Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz AxBattler #60202 üzenetére

Szeptikus vagyok, nekem ez a hír is inkább félig (teljesen) üres pohár esete.
    - Eleve: kivárás. Mióta várunk? RDNA GPU mobilon talán már lassan 2 éve létezik? Az RDNA 3 elég nagy késéssel jött meg oda is de már szintén létezik. Nem túl jó előjel innen nézve.
    - Aztán ezek a modellek sem túl acélosak. Kíváncsi leszek a CU-kra, hiába brutál erős a hatmagos is CPU oldalon, ott lefelezték a GPU-t a nagyhoz képest. Itt 7300/7500-al nem sok jóra számítok ilyen szempontból sem.

Ez a 3050 meg nem lenne rossz, de ilyesmi is 10+ éve lóg a levegőben, ramból soha nem sikerült még ártól függetlenül sem érdemi sávszélességet mellérakni. Mellé pedig ennyi CU-val érdemi erőhöz fogyasztási keretből is kellene neki 60, de inkább 80W körül. Mondjuk nekem szimpi lenne egy 45W-ra leskálázott erősebb GPU is, az új mobilok közül pár nagyobb elég jól működik lefelé is, de azt úgysem fogják olyan olcsón adni, hogy a visszafogott teljesítmény megérje. Plusz így is 120W felett leszünk szummában.

Nézelődtem azóta még mITX fronton, főleg az APU-s hírt látva, de még mindig nem igazán tudok átbillenni miniPC frontról. Pedig szimpatikusabb lenne az előbbi továbbra is.
    Bár ez a 7735HS is elég jól sikerült darab lett, normál használatban hangtalan, terhelve van szélzaj de az sem annyira vészes. Főleg ha értelmesen van elhelyezve és nem tőlem 40cm-re, mint jelenleg. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés