Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
draco31
veterán
Hello!
Malaguti F12 vizeshez van valahol magyar használati? Nem igazán találok.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
130/70 r12-es gumi van jelenleg a robogón. Eléggé repedezettek már, lassan cserések lesznek. Ezt szabad venni?
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
Hello!
Öcsémnek Malaguti Phantom F12 vizese van 2000-es évjárat. Digitális.
Kilométer meghajtót keresgélek pár órája, de csak elég nagy árakat találok.
Letört az a kis pöcök, ami a felnibe megy be, gyakorlatilag ami forgatja.
Valóban nincs olcsóbb alternatívája?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
válasz draco31 #81534 üzenetére
Illetve egy másik kérdésem lenne még vele kapcsolatban.
Karburátor úszója kb 70% ig tele van benzinnel. Megy a motor szépen, de folyik ki a földre a benzin.
Bele lett rakva új úszó, azzal meg nem indul be sem. Vissza lett rakva a régi, azzal azonnal indul, és megy.
Dellorto PHVA 12ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
-
draco31
veterán
válasz energy4ever #81866 üzenetére
Köszönöm!
Országon belül 1-2 pont van, ami messzebb van a fővárostól, mint én
Közben volt a tulaj is, annyit mondott hogy nem baj, Ő is letörte volna idővel, így legalább nem kell attól tartania, hogy ha sárba megy, akkor megszorul a kerék, és elvágódik.
Persze engem zavar a dolog, de ha ők így elvannak, akkor megoldva a dolog.
Az anyagát azt nem tudom megmondani, hogy miből van.
Van itt olyan ismerős aki fővárosban dolgozik, esetleg megkérdezem mikor megy újra vissza.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
válasz energy4ever #81868 üzenetére
Megnéztem, PP. 5-ös szám van a háromszögben.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
Hello!
F12 Phantom vizes. Akku csere lesz, savasat vagy zseléset inkább újat?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
Hello!
Malaguti F12 vizes változat 50cm3.
A karburátorból folyamatosan csepeg a benzin.
Minden tömítés cserélve már benne, membránok, stb.
Úszója tele volt benzinnel, vettünk bele újat, utángyártottat. Azzal be sem indult.
Vissza lett rakva a régi, azzal megy.
Ki lett lyukasztva, hogy kimenjen a benzin belőle, majd visszaforrasztva, 1 napig nem csepegett kb.
Most lett véve egy gyári úszó, de még nem lett belerakva.
Ez lenne a gondja, vagy más lehet?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
válasz nyogo83 #82446 üzenetére
A tegnap érkezett úszóval jött tűszelep is.
Automata Dellorto karburátor. Ez a tömítésszettje.
A benzincsap az jó kérdés, azt hiszem az nem volt nézve.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
-
draco31
veterán
-
draco31
veterán
válasz vendingo #82589 üzenetére
Majd észreveszi, hogy nem olyan lett, mint ahogy tervezte.
Jobb lenne inkább a karburátorral foglalkozna, hogy miért csepeg belőle a benzin, utána mással.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
Vizes Malaguti F12, tele van vízzel, de a műszerfalon villog az ikonja. Mitől lehet ez?
-
draco31
veterán
Vizes Malaguti F12, már a harmadik úszó van berakva a karburátorba, vettünk már gyárit, vettünk olcsó, vettünk drágát, de még mindig csepeg a benzin belőle, nem zár el, ha megtelik az úszóház.
Minden tömítés volt már cserélve benne.
Mi a ***** van vele?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
Hello!
Új akku, nemrég bontottam ki, és töltöttem bele a savat. 12,6V-ot mérek rajta. Kell így töltőre rakni, vagy mehet egyből a robogóba?
-
draco31
veterán
válasz macilaci78 #82895 üzenetére
Akkor így lesz ez is. Ha meg kell, van bikázó is, meg két töltő is
Máskülönben haragszok a Malagutira. F12 vizes, digitális a minden is. A spirált is feltekerte 2x is a tengelyre.
Meg is rendeltem az új spirált, új meghajtót már rég. Most jött el a gumicsere. Meg a meglepetés. Mert ebben nem spirál megy, hanem 3 szál vezeték, a meghajtóban meg így akkor mágnesek vannak, és reer kapcsolós a megoldás. Így lett egy spirál és egy meghajtó a semmire.[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
válasz macilaci78 #82898 üzenetére
Csak itt az a baj, hogy nem spirál van, hanem 3 szál vezeték fut benne. De legalább egy mágnessel kipróbáltam, és nem szakadtak el a szálak, mér ahogy mágnest mozgatok előtte.
De hogy ez a vacak meg ennyibe kerüljön...
egyik
másik
Legalább lenne hozzá felújító, ha már szét lehet szedni.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
Mi a gond olyankor, ha önindítóval nem indul be a motor, csak elég gyengécskén tekeri, viszont első rúgásra azonnal indul. Az akku már ki lett cserélve újra, eddig azt hittük az a baj, hogy gyenge.
Malaguti F12 vizes.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
válasz Tothgera30 #82906 üzenetére
Ezt vettük. Ami benne volt korábban, az egy 3AH-s volt csak, régebben indult vele, de már egy ideje azzal sem. Illetve ahogy nézegettem neten, 4-es van elvileg hozzá gyárilag.
Most úgy jelzi egyébként a műszerfal, hogy le van merülve majdnem, de teljesen feltöltve is ugyan ezt csinálta, mármint amit a videón.
Esetleg még ki tudom próbálni azt, hogy bikázót rákötni az akkura.
Az önindító a generátor is egyben egyébként?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
válasz draco31 #82907 üzenetére
Bikával sem indul, ugyan olyan a hangja, mint az akkuról. Áramot pedig felveszi róla.
Illetve a bika jó, mert halott akkus zsigulit beindít
Akkor ez indító motor halál?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
Fekvő Minarelli-s a robogó. Malaguti F12 vizes.
Kipufogót hogy érdemes keresni, motor típusra, vagy fekvő Minarelli opcióra?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
válasz Tothgera30 #82953 üzenetére
Köszi!
70-es henger lett rakva rá, ezt figyeljem keresésnél?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
Hello!
Malaguti F12 vizes, új és régi önindítóval is ezt csinálja, amit ezen a videón is. Simán akkura kötve mindkettő pörög ahogyan kell. Mi más hiba lehet?
-
draco31
veterán
válasz perge666 #83708 üzenetére
Akku cserét is próbáltunk már, nyáron lett új akku, akkor is ez volt.
Maximum holnap kipróbálom azt, hogy rákötöm a bikázót, és akkor biztosra kiderül, hogy akku-e.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
válasz perge666 #83708 üzenetére
Frissen feltöltött akkuval sem, és bikázóval sem indul, ugyan ilyen a hang. A bika pedig beindít halott akkus 1500-ös zsigulit, szóval van ereje.
Az esetleg nem lehet, hogy hibás valahol a motor vezetéke, és nem megy át a kellő áramerősség, vagy ilyesmi?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
válasz Rivaul #83712 üzenetére
70-es henger van rajta, de ha jól emlékszem henger csere előtt sem indította már be.
Melegen indítást megmondom öcsémnek, hogy próbálja majd, övé a masina.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
válasz KTMHobby3 #83714 üzenetére
Segít is vele, erre nem gondoltam, hogy a nagyobb henger gond lehet, de ahogy írtam, 70% ra mondanám, hogy az eredeti 50-essel is ezt csinálta. De lehet inkább 80%.
Illetve YouTube-on is elég sok ilyen videó van, ilyen hibával, mint ha típus hiba lenne kb.
Szabadonfutó nem volt még szétszedve. Ha csak az előző tulaj nem járt benne.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
válasz KTMHobby3 #83716 üzenetére
Azért nem írtam a henger méret változást, mert nem gondoltam hogy számítana. Mivel rúgásra nagyon könnyen indul. Illetve mert henger csere előtt is ezt csinálta.
Tehát egyszer csak nem indult a motor önindítóval. Utána lett henger méret váltás. Aztán lett új akku. Most lett új önindító, (itt sajnos nem próbáltuk ki a gyárit külön akkuval, feleslegesen lett új önindító véve)
Az akku nincs lemerülve, töltőre rakva 2 perc után megállt a töltés, mert feltöltöttnek jelzi. De bikázóval sem indult el, gyorsabban sem tekert úgy.Olyat esetleg meg lehet próbálni, hogy közvetlenül az önindítóra kötöm a bikát, hogy így megtekeri-e rendesen? Így esetleg kizárható lenne a vezetékek esetleges elgyengülése. Vagy ez okozhat galibát?
-
draco31
veterán
válasz KTMHobby3 #83727 üzenetére
Bika önindítóra kötve pöccre indul a motor, kb mint ha melegen lenne berúgva. Akkor mechanikus gond nincs, valami vezeték cucc lesz gondolom. Akkor csak az lesz amit gondolok, hogy az akkutól kimenő kábel valahol el van anyátlanodva, vagy valamelyik csatlakozó, és nem viszi át a delejt, mert ha az akkura kötöttem a bikát, akkor sem indult be, viszont a vezetékek érezhetően melegedtek.
-
draco31
veterán
válasz Rivaul #83735 üzenetére
Kedden járok elektronikás boltban, majd ott veszek valami csatlakozót, illetve 2 szálas villany vezeték gondolom megteszi 1mm-es, vagy vastagabbat neki? Addig meg szét kellene szedni teljesen, és lekövetni merre tekereg az a két szál pontosan.
-
-
draco31
veterán
válasz KTMHobby3 #83742 üzenetére
Még arról nem döntöttem, hogy kell-e valóban egy plusz csatlakozó a rendszerbe. Mert most van az akkun 3 vezeték. Egyiken egy biztosíték, másik kettő a vastag szál. Ez a kettő kb 10 centi, van egy csatlakozó, és úgy megy be a motorba. Lehet ezt a csatlakozót kihagyom, egyébként sem tűnik gyárinak .
-
draco31
veterán
válasz tothferenc #83746 üzenetére
Az lett, bár 4mm-es, 34 amperrel lehet terhelni, csak elég lesz.
-
draco31
veterán
Hello!
Öcsémnek Malaguti F12-ese van, vizes digitális. Gondolom nem kell mondani mennyibe kerülne egy új kilométeróra meghajtó. Próbáltam már javítani egy leírás alapján, de csak ideiglenesen működött. Most viszont Alin kalandozva találtam ezt. Ha sikerül megoldani a rögzítését, akkor kellene működnie nem? Ugyan így 3 szál vezetéke van a gyári megoldásnak is.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
Hali!
Malaguti F12 vizes.
Kapott korábban 70-es hengerszettet, de a hengerfej maradt az eredeti.
Mint ha enné a vizet, vagy valami van, szóval veszünk rá új fejet.
Érdemes akkor ezt megvenni rá, vagy a gyári jellegűt?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
Hello!
Van öcsémnek egy Malaguti F12 vizes.
Kapott két új gumit, km óra meghajtót ( remélem sokat csuklott aki kitalálta, hogy nem spirálos kell legyen )
50-esként lett véve. Aztán kapott 70-es hengert dugó, ami kell.
Volt karburátor csere is.
Aztán volt egy tömítés fáradás, úszott a henger, és eltörte a hajtórudat ekkor. Mondanom sem kell, jól esett a 40e-es gyári főtengelyt megvenni, mert csak ennek az évjáratnak szélesebb fél centivel a főtengelye, mint az összes többié.
Majd utána valószínű az olajozást felejtette el a gép, kukára ment a motor kb 500km után. Megint új henger, mert menthetetlen lett, dugó, hengerfej, vízpumpa többször felújítva teljesen.
De most már nagyon elege van abból, hogy mindig ereszti a vizet. Próbáltunk már mindenféle tömítést, de mindig ereszt valahol.
Szóval arra gondoltunk, hogy akkor legyen léghűtéses inkább.
Jól gondolom, hogy akkor kell a ventilátor lapát a vízpumpa helyére, annak a burkolat, meg olyan levegős hengerszett. Vagy ettől bonyolultabb a dolog?Bár én azt javasoltam, hogy vigyük le a kertbe, és rakjunk alá tüzet.
-
draco31
veterán
Hello!
Malaguti F12 digit. CDI hibára gyanakszunk, ezért lett vásárolva új. Ám de nem néztük meg jól.
Ilyet vettünk.
Ilyen van benne.
Össze lehet ezt hozni?
Gyárinak találtam kiosztást, de az újnak nem találom melyik vezeték mi akar lenni. Bár most meg mint ha ez lenne a kiosztása, jól sejtem?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest