- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cickánykoma
tag
Sziasztok!
Egy CFI A7879-es házzal vagyok én is a mini-ITX klub tagja 2014 vége óta. Teljesen elégedett vagyok a konfiggal, viszont most egy olyan bővítési helyzetbe futottam bele, aminek több limitáló tényezője van a ház miatt. Több szem többet lát, hátha valaki tud tippet adni, merre induljak tovább. Vázolom a helyzetet:
- Jelenleg a házban van egy Sapphire HD6450 1 GB*GDDR3 kártya. A kárty low-profile és van 1*HDMI, 1*DVI, és 1*D-Sub kimenete.
- Eddig dual monitoron használtam a konfigot, két Benq 24"-os monitorral, 1920x1080-ban. A két Benq különböző modell a modernebben van HDMI, DVI, D-sub, a régebbin csak DVI és D-sub.
Most a VGA-ból a HDMI-vel megy ki az újabb Benq-re a kép, a DVI VGA kimenetből meg a régebbire.
- Szereztem a héten használtan egy NEC EA221WMe 22"-os monitort, ami 1680x1050-et tud. A monitort pivot módban használom, egy DVI és D-sub csatlakozója van.
Az alábbi problémákat tapasztaltam eddig, amire megoldást keresek:
- Az AMD kártyán már csak a D-sub kimenet volt üres, de arra kötve nem talál jelet a NEC monitor. A Windows képernyőkezelőjében bár látszik a 3. monitor, de szürke, inaktív, nem lehet állítani rajta semmit.
- Kipróbáltam azt, hogy DVI-al az alaplapi Intel HD VGA-ra kötöttem a NEC monitort. Ebben az esetben megy szépen a 3 kiterjesztett asztal, viszont a munkámhoz időnként használt Sony Vegas, Photoshop és After Effects hibaüzenetekkel elszállnak, mondván, hogy nem támogatják a GPU-t. Magyarán a 3. monitor alaplapra kötésével valamiért az Intel HD lesz a domináns GPU az AMD helyett és csak az Intelt érzékelve eldobják magukat. Nem bírtam rájönni eddig, hogy lehet az AMD kártyát visszacserélni, hogy lássák a GPU gyorsításnál, mint választható opciót, mintha ez eltűnne passzívba, hiába megy róla 2 monitor, az egyetlen Intelre kötött 3. monitort valamiért felülírja.
Az Eyefinity topikban a videókártyacserét ajánlották, de konkrét tipust vagy tippet már nem kaptam sajnos.
Rászánnám magamat a videókartya cserére, viszont a CFI ház miatt az alábbi limitáló tényezők vannak:
- csak olyan kártya lehet, amin van legalább 1 Displayport (a másik kettő kimenet kapcsán a HDMI és DVI aránya mindegy, csak legyen mindhárom kimenet digitális. A D-sub nem műkőképes)
- a CFI ház miatt csak egyslotos lehet kártya (ma direkt leteszteltem a másik gépemből kivett a kétslotos GTX750-el, és valóban nem fér be - még a fémpanelt is leszereltem, de a dual DVI-ok dobozta akadályt képez a ház oldallapjának)
- nem lehet nagy energiaigényű, mert biztosan nem bírja a 200-as táp, tehát csak olyan jöhet szóba, ami a PCI-Expressből működikAmit eddig kidobott a Gugli AMD-nél pl. ott vagy évek óta nem forgalmazzák (pl Gigabyte HD 5450 GV-R545D2-512D - ez pont egyslotos pedig) vagy kétslotos elosztásban kapható most is, mint a HD Sapphire 6450 Flex. Az Nvidia kapcsán először Quadro-kat néztem, de azt az infót találtam, hogy az FX szériások nem tudnak meghajtani egyidőben három kijelzőt, hiába van akár 3 dig. csatlakozójuk, ez csak NVS sorozattól élő feature - ezek a modellek meg csillagászati árban keringenek még használt PC-s boltokban is....
Esetleg van-e még olyan egyslotos HTPC / alsókategóriás VGA, ami megfelelne ezen követelményeknek?
Vagy hogy lehetne egy kétslotos kártyát sufniban átalakítani hogy beférjen a házba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman N4 Chieftec 400W
- Eladó szép állapotban levő Samsung Galaxy A22 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- 3 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest