- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Peter Kiss: Cockpit
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
MrChef #82947 üzenetére
nem bír felmenni velem dombnak felfelé - Én 196 cm és kb 160 kg vagyok, Budán, Budaörsön küzdelmes...
öcsém kb 185 cm, 90 kg, alatta jobban megy, de alatta se rakéta.
Variátorból kivették a folytást, alacsonyabb fordulaton is kifut már a szíj, ahol még nincs ereje a motornak. Ha ezen változtatni szeretnél, akkor viszont a végsebességből csíphet le. CWT váltó sajna ilyen.
Ha a külön olajozás működik, akkor nagyon minimális olaj is elég a benzinbe.
Megoszlanak a vélemények a bejáratásról. Anno én az első 200 km-en 30-cal mentem, néha meghúztam 50-ig, egy utcahosszt mentem vele, aztán tovább 30-cal.A keveréken, karburátoron kell állítani, hogy melegen is húzzon.
Egy Stage 6 multivariátor került bele, jobb lett a dinamikája. De ezzel a keverékképzés után van csak értelme foglalkozni. -
MrChef
aktív tag
Sziasztok! Keeway RY6-osomban új, gyári hengerszett van. A bejáratásról elég sokfélét olvastam. A szervizben azt javasolták, hogy a jelenlegi fél tanknyi benzin után még két tanknyi legyen a bejáratás ideje (km), illetve a mostaniba még kevertek arányoknak megfelelően olajat, a következő két tank benzinbe is javasolt. Külön, tartályos olajzás is működik természetesen.
Eddig 20 km-t tettem meg a robogóval, 50 km/h fölé nem viszem, és ahol a forgalom megengedi, inkább lassabban haladok. Hidegindítás után jól ugrik, ahogy melegszik a blokk, úgy lesz lomhább.
Előzőleg másvalaki kivette a variátorban lévő fojtást, valami gyűrűt, amitől lomhább lett a robogó, de elvileg nagyobb a végsebessége, viszont alig vagy nem bír felmenni velem dombnak felfelé... Tegnap is toltam kis távolságon.
Szóval bejáratom, de még nem teljes a kép... -
Nagynagy
kezdő
Köszi a segitséget! Elote nem tudom ezt a mocit felujitasra vettem ez nem ment 5 eve kb!
Nos, karbi ki pucolva! Alap jarat van!!! Jo 3/4 gazog jo minden! De ful gazon le fullad!
Sűbertet álitottam mar de akor is!
Uj szivo csonk , uj legszürő cső, es uj levegő szürő szivacs van benne!
Esetleg más ötlet? -
nyogo83
Topikgazda
válasz
Nagynagy #82942 üzenetére
Elotte nem volt ilyen gond? Uszoszintet nezd meg, illetve ha fals levegot kapna valahol, akkor azert nehezebb lenne kevereket/alapjaratot beloni. Alapjaraton korbe lehet fujkalni a szivotorok gumit(karbi es henger kozott), illetve a karbi kornyeket, es ha valtozik az alapjarat, vagy lefullad, akkor ott fals levegot kap.
Ha ezek is rendben vannak, akkor probalj meg a subertun emelni egy rovatkak felfele. -
Nagynagy
kezdő
Piaggio sfera karbi pucolva ! Minden jo de csuma gazon fullad vagy le fullad!
Lehetséges fogy fars levegot kap valahol??? -
Sinu
senior tag
Tetszik ez a protektoros kabát, a napokban megnézem. Köszi a tippet!
Kell még kesztyű meg térdvédő, megnézem mit ajánlanak a boltban.
Telefon tartóból megnézem amit #82939 DJGABI ajánlott, nincs kedvem most várni alira. Köszönöm neked is a választ!Amúgy elég ismeretlen márka ez a Kallio, kínai anyavállalat, és ezen a néven forgalmazzák sógoréknál, Németországban pedig Generic néven fut, ha jól emlékszem. Mindegy is, eddig jól megy, tanulni jó lesz.
-
NYPD
aktív tag
Szia.
- Én inkább néznék valami jobb féle protektoros kabátot, (amiben gyárilag vastagabb protektorok vannak váll és könyék részen, én ezt vettem idén nyári kabátnak, jó minőség, nem drágáért) mint csak külön gerincvédő. Ha már kabát van, és úgy szeretnél gerincvédőt, akkor nézhetsz a kabátba való gerincprotektort, 8-10 ezertől már van értelmes (pl. Sas-tec.) De a váll-könyök protik se olyan drágák, ha cserélnéd őket egy minőségibbre, mint a gyári műanyag lapok (pl Mugen textil kabátok 50-60 ezres sávban, ott egyből cserés.)
- Nem ismerem a márkát, így szerelőben sajnos nem tudok segíteni, ahova én járok főleg Kymcoval foglalkozik.
- Abusnak jó cuccaik vannak, szerintem 10k körül már kapsz masszív láncot.
- Telefontaró nekem ilyen van, tükör alá rögzíthető a szárral, eddig teszi a dolgát, pedig ázott is, meg napot is kapott már bőséggel. RAM kínai változata. -
nyogo83
Topikgazda
válasz
Nagynagy #82937 üzenetére
Sajnos nem ismerem a markat, gondolom valamelyik kinai blokk lehet benne. A gyujtotekercset lehetne meg kimerni, de szerviz manual nelkul pontos erteket csak saccolni lehet, hogy jo-e vagy nem. Szoval legroszabb esetben a gyujtotekercset kellene cserelni.
A Sferanal at kellene nezni ujra a karbit, mert lehet nem lett tokeletesen a fuvokak/fofuvoka kitakaritva(ki kel tekerni a fuvokakat, a keverocsovet es annak az osszes kis furatat attisztitani). Legalabbis ha elotte jol ment es nem lett peldaul a subertu magassaghoz nyulva.
-
Nagynagy
kezdő
Olimpic a marka tipust nem igazan tudok! Meg egy kérdésem lenne !
Piaggio sfera 50, uj legszürő szivacs van benne!
Karbi ki takaritva , levegon álitotam ! De akor is nagy gázadásnál fullad!!! Vagy full gázadásnál csak! Jo 3/4 gázig ugy jo!
Ötlet esetleg mi lenne a gond vele??
Köszönöm -
Sinu
senior tag
Sziasztok!
Áprilisban szereztem meg a B kategóriás jogosítványt, kb június közepén pedig vettem a szomszédomtól egy Kallio Explorer 50 robogót, amire a mai napig nem is mertem felülni (vásárláskor a ház udvarán kipróbáltam). Autót vezetek rendszeresen. El akartam adni, a képek, szöveg már megvolt, de aztán erőt vettem magamon és mentem egy kört. Aztán még egyet. 2 és fél órát robogtam ma, szóval elkapott a hangulat.
4 dologban kérném a segítségeteket:
- Milyen gerincvédőt ajánlotok?
- Budapesten hol találok korrekt, rendes szerelőt aki néha napján ránéz?
- Milyen zárat, láncot vásároljak?
- telefon tartóból van valami kifejezetten jó vétel? -
Nagynagy
kezdő
Uj gyertyával.probáltam! Semi! Gyertya pipat os cseréltem ,uj trafo van !
Ak CDI lenne a rossz??? -
nyogo83
Topikgazda
válasz
ricsi8800gt #82928 üzenetére
Ha a gorgokbol kozel gyari meretu lett berakva, akkor a kuplung kisrugot erdemes megnezni.
-
Laacika79
csendes tag
Sziasztok.
Mennyire jó megbízható a Doppler márka főtengelybe?
Valakinek tapasztalata?
Köszike. -
nyogo83
Topikgazda
válasz
ricsi8800gt #82923 üzenetére
Nem volt neked a gorgo/kis kuplungrugo cserelve? Vagy a hajtasban mi volt cserelve?
Mert erosebb kuplungrugo is tud ilyet csinalni, hogy magas fordulatszamon kezd a kuplung zarni. -
-
petike576
friss újonc
Üdv
Friss robogó tulajdonosként lenne kérdésem az Urakhoz.
Vásároltam egy Peugeot Ludix Trend 2 típusú 50ccm , 2T fajta gépet.
Nagy valószínűséggel a fojtások már kikerültek belőle, mert GPS-el mérve 72 volt a sík terepen mért végsebességeNagyon jól megy , jól gyorsul, egyedüli probléma vele a következő:
már kisebb emelkedőn is, pl. egy kocsikijárón ha felfelé kell elindulni, rá kell segíteni lábbal, hogy lendületet kapjon, utána már simán gyorsul és szépen szedi a 12"-os kerekeit
viszont ha már menet közben érek bármilyen emelkedőhöz simán felmegy rajta.
Mi lehet a probléma vele?
Én a kuplungra gondolok, hogy ott lehet valami kopottság, de eddig csak Simsonoztam, így ezen a téren kuka vagyok a dologhoz....
A variátorszíj vadonatúj, és mivel sík úton indulva teljesen jól reagál a gázadásra, így kicsit tanácstalan vagyok.
ha tudtok segíteni tanáccsal, akkor hétvégén megcsinálnám a motort, hogy ne legyen ezzel se gond.
tisztelettel : Péter -
Nagynagy
kezdő
Sziasztok segítségre lenne szügségem!
4t robogó!
Nincs szikra, vagy hol van hol nincs de minimális és kicsi! Nem indul a robogo!
Kerdésem a következő, CDI lehet a rossz, vagy a gyujtó trafó? Vagy más??köszi előre is -
FeniX-
senior tag
válasz
ricsi8800gt #82908 üzenetére
De azt hallani, hogy megcsúszik? (felpörög és látszólag semmi) Meg kell nézni a kuplungot, hogy mennyire kopott, igen.
-
ot93
senior tag
Szerintetek ez a gyertya milyen állapotú? (korát nemtom, de kicseréltem)
-
BLUE TORNADO
senior tag
Üdv. Az akkut betéve a motorba semmi sem működik. Csak rúgásra indul. Egyedül a duda szól. Szerintetek mi lehet a baj?
Piaggio Typhoon New 50 20T 2012 -
FeniX-
senior tag
válasz
macilaci78 #82913 üzenetére
Nagyon pici ott a hely, nehéz lenne bűvészkedni. De végső esetben, persze...
-
FeniX-
senior tag
Halihó, vettem az ybr-hez gyári új indexeket, meg lámpatartó konzolt
(frankó kis yamaha cucc, 8000.- / oldal, a fene a pofájukat)Na, de a kérdésem az, hogy a lámpatestben lévő kábelezés úgy néz ki, hogy ilyen műanyag védő-mizériában futnak a kábelek. Azt hogy húzom félre úgy, hogy utána esztétikus is maradjon, vagy használható legyen?
Úgy láttam, a bejövő kábelvég oda van zsugorítva. (mármint, ahonnét kapja a bejövőt)
Sorry, elektronyos technikai szlengben nem vagyok jó.Ilyen műanyag védőre gondolok, pont mint ami be van karikázva.
-
Zsoty
csendes tag
Sziasztok. Piaggio zip 50 4T. Van rajtuk kormányzár? Kulcsnál a lehetőség meg van de nem reteszel. Levettem az elejét de a vázon sem látom mi reteszelhet. Tudna valaki segíteni benne? A másik, hogy olyan 20km után megáll. Vár vele az ember aztán elindul kb 1km aztán megint megáll. Szóval van valami ami túlmelegedhet? Vagy az új karbi autómata szívató kombó. Fekete volt a gyertya mikor hazaértek vele és kibányázták. 7-s hőérték van benne. Most kap egy 8-st.
-
ricsi8800gt
addikt
Van egy Cpi 50-es robogóm és ha szedenderen van és el indítóm és ha huzom a gázt akkor a hátsó kerék nem indul meg egyből hanem elég nagy gázra csak, ez a hátsó kuplung miatt van? Az cserés? Elől a variátor tárcsát cseréltem görgőkkel együtt. De gondolom a hátsó kuplung tárcsa cserés akkor nem?
-
draco31
veterán
válasz
Tothgera30 #82906 üzenetére
Ezt vettük. Ami benne volt korábban, az egy 3AH-s volt csak, régebben indult vele, de már egy ideje azzal sem. Illetve ahogy nézegettem neten, 4-es van elvileg hozzá gyárilag.
Most úgy jelzi egyébként a műszerfal, hogy le van merülve majdnem, de teljesen feltöltve is ugyan ezt csinálta, mármint amit a videón.
Esetleg még ki tudom próbálni azt, hogy bikázót rákötni az akkura.
Az önindító a generátor is egyben egyébként? -
-
draco31
veterán
Mi a gond olyankor, ha önindítóval nem indul be a motor, csak elég gyengécskén tekeri, viszont első rúgásra azonnal indul. Az akku már ki lett cserélve újra, eddig azt hittük az a baj, hogy gyenge.
Malaguti F12 vizes. -
Kicsit karburáltam. Melegen nagyon megy, húz ahogy kell. Hidegen sincs gond, stabil az alapjárat. Viszont indítás után leáll, időnként lefullad. Gázadásra vagy felpörög, vagy a másik véglet. Pár hetes szivató van benne. Járt már valaki így?
-
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
Piaggio Typhoon New 50 2T 2012
Háromnegyed gázig szépen húz. Utána ha teljes gázt húzok neki, akkor lehörrög és elkezd rángatni. Ha visszaengedem, akkor megy tovább szépen. Eddig ezt nem produkálta. Szerintetek mi lehet a baj?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Vicces képek
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest