Hirdetés
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fesii
aktív tag
-
AndrewTdi
addikt
válasz
#45553408 #26495 üzenetére
Ne keseredj. ha azt nézzük, hogy robogó és robogó sisaktartója között is van különbség. lehet, hogy a Tiédben alapból nagyobb tartó van mint az enyémben, így valószínű mindegy milyet veszel. A képről ítélve viszonylag nagy a mostani bukód is. Így ha az kényelmesen elfér, akkor nagy valószínűséggel a következő is el fog, mert ritka az ennél nagyobb bukó (ami hasonló stílus).
Látom Saturdayplace. annak a környékén tényleg nincs semmilyen valamirevaló motorosbolt?
szerk:
ha a webáruházban jobb ár van, akkor menj be egy boltba, próbálgass, ami szimpi és befér, megrendeled netről. na olyanba már nem futsz bele, hogy 2 teljesen azonos sisak ugyanolyan méretjelzéssel más lesz.
-
AndrewTdi
addikt
válasz
#45553408 #26493 üzenetére
Sajnos nem feltétlenül.
Főleg, hogy a sisak is olyan mint a ruha. Volt olyan Airoh amiből kellett nekem L-es és kicsi volt, a mostani Airohm M-es és pont jó. Szóval gyártón belül is lehetnek eltérések, pont a belső kialakítás miatt.
És akkor ha már gyártót is váltunk, koránt sem biztos, hogy az egyik gyártó L-es méretű sisakja alapján a másik gyártó L-es sisakja lesz jó. Mindenképp próbát javasolok.Nekem például a mostani felnyitható sisakom nem fér bele a tartóba, míg az ez elötti Zeus sisakom L-es volt és simán belefért.
Függ attól is, hogy milyen a kialakítás, milyen a design, és a héjszerkezet (ebből adódik némi külső kialakítás is)
szerk:
de nem azt mondom, hogy tuti nem lesz jó. Volt már olyan fórumtárs aki weben keresztül rendelt és jó lett. De ha az embernek van lehetősége, akkor szerintem érdemes személyesen megnézegetni néhányat, -
AndrewTdi
addikt
-
jozsi252
veterán
Köszi a segítséget mindenkinek
Ma felhívom őket hogy van-e készleten az amit kinéztem illetve olyan amit AndrewTdi te vettél. Nekem szerintem M vagy L-es lesz jó belőle.
-
AndrewTdi
addikt
válasz
SzlobiG #26488 üzenetére
Igen, rajtam is "jó" volt 3 is, de a legkényelmesebb ez volt. Volt olyan, amiben az állam hozzáért a bukó elejéhez. A másik meg arcban jó volt, de a fejemen lötyögött.
Ezért esetleg ha valaki boltban veszi, érdemes többet felpróbálni.
Esetleg kérni egy fullextrásat csak kíváncsiságból, hogy ahhoz képest melyik a legjobb a választottak közül. -
-
válasz
jozsi252 #26470 üzenetére
Hát, 38k körül van olyan, aminek kivehető: [link] AndrewTdi barátunknak ilyen van ha jól tudom.
Nekem egyébként 4 éve van 10k-s sisakom, aminek nem lehet kivenni a bélését, használom nyáron is sokat és még teljesen jó, ha kivehető lenne se akarnám kimosni, legalább is szag alapján
-
apóka
aktív tag
válasz
runner 125 #26478 üzenetére
erről egy reg jut eszembe.......nahh, megnézzük
runner 125 #24469
Átnéztem gyorsaba, láttam, hogy az a vizes. De ők nem keresnek igazán...megnézik, ha tetszik és a próbaút után nem találok hibát, akkor feltehetőleg megveszik.
Eredetig új kínait akartak venni, de arról sikerült lebeszélnem őket -
SzlobiG
félisten
válasz
Mindent megpróbál.
Amúgy igen ok nélkül itt nem lett még kirakva senki.
Mondom ezt úgy hogy engem se zavar.
-
1F2X5
csendes tag
válasz
Sajnos de. De ez nem ide való téma
-
Grillo
őstag
Annó lenyomtam egy évet egy Piaggio Grillo-n, az nagy kerekű volt, szerettem. Tegnap ültem egy Dio-n, bazz, mint macska a köszörűkövön.
Gondolom alap a 2 ütem ebben az árban. A Scarabeók tetszenek is, mire érdemes figyelni?
Bukóplusz egyéb járulékos költségek természetesen a kereten felül értendők.
-
válasz
runner 125 #26475 üzenetére
Jogos, én a városi létbe nem gondoltam bele.
-
Grillo
őstag
Egyre inkább gondolkodom, hogy veszek egy 50-es robogót. Asszony szeptembertől már nem fog dolgozni járni, egyedül meg luxus az autó. A BKV meg kín, plusz a 15 perces út 1 óra.
Nem kell új, nem kell menő, tudja vele végigmenni az Örs meg a BAH csomópont között nap kétszer, ráadásul nem is a csúcsidőben.
Milyen típusokat érdemes nézegetni? Esetleg van ajánlható kereskedés, ahol érdemes körülnézni?
A keret mondjuk legyen 150 ezer forint.
-
jozsi252
veterán
válasz
dave93 #26465 üzenetére
Igen ha lehet megpróbálok olyat venni, de 40 alatt nemnagyon találok
Airoh-ot speciel.
És én 30-33 nál feljebb nemszivesen mennék. Ti szoktatok valamit felvenni hogy ne a bukóba izzadjatok bele, legalábbis nyáron? Illetve természetesen olyanokra értem, akiknek olyan bukó van aminek a belseje nem mosható.
Illetve bukót hány évente érdemes lecserélni, gondolom egy idő után elöregedik, mert én az enyémnél most vettem észre pár hónapja hogy homlokom nagyon nyomja, illetve nagyon kemény, az újkori puha részek. 6 éves amúgy.
-
apóka
aktív tag
Kis segítséget kérek:
Holnap megyek megnézni 1 Yamaha Yog R robogót. Ismerősöm szeretne venni magának és a fia barátja a tulaj. Több éve nála van, nem nepper a srác, állítólag a motor is nagyon egyben van.
Van ennek a típusnak kerülendő évjárata/verziója esetleges jellemző típushibája? -
válasz
jozsi252 #26459 üzenetére
Ezeknek szerintem nem lehet kivenni a belsejét. Nem olyan nagy gáz az, csak mintha azt írtad volna hogy olyat keresel. Pár ezressel drágábban már van olyan, ami kivehető, mosható.
polimorf:
SzlobiG: Kopott féktárcsa, fékbetét és gumi? Ne viccelj már, még 10.000km sincs abban a motorban
-
rjg
őstag
Ma kihasználtam a robogós lét nagy előnyét.
Óbudáról indultam fél hat körül haza, Dunaharasztiba. Árpád híd, majd pesti rakpart. A rakparton az Árpád hídtól az Erzsébet hídig állt a sor, 5-15 km/h-val araszoltak. Beálltam "középre", az autósok korrekten mindkét irányban figyeltek és elengedtek. Egyszer nem kellett letennem a lábam a négy híd között.
Kocsival kb másfél óra lett volna a dugó miatt, így kb 40 perc alatt hazaértem.
-
fesii
aktív tag
[link] Baromi szép.. Nem tom ti hogy vagytok vele de annyira szép, hogy nem mernék felülni se rá
-
jozsi252
veterán
válasz
AndrewTdi #26429 üzenetére
Köszi ez jónak néz ki ez a hely és pesten is van boltjuk
runner 125
Nagyon jó oldal, így már tudom is hogy mekkora a fejem mérete, mármint hogy mekkora sisak kell : D . Csak legyen a bukók mérete is ugyanaz.
Amúgy nézegettem amit SzlobiG-től kaptam linket, illetve amit AndrewTdi-től és amit akarok bukót, az nincs azon a helyen ami közel lenne, viszont van 1 másik hozzá hasonló ami még olcsóbb is 3k-val. Megmondanátok hogy mi a különbség a kettő között?
illetve
szóval az első csak annyival több hogy RSX nem pedig sima RS mint a 2.ik.
köszönöm
-
SzlobiG
félisten
Lehet kéne vennem hátsó tárcsát betétekkel együtt. 3.6mm a kopás határ ez 2.8mm-nél tart.
Csak igazándiból ki akarom húzni vele idén mer ha már szétszedem akkor gumikat is vennék mer azok is cserések lennének, csak idén már nem akarok költeni rá. Végül is annyiban zavar, hogy fékezéskor vonyít, de jól fog.
-
válasz
polimorf #26454 üzenetére
Egy 50cc-s robogóhoz elegendő az adás-vételi szerdőzés
Ezen kívül egy kötelező biztosítást kell kötni a szüleid nevére, ugyanarra a névre, ami az adás-vételin is szerepel. Az 50cc 4Tről én annyit tudok Neked mondani, hogy megbízható, hosszú élettartamú, csak nem egy gyors gép, nehéz vele felvenni a forgalom ritmusát. Fogyasztásban viszont verhetetlen, tehát spórolás céljából nem is választhattak volna jobbat szerintem
Ha normális állapotban van akkor nem hiszem hogy gond lenne.
Egyébként így egyedül az a kérdés, hogy valóban 2008-as évjáratú-e, ha kaptál volna hozzá külföldi papírt azzal lehetett volna igazolni az évjáratot, így idomokban keresendő a pontos gyártási év. -
polimorf
tag
Sziasztok!
A témámhoz értő motorbehozatalban jártas szakemberek segítségét kérném!A nyugdíjas szüleim tegnap költségcsökkentés miatt vásároltak egy Honda Today 4T 50cm3 2008-as robogót maguknak. Az eladó az adásvételi és az ő kötelező biztosítási papírjain kívül semmilyen más okmányt, a motor eredetét igazoló iratot nem adott a motorral, mondván, hogy japánból hozták be a motort és ő sem kapott semmilyen papírt a motorral.
Sajnos egyáltalán nem vagyunk jártasak a motorvásárlásban ezért az a kérdésem, hogy rendben van e ez így vagy a későbbiekben még gondok lehetnek abból, hogy semmivel nem tudják igazolni a motor eredetét csak az adásvételi szerződéssel amin ráadásul nem a teljes vételár szerepel csak annak töredéke. Nem szeretném ha egy közúti ellenőrzés során kivennék a szüleim alól a motort. Arról már nem is beszélve, hogy a gyárilag 2 kulcs helyett csak egyet kaptak.
Ha minden rendben a papírok hiányától akkor minden ok, ha nincs így rendben akkor mi a további teendő?
A segítő válaszokat előre is köszönöm!Valakinek van valamilyen tapasztalata a Honda Today 4T 50cm3 robogóról?
Megbízható jó robogót vásároltak?
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, karcmentes, 100% akku
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest