Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen DVD-írót vegyek? (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#10000) kali válasza kiraly45 (#9999) üzenetére


kali
legenda

én inkább úgy fogalmaznám meg a dolgot, hogy néhány - főként régebbi - műszaki cikk nem szereti/olvassa (rendesen) a magasabb sebességen írt lemezeket!
az írás technológiája/stratégiája fejlődött mostanra annyit, hogy a korábbi alacsonyabb sebességű írási értékek (cd-r esetében 2x - 4x, dvd-r/+r esetében 1x - 2x/2.4x) elfelejtődhessenek, hiszen a szükséges feltételek biztosítása esetén, gyorsabb írás mellett is adott az a minőségi - sőt, esetlegesen még jobb - minőségű írás!
mostanság a lomhább sebességű írás nem feltétlenül egyenlő a jobb minőséggel - persze ez csak bizonyos kereteken belül igaz! én sem vagyok híve a nagyon gyors írásnak, de manapság egy újabb szériás íróval (friss firmware), minőségi dvd lemez párosítással többnyire jobb minőséget eredményez egy 8x vagy 12x sebességű írás, mint egy 4x vagy 6x sebességű!
ha olyan műszaki cuccom lenne a mai világban, ami nem olvassa be 8x sebességen jó minőségben írt cd lemezt, akkor azt már hanyagolnám...
amúgy is fogyasztói társadalomban élünk, és tetszik vagy sem, egy gyártó sem kimondottan hosszú távra tervez egy termék legyártásakor, és az sem véletlen, hogy egy idő után már nem adnak ki firmware támogatást a már kifutott írókhoz! ha esetleg még jól is működik évek múlva az íród, az újabb szériás dvd lemezekkel akkor is problémája akadhat, hiszen a régi firmware nem tartalmaz írási stratégiát az újabb típusú dvd lemez médiakódjához, és nem garantált, hogy egy általános írási stratégia mellett kifogástalan minőségben megírja majd - ha egyáltalán felismeri rendesen a lemezt az író/firmware...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen DVD-írót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.