Új hozzászólás Aktív témák

• dkekesi

tag

Újabb fejlemények: ha az ATX táp bemeneti csatlakozója túl közel van a széléhez, és nem megfelelő orientációban áll, akkor nem lehet házhoz adott belső tápkábelt bedugni:

Már egyeztettem a tervezőkkel is, ők is rájöttek a problémára és kiraknak egy figyelmeztetést az oldalra. Abból a szempontból mázlim van, hogy éppcsak be tudom szuszakolni tápkábelt, de így sem túl "egészséges" a csatlakozóra nézve.

Másik két lehetőség, amit az NCase fórumon találtunk:
    1. szétszedjük a tápot és megfordítjuk benne a csatlakozót (garancia elveszik);
    2. keresünk egy balos vagy függőleges C13 csatlakozót, a házhoz adottat levágjuk, és a helyére forrasztjuk (a probléma, hogy csak alacsony (low profile) kivitelű csatlakozó jöhet szóba, amit a tervezők szerint is nagyon nehéz volt találni).

Egy szó mint száz: NCase házba ATX tápot csak nagyon nagy körültekintéssel, és csak ha mindenképp muszáj! Egyszerűbb SFX tápot venni. Ha nincs dVGA, akkor egy Bequiet 300 SFX elég, ha van valami nagy fogyasztású kártya, akkor a Silverstone ST45SF-G jöhet szóba (csendmániásoknak - mint én - természetesen mindkettőben ventilátorcsere a gyárinál halkabbra).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés