szeretem a motorosokat, és motorozni is szeretek (Verhovina...stb. régi csotrogányok lenn a falun) de még soha nem értettem meg, hogy mit képzelnek magukról? Jövünk haza a Vácin, és négy motoros (3 robogó, 1 sport) szó szerint elhúz két kocsi mellett. Lámpa zöld, megyünk nyugisan beérjük a kis robogót, erre direkt húzunk befele, hogy nehogy már ott elmenjen, hátranézek és még neki áll feljebb! Ott káromkodik, hogy így meg úgy, amikor ő a szabálytalan. Mit képzelnek ezek magukról? Az ember hozzájuk alkalmazkodjon, mikor sávot vált, nehogy ő jöjjön, vagy mi? Hogyha meg nem tetszik a motorosnak valami, akkor beáll melléd felrakja a lábát a tükörre, ráhúzza csontig, aztán volt egy tükröd [igen, ilyenről is hallottam már].
-
Ha én ezt tudtam volna tavaly...
Akárcsak az útra felhordott sár és kosz esetében - ha az útburkolat hibája miatt következik be baleset -, jó eséllyel lehet kártérítési pert indítani az útkezelővel szemben. Az erről rendelkező jogszabály ugyan kimondja, hogy "Járművel az út-, a forgalmi, az időjárási és a látási viszonyoknak megfelelően kell közlekedni.", ám néhány paragrafussal lejjebb ez áll: "A közút kezelője köteles gondoskodni arról, hogy a közút a biztonságos közlekedésre alkalmas, közvetlen környezete esztétikus és kulturált legyen."

-
Boci_83
őstag
Bocs az OFF-ért de egy KATT plz! Ezzel támogattok némi $-al a játékban! Köszi!!

-
gege71.hu
addikt
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Ebayen találtam egy nagyon korrekt eladót.
"militarypatch" néven fut mint eladó. részletesebben ERRE
Valószínű ilyen kis szövő, címkekészítő cég.
Ők csinálnak custom tag-eket.
Amilyen az enyém lett ITT VAN
Ez postával együtt volt 31 dollár kb.. (paypal-lel fizettem és átszámolva kb 6500-7000 forint volt), Megpostázták kb. 10 napon belül.
Amúgy mar sok mindent vettem ebayről, Amerikából, innen onnan és nagyon korrektek! PL az, hogy elírták a Szentendrét máris írt vissza, hogy jaj bocs azonnal cseréli ill. leszöveti újra és küldi jövő héten.Ha komoly a dzseki hátára való fullos Nagy logós rendes hímzésre gondolsz,
Ilyesmire:
az sehol nem lesz olcsó.
Ez ami a képen van és a lentebbi linken van infó 180 dollár + posta.
Viszont csinálnak illetve egyénileg is legyártanak bármilyen hasonlót. Gondolom meg kell küldeni nekik vektorgrafikusan a tervet amit egy coreldraw-val szerintem némi érzékkel meg lehet tervezni.Bővebben a nagy logós képen lévő cucc erre, ebben írja a fazon, hogy csinálnak egyedieket is.
EZ -
TayRol
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
En a gyalogosokra, bringasokra irtam, hogy nem jo a fules. Az meg, hogy motoron milyen, embere valogatja. Nekem sem bejovos, de csak a kenyelem miatt.
-
-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nem egeszen. Az egyensulyi szerv mellett az osszes szenzoros info befolyasolja az egyensulyt (meg az izmok feszitettsege is).
-
gege71.hu
addikt
Sziasztok.
befektettem egy gyerekkori "álmomba" és ámerikábúúl rendeltem egy eredeti harley dzsekit. (Válság idején kell nagynak lenni
)
Na szóval. Csináltattam pár "custom" címkét/tag-et a dzsekihez és szeretném rávarratni.
Tudtok olyan helyet/megbízható varrónőt aki anélkül, hogy gányolna szépen ki tudná ezt vitelezni?
csatolva képen miről is lene szó.Igen! a Szentendrét elcseszték és Szentender lett belőle , de küldik a jövő héten a javítottat

Egyébként eredetileg innen az ötlet a tag-ekre:

A Sons Of Anarchy c. sorozatból "nyúltam"
Ja persze a totenkopf-ot is fel kéne varrni az ujjára, az is csak rá van most téve.
-
jasszer
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Még nem dőlt el, vszeg azon fog múlni a választás hogy éppen melyikből lesz használható példány amikor vásárlásra kerül a sor... A sisakot ne bánd, szerintem a HJC leggyengébb bukója is mérföldekre van ezektől.
-
Topiccsendőr
addikt
Egy ideje törvény írja elő, hogy minden most születendő kismacskára rá legyen írva egy cimkével: "Ne szárítsa mikrohullámú sütőben!"
Mivel nem volt meghatározva a mikrohullámú sütő márkája - hogy melyikben nem szabad szárítani - , sok háztartás kénytelen lesz beszerezni új kismacskát. -
bajnokpityu
félisten
válasz
jasszer
üzenetére
no,és mit döntöttél?
tippelek:aprilia SR50?vagy area?
én is direkt elmentem lidlbe töltőért.meg a felnyithatós sisakért.töltőt megvettem,de a sisak messze az igényeim alatt van,hát hagytam.pedig szemüvegesként robogón lótifuti sisaknak nagyon praktikus lenne.meg még a fülemnél is ki volt mélyitve GPS miatt jó lett volna.
de ha kell valami extra plexi,akkor nem lehetne kapni,héjszerkezete igen képlékeny,az illesztések valami kabaré.orrmaszk meg orrom hegyéig sem ér.
sztem átalakitom a HJCt.valahogy kivékonyitom a fülemnél+orrmaszkot ujrafogalmazom

-
jasszer
őstag
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Tudtommal a KRESZ-ben benne foglaltatik hogy a "mértékegység nélküli szám" km/h-ban értendő.
-
DigitXT
félisten
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Nem tudom mennyi az igazságtartalma
Annyi, hogy ez egy vicc.
Annak jópofa.
-
Stalker-2572
veterán
Nem tudom mennyi az igazságtartalma, de ez jooo

[I]JOGOSÍTVÁNYUNK VÉDVE VAN!!!
Egy 70 km/h Max. sebességű útszakaszon, 250 km/h sebességgel radarba futó autós védőbeszéde a bíróságon :
"Tisztelt bíróság, valóban láttam egy fehér alapú, kör alakú táblát, amiben a 70-es szám volt, de nem volt semmilyen mértékegység mellette.
Ahogy önök is tudjak, az 1837. július 4-i törvény kötelezi országunkat a metrikus mértékegység használatára. Továbbá az 1961. május 3-i 65/501 számú törvény kimondja, hogy a hosszúság mértékegysége a méter, és az idő mértékegysége a másodperc. Én el sem tudom képzelni, hogy a Belügyminisztérium nem tartja tiszteletben a Köztársaság törvényeit. Tehát logikus, hogy ha nincs odaírva a mértékegység, akkor a sebesség alapértelmezés szerint m/sec-ban értendő. A 70 m/sec maximális sebesség, megfelel 252 km/h-nak. A rendőrök azt mondták, hogy 250 km/h sebességgel
autóztam. Nem is vonom kétségbe a rend őreinek pontosságát. Tehát 2km/h sebességgel a sebességkorlát alatt voltam. Így tisztelettel kérem a bíróságot, hogy adják vissza a jogosítványomat, amit egy sajnálatos tévedés folytán vettek el a rend éber őrei."[/I] -
jasszer
őstag
Egy maszkot szerintem én is veszek, meg egy tárcsafékzárat a meglévő mellé - jól fog jönni ha végre meglesz a robogó.
-
zsoltee10
addikt
holnap benézek én is maszk ügyben, kitágult a bukóm, talán a maszkkal megint passzentos lesz, most nem akarok pénzt költeni bukóra, válság van.

a vesevédő kötelező.
szokott lenni térdmelegítő, hűs időben az is frankó cucc, bár én már vettem gyapjú betétes aláöltözőt.
a füles kényelmesen berakható egy tanktáskába, csak amikor az utas leszáll, érdemes kihúzni előtte. -
Kevo
tag
Jó estét!
Én is bevásároltam ma a Lidlibe, vettem 2 vesevédőt (istenszerű cucc
), egy szél elleni maszkot és egy tárcsafékzárat, nagyon jó áron voltak. Néztem a fülest is, de az én bukómba nem férne el, meg ugye full madzagos a cucc és elképzelni sem tudom, hogy lehetne ezt kényelmesen beüzemelni. A többi viszont a "must have" kategória, csak ajánlani tudom 
Integra: egyetértek a fülesről alkotott véleményeddel, elég mindenre kell figyelni amúgy is.
-
zsoltee10
addikt
-
Lidlben motoros napok vannak, olcson lehet venni elsosegelycsomagot, kesztyut, ilyesmit.
-
[lAyCsI]
addikt
-
TayRol
nagyúr
Nabazz, ma hoesesben jottem motorral melozni... Pedig jo idot mondtak.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Gaboman
üzenetére
Euroringen láttam egy MT klubos csókát, annak a bukógombája ért le folyamatosan.
Jah de most olvasom, hogy ezt írják. Kicsit csöpögős a cikk, nem is tudom, yamakkások írták, látszik.
Kozma Tamás szerelte az én motoromat is, meg Integráét is. 
Epert láttam Euroringen, egy gyönyörű fikázását supermotoval, tényleg gyorsan ment ott a srác, de Kakucsringen annyira nem tolta neki. Szerintem ő a supermotonál maradna
-
Boci_83
őstag
-
Boci_83
őstag
-
TayRol
nagyúr
Na, beszereltek a fokozatkijelzot, es tenyleg jobban gyorsul a motor 1-2-ben.

-
bajnokpityu
félisten
-
Gaboman
nagyúr
válasz
zsoltee10
üzenetére
Az gyönyörű,én is elmennék de hát oda tényleg más motor lenne szükséges,ez nem arra való!
120-130 utazó az még épp jó rajta,felette már le akar szedni a szél és az első sárvédő is vitorlaként viselkedik,elkönnyül az eleje.
Amúgy 300km túrákon nincs gond vele,mármint az üléssel nincs,persze egy 1hengeres motoron jobban elfárad az ember a rezonancia végett is.
Mert azt tegyük hozzá hogy van rendesen,kész mámor!
Viszont kanyarvadászatban isteni,eszméletlen jól lehet dönteni főleg a szűk kanyarokat élvezem vele igazán.
Autópályán voltam már vele 130-al 50km mentem nem volt semmi bajom vele csak unalmas volt.
A szerpentines,erdős,kanyargós utakon nagyon vagány közlekedésre kínál lehetőséget. -
zsoltee10
addikt
válasz
Gaboman
üzenetére
persze, az nagyon más.

de azzal nem indulsz el 2-3000km-es túrára, és nem tudsz kényelmesen 150-es utazót menni pályán, az szerpentinen való csapatásra, meg városi küzdelemre való.
én az er-6-tal főleg túrázom, idénre van tervben egy Magyarország kerülő túra kb 2000 kili és egy nagy Balkán túra a Boszporuszokig, kb. 5000 kilivel kalkulálunk.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
zsoltee10
üzenetére
Ezt mondták is hogy jól sikerült az injektoros CBF,mindenhol jobban megy de az alsó,középső tartományban javítottak sokat az elődhöz képest.
De ez így van tényleg,6-ban 50-el simán lehet vele totyogni és gázra szépen meg is indul.
És meglepődtem amikor mentem vele nagyon jó motor,egyedül a súlya ami nem tetszik benne,nekem túl nehéz,jó persze mondom ezt egy Supermoto után. -
Gaboman
nagyúr
válasz
zsoltee10
üzenetére
A CBF600N-ről csak annyit mondanék hogy ami havernak van 2008-as az 100-ról 6-ban én meg a SMC-vel 5-ben csuma gáz 150-ig és épp hogy el tudok menni tőle,pár méter előnyt tudok csak kicsikarni.
Pedig az SMC megy rendesen ezt elhiheted nekem,igaz hogy a szűkítés még a csonkban benne van.
De akkor is jól tol a CBF600N,3-ban nem tudok tőle elmenni 60-ról ott van mellettem végig.
Amiben kicsikét kevéske az a 0-ról való gyorsulás ott kap 150-ig egy 20-30m tőlem. -
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
bruhaha
hát ezé tartunk???![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Dehat Pesten ez a legkevesebb, itt eleg sok figyelmetlen autos van. Es en sem attol tartok, hogy en hibazok, hanem hogy nekem/belem jonnek. Autoval is detto igy vagyok.

Nyáron nyári kesztyűt használok, és polóban tolom...persze városban. Én pont az ellenkezőjét vallom, és tapasztalom mint akik a szkafanderbe való beöltözés mellett voksolnak 40 fokban. Minden fejben dől el. Beöltözve pedig könnyen túlmelegedsz nyáron (városban). Ingerültebb és türelmetlenebb leszel nagy adag kapkodással karöltve. Na ez az az állapot ami mindennél veszélyesebb. Csökkenti a koncentrációt, növeli a reakcióidőt. Hiába vagy beöltözve, ha jön egy barom és 80-100km/h elüt a városban. Vagy átmegy rajtad 6 kocsi, vagy oszlopnak bármi kemény tárgynak csapódsz, mivel nincs bukótér, csak ha szerencsés helyen szerencsésen esel. Tök mindegy mi van rajtad ha nekivágódsz egy oszlopnak...számít a jó kesztyű? Persze. Számít a jó protektor és sisak? Persze! Sokat védhet. De városban % arányban kevesebb haszna van, mert nem túlvállalod magad nagy tempónál ahol esetleg ki tudod csúszni, hanem az a tipikus, ha egy autós elüt. Ebben az esetben nem sokat ér a protektor és a védőfelszerelés. Ezekben a szitukban nagy adag szerencse kell, és hogy az istenek veled legyenek..
Egy esetleges hosszabb útvona megtételénél van/lehet előnye az utassal komunikálni. Vettem én is a Lidl-ben maszkot, zárat, ponyvát és sisakbeszélőt... a rossz hírem az, hogy aki nem megy oda akció kezdetén nyitásra kicsi az esélye hogy bármit is kap. Én is ott voltam nyitásra a többi "keselyűvel"...
Keeway és koreai társai a szakmai fúrumok szerint messze kerülendők, nézz meg egy tartósteszten neten, tanulságos. Kétségtelen, hogy olcsók és nemelyek igen pofásak, de 5-6 ezer km után annyira szétkopottak, mintha egy minőségibe 50.000 km lenne benne. Inkább legyen régebbi, használt, de minőségi, én ezt vallom.