Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
KIZS
aktív tag
válasz Saccco #39649 üzenetére
Nem változott semmi ilyesmi, de lehet sose volt jó, mert eddig szinte kizárólag PETG-vel nyomtattam. Nemrég kezdtem el PLA-val játszani és itt se tűnt fel addig, amíg el nem jutottam a macska farkáig
Na mindegy, köszönöm a segítséget!
Ebben az irányban kezdek el megoldást keresni. -
haxiboy
veterán
válasz tsilver #39651 üzenetére
Ha egy Pi-ről beszélünk valamilyen linuxxal akkor:
sudo timedatectl set-timezone <your_time_zone>
Egyéb: Most kezdtem el nyomtatni egy Bullseye hűtés modot a V2 Neohoz, próbálta már valaki?
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Szikravadász
csendes tag
válasz Mr.Csizmás #39610 üzenetére
Köszönöm én is. Nagy sikere volt.
-
mumtaz
senior tag
válasz haxiboy #39653 üzenetére
Én odáig nem jutottam el, hogy használjam, de letöltöttem és ki is nyomtattam.
Mikor vacilláltam, hogy milyet tegyek rá, akkor nézegettem egy Youtube-os videót, ahol össze lettek hasonlítva a különböző megoldások. Nyilván a Hero Me volt a legjobb, de szerintem annyival nem, amekkora hírverést csinált neki az alkotó, MediaMan. Nyilván valóban van mögötte rengeteg munka, de akkor is volt bennem némi keserű szájíz, hogy a fájlok letölthetőek, de leírás hozzá csak patreon-on érhető el hozzá fizetősen. Én nem ezt csináltam volna az ő helyében, de az ő dolga.
Bullseye-t kinyomtattam, de nem próbáltam ki. Valahogy a harmadik maradt meg, ami egy Satsana változat néhány saját módosítással.
Ender 3 V2[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz Szikravadász #39656 üzenetére
Köszönöm, adok neki egy esélyt, a gyárinál csak jobb lehetPremium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
brumi1024
veterán
válasz Mr.Csizmás #39645 üzenetére
Szépek lettek. Én négyet csináltam, nagy sikere volt, köszi a tippet. A szárak nálam Polyterra Mint, a virágokhoz pedig Polyterra Red/Peach és Bambu bézs volt használva.
[ Szerkesztve ]
-
pchris
tag
Tudbesetleg valaki ajánlani PEI sticert minimum 232x154mm-es méretben. Vagy olyat, amiből kettő is kijön. Tehát csak öntapadós "matrica" kellene. Fémlap van, csak cserélném a felületet rajta, és ha csere akkor már PEI...
-
tsilver
aktív tag
mennyi órát szoktátok baj nélkül a fúvókában tartani a Filamentet 2 nyomtatás között?
AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
Demo07
aktív tag
Nyomtatás végére ha end g-code-ba beírsze egy G1 E-(szám) akkor visszahúzza a szálat a kívánt mértékben, nyilván ebből következik, hogy a start g-code-ot is egy ugyan ilyen G1 E(szám) paranccsal meg kell toldani.
Amúgy van, hogy akár egy hónapig hozzá sem nyúlok a géphez, van amikor meg megy 7/24 órában.
Igaz filament szárítóból nyomtatok közvetlenül, nyomtató is be van burkolva, így minimális a párásodási hajlam.[ Szerkesztve ]
-
Lookup
tag
Hali!
Milyen kenőzsírt ajánlotok lineáris sínhez amit lehet normális áron kapni (akár itthon is) és lehetőleg fecskendővel adagolható állagú (NLGI0 vagy NLGI1)?
Mobilux EP 2-t találtam, de az NLGI2, ami kb a mogyoróvaj állaga, azt nem fogom fecskendőn átnyomni -
JulianSinulf
senior tag
válasz tsilver #39661 üzenetére
Akár több hétig is, ha épp úgy jön ki.
A filament szárítóban van, így bármikor száríthatom is.
Max az eleje lesz kicsit "nedves", de ezzel sem volt még gondom.De, ha arra voltál kíváncsi, hogy felfűtött fej mellett, akkor nálam mindig lehűl a nyomtatás végeztével.
Filament csere után is le szoktam kapcsolni a fűtést, míg előkészítem a következő nyomtatást. Ha már minden elő van készítve, akkor meg azonnal nyomtatok.
Filament csere után pár mm-t vissza is húzom a szálat, hogy ne csordogáljon annyira.
Az end g-code-ban is benne van 3 mm. A start kódban nincs, mert minek. Úgyis húz egy csíkot kezdésnek. Az meg elég. -
tsilver
aktív tag
válasz JulianSinulf #39665 üzenetére
ha szárítóból nyomtatok (közvetlenül szárítás után) akkor kb. 25 cm PET csövöm megy át az anyag és innen megy függőbe a fejhez. Többször előfordult hogy ha a 25cm végére ér vagyis kifut a nem szárított anyag, akkor valamiért elszakítja a szálat, pedig nem kis erő kell hozzá és nincs összegabalyodva a tekercsen.
AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
JulianSinulf
senior tag
válasz tsilver #39667 üzenetére
Lehet, hogy az anyaggal van a gond?
Volt, hogy közvetlen szárítás után nyomtattam, volt, hogy szárítás közben indítottam a nyomtatást, de ilyennel még nem találkoztam.
Cső nálam is van, felfut a nyomtató tekercstartójára, ott van rögzítve, majd onnan megy pár centit lefele és úgy jön ki. Ha a fej teljesen felmegy, akkor sem éri el a csövet. Ha meg lent van a fej, ott is van 15-20 cm anyag teljesen szabadon.
Ráadásul, ha nincs jó pozícióban a szárító, akkor hajlamos kicsúszni a cső a kis csöcsből és nyomtatás közben még mozog is előre-hátra egy kicsit. De ezzel sem volt eddig gondom. -
kriszpontaz
veterán
Sziasztok! Kaphat élelmiszer biztonsági tanúsítványt PLA-ból készült süti kiszúró?
-
Keef_Lee
senior tag
Van itt valakinek Kingroon KP3S ?
Milyen tapasztalatok vannak? -
fabula
őstag
válasz kriszpontaz #39671 üzenetére
Csináld PETG-ből. A PETG olyan mint a PET palackok anyaga, az biztos élelmiszerbiztonságos, mert tele vannak vele a boltok .
-
pchris
tag
válasz kriszpontaz #39675 üzenetére
Egyszerű. Kérj tőlük egy másolatot a tanúsítványról. Ha van nekik nem csinálnak belőle problémát, hogy megosszák...
-
fabula
őstag
válasz kriszpontaz #39675 üzenetére
Hát, elég érdekes, de lehet, hogy van ilyen PLA, utána kellene nézni. Azt hittem magadnak akarsz nyomtatni.
-
tag
válasz fabula #39677 üzenetére
A PLA és a PETG is rendelkezhet tanúsítvánnyal. Pl itthon a Filanora forgalmaz ilyen filamenteket. Nem is a tanúsítvány a probléma, hanem az, hogy a rétegek közé a baktériumok betelepednek, hiába mosod el biztos hogy fog maradni rajta és hosszú távon biztos nem is egészséges, de egyelőre nem tudok bizonyított esetről, ahol a sütikiszúró okozott volna bármilyen betegséget.
Engem, ha ilyennel keresnek mindig elmondom, hogy hogy működik. Elküldöm a filament tanúsítványát és felhívom a figyelmet a vészélyeire. Ha ennek ellenére írásban elfogadja, akkor legyártom a kért terméket.
3DKRAFT.HU - PROFESSZIONÁLIS 3D NYOMTATÁS
-
mumtaz
senior tag
Most már tényleg lehet, hogy én vagyok a hülye.
Nyomtattam már PETG-vel. Alja Gembird és C-Tech (ha épp nagyon kellett az Alzából). Viszont a C-Tech-nek van sima, meg a prémium. Utóbbival voltak gondok: Dugulás pár órányi nyomtatás után meg extruder kattogás.
Most Sunlu PETG-t vettem és nyomtatnék vele, de egyszerűen képtelen vagyok hozzá kalibrálni. Temp tower kijött rendesen. Be is lett lőve, el is kezdtem nyomtatni 230 fokon, majd a huszadik rétegnél már jött a kattogás és nem is tolta be a filamentet. Feljebb vettem a hőmérsékletet 240-re és 5 mm-ről 2-re visszavettem a visszahúzást. A második rétegnél jött az extrúder kattogás és filament elakadás. -
JulianSinulf
senior tag
Üdv!
Párszor már próbáltam ezt kinyomtatni, de nem sikerült. Most nézem, hogy miért is nem.
Támaszt nem hajlandó hozzáadni. Odaraktam manuálisan egyet, nem szeletelte bele.
Ma frissítettem a Studio-t, mert pár napja már reklamált. Belekerült a fa funkció. Olyankor betesz 6-ot. Oldalanként 3-at elosztva. Lehet ki is próbálom. Vagy megnézem PrusaSlicer-rel.
Amúgy ezt vajon miért csinálja így a Bambu? A levegőben kezdeni? Értelmetlen... -
haxiboy
veterán
válasz haxiboy #39657 üzenetére
Na...amire jutottam: Az ender 3 v2 neo-n teljesen más hotend és backplate van, így nem kompatibilis. Az már csak hab a tortán hogy a gyári tárgyhűtés ventilátora sem megy bele, de ez a legkevesebb. Azt hiszem ideje megtanulni a 3d tervezést és átalakítani kicsit hogy beférjen
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
rokapet
tag
válasz Lookup #39673 üzenetére
Az LDO-nál pl. ez a gyárilag javasolt módszer (meg a zacsiban áztatás IPA-ban zsírzás előtt, de az is működik ).
Egy fecskendő (pár száz Ft a patikában) vége pont beleillik a csavarlyukba ( én 5 cm3-est próbáltan). Kicsit oda kell szorítani, és nem jön ki mellette az anyag. A dugattyút meg ki lehet húzni és vissza lehet pattintani a helyére, így “hátulról” tölthető a fecskendő a zsírral.
Szerk.: vegyél mellé pár latex kesztyűt is a patikában.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Visszamondták a 2színű PLA silk filamentes rendelésemet - talán szerencse is, mert a Sunlu rainbow csak 10méterenként vált színt, így életnagyságban kéne a MichelleWild-okat nyomtatnom, hogy érdemi színátmenetet lássak a tárgyon.
Tudtok ajánlani olyat, ami gyakrabban vált színt, és pl már egy "literes" (10x10x10 centibe férő) tárgyon is produkál 1-2 átmenetet? (és ja, még mindíg nem nyomtattam, mert az első fila amit rendeltem a koptatós-világítós foszforeszcens cucc volt úgy, h még nem tudtam róla, hogy eszi a nózikat, ennél meg 2hét tökölődés, kamu "postázott státusz" után benyögte az eladó nőci, hogy mégsincs neki raktáron )
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz JulianSinulf #39689 üzenetére
Sidewinder x2. Tudtam, hogy nincs hozzá.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
poli27
Topikgazda
válasz t72killer #39688 üzenetére
Eryone itt a ph is árul egy srác
-Prémium Eryone Filamentek /PLA/PET-G/ASA/ABS/TPU/Rainbow/Silk/Metallic/ - HardverApró (hardverapro.hu)Én a candyt vettem tőle meg a macaront a rainbowok közül , valami baszott jól néz ki Ez a macaron
[ Szerkesztve ]
-
zz13zolika
csendes tag
Sziasztok.
Megjött, beépítettem az SKR Mini E3 V3 -at, de ez a firmware dolog nem az én világom, viszont nagyon nyomtathatnékom van. Kérhetnék egy ender3 prohoz bltouch, és tft nélküli bin firmwaret - marlin 2.1.2 -t ?Köszi,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- 6 gen i5 ös HP Prodesk 600-G2 MT
- VEB Robotron Optima Daro 20 mechanikus írógép (A3-as papírt is kezel)
- i5 ös HP ProDesk 400 G2 MT/i5-4590S/8 gb/256gb SSD
- Eladó Új Magyar Lexikon 1-6 és 1962-1980 kiegészítő kötet (az ár az egészre egyben értendő)
- KEZDŐ i7 ASUS ROG GAMER PC - i7-7700 + RX570 + 16GB + 256GB+1TB -
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest