Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt19900
őstag
Soma01: köszi
cocka: nem pont csak ez miatt lenne a tablet, azért tettem fel a kérdésemet, hogy akkor beruházzak-e egy plusz eszközre vagy ha már ott a tablet és a kamionban úgy is elfér és tudom tölteni ha lemerül, akkor azt használhatom-e kielégítően az internet osztására
azt pl. honnan tudom, hogy akár több eszközzel is rá tudok-e cuppanni avagy sem?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Zeki
nagyúr
-
andatti
senior tag
Én is épp ma néztem, 3882 Ft.
De nekem nem derült ki, hogy önállóan, csak adatkártyára is lehet szerződni, vagy kell hozzá telefon előfizetést is vásárolni?
+1 kérdés? Gondolom úgy nincs hűségidő, hogyha nem kérsz készüléket, csak sim-et.Nektek melyik készülék vált be, milyen router az, ami szerintetek jó. Mifi helyett rendes routert szeretnék, amibe bele lehet tenni a sim kártyát.
Én ezeket néztem:
Huawei E5186 és B525 (bár az első duplaannyi, mint a 2.
Esetleg TP - Link M73000 vagy Huawei B310 az olcsóbbak közül?Persze, lehet, hogy rosszul néztem... De konkrét márka+típus javaslatot kérnék.
-
Axekiller
csendes tag
Éppen én is szemeztem a telenor korlátlan csomagjával se stick-ben se mifiben nem ment....felhívtam az ügyfélszolgálatukat és ott egy hölgy közölte csak eés kizárólag telefonban működik mert hang alapú szolgáltatás.....valaki tud valami módszert hogy egy mifiben működjön vagy szerezzek egy telenoros 4g-s telót?
Nem haldoklom....így élek!
-
elfelejtette
veterán
válasz Axekiller #6510 üzenetére
Ja igen, az nem az, mikor ott van az apró betűs részben, hogy havonta egy (nem ingyenes) hanghívást is indítani kell, különben jön az ejnye-bejnye?
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
4Grider
nagyúr
válasz Axekiller #6510 üzenetére
Sem a router, sem a modem (stick), sem a telefon nem tudja, hogy azon a Telenoros simen amit beleteszel, hang- vagy adatalapú előfizetés van. Ezek az eszközök azt feltételezik tehát, hogy egy telefonba hangalapú, egy modembe vagy routerbe pedig adatcélú simet tettél. Ez azért lényeges, mert a Telenornál a hangalapú simek jellemzően csak az online apn-t, az adatalapúak pedig csak a net apn-t tudják használni.
A fentiekből kiderül (és ezt most írom le kb. huszadjára), hogy ha egy adatsimet telefonba teszel nem biztos, hogy fog működni az apn átírása nélkül, és ugyanígy lesz, ha egy hangalapú előfizetést tartalmazó simet modembe/routerbe helyezel. Az apn-t semelyik eszközön nem nehéz átírni...[ Szerkesztve ]
-
lee732
tag
Sziasztok,
Rendeltem egy DWM‑222 4G LTE USB Adaptert, ami internetezéshez szeretnék használni egy Windows 10-es laptopról. Az adapterbe egy Telenor-os SIM kártyát tettem, amit itt rendeltem: https://www.telenor.hu/telenor-kartyas-megujulo-net
Viszont sehogy sem sikerül a net-re rácsatlakozni. Milyen beállítások kellenek (APN, connection type stb.) Az ügyfélszolgálaton valami hangalapú vs adatalapú SIM kártyáról magyaráznak (nekem hangalapú van). Létezik, hogy nem jó akármilyen SIM kártya? -
rover45
őstag
Sziasztok, nem vagyok benne biztos, hogy jó helyen próbálkozok, de hátha.
Van egy Telekomtól kapott Huawei E3372h stickem, amit ha szólóban bedugok bármilyen számítógép usb csatlakozójába, feltelepítem a Telekom szoftverét, akkor tökéletesen működik.Szeretném ezt netet egy TP-Link TL-WR1043N v2.1 routerrel megosztani. Ezért a router gyári firmware-e helyett, feltettem a direkt erre a célra való ROOter megfelelő verzióját, ami önmagában tökéletesen működik kivéve, hogy nincs net.
Természetesen a megfelelő APN beállíltások megvoltak, ahogy a PAP kiválasztása is. PIN kód kikapcsolva.
A router felismeri a sticket, gyakorlatilag mindent lát, de nincs net. Itt egy újraindítás utáni log, hátha valaki lát benne valami hibát.
8.8.8.8-at próbáltam a router menüjéből pingelni, de sikertelen.Ha ugyanezt a sticket átteszem egy gyári állapotú Asus RT-N18U routerbe, akkor az APN, PAP és a betárcsázási (*99#) beállítások után azonnal feláll a kapcsolat.
Egyszerűen nem értem, hogy mit nem csinálok jól, vagy mi nem stimmel.
Minden ötletet meghallgatok!
Köszönöm, hogy végigolvastál -
cocka
veterán
válasz rover45 #6519 üzenetére
Azt még esetleg megnézhetnéd, hogy ha simán bedugod a gépbe és linuxot használsz, akkor linux alatt is felismeri-e.
feltettem a direkt erre a célra való ROOter megfelelő verzióját
Tudom, hogy ez kicsit OFF, de én azért nem merek ilyeneket csinálni, mert sok custom firmware-ről írták, hogy a telepítés után nem működik az 5 GHzes wifi. Én meg túlnyomórészt azt használom.
-
rover45
őstag
-
baracsi
tag
válasz rover45 #6531 üzenetére
A Modem \ Connection log mit mutat neked?
nálam így néz ki
Sun Aug 5 07:41:25 2018 : Attempting to Connect Modem #1 (HUAWEI_MOBILE HUAWEI_MOBILE)
Sun Aug 5 07:41:36 2018 : HostlessModem #1 Connected with IP 192.168.1.2
Sun Aug 5 07:42:11 2018 : Attempting to Connect Modem #1 (HUAWEI_MOBILE HUAWEI_MOBILE)
Sun Aug 5 07:42:22 2018 : HostlessModem #1 Connected with IP 192.168.1.2
Sun Aug 5 07:42:56 2018 : Attempting to Connect Modem #1 (HUAWEI_MOBILE HUAWEI_MOBILE)
Sun Aug 5 07:43:08 2018 : HostlessModem #1 Connected with IP 192.168.1.2 -
cocka
veterán
válasz baracsi #6528 üzenetére
Hát az úgy nem is fog menni, mert az E5577 nem szimpla modem, hanem router. Két router együtt meg nem fog működni, csak ha a 2. router routerfunkcióját megszünteted, azaz switchként működik tovább: DHCP OFF.
Az E3372-d fw meg sw verziója kéne. Ezt elvileg kiírja a programja.
-
rover45
őstag
válasz baracsi #6532 üzenetére
Szia!
A Modem \ Connection logban ennyi vanTue Oct 17 17:47:31 2017 : Attempting to Connect Modem #1 (HUAWEI_MOBILE HUAWEI_MOBILE)
Tue Oct 17 17:49:25 2017 : Modem #1 ConnectedMás: Kipróbáltam openwrtvel is, feltelepítettem a csomagokat, ott pedig ennyi látszódik:
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz rover45 #6535 üzenetére
Hát elvileg így nézne ez ki:
Viszont ha a készülékszoftver lenne angolul a firmware, akkor nem tudom mi van, mert akkor mindkettő 21.xxx-el kezdődik, tehát elvileg mindkettő non-hilink verzió.
Ha viszont fordítva van és a készülékszoftver a sima software, akkor a tied 22.xxx, az enyém 21.xxx.
Tehát elvileg a 22.xxx az a router verzió és akkor talán érhető, hogy miért nem működik a routerrel.
De egyébként kezdem elveszteni a fonalat.
De az első hozzászólásod alapján az a tippem, hogy valószínűleg a Tp-link nem támogatja a routerként is működő stickeket, mert az én C7-esem simán viszi a fent linkelt verziójú non-hilink (azaz csak modem) stickemet. Ha viszont a korábban említett E5577S-t teszem így rá, akkor pontosan az a probléma, amit írtál. Lát róla minden infót, de netet nem ad (mivel ugye eleve router). Esetleg még azt kéne megpróbálnom, hogy az E5577-en megpróbálom kikapcsolni a DHCP-t, ha engedi. Csak próbaképp.
Az Asusod meg lehet támogatja és valahogy megpróbálja leszarni a stick router funkcióját. Másra nem tudok gondolni, ha viszont a tied is csak modemként működik, akkor végképp nem tudom a választ.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Meglehetősen furcsa, hogy miért pont a WLANon belül kapott ez helyet, mikor USB-n keresztül is működik, nemcsak wifin keresztül, de ezek szerint elvileg kikapcsolható. Bár ezt még nem teszteltem.
-
cocka
veterán
Na ezt leteszteltem és az lett a végeredmény, hogy hiába kapcsolom ki a DHCP-t a routeren, a normál wifi routerhez csatlakoztatva nem hajlandó netre csatlakozni. Bár azt kiírja, hogy az azonosítás sikeres volt.
Hát ez sajnos rohadtul a router firmware-étől függ, hogy felismer-e egy usb modemet vagy mifi routert, de egyébként nem is tudom, hogy hivatalosan az ilyen routereken lévő usb portok támogatják-e egyáltalán a mifiket. Szerintem nem. Mert valahogy ez a kommunikációjukban sincs benne, legalábbis a Tp-linkében biztosan nem.
Hogy az Asus hogy áll ehhez a router + mifi router kérdéshez, azt nem tudom.
-
csz329
csendes tag
Az eddigi router+stick hozzászólasokra: nekem 20 perc alatt fogyott el a türelmem, vittem vissza a fos tp-linket a boltba és szereztem egy rendes Huawei 4G routert. Hülye voltam hogy megvettem a tp-linket, miközben a családban, ismerősöknek mindig B593-at vagy B525-öt szereztem. Soha senki sem panaszkodott arra.
-
MODERÁTOR
Beléptem a táborba egy Huawei B525 típusú routerrel.
Ha jól látom ehhez lehet USB-n külső HDD-t csatlakoztatni.
Az megoldható hogy a hálózatban lévő IP kamera erre a HDD-re rögzítse a felvételeket?
Vagy ez inkább kamera beállítás függő?20 éve a Prohardveren
-
seger
addikt
Lenne egy telekom korlátlan internetes sim-em. Tudnátok mondani olyan hordozható routert ami olcsóbb mint a telekom árul és használható?
Köszi! -
SeatZola
őstag
Srácok!
Mobil wifi router neszezés előtt állok. A belvárosban Telenor adatmegoszto SIM kártya lenne benne használva.
Most mértem sebességét. 98 Mbps tudtam elérni, tehát olyan cucc kellene, ami jó is érre a sebességre. Egy Samsung Galaxy Tab S3 felé kellene szórni wifin a netet olyan 1m távolságból.
Eddig ezeket néztem:
1. Huawei e5577 150/50 Mbps, Cat4 15.000 Ft
2. Huawei e5785s 300/50 Mbps, Cat6 26000 Ft
3. TP-link M530 150/50 Mbps, Cat4 19000 Ft
Az akkus üzemidő nem szempont, mert asztalon lesz használva 220V-os hálózattól az esettel 98%-ban.
Szerintetek melyiket? Vagy van jobb ötletetek?Zola
-
4Grider
nagyúr
válasz SeatZola #6544 üzenetére
Amit nem értek:
Miért nem a tab-ba teszed a sim-et, illetve minek egy tabnak 10-20 Mbps-nál nagyobb sebesség?
Egyébként bármelyik 4G képes router bevállalható, én személy szerint inkább azokat preferálom, amiken van LAN port (hogy gépet/switchet is rá tudjak tenni kábelen) és bridge mode (hogy routert tudjak rá tenni) is. -
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Hol, melyik szolgaltatonal tudnek prepaid csomagban netet venni, minel olcsobban minel tobbet?
Azert igy, mert nem biztos, h hosszu tavon kell.
Itt hasznalnam: [link]Telekom eleg gyenge.
Csak net, mobilon. -
cocka
veterán
De az nem úgy van, hogy bár hűséget nem vállalsz, de ha igénybe akarod venni a szolgáltatást, akkor havonta rendszeresen fizetni kell?
Gondolom azért írta, hogy prepaid, mert a prepaidben pont az a jó, hogy csak annyit használsz fel, amennyit előre kifizetsz és nincs havonta fizetési kötelezettség. Tehát ha akarom, akkor 2 hónapig nem fizetek egy fillért se, mert vagy elég a maradék egyenleg vagy ritkábban használom stb..
Ezt egy ilyen kvázi "számlás" szolgáltatással nem teheted meg. Most hiába mondják, hogy nincs hűség, az csak annyit tesz, hogy menet közben bármikor kiléphetsz, de amíg benne vagy fizetni kell, ha használod, ha nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest