Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pixx96
aktív tag
sziasztok!
érdeklődnék hogy lehetsége-e olyan hogy, HIPERNET HOME L csomagom van egy Huawei B525 routerrel 2 év hűséggel ebből már több mint egy év le is telt és arra lennék kíváncsi van-e lehetőség díjmentesen routert cseréltetni mondjuk egy hordozhatósra?Mert ugye ez helyhez kötött ilyenre van lehetőség az üzleteikben?
-
Soma01
veterán
De ha veszel új készüléket, lehet írhatsz már alá újabb 2 évet és hozhatsz el új modemet. De a régit, biztosan nem cserélik. Kérdezd meg a Telenor-t.
-
-v-
addikt
Vodánál bp-en miért nincs 4g-m? T-vel volt...Vernee M5 telo, kell valamit allitanom?
-
Brown ügynök
senior tag
Van valakinek tapasztalata telekom modem függetlenítéssel? Működött utána másik szolgáltató, pl. Telenor-os sim-mel a mobilinternet?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
"hacsak nem jön a jó tündér break utasítás képében..."
-
Zeki
nagyúr
válasz Brown ügynök #6459 üzenetére
Kell hogy működjön, csak telenornál nem mindegy az apn.
-
4Grider
nagyúr
válasz Brown ügynök #6461 üzenetére
Persze. És ha átállítod, működik.
-
sicc33
aktív tag
válasz Brown ügynök #6459 üzenetére
Én kb 2-3 hete kértem meg hozzá a kódot. A függetlenítést követően az APN átírásával a telenor kártya már hasított is benne.
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Tudja valaki hol lehet HUAWEI MiFi eszközök technikai adatait összehasonlítani ?
Elsősorban HUAWEI E5785H, és E5786-ról lenne szó, ezekről alig, vagy egyáltalán nem találok infot .
A HUAWEI honlapon keresgélve, mintha nem is léteznének ezek a típusok .
Hol lehet ezekről a típusokról részletes technikai adatokat találni ?Üdv.
Astra
-
Diák66
őstag
válasz AstraCDX #6469 üzenetére
Nincs mit. A technikai adatlapokat elnézve egyiknél USB 3.0 van írva, viszont helytelenül! Európába csak USB 2.0-val jön elvileg. Amúgy a két eszköz tudásra szerintem tök ugyan az, csak az egyik újabb hardver és szoftver párossal van. De tök ugyan azt tudja szerintem. Szolgáltatóknál némileg eltérhetnek a firmware verziók, így változhatnak a specifikációk is. (pár szoftveres dolog más lehet).
Amúgy szerintem, ami a lényeg, hogy Cat.6 (300/50 Mbit/s) és van külső antenna csatlakozója. Ha megveszed, mindenképpen nézd meg, hogy minden funkciója jól működjön. Én a Huawei 5787 megosztóval jártam úgy, hogy olyan firmware volt rajta, amivel az 5 GHz wifi sáv lényegében használhatatlan volt.
-
Diák66
őstag
válasz AstraCDX #6471 üzenetére
Sajnos csak nem hivatalos úton, vagy hivatalos szervizben (utóbbi esetben valószínűleg ugyan az az fw. kerül vissza). Előbbi garanciavesztéssel jár. Így ha problémába ütközöl, inkább állj el a szerződéstől és küld vissza a terméket. Mobilszolgáltatóknál kapható eszközökkel nem szokott gond lenni és már ők is árulnak függetlenül eszközöket. Egyéb forrásból sajnos bizonytalan.
-
Diák66
őstag
Nos, az USB 2.0 elméleti sebessége 480 Mbit/sec, vagyis elméletben kb. 60 MB/s. Az, hogy a gyakorlatban mennyi, csak az eszközökön műlik. Valószínűleg hasonló sebességeket lehet mérni, mint a 2,4 GHz N-es sávon, ahol elméleti max. 300 Mbit/s szokott lenni. Érdemes 5 GHz-es eszközöket beszerezni.
-
cocka
veterán
Mondjuk én nem vagyok ilyen nagyravágyó, mint egyesek itt. Nekem elég az E5577 is meg az Archer M200. Mintha ezekkel nem lehetne fullHD videokat nézni.
Nem tudom mi a francért kell a 150 megabit fölé gyúrni, mikor a 150 megát se tudja sok eszköz + helyfüggő + szolgáltatófüggő + szolgáltatásfüggő.
-
csz329
csendes tag
válasz 4Grider #6214 üzenetére
1) "Nekem logikus, hogy torrenthasználat közben használhatatlanná válik a net, mivel ilyenkor a sávszélességet eléggé korlátozzák, a torrent pedig azt kihasználja, másra nem marad sávszél."
Ez pont nincs így. Csak a torrentet korlátozzák, minden más elvben hasítana.
A torrent viszont mégis hazavágja az egész netezést, mivel túl sok konnekciót nyit - erről viszont már nem a T tehet.https://www.raymond.cc/blog/stop-bittorrent-from-killing-your-internet-connection/
"This happens mainly because there is a large number of connections that BitTorrent utilizes is stressing out your router/modem."Mobilneten eleve kevesebb session tud menni valamilyen hálózati setup miatt. Nekem nem korlátozott nagyon sok GB-os céges mobilnettel max 60 Mbps volt a torrent, pedig olyannal teszteltem, ami végtelen gyorsan is jöhetne és speedtest szerint 100 Mbps felett volt a kapcsolat simán. (Szintén Telekom).
3) A VPN nekem mindig ment gond nélkül, nem volt érezhető sebesség csökkenés.
De ha lassítják is, attól még nem kéne ilyen furcsa dolgokat produkálnia... -
Greybeard
tag
1. Megjártam ugyanezzel a problémával én is a poklok-poklát, mire rájöttem az egyszerű megoldásra. Ahogy fentebb is írták a torrent túl sok connection-t nyit. Ezt kell limitiálni. Mikrotorrentnél a beállítások / további beállítások / kapcsolatok száma alatt 20/5/4-et állítottam be. Így nyilván lassabban töltődik le minden (meg egyáltalán nehezen indul el a letöltés, ilyenkor érdemes újra indítani a torrent alkalmazást), ellenben a routeren csüngő minden más eszköz gond nélkül kap netet.
s.k.
-
sztefan
csendes tag
Sziasztok!
Huawei LTE Cube E5180s-22 wifi modem/router, van rajta egy RJ11 csati gondolom analóg telefont lehet rádugni csak ennyit találtam róla "További jellemzők Egyéb VoIP, CS voice, SMS, " az lenne a kérdésem, hogy lehet hívást kezdeményezni-fogadni ha a SIM kártya támogatja a hanghívást? (Telenor Hello Data). Köszönöm. -
csz329
csendes tag
válasz sztefan #6480 üzenetére
Egy routerbe RJ11-re akkor tudsz telefont kötni, ha
a) szolgáltatói oldalon van egy IMS platform (https://en.wikipedia.org/wiki/IP_Multimedia_Subsystem), a router meg be van állítva (firmware képes rá) hogy IP-n elvigye a hangot odáig.
Ja, meg van erre aktivált szolgáltatásod.
b) vagy van valami implementált SIP kliens esetleg a routerben, amivel csatlakozni tudsz valami VoIP szolgáltatóhoz
Amúgy a hajadra kenheted bármilyen SIM kártyával.A helyes megoldás amit keresel az adatmegosztó SIM.
https://www.telenor.hu/adatmegoszto
A másodlagos kártyát berakod routerbe, az eredetit meg egy mobiltelefonba.
Az RJ11-et meg elfelejted. -
sztefan
csendes tag
Sziasztok!
Az Ephone korlátlan mobilinternetről tud valaki infót, működik rendesen, megbízható? A telenor hálózatát használják. http://mobilinternet.ephone.ch/
Ephone Unlimited korlátlan 150 Mbps 6 490 Ft
Köszönöm. -
adika4444
addikt
válasz sztefan #6485 üzenetére
Ha csak egy kártya kell, 3882 Huf/hó-ból is kihozható, klikk
Mobil flottáküdv, adika4444
-
Dr. X
aktív tag
Bocs, ha már volt a kérdés! Korlátlan netet (Telenor, Telekom) megoszthatom a laptoppal, hogy Streamről játékot, torrentről sorozatot töltsek le? Egy játék/torrent sok tíz gigabájt, úgyhogy jó sok 100 gigabájt menne el havonta. Ezt engedik? A másik kérdés, hogy jó vételnél mekkora a sávszélesség?
-
dr laikus
csendes tag
Hali, van másik szolgáltató összehasonlító blog vagy ez használható arra?
Rég óta van mobilnetem meg flatrate telefon internetes előfizetésem.
A telekom tapasztalatom szerint átveri az embert, például:
- Ha sms-t írsz ami több sms-ből áll (kapcsolt sms) vagy link van az sms-ben, akkor MMS-nek veszi és arra nem vonatkozik, hogy korlátlan, tehát kiszámlázza.
- Nekem azt állította, hogy az EU-s hívások is korlátlanok, amikor kötöttem, de mégis kiszámlázta.
No erre és más apróságokra otthagytam a telekom-ot.
...........
Mi a tapasztalatotok a vodafon-nal?
-
legenda
válasz dr laikus #6490 üzenetére
Szia,
Ez a topik főként a mobilinternetről szól, az általad felvetett problémák viszont nem.
Indult anno több összefoglaló/-hasonlító topik is, de nem túl aktívak, jobban szeretik a tagok a célirányos, konkrét szolgáltatós témákat.
A Telekom nem tud átverni ilyen tekintetben, mert nem őndönti el, hogy kapcsolt SMS-ről, vagy MMS-ről van szó, hanem a létrehozó/küldő készülék, a legtöbbnél adott is rá külön kapcsolható opció, hogy átalakíthassa MMS-nek, optimalizálhatja...stb., vagy sem. (Én is gyakran küldök fűzve 2 - 3 SMS-t , egyszer sem számlázták még ki MMS-nek, mert nem utóbbinak állítja össze a telefonom. Ha teszek be például képet az üzenetbe, akkor meg jelzi, hogy az már MMS lesz, így nem utólag ér meglepetés.)
Az EU-s hívások - és minden más - kapcsán az ászf-ben kell tájékozódni a meglévő díjcsomag szerint, az a biztos, úgy nincs félreértés...stb., de ez minden más szolgáltatónál is igaz.
Telekomos és Vodafone-os előfizetésem is van, mind a kettőnek van előnye és hátránya is a másikkal szemben, de összességében a Telekom felel meg jobban az igényeimnek (van VoLTE, jellemzően gyorsabb a mobilinternet, szélesebb körben, több módon lehet ügyintézni...stb.), az az elsődlegesen használt.
A Vodafone-nal kapcsolatban itt olvashatsz tapasztalatokat: [link][ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
dr laikus
csendes tag
SMS / MMS
- az egy default dolog hogy ha pl egy link van az üzenetben, akkor konvertálja...lehet hogy ki lehet ezt kapcsolni, de nem korszerű és nem korrekt, hogy egy korlátlan előfizetésnél ezt külön még számlázza
- határozottan adta nekem elő több ügyfélszolgálatos emberük is, hogy az eu-s korlátlan csomagjaik olyanok mint ami már standard nemzetközileg....aztán jött a meglepi számla
- és a web nem korlátlan külföldön
- és csak eu, a vodafon-nál még + 5 ország van a vodafon red infinity-ben, pl. Svájc is
- ezen kívül nem működik az online felület, és mind az otthonodba jövő szervizesek mind az ügyfélszolgálatosok egyre rosszabbak (10 év tapasztalat.....mindig egyre rosszabb)
Nekem az a véleményem alakult ki, hogy végül is a készülékfinanszírozás az amivel aratni akar meg a nem igazán korrekt reklám stb...és a többi....szóval nálam teljesen KO.... nem tudom, nem a magyar állam vásárolta bele magát? A story erre utal. Nem tudom. De szerintem felejtős.
.....
A vodafon-ról azt hallottam, hogy ahol nincsenek úgy igényes ügyfelek elég, ott hiányos a hálózat, szóval kisebb, de ahol van, ott igényesebb a szolgáltatása. Lehet, megpróbálom. Kíváncsi voltam, mit gondoltok, tudtok erről. Amúgy a mobilnet-reis abszolút vonatkozik a kérdés részemről.
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz dr laikus #6492 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy a sok sms MMS-sé konvertálása telefon függő, ami konvertál, azt le kell erről szoktatni az üzenetek beállításainál.
A mobilnet nem szokott külföldön korlátlan lenni, mert arra MÉG Eurókat fizetnek egymásnak a mobilszolgáltatók. (6 euró/1GB adatforgalom plusz áfa.)
A duma meg sms már az, Uniós szinten.Az hogy nem néztél utána alaposan a dolgoknak, nem a mobilszolgáltatót minősíti.
[ Szerkesztve ]
-
dr laikus
csendes tag
Szerintem meg maradjunk annyiban, hogy standard az ingyenes MMS és a korlátlan nemzetközi web is.
Lásd akkor ha már előhoztem: vodafon red infinity.
És nem, egy ilyen csomag mellett már elvárható, hogy ne kibogarászni kelljen hogy na akkor most MMS-t vagy SMS-t küld a teló, egy alapvetően egyszerű szöveges üzenet kezdeményezésére. Ez a fogyasztó félrevezetése.
-
zsolt19900
őstag
sziasztok
picit bele "kell" kóstolnom leendő munkahelyem végett a mobilinternet és annak megosztásába
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy ha viszek magammal úgy is mindig egy olyan eszközt (mondjuk egy tabeltet) amit nem igen használok és ez tudná osztani a többi készülékemre a netet, úgy ezek fényében is érdemes beruháznom egy "szappantartós" zsebruterre és azzal osztanom inkább a netet, vagy megteszi a tablet is erre a célra?
Úgy látszik jövő hónaptól sofőr leszek és ezért kezdek el nézelődni a témában, mert indulásra mindennek össze kell állnia
Szóval ruházzak be, egy (akár használt) mifi-be, vagy a tabletem (ami egy huawei t3 4g) is megteszi erre a célra, hogy a fülkében és max. plusz körülötte picit legyen internet elérésem?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Soma01
veterán
válasz zsolt19900 #6496 üzenetére
Szerintem elég a tablet.
-
cocka
veterán
válasz zsolt19900 #6496 üzenetére
Szerintem egy tablet hamarabb lemerül, mint egy mifi. Meg csak netmegosztásra minek egy tablet?
-
Carlytoo
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek ez mennyire lehet valós? : [link]
Beszéltem velük és elvileg nincs portkorlátozás, illetve semmi. Van egy 10.000-e szerződéskötési díj és minden hónapot előre ki kell fizetni. Nekem kicsit humbuk szaga van, de hátha csak én vagyok ilyen kétkedős. Vélemények?
"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest