Új hozzászólás Aktív témák

• c41r0^

őstag

Kedves razorbenke92 és Kernel!

Köszönöm a segítséget, tehát nyugodtan vehetem a 12V 1A -es, 12W teljesítményű AC-DC dugasztápot. Nem voltam benne biztos, hogy ebben az esetben a Fan Mate 2 bemeneti oldalára csak annyi áram fog menni, amennyit a két fogyasztó ventilátor igényel. Tehát olyan, hogy a dugasztáp "tolja rá" a Fan Mate2-re az 1A-t, a ventik felvett teljesítményétől függetlenül, az alaptalan felvetés. Nem is tudom, hogy jutott eszembe ez, hiszen csak az ATX tápokra kellett volna gondolnom... ott is minden belső fogyasztó annyi kraftot vesz fel, amennyit igényel, a táp nem "tolja rá az ampert" :DDD :W

Hűtés és ventilátorok: razorbenke92, természetesen igazad van, légcsatornát kéne kiépíteni optimális esetben, pl. alulra és felülre 1-1 felfelé fújó vagy 1 alulról felfelé fújó + 1 hátlapon kifelé fújó (belülről szívó) ventilátor lenne ideális, mindkét oldalon (alaplap és táp), de csak nagyon kicsi venti férne így be alulra. Ezt a TV felépítése nem teszi lehetővé.

A TV műanyag hátlapján felül rések vannak, hogy ott szálljon ki a meleg levegő, mivel gyárilag nincs benne venti. Ezért gondoltam, hogy kívülről szobahőmérsékletű levegőt ráfújok a melegedő alkatrészekre. Igaz, hogy így a meleg levegőt segítek eloszlatni a készülékházon belül, de a bordákra legalább mindig megy légáram.

Azon is gondolkoztam, hogy nem Pro, hanem sima ventiket raknék a hátoldalra úgy, hogy belülről húzzák ki a levegőt (a friss levegő a TV felső peremén a bordázott részen és a hátlapon alul, a hangszórók miatt lyukacsos részen tudna beszívódni, no meg azokon a réseken, ahol a hátlap nem illeszkedik pontosan a készülék házához, ill. ott, ahol a csatlakozók vannak) és hátrafelé fújjanak a ventik. De a kifelé szíváshoz ugye a megfelelő nyomáskülönbséget nem tudnám szerintem elérni, a szívóhatás csak akkor működne jól, ha a ventiket magas fordulaton járatnám. Egy 52"-os TV-ről van szó egyébként, nem kis darab. Ezért szavaztam meg magamban a ráfújást.

Szerintetek a második módon taglaltak szerint (a készülékházból a levegőt kiszívó ventik) jobb hűtési hatásfokot érnék el, mint ráfújással?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés