Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7651) mellon74 válasza 4Grider (#7650) üzenetére


mellon74
újonc

Köszönöm a felvilágosítást, így már érthetőbb a dolog. Mivel nem lehet igazából tenni ellene semmit, így kénytelen leszek így használni. Bár lehet, hogy még a nyárig lesz valami változás vagy itt, vagy a telenornál. Ha nem, akkor így marad. Még annyit, hogy a telefonos, repeater- es megosztás működhet, vagy van annak is valamilyen hátulütője? Kipróbálni ki tudom, de nem akarom csak próbából fogyasztani itthon a mobilnetet. Nem tudom mennyi energiát fogyaszt a megosztás a mobilnál, lemerül- e akár a töltőn lógva is amikor esetleg nagyobb adatmozgás van akár órákig. Vagy biztosabb ilyen téren egy usb stick?

(#7652) 4Grider válasza mellon74 (#7651) üzenetére


4Grider
nagyúr

A telefonos megosztás működik, de a melegedés és a nagy fogyasztás a hátránya. Meg az, hogy mobillal szeretnek az emberek mozogni.
Repeatert senkinek nem javaslok, főleg ha a sz@r térerőből csinál jót (mert az sohasem sikerülhet minőségire).

(#7653) mellon74 válasza 4Grider (#7652) üzenetére


mellon74
újonc

Akkor inkább veszek usb sticket. A mozgás nem lenne gond, mert ez a teló már nincs használatban. Repeatert használok itthon is pl a földszint és az emelet között. Teljesen jól működik addig amíg ésszerű távolságon (térerőn) belül van a routerhez képes. Ha messzebbre teszem akkor már sikít is, hogy nem elég a térerő a router és közte. A stick használatához elég egy 220/usb adapter? Vagy mindenképp valamilyen eszközbe kell tolni?

(#7654) 4Grider válasza mellon74 (#7653) üzenetére


4Grider
nagyúr

Az usb stick az csak egy usb modem. Modem alapból nem tud nat-olni és wlant biztosítani.
Repeater: Nálam az 5GHz-es wlan kb. 500 Mbps-ot tud, üzleti kategóriás repeateren keresztül ez bőven 100 Mbps alá csökken. 2.4 GHz-es hálózaton alapból már 100 Mbps alatt indulok, áttolva már bőven 40 Mbps alá esek. És mindezt egy szobán belül. Itt is az igény határozza azt meg, hogy mi a jó működés.

(#7655) mellon74 válasza 4Grider (#7654) üzenetére


mellon74
újonc

Én csak annyit tudok, hogy névlegesen 500 megás netem van, a repeater 300- as. A tapasztalat, hogy ha a router wifi-éhez csatlakozok nagyon belassul, alig tölti be az oldalakat, néha meg is szakad, ha átváltok repeaterre akár fhd videókat is tudok nézni. Akkor tehát a stick mellé még kell egy router, ami usb-n tudja fogadni a modemet.

(#7656) cocka válasza mellon74 (#7655) üzenetére


cocka
veterán

Vagy egy számítógép, mert a routerek közül se mind ismer fel minden típust. Amúgy meg wifi router + 4G modem helyett 4G router a megoldás.

Azt a 220-as adapteres kérdésedet meg nem is értem. Az usbs modemekhez mindenképp kell valami driver, olyan nincs, hogy csak áramot kap és mánis csatlakozhatsz hozzá. Vagy mifi vagy 4G router a megoldás. A "mánisazonnalra" meg főleg mifi.

(#7657) Router


Router
őstag

Sziasztok!

A problémám a következő. Az esti órákban kb 6-9 óra közt totál megtérdel a iqpro-s mobilnetem egy Huawei B525-ben. 2-3Mbit max. Ezt még érteném is ilyenkor van csúcsforgalom. Nade telefonnal is rámérek ugyanúgy telenor, ugyanaz az APN és ott 10-15Mbit. Csúcsidőn kívül nincs nagy különbség a két sebesség között. Ez mitől lehet?

www.reballing.hu/forum

(#7658) taki01 válasza Router (#7657) üzenetére


taki01
őstag

Melyik apn-t használod, mert szerintem azért esik be a sebesség mert online apn-t használod amin nat-olt ip-t kapsz. Válts át a net apn-re és szerintem megjavul.

(#7659) Router válasza taki01 (#7658) üzenetére


Router
őstag

Mindkét apn-nel ugyanolyan rossz. Most elkezdtem méregetni, telefonon és asztalin is katasztrófa úgyhogy a hiba odaát van. De néha tényleg érdekesen nagy eltérés van.

www.reballing.hu/forum

(#7660) rumkola


rumkola
veterán

Sziasztok!
Hamarosan erdő és folyó mellé költözöm vidékre, viszont kábel még nincs.
A telekomnál találtam korlátlan mobilnetet 11K-ért. Gondolom ezt a mostani előfizetésemre aktiválnák és a jelenleg a telefonomban lávő SIM-el működne. Viszont én külön SIM kártyát szeretnék amit egyből egy 4G routerbe dugnék.
Létezik valami stick, vagy adnak külön SIM-et vagy hogyan tudom ezt elérni? Bocs a hülye kérdésért. Előre is köszönöm ha valaki válaszol.

Ehh most olvastam vissza, hogy trékom nem javasolt routerbe. Mit számít neki, hogy routerben vagy vagy telefonban van a kártya? Akkor telefonon is el kéne dobnia a hálózatot... :F

[ Szerkesztve ]

(#7661) Zeki válasza rumkola (#7660) üzenetére


Zeki
nagyúr

Dominóra is van korlátlan net, 30 napra 9900Ft. Belerakod stickbe.

(#7662) MaCS_70 válasza rumkola (#7660) üzenetére


MaCS_70
félisten

Nézz be a mobilflottás topicba!

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#7663) Buckey válasza rumkola (#7660) üzenetére


Buckey
senior tag

Szia!
Ha nincs másik szolgáltató normális sebességgel, akkor a Telekom is jó (nekem valamiért megjavult), és az előfizetésedhez lehet venni [multi-SIM] -et, így egy számod lesz, de két helyen tudod használni (kivéve SMS, mert az a multi-SIM-en nem jelenik meg). Ha korlátlan nettel rendeled, akkor mindkét kártyán korlátlan neted lesz, így ha azt nézed, akkor megfeleződik a költség egy kártyára.
P2P (pl. torrent) kapcsolatra nem használható (illetve 2Mbps sebességre korlátozza le), de a mobilnet nem is erre való (még).

(#7664) 4Grider válasza Buckey (#7663) üzenetére


4Grider
nagyúr

Routerbe meg azért nem javasolt, mert nat-olt mobilnetről van szó, ami időnként eldugul(hat). Ez routerben jóval jellemzőbb, mint telefonban. Persze ha nem baj az újraindítgatás (routernél ez a legegyszerűbb), akkor használható egy ideig routerben is.

(#7665) Buckey válasza 4Grider (#7664) üzenetére


Buckey
senior tag

Én már egy éve használom 4g mobilrouterben (előtte telefonban volt egy évig, WIFI-n megosztva), de csak az új készülék beüzemelésétől kb. 2-3 hétig volt, hogy belassult, majd egyszer csak megjavult és szépen működött. Jelenleg is ugyan ez a helyzet áll fent, hogy decemberben vettem egy komolyabbat ( [link] ) a Huawei Cube helyett, amit az első hetekben újraindítottam, mert belassult (mint a Cube az elején is). Először volt, hogy naponta kétszer, majd egyszer, utána itteni tanácsra kapcsolóórával naponta (reggel) egyszer újraindítottam, de most már ez a második hete, hogy folyamatosan, lassulás nélkül megy.
Úgyhogy, van remény NAT-olt mobilneten is, ha más választás nincs.

[ Szerkesztve ]

(#7666) rumkola válasza Buckey (#7665) üzenetére


rumkola
veterán

Köszi, szuper vagy! Pont ezek kellenek nekem amit leírtál! :R :C

(#7667) rumkola válasza Buckey (#7663) üzenetére


rumkola
veterán

Pontosan melyik routerben használod?

[ Szerkesztve ]

(#7668) Buckey válasza rumkola (#7667) üzenetére


Buckey
senior tag

Szívesen!
Jelenleg egy [HUAWEI B535-232 AC ROUTER] -ben van. Mivel a sebességet tavaly december óta szinte megduplázta a Telekom, így ez a router ki tudja használni (a Huawei Cube-nak csak 100 Mbps a portja).
100 Mbps feletti letöltés lazán megvan, ugyanis gigabitesek a portjai. De én vettem egy [routert] utána (így csak modemként használom), mert a belső hálón nem tudta 100%-ban kiszolgálni a gigabites gépeket. Ha neked elég a 90%, akkor router sem kell (csak én maximalista vagyok :D )

(#7669) FistXL válasza Buckey (#7663) üzenetére


FistXL
aktív tag

Szia! Pontosan tudni, hogy melyik szolgáltató milyen csomagjában korlátozza a torrentet? Én Telenoros flottában vagyok, de ebben a pillanatban is 10-11mb/s-el töltök le torrentről egy TP-Link MR6400-zal :)
Itt is bőven megvan a 100+mbps, csak a 100-as portok miatt 94 a max, de egy aksis Huawei-el 115 is volt, csak az mindig túlmelegedett...

[ Szerkesztve ]

(#7670) humigabi


humigabi
aktív tag

Szia!

Írod, hogy vettél mögé egy másik routert. A B535-öt lehet bridge-be kapcsolni?

:DD

humigabi

(#7671) Buckey válasza FistXL (#7669) üzenetére


Buckey
senior tag

Szia!
A Telenor nem korlátozza a P2P kapcsolatokat, így az nem lassul torrentezéskor. Csak nálam nincs rendes sebesség, ezért van Telekom.
És mivel meg lett emelve a sebesség 100Mbps fölé, épp ezért vettem a B535-öt, mert gigabites portjai vannak. Ha a Telekom is eltörli a P2P-t, vagy a Telenor kiépíti a hálózatát, akkor jól fog jönni.

[(#7670) humigabi)]
Szia! Igen, lehet híd/bridge módba kapcsolni, nekem is így van.

(#7672) rumkola válasza FistXL (#7669) üzenetére


rumkola
veterán

Nagyon jó hírek! Tudnál linket adni ehez a flottás dologhoz? Köszi! :R

(#7673) humigabi


humigabi
aktív tag

Köszönöm!

humigabi

(#7674) Buckey válasza humigabi (#7673) üzenetére


Buckey
senior tag

Szívesen!

(#7675) 4Grider válasza rumkola (#7672) üzenetére


4Grider
nagyúr

A flottás topikban megtalálhatóak a Telenoros flották is.

(#7676) rumkola válasza 4Grider (#7675) üzenetére


rumkola
veterán

nem igazodom ki bennük :)) :B :B

[ Szerkesztve ]

(#7677) adika4444 válasza Buckey (#7665) üzenetére


adika4444
addikt

A Telekom IPv6-ot is ad a v4 mellett, ott nincs NAT.
Folyamatosan terjed kiszolgáló oldalon is az IPv6, tippre te is ezt-azt v6-on érsz el, illetve mivel mások is egyre több helyen tudják kihasználni, ezért kevésbé dugul a v4.

Facebook, Google támogatják, utóbbinak az összes szolgáltatása is (YouTube és társai), márpedig legtöbben ezeket használják.

üdv, adika4444

(#7678) 4Grider válasza rumkola (#7676) üzenetére


4Grider
nagyúr

szamlakontroll.hu, euroquattro és IQ akik most korlátlan mobilnetes adatsimet tudnak adni hűségidő nélkül publikus ip címmel 6000 Ft/hó alatti áron.

(#7679) adika4444 válasza rumkola (#7676) üzenetére


adika4444
addikt

iQpro, EQ, Számlakontroll kifejezésekre keress a flottás topikban.
Utóbbinak oldala is van, szamlakontroll.hu, egyre több ismerősöm használja és elégedettek.

Az iQpro-ról megoszlóak a vélemények, valamint kell ajánlás egy flottatagtól a csatlakozáshoz. Nekem és még három ismerősnek van, abszolút nincs gondunk lassan két éve, de bőven vannak panaszos történetek. Igaz, általában a panaszos hangok hangosabbak, és az EQ-ről (CreditPrime) is olvastam már meredek tapasztalatokat, ráadásul belépési díj is van náluk. A Számlakontroll viszonylag új név, velük nem rémlik, hogy lett volna gond. Én utóbbit javaslom első körben, utána az iQpro-t.

szerk: Kicsit félreérthetőre sikeredett, szóval belépési díj az EQ-nél van csak, utána pedig tagdíj egyiknél sincs.

[ Szerkesztve ]

üdv, adika4444

(#7680) Buckey válasza adika4444 (#7677) üzenetére


Buckey
senior tag

Köszönöm! :R
Akkor lehet ezért nincs lassulás egy idő után? :F
Mindegy, a lényeg, hogy jó.

(#7681) totron


totron
addikt

MiFi router vagy okostelefon? Olvasni, hogy eltérő eszközökön elérően teljesít ugyanaz a mobilnet, ugyanott. Mik a tapasztalatok? Praktikusabb lenne nekem egy dual SIM-es mobil és arról osztani, a metódus eddig is ez volt, csak 1 kárytással, routerekkel viszont nincs saját tapasztalat. Mikor lehetnek gyorsabbak, ha egyáltalán?

(#7682) Buckey válasza totron (#7681) üzenetére


Buckey
senior tag

Ha egyforma sebességű a két eszköz (pl. 150/50 Mbps), és egy helyen van, akkor nincs különbség (vagyis nálam nincs). De, ha akár egy méterrel egymástól távol van a mérés, akkor akár több 10Mbps-os sebességkülönbségek is lehetnek.
Körbe kell mérni a lakást, a szobát, ahol el lehet helyezni, az optimális helyet kell megtalálni. Persze, ha WIFI-vel lesz csatlakozva hozzá, akkor nem biztos, hogy a szomszéd szobában a max. 4G lesz a nyerő, mert a WIFI-nek a falak miatt lesz vesztesége.
Ezért kell méregetni, akár egy nap többször is több helyen.
És, ha lehet, akkor kábellel csatlakozni a mobilrouterhez.

(#7683) FistXL válasza rumkola (#7672) üzenetére


FistXL
aktív tag

Számlakontroll

De már jó ideje ilyen az oldaluk.
Nekem a korlátlan van, azt hiszem 5125 vagy 5225ft a havidíj.

[ Szerkesztve ]

(#7684) FistXL válasza Buckey (#7671) üzenetére


FistXL
aktív tag

Számokat írnál, hogy mennyiről mennyire korlátoznak?
Vodáról tudsz valamit?
:R

(#7685) Buckey válasza FistXL (#7684) üzenetére


Buckey
senior tag

A Telekomnál kb. 275 kB/s-re korlátozzák a P2P-t (pl.: torrent), de a normál használatot nem korlátozzák, az marad annyi, amennyi elérhető. Jelenleg 116/35 Mbps a sebesség.
No, meg ez helyfüggő, még szobán belül is, mert ha átteszem a routert a TV másik oldalára, akkor kb. 30-40 Mbps-el kevesebbet mérek.
Vodáról nincs infóm. :(

[ Szerkesztve ]

(#7686) FistXL válasza Buckey (#7685) üzenetére


FistXL
aktív tag

Flottákban is annyira korlátoznak? Az úgy használhatatlan :(

(#7687) Buckey válasza FistXL (#7686) üzenetére


Buckey
senior tag

Nem tudom. Nem vagyok flottás.

Ha Te torrentezni szeretnél mobilhálózaton, hát, akkor tényleg használhatatlan, vagyis nem, csak lassú. Ki lehet kerülni ezt a sebességkorlátot, de készülj, hogy ha kiderül (mert ki fog!), akkor valószínűleg szerződésszegésért lesz kapsz. :K

Torrenten kívül minden megy az elérhető max. sebességgel, ahogy kell (YouTube, MyTV, egyéb letöltések, böngészés stb.), csak torrentezésnél észrevehető, ami ugye nem mobilhálózatra való. És ez engem nem is érint, úgyhogy nincs belőle hátrányom.

[ Szerkesztve ]

(#7688) totron válasza Buckey (#7682) üzenetére


totron
addikt

Csak mert pusztában, városban, itt, ott, meg amott is jellemzően 1 vagy 2 pálcikás a 4G - és nekem valahogy olyan kártya jutott, ami csak 4G-n hajlandó forgalmazni - esetenként 3 szegmenst mutat a térerő-jelző. Namost a sebesség ettől tökéletesen független. Ez meglepett. Meg az is, hogy 100 megákról írtok telenoros flottákban, itt 20-30-40, utóbbi időben meg esténként lemegy 5-re is. Azelőtt nem. Előző nezekkel van tapasztalat, más szolgáltató más teló, ott tényleg számított minden méter és míg a szobában 1 mbit volt, az udvaron 10. Na itt ez nem így van. A cél nyilván kimaxolni a szolgáltatást, ha meg ennyi jut amenbyi, megérteni, hogy miért. Ez a mostani lelohadás-sorozat sebességileg kiegészülve a többiek gyorsabbságával kicsit elszottyaszt kedvileg. Nem ártana, ha lehetne érezni azt, hogy igen, ez megéri. Jelenleg ennek pont a határán vagyok.

Szóval mi van itt? És hogy van az a mi?

(#7689) Buckey válasza totron (#7688) üzenetére


Buckey
senior tag

Én megyeszékhelyen lakom, ott is a városközpontban, de itt pont a Telenor lassú, a max. letöltés kb. 25 Mbps (ha jól emlékszem), de általában 10 Mbps és alatta.
És épp ezért kénytelen vagyok Telekomot használni, ami korlátoz, meg NAT-ol. De el vagyok vele, mivel nem torrentezem.
Amúgy egy közeli faluban meg a Telenorral mértem 100 Mbps feletti letöltéseket, míg Telekommal csak 50Mbps és alatta volt a letöltés.

Sok mindentől függ ez is, mivel vezetéknélküli technológia, sok minden befolyásolja (tornyok helye, távolsága, épületek és az azokról visszavert hullámok, leterheltség stb.).

(#7690) totron válasza totron (#7688) üzenetére


totron
addikt

Gondoltam rá, hogy a vételezőeszköz a szűk keresztmetszet (Samsung J3 2016 - B3, B20), bár jelenleg nincs módom kipróbálni másban. Az ittottamott nem világjárást jelent, tipikusan 3 helyszín közt cirkulálok, olyan 20km átmérőjű körben. Ebben azért csak van elég torony ahhoz, hogy ne a teló legyen a ludas. Valaki írta, hogy nagyban megugrott a sebessége routerben, az miért lehetett?

Ez a 3. hónapom a Számlakontrollnál, az extrém minimumérték bejövetele mellett a maximumok is mérséklődtek (kevesebbszer ugrik fel az említett csúcsértékekig).

(#7691) Zeki válasza totron (#7690) üzenetére


Zeki
nagyúr

Ez van . Ahogy olcsóbb, úgy veszik igénybe egyre többen. És multimédiára.
A torrentet ami több szálon szippant, én is nagyon korlátoznám.

(#7692) Buckey válasza totron (#7690) üzenetére


Buckey
senior tag

Elméletileg nem a telefon a szűk keresztmetszet, viszont ha csak három helyen mérted, akkor akár még az is előfordulhat, hogy mind a három helyen rossz a net. Minden előfordulhat.
Hogy "nagyban megugrott a sebessége routerben" az azért is lehet, mert a routernek jobb a vételi képessége, illetve nagyobb sebességre képes mint a telefon, vagy éppen a szobában jobb helyre került, mint ahogy nálam is, mert telefonon max. 30 Mbps volt a sebesség, majd mikor átraktam a mobilroutert a TV másik oldalára, a sebesség felment 70 Mbps-re. Majd a telefonnal is kipróbáltam, és telefonon is ez volt a sebesség, ergo egy évig rossz helyen volt a telefon.

A Számlakontrollt sem ismerem.

[ Szerkesztve ]

(#7693) totron válasza Buckey (#7692) üzenetére


totron
addikt

Értelemszerűen azonos sebességre képes eszközök esetén állt a kérdésem. A jobb vételi képesség rész lehet itt az izgalmas..
Ha megosztható: mire használod a netet, amire nem elég a 25 mbit és megéri bevállalni a korlátozásokat?

(#7694) Buckey válasza totron (#7693) üzenetére


Buckey
senior tag

Akkor a vételi képesség a különbség.

Az a 25 Mbps a maximum volt, amit valaha mértem, valamikor éjjel. Jelenleg [ilyen] sebességet mérek, úgyhogy szerintem ennél még a postagalamb is gyorsabban hozza a biteket. Ezért használok Telekomot, ami [fényévekkel] gyorsabb. Amire nekem kell, arra tökéletes.

(#7695) totron válasza Buckey (#7694) üzenetére


totron
addikt

Jól van, de ezzel most eljutottunk oda, hogy mégis érdemes lenne beruházni egy MiFi-re. Vagy nem. Vagy de.

(#7696) Buckey válasza totron (#7695) üzenetére


Buckey
senior tag

Ha van elfekvőben egy viszonylag jó telefon, és nem kell vezetékes net, csak WIFI, akkor nem feltétlen szükséges. Ha viszont nincs olyan jó telefon (és vezetékes net is kell), akkor megéri a mobilrouter, ha lehet, gigabites portokkal és 5GHz-es WIFI-vel.
Illetve, ha magaddal akarod vinni, akkor MiFi, ha meg csak otthon használnád, akkor mobilrouter.
A MiFi csak akkor olcsóbb (a telefonnál), ha nincs elfekvőben telefon, viszont kb. annyiba kerül, mint egy mobilrouter.

Szerintem.

(#7697) qnadam válasza totron (#7690) üzenetére


qnadam
veterán

nekem stickkel és telenorral több helyen volt olyan, hogy automatikusan 800 mhz-re állt be, mert épületen belül annak volt nagyobb térereje, kézzel 1800-ra állítva viszont többszörös lett az elérhető sebesség.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#7698) rumkola válasza adika4444 (#7679) üzenetére


rumkola
veterán

Köszi!
szamlakontroll.hu le van halva, szóval marad az IQ.

Tudja valaki, hogy az IQPro Melyik szolgáltató mobilnetjét adja?

(#7699) 4Grider válasza rumkola (#7698) üzenetére


4Grider
nagyúr

Mindegyik Telenoros.
Konkrétan mi van a számlakontrollal?

(#7700) rumkola válasza 4Grider (#7699) üzenetére


rumkola
veterán

nem jön be az oldaluk napok óta, így azt sem tudom hogyan rendeljem meg tőlük, az azt sem tudom mit :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.