Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Nekem is beszorul a meleg a Coolcube-ba. Paneltáp van benne nem ATX, így az nem szellőztet.
Az oldalsó rácsos részre applikáltam fel egy 12-es ventit, de kicsi és kevés a rács, leszabályozva nem igazán effektív a szellőztetés, a ház belső feléből így nem szívja ki a meleget a venti. Ráadásul a ventit felülre kell tenni, mert a tető alatt reked meg a meleg levegő, így viszont alul nincs légmozgás ahova betuszkoltam 2x3.5 HDD-t + 1 SSD-t. (Még a HDD tartó is teli, nem engedi át a levegőt, de ezen majd javítok... utána a HDD-k között/alatt/felett át tudná húzni a venti a levegőt.
Szóval alapvetően a házhűtést kellene megoldanom, alapvetően a cpu hűtő amúgy elég lenne rá. Ez jóval kevesebbet eszik még az i3-nál is így. Csak az zavar, hogy most egy 100x100x10-es Kaze Jyu Slim-et barkácsoltam rá a bordára és nem a legjobb a felfogatás. Másik rá való ventit nem találok a gyári meg morogna.
A proci nálam most csak 55-60 fok körül tetőzik, az nem gáz. A HDD-k mennek 40 fok fölé ami nem annyira tetszik. De ha lentebb tekerném a házventit akkor a proci is bemelegítené.
Ez a ház igazából a másik konfigra lenne ideális: Paneltáppal, az ATX táp helyén egy Ninja Mini, alul 1 HDD + 1 SSD. Ez most egy MX31-ben van. Abban meg kényelmesebb lenne a több HDD.
De még szenvedek vele egy kicsit, mert így is működőképes csak nem optimális ahogy én elképzeltem.szerk: Viszont fogyasztásra nagyon jó ez a kis Ivy. Gyakorlatilag ugyanannyit eszik, mint az Atom+Ion. Sőt, lejátszásnál még kevesebbet is. És persze nagyságrendekkel gyorsabb emellett.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- Asus ROG STRIX Z390-E/F/H/I
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest