- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Gergello #4349 üzenetére
Vákuumos benzincsap. Ha jár a motor akkor folyik csak a benzin.
ööö... Említettem, hogy vannak szerelők is az országban, akik ezzel foglalkoznak?
Akik abból élnének, hogy ilyenkor odaviszi a más szakmával rendelkező egyén... De valamilyen titokzatos módon nem tudnak megélni. És ugyanilyen titokzatos módon rengeteg gányolt motor szaladgál Magyarország útjain... -
Gergello
addikt
Sziasztok!
Van egy CPI-hez hasonló robogóm, Magyarországon QM Warriornak, külföldön Jmstar-nak hívják, mindegy. Fekvő blokkos mint a CPI-kben, légszűrő, porlasztó is ugyanott van, ebből, gondolom, hogy rövid fekvő léghűtéses Minarelli blokk van benne ( Minarelli CY ?).
Az lenne a gond, hogy nem indul, ha nagy nehezen ,sokadik próbára elindul akkor gázhúzásra lefullad. Nagy ritkán megy egy percig és utánna fullad le. Mi lehet a gond? Faterral szétszedtük, mert szerintünk nem kap üzemanyagot. Porlasztó beállítását nem variáltuk, mert eddig ment ezzel a keverék aránnyal, de a benzincsövet szétszedtük. Kivettük a benzint szűrőt, ezt ha fújom egy idő után eludugul, szóval esélyes a csere. DE a tankban van egy kis benzin fél liter kb, de nem folyik ki a csövön. Nem kellene kifolynia, mert ez ejtő tank és ugye nincs benzin szivattyú? Próbálta már valaki?
A tank alján van egy cső szerű valami ,jó vastag, abból az egyik benzin cső jön a karbihoz (ezt szedtük szét) egy másik cső pedig megy egy az olaj tartály melleti alkatrészhez, ez talán az olajpumpa, nem tudom. Szóval ebben a vastag csőben lenne a dugulás , ezért nem folyik ki a benzin csövön semmi?
Hamarosan kipróbáljuk, megtöltjük benzinnel, úgy folyik-e..., már ha nincs valami záró mechanika a cső előtt.
Előre is köszi!
-
stargazer
senior tag
sőt!
ez még durvább!
nekem nagyon bejönnek az ilyen dolgok, elolvastam róla (az MP3-rol) több cikket (mit több cikket, szinte mindent amit lehetett...
), és engem meggyőzött. bár kétségtelen hogy ki kéne próbálni az lenne az igazi, dehát ha mindenki azt mondja hogy jó akkor miért pont én találnám úgy hogy pont az ellenkezője...
-
stargazer
senior tag
ti mit gondoltok az uj 3kerekű csodákrol (piaggio mp3, gilera fuoco)?
-
Gergello
addikt
válasz
Topiccsendőr #4341 üzenetére
Az enyémen nem direktszűrő van, viszont linkelt képen lévő karbihoz tartozó motorról nem tudok többet.
-
Gergello
addikt
válasz
Topiccsendőr #4334 üzenetére
Köszi! Googleal találtam a leírást, nem tudom milyen robogóhoz való. Kipufogóra csak azért gondoltam, mert talán egumotors fórumon láttam egy képet, amin a csőbe (motorhoz közelebbi oldalon) egy O formájú lemez két pont bele van heggesztve, gyak egy szűkítés volt.
kieg: ez is valmi folytás lehet?
-
ett
aktív tag
válasz
Topiccsendőr #4334 üzenetére
Van olyan moci, aminél kicsit meg kell bontani egy karbibeállításhoz is. Tapasztalat.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #4336 üzenetére
abban sem vagyok biztos, hogy fagyállós benne a lötyi
taljánországból jött, ott nem tudom, mennyire szokott fagyni, bár nem hinném, hogy túl gyakori a -20 °C.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #4332 üzenetére
oké, köszi. asszem valami kis edényzetbe kiveszek a vízből, és megy be a -18-ra, megláSSuk, mit tesz.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Gergello #4333 üzenetére
A kipufogóba hiába nézel bele, ott fojtást nem nagyon találsz. A karbit lődd be, de előtte a légszűrőt mosd ki, és csepegtess nagyon kevés olajat a széleire meg a közepére és gyűrd alaposan össze, majd fogj egy rongyot és azzal együtt gyűrd össze, hogy a felesleget feligya. Ezután állítsd be a karbit, ja és persze üzemmeleg motornál.
Bár ezt a metódust én leegyszerűsíteném arra, hogy alapjáratállítócsavart fel addig amíg nem akar elindulni a hátsó kerék, aztán forgatni a levegő csavart. A legnagyobb fordulatnál alapjárati csavart vissza, normális fordulatszámra. Én még szoktam gázfröccsöket húzogatni, hogy lássam, hogy veszi a gázt, ha fullad, akkor kevesebb levegőt adok neki, addig, amig a hirtelen gázfröccsökre teljesen jól nem reagál.
mod:
most olvasom, hogy ehhez valaki szétszedi atomokra a robeszt???
bukótartó leszed? Érdekes. Egy karbibeállításhoz ezek szükségtelen szerelésnek tűnnek. -
Gergello
addikt
Mi erről az algoritmusról a véleményeteket? Hétvégén akarom megcsinálni légszűrő tisztítással együtt, mert nehezen indul, ha elindult utánna gázadásra fullad. Ha nem fulladna le akkor megyek vele egy kicsit és utánna fullad le. Gondolom nem jó a keverék, esetleg dugulás lehet. Belenézek már kipufogó csőbe is, van-e valami folytás...
Karbi beállítás
A szerelés, beállítás lépései:
• Ülés + sisaktartó kiszerelése
• Motor beindítása
• Benzin - levegõ csavar elmozdítása (A karburátor menetirány szerinti bal oldalán található közel a szívócsöhöz egy fémkupak alatt eldugva egy furatban. Elfogatásához szükség van egy kis csavarhúzóra.) Elõször próbáljuk finoman eltekerni az óramutató járásával ellenkezõ irányba és közben figyeljük, hogy az alapjárati fordulatszám növekszik-e. Ha igen addig forgassuk az állítócsavart még a fordulatszám már ily módon tovább nem növelhetõ. Ha a növekvõ tendencia nem mutatkozik próbálkozzunk az ellenkezõ iránnyal. Ha elértük az így beállítható legmagasabb alapjárati fordulatszámot, akkor az alapjárat állító csavarral (a karburátor felsõ részén található. Különös ismertetõjele, hogy rugó van alatta.) vegyük vissza a fordulatot az általunk jónak ítélt mértékig.
FONTOS, hogy mindezt üzemmeleg motor mellett végezzük.
• Ülés + sisaktartó visszaszerelése -
Topiccsendőr
addikt
-
ngabor2
nagyúr
no, asszem erre az évre letettem pihenni a gépet. akksi ki, garázsba be a gép.
monnyuk lehet, hogy még nem teljesen... vizes a drága, ezért felmerül pár kérdés: pl. le kell-e ereszteni a hűtőből a vizet? ha igen, akkor még azt is meg kell keresni. érdemes-e a benzint és az olajat leereszteni a tankból? ha igen, ezeknek van-e külön csapjuk? piaggio nrg mc2 a gép.
-
ett
aktív tag
válasz
qpakcovboy #4329 üzenetére
Volt szo a rendszámrol, de nem hiszek benne. Itt minden olyan lassan megy. Azért papír nélkul tényleg necces, bár sok rendort át lehet verni, csak mondjuk ha elkapnak, hogy te repesztettél 90-100 korul, akkor már kicsit gyanús nekik.
-
qpakcovboy
őstag
Hali
Sokan oltanak azal, hogy ne vegyek papír nélküli rotyeszt, mert jövőre le kell őket majd rendszámoztatni és csak a baj lesz vele stb... Te tuds zerről a rendszám mizériáról valamit?
MErt a szerelőm mondta, hogy flejtsem el ezt a dolgot, főleg a peugeot-at mert nem lehet javítni stb.. ajánlotta, hogy va nneki is ugyan ez a típus, de nem tudja eladni, mert nincs enek papírjai és szar az imoja egy 20-ért nekem is adná. -
McCann
tag
Hehe...
Koszi a valaszokat, ez a megoldas marad...
-
McCann
tag
Hali, riderek!
Oninditoval kapcsolatos kerdesem lenne:
Van egy Malaguti F10 robogom, imadom, egy kis tuningolt meregzsak (Malossi 70 ccm, Leo Vinci Handmade kipuff, Malossi karbi, stb.), de az onindito hidegen egyszeruen nem hajlando beizzitani!
Ha megyek vele egy negyedorat, akkor mar igen, de hidegen nem>
Azt hallottam, hogy ez amiatt lehet, a 70-es cuccot mar nem tudja beroffenteni a gyari onindito, lehetseges ez?
Szivato ugye nincs rajta, akksit augusztusban vettem vadiujan, nemigen van elkepzelesem, esetleg generator lehet meg...
Elore is koszi a segitseget!
Udv:
Walter
-
ett
aktív tag
válasz
qpakcovboy #4323 üzenetére
Privi ment.
-
qpakcovboy
őstag
Csak az alkatrész beszerzés szempontjából szar? esetleg más baja is van? Mire kell figyelni amikor megnézem? Még nem volt robogóm, de szeretnék, eddig egy 88-as CBR600-al jártam, de munkára jobb a robogó, olcsóbban kijövök vele. Tehát mire is kell figyelni amikor megnézek egy ilyen robit?
-
ett
aktív tag
válasz
qpakcovboy #4319 üzenetére
Felejtsd el, ne vegyél pözsit. Nehéz alkatrészt szerezni hozzájuk. Inkább vegyél minarelli, piaggio blokkos mocit. Azokhoz van alkatrész legalább. Csak 100-as érdekel? Ha meg van jogsid, akkor miért nem rendszámosat veszel? Sokan azért sem vesznek olyat, mert még jogsijuk sincs rá. Aztán ha jön a fakabát, lesz meglepi.
ngabor2: Furcsa. Nekem beindult simán és ment is rendesen miután télen állt és egy km-et sem mentem vele.
-
ngabor2
nagyúr
no, tegnap végre ismét mehetett a robogóm
monnyuk nem én hajtottam, hanem haverom. télre nem akar robogót venni, de tavasszal lehet, hogy megveszi. elég nehezen indult korábban, de miután meghajtotta (80-85-tel) sokat javult. mondta, hogy az volt a baja, hogy ritkán van hajtva, kell neki néha egy kis terhelés, pár km.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
qpakcovboy #4319 üzenetére
Valószínű franciául Eliséo-nak írják, ettől függetlenül nincs teszt róla.
-
qpakcovboy
őstag
válasz
Topiccsendőr #4318 üzenetére
Semmit sem találok erről a fajta robogóról. LEhet rosszul írom be a nevét? semmi teszt csak hírdetések
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
qpakcovboy #4317 üzenetére
Egész biztos kötekedési pont a rendőr számára. A vázszámod mindent elárul.
-
qpakcovboy
őstag
válasz
Topiccsendőr #4316 üzenetére
Szabálysértésnek minősül ha ilyen modom leigazoltatnak a rendőrök? Jogsim van A korlátlan, de ez nem sokat jelent ha rendszám nélkül furikázok gondolom.
Meg erre egyre több rendőr figyel fel, hogy nagyobb köbcentis robogókkal rendszám nélkül rohangálnak emberek. Azt hittem megoldást jelenthet ha 50-es papírral veszem meg.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
qpakcovboy #4315 üzenetére
az ötvenes papír az azt jelenti, hogy az adásvételibe bekarikázzák az smkp feliratot, aztán csókolom. A rendőrnek ezt hiába mutatod. Az alkatrész ellátásról nem tudok, de fel kellene hívni valamelyik ezzel foglalkozó boltot és ott kérdezősködni.
-
qpakcovboy
őstag
válasz
Topiccsendőr #4314 üzenetére
Nincs lerendszámozva, de 50-es papírral venném meg.
Amúgy ez a fajta robogó jó? Megbízhatóságra, alakatrész ellátás?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
qpakcovboy #4313 üzenetére
Ha nincs rendszáma nem nagyon kéne belemenni szerintem.
-
qpakcovboy
őstag
Szretnék némi infót a
Peugeot Elyseo típusú robogóról (100 köbbcentis)
Sajna nem sokmindent találtam róla a neten. Hamarosan aktuális lenne egy ilyen, és nem tudom, hogy érdemes e megvenni, asszem ez már kéthengeres négyütemű és talán vízhűtéses, de csak talán ebbe nem nagyon vagyok biztos. Lécci segítsetek, előris is köszönöm!
-
koob
senior tag
válasz
Topiccsendőr #4309 üzenetére
ha az amelyikre gondolok akkor tényleg az
3k-ért jó lett volna vmi Hungaroring szerűség Pest közelében -
Gergello
addikt
Kicsit visszaolvasgattam, és ezt találam, elgondolkodtató.
toljuk neki? -
golyani
őstag
easyparts.nl???
-
mdk01
addikt
Ha vki tud nekem olyan helyet mondani ahol lehet Area51-hez első lámpabúrát kapni az ne tartsa magában pls.
ThX -
mdk01
addikt
válasz
Topiccsendőr #4294 üzenetére
Dee, deeee
Abból a fajta csőből még van kb. 5db (öszeadva olyan 1m lehet) a robogón és sehol máshol nem törött el még csak hajszálrepedések sem voltak rajta és a maradék 5db cső az olajtartály közelébe sincs mert a benintanknál húzódnak az olajtank meg hátúl van.
Hidd el nekem hogy az olaj miatt volt tele hajszálrepedésekkel a cső meg 4 helyen eltörve.
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr #4301 üzenetére
remélem nem robesszal mész
-
Gergello
addikt
-
ett
aktív tag
válasz
Topiccsendőr #4297 üzenetére
És az ábrán is benzincsap a neve. Érdekes amit írsz, ez így logikusnak tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gran Turismo
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- Drón topik
- Diablo IV
- Nők, nőügyek (18+)
- PlayStation 5
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest