Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
gr8tjoey
aktív tag
válasz blt.62 #75373 üzenetére
Szia,
Konkrét ügyben nem tudok segíteni, de aki sokat közlekedik, annak érdemes elgondolkoznia ezen:
jogvédelem/jogsértések
Nekünk évek óta van, és melegen ajánlom mindenkinek. A feleségem foglalkozik vele mellékállásban (egy kis kedvezményt tudok intézni nála).
Szóval ha van élő szerződésed, akkor konkrét ügyben tudsz tanácsot kérni (ha lett volna ilyen szerződésed, akkor 0 Ft-ért képviseltek volna, és a bírságot se kellene megfizetned - ergo már bejött volna az éves díj ára)------((-----))------
-
gr8tjoey
aktív tag
Urak,
Venne itt valaki egy törésmentes 207LE-s TDI-t relatíve sok extrával?
------((-----))------
-
blt.62
őstag
válasz MunezXBK #75387 üzenetére
Ezen azt érted, hogy igazoljam le a háziorvosommal, hogy mivel 165kg vagyok, nehezen tudok járni, 20m után lezsibbad a lábam, gondom van a szívemmel és asztmás vagyok. Mert ez így is van. Valami más is kell, hogy ne vonják be a jogsim? Édesanyámat is naponta látogatom,viszem az orvoshoz,mert 72 éves,egyedül él,beteges szegény. Mit írjunk még bele? Neked milyen egészségi gondodat fogadták el?
MegtorloXp
-
boogie84
veterán
Optimisták biztos azt mondanék, hogy máshol nem rozsdásodik.
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Khelben
nagyúr
a kis falvakon simán átmentem 90 - 100kmh ugye mindenki alszik,
Mindenki alszik, akit nem kelt fel egy 100-zal menő autó zaja, ami kb. 10szer hangosabb az 50-nel menőnél. Én is laktam ilyen faluban, azért tudom. Külön öröm, amikor a nagy nehezen elalvó gyereket keltik fel.
-
Carvus
senior tag
Képzeljétek h jártam: 3 reggel nem indult az autó, de úgyh semmi nyekergés...berendeltem az általatok is ajánlott Yuasa akksit, tegnap délután meg is jött, mondom mielőtt berakom azújat teszek még1 próbát: elsőre végén egy picit nyekergett, másodikra pöccre indult! most ez mi?? kíváncsi leszek meddig bírja!
divi#2208
-
w333
félisten
válasz MunezXBK #75381 üzenetére
Valahol jogosnak érzem hiszen zebránál elvből figyelmesnek kell lenni és lassítani (ha piros ha zöld) ... mert mindig van olyan aki a pirosan akar átmenni, és szerintem ismerősöd úgy értette hogy ha meglátod előtted mondjuk kb. 50-100m hogy valaki átmegy a zebrán akkor elsőbbséget kell neki adni maximum rádudálsz és így figyelmezteted ...
Az a baj hogy rengeteg olyan autós is van akik a gyalogosokat szó szerint lesz@rják ... nagyon sokszor tapasztalom azt hogy gyalogosan szeretnék átmenni a zebrán és rám dudálnak vagy olyan is volt már hogy egyszerűen kikerülnek (ez mi már )
Arról nem is beszélve hogy Auchan -nál a parkolóban néni a Suzuki -val majdnem elütött, ha nem húzódok félre simán elgázol ... látta a szituációt és gyorsan továbbhajtott (ha találtam volna gyorsan a földön egy nagy követ biztos beb@sztam volna a hátsó ablakát)
Persze gyalogosak között is nagyon sok a fogyatékos pl. itt nálunk a 3 ker. Szentendrei út (Flórián és környéke) lusták lemenni az aluljáróba, inkább a 8 sávos úton keresztül szaladgálnak ...
(#75383) MunezXBK
Kanyarnál ez kivédhetetlen, mondjuk ott az a szerencse hogy úgyis lassítanod kell és ha időben észreveszed a gyalogost akkor még megtudsz állni
Azért lakot területen belül 50Km/h ... és az a baj hogy ezt még én sem mindig szoktam betartani, pedig nagyon be kéne ... volt már sajnos velem is olyan hogy éjszaka pl. M3 Nyíregyháza után a kis falvakon simán átmentem 90 - 100kmh ugye mindenki alszik, de azért nagyon meggondolandó ... inkább 2 percel későbben hagyjam el a falut mint hogysem valaki átszaladjon az úton (macska, kutya ilyenek miatt már volt satufék)
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
MunezXBK
nagyúr
-
TaaT
nagyúr
Egyik haver is járt már így régebben, csak annyi volt a különbség hogy a gyalogos meghalt. A végeredmény az lett hogy nem kellett ülnie.
Amúgy ha jól emlékszem a zebrán mindig a gyalogosnak van elsőbbsége, ennek ellenére nem léphet le féktávon belül, ha neki megy a kocsinak oldalról az már bőven féktávon belül van nem?
Give them hell Ukraine!
-
blt.62
őstag
válasz bitpork #75375 üzenetére
Tudsz esetleg többet az ő büntijéről? Neki is elakarták venni a jogsiját? Mivel lehet meghatni egy rendőrnőt? Egyébként ilyenkor le kell adni valahol a jogsit?
A "Meghallgatás" kérését írásban kell megtenni? Gondolom az nem elég, hogy felhívom telefonon a hölgyet.
[ Szerkesztve ]
MegtorloXp
-
zsolt19900
őstag
azért az pöccsssség, hogy nem hallgatták meg a szemtanúknak mondható utasaidat.... néha egy-két (sok) gyalogossal én is annyira szeretek szóba keveredni pl.: az a kur..aaaaa zebra ott van 5 méterre, de ő akkor sem azon megy át stb. stb. érdekes én eltudok sétálni ilyen esetekben a zebráig, és tisztában vagyok vele, hogy amíg én 1 lépésből meg tudok állni, addig egy autónak ez soksok tíz méter, és van annyi agyam, hogy megnézem, hogy jön-e egy autónál több vagy sem, és ha 1 jön akkor inkább intek neki, hogy menjen el, és nem várom még csak el sem tőle, hogy miattam álljon meg a zebrán, mer' aztán azokkal is tele néha a hócipő, hogy lássa, hogy csak én közelítek a zebrára ráadásul az utolsó pillanatban lelép, nem várná meg amíg én elmegyek.... de hát ugye nem vagyok egyformák
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
w333
félisten
válasz #10726912 #75365 üzenetére
Minél egyszerűbb / fapadosabb és kevesebb az elektronika annál jobb ... ami nincs benne az nem romlik el, én is nagyon szívesen vennék nagy 7 -s BMW vagy Audi A8 -t, csak hát ha valami nagyobb gond lesz vele akkor most tényleg hónapokig gyűjtsek hogy megcsináltathassam, és addig ugye járok tömegközlekedéssel
1.5M -ből ami nekem tetszik vehetnék Saab 9.3, Volvo S60, BMW 320D / 530D / 730D, Audi A6, Passat stb. csak az a baj hogy ilyen fizetések mellett egyszerűen képtelenség a fenntartásuk ...
Így maradt a Swift 2 GS vagy a Seat Leon 1.9 TDi (110LE) vagy 1.6 Benzin
-
blt.62
őstag
Szio!
Na megkaptam a végzést a Yard-tól a múltkori balesetem miatt amikor a zebrán nekem jött a gyalogos miközben én már fordultam balra ő is elindult zuhogó esőben,ernyővel és neki ment a bal első keréknél a kisablaknál. Természetesen neki adtak igazat (8 napon belül gyógyuló könnyű testi sértése lett)és kaptam 60 ezer ft büntetést és 3 hónapra beakarják vonni a jogsim. Meg se hallgatták a 2 utast aki a kocsimban ült. Ezt annál inkább nem értem, mert soha nem volt semmi balesetem, és az ismerősöm aki biciklist ütött el az 8 napon túl gyógyult, és nem vették el a jogsiját.Azt Írták, hogy 8 napon belül adhatok be "Meghallgatási" kérelmet. Szerintetek érdemes a büntetés miatt kavarnom? Már úgy vagyok vele, hogy részletekben kifizetem csak a jogsim ne vennék el.
Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit mondjak, hogy ne vegyék el a jogsim? Mondjuk 165kg vagyok,fájnak a lábaim, és anyumat is én hordom rendszeresen orvoshoz és vásárolni, mert egyedül él. Mi az ami meghatja őket?
MegtorloXp
-
Melack
veterán
válasz !Overdose! #75368 üzenetére
A H1 és a H7 között mi a különbség?
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
Melack
veterán
válasz !Overdose! #75368 üzenetére
Ezer hála, marad a H1
(#75369) neduddki: nem akarok 2x bontani. Nekem csak 2x5 perc, nem a fél eleje... Egyenlőre. A ködlámpa, nah, az már majd 1 óra volt.
(#75371) neduddki: hát, ha a gyári volt benne, akkor 9 évet, de a komplett ködlámpát cserélnem kellett, mert berobbant a foglalat.
[ Szerkesztve ]
-
neduddki
nagyúr
-
Melack
veterán
Hol tudom megnézni, hogy milyen izzó kell a kocsimba? Hol H1/H7, hol H4 szerepel. Ödön félszemű lett, amit nem szeretnék hosszú távon fenntartani....
-
-
törölt tag
Mindent el lehet nyűni. Tartósnak mondott a Suzuki, s nem csak városba lehet használni, jó az kis hazánkban ide, vagy oda is elszaladni, de azt is el lehet nyűni.
De a Dácsiákat hagyjuk már pihenni, egyszerűen erotikus kívül belül, a tartósság meg...
Tudod nem jó dolog az, mikor azzal kell takarózni, hogy "legalább tartós!" (bár ezt sem lehet tudni még, hisz nem sok erdőt mezőt keresztbe kasba járó duster felhasználó nyilatkozott még eddig 5 év strapálás után), miközben anyag minőségben és külcsínben is elmarad sok 15 éves kocsitól. Engem főleg a belseje nyomaszt. Utálnék bele ülni is, nemhogy annyi pénzt kiadni érte.
De hát ez kis hazánkra eléggé jellemző dolog, nem az első eset a legyen olcsó és legyen új, null km-es és már meg is veszünk belőle sokat. Vagy akár rengeteget is. Aztán nem győzöm kerülgetni a szememmel az első szériás suzukikat (amik megint csak elnyűhetetlenek, csak annak a pár darabnak volt baja, amiket én ismertem meg közelebbről).
De mindez off. Csak azért írtam ellen véleményt is, hogy meglegyen a jing-jang összhatás, ahol én vagyok a JUNG. -
w333
félisten
válasz #10726912 #75363 üzenetére
Suzuki Swift 2 az elnyűhetetlen városi kisautó ...
Míg a Dacia Duster az elnyűhetetlen kis terepjáró amit minden kibír
Kis pénztárcájú felhasználóknak tökéletes, kevés fogyasztás + olcsó fenntarthatóság miatt nagyon is jó kis autók ezek
-
törölt tag
válasz bitpork #75361 üzenetére
No comment. Olcsó húsnak...de hát minden hun elmegy, fu, olyan terepen megy el, hogy az URAL-okat, meg a Krazokat ilyenekkel rángatják ki a sárbúl Egy Lada Niva is megteszi mindezt, amit ez a duszter tud és fele ennyiért. (jogos, azzal se rángatják ki a Krazokat. Pardon).
MunezXBK: Ilyen egy audista, csak a csonka olimpiai jelkép, más fostalyigára rá se néz (esetleg egy mercire, vagy egy bömösre, vagy egy mitsura, vagy egy toyotára, vagy egy opelre, vagy egy rangroverre vagy nissanra vagy a szomszéd nőjére...azzal is be lehetne faroltatni a határt) Na bontsunk még egy sört, egészségetekre! -
w333
félisten
Komolyan mondom nekem tetszik, és itt egy normális Videóteszt
(#75358) zolikaDB
Tényleg ennyire jó ... elpusztíthatatlan, olyan mint egy Lada Niva
[ Szerkesztve ]
-
hdman
őstag
Napi Dászter: [link]
Sopron city :)
-
Kornel
veterán
válasz DeFranco #75354 üzenetére
A 2013-as sandero 4 csillagot kapott, a loganről még nincs fent teszt, valószínű az is ezt tudja kb.
g astra / swift2 szint kb. -
TaaT
nagyúr
Give them hell Ukraine!
-
w333
félisten
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz runner 125 #75349 üzenetére
A wartburgom jutott róla eszembe.
-
törölt tag
válasz runner 125 #75349 üzenetére
Nagyapád már 20 évvel ezelőtt is loganokat tákolt össze? Azért bírják azok annyira a magyar meg a román utakat. A csomagtérnyitó mechanika miatt. Éljen a kátyúfutó hidas ajtó mechanika. LOGAN-t a népnek, semmi cicó!
-
runner 125
nagyúr
Baszki, az a mérnöki csomagtérnyitó "mechanika". Nah az... nem találok szavakat.
Nagyapámnál annó vidéken hasonlóan volt megoldva a hidasajtó, ennek úgy 20 éve.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
tresh
veterán
válasz szőröscica #75345 üzenetére
Nem egy kategóriáról beszélünk pusztán azért ment a szemforgatós smiley
Semmi bajom a géppel főleg hogy rönó motor dübörög bennük, de minőség az pl számomra nem elfogadható és tudom nem annyi az ára mint más pl Ódinak vagy vw-nek de akkor annyi pénzért inkább ülök egy használt régebbi Lagunába vagy Ódiba mint sem egy dácsiába. De ez is csak az én véleményem mindenkinek más az igénye
kornelka: nem is azért mondtam
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz szőröscica #75345 üzenetére
+1 én már párszor alánéztem ... brutálisan erős futómű van alatta
Tessék ezt megnézi Link
[ Szerkesztve ]
-
Tankblock
aktív tag
-
Damage401
senior tag
Sziasztok,
Kérlek ne nevessetek ki. De mi a véleményetek az új Dacia Loganról? Külsőleg tetszik.
Siemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
Kornel
veterán
amúgy én már eldöntöttem magamba a következő évek autóvásárlását.
a splash-et megtartom, ez lesz a jolly joker, ez nem nagyon fog otthagyni sehol, asszony megkapja, én meg veszek valami nagy dízelt, pl. mondeo, ha lefekszik, akkor még mindig ott lesz ez tartaléknak, amíg szerelik azt(#75333) fefe9: swift2 is jó választás, váltóval lehetnek gondok, de más típushiba nincs. ha elég a kis csomagtér, akkor jó választás, bár a liana sokkal jobb minőség, meg kell nézni élőben. swift2-t 1 milla körül érdemes nézni, minimum glx cd ac felszereltséggel, viszont kicsivel többért kapsz (fiatalabb) splash-t is, ami az újabb motornak köszönhetően kevesebbet eszik, méretre meg kb. egyformák, hiszen ugyanaz a padlólemez, futómű, stb.
[ Szerkesztve ]
-
fefe9
tag
válasz Kornel #75331 üzenetére
Gondolkodtunk a Liana-n, de a forma, és a csekélyke használt választék engem is eltérít.
No meg annyit nem cuccolunk, hogy igazán meg tudnék indokolni egy nagyobbat, mint a Swift II.
Van még időm nézelődni, az anyagiak miatt valószínűleg csak jövőre lesz halovány esélyünk a cserére.--- https://flic.kr/ps/37w6iv ---
-
Kornel
veterán
részben egyetértek, de!
szerintem pistike, aki most 200-250k között keres még működőképes kocsit, szerinted 10 év múlva hol fog több százezret költeni arra, hogy elkokszolódott a motor... sehol, ezek mind a roncstelepre kerülnek majd.
jelenértéken szerintem az egymillió körüli használt autók még gazdaságosan fenntarthatóak lesznek, ami az alatt van, ott meg többe lesz a leves, mint a hús.
személy szerint kötelezném a gyártókat a fő részegységek várható élettartamának közzétételére, illetve a várható költségek nyilvánosságra hozására.(#75330) fefe9: gyerkőccel vegyél inkább egy liana-t, van belőle M13A meg M16A is, jóval nagyobb, mint a swift2, és made in japan. viszont csúf, én ezért nem vettem ilyet
[ Szerkesztve ]
-
fefe9
tag
"...vigyázni kell rá, karbantartás igényesebb..." jól mondod, szerintem ezt a részt kellene mindenkinek (vagy többeknek) szem előtt tartania, és akkor nem kéne annyira aggódni a használt autók miatt.
Persze ez soha nem fog megvalósulni.
#75328 kornelka: igen, sokak számára megfontolandó lehet manapság a dízel, főleg megfelelő használat mellett.
Nálam nem téma, évi 3-5 ezer km, annak jelentős része rövid táv, reggel gyerkőccel oviba, onnan munkahelyre, délután ugyanez vissza, alkalmanként kisebb vidéki kiruccanás, erre a jelenlegi 14 éves 1,3-as régi Swift tökéletes (lenne), ha nem álmodoznék én is kicsit újabb, biztonságosabb, modernebb autóról. (konkrétan klímás, 2005 utáni benzines Swift-ről.) Remélem, előbb-utóbb meg is tudom valósítani ezt az álmot...--- https://flic.kr/ps/37w6iv ---
-
-v-
addikt
válasz Kornel #75328 üzenetére
"a 2. tulaj kicseréli a szokásos dolgokat"
Szerintem azt kell megérteni, hogy a szokásos dolgok már nem azt jelentik, mint korábban. Lehet, hogy az új, bonyolult technikájú motoroknál pl. a koxosodás kipucolása egy "szokásos" karbantartási folyamat lesz a közvetlen befecskendezés miatt... nincs ingyen ebéd, a kisebb fogyasztásnak, károsanyagkibocsátásnak, nagyobb teljesítménynek stb. ez az ára... bonyolultabb technika, nem is az örökkélvalóságnak tervezik, sokkal kényesebb, vigyázni kell rá, karbantartás igényesebb, néha 1-2 drága cuccot cserélni kell benne. Én is kíváncsi leszek, mi lesz 10 év múlva a használtautó piacon ...
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
legfeljebb egy-két japán kivétel akad
ezért kell olyat venni.Mindenesetre ha itt és most választanom kéne, hogy új autóból benzinest vagy dízelt, a legtöbb típusnál a dízelre szavaznék.
ebben van valami, 5 év és 100000 km garival simán vennék dízelt (ha addig van gáz, ingyen megcsinálják, utána meg szívjon vele a 2. gazdája), de ha most mindenki ezt teszi, mi lesz a használt autó piaccal x év múlva? oké, hogy a 2. tulaj kicseréli a szokásos dolgokat, mert még használja egy darabig majd, de a 3. 4. 5. tulaj hol fog egy tizen-huszonéves kocsiba a kocsi akkori értékénél drágább alkatrészeket cserélni? ergo ezek a kocsik tizen x évesen mennek a roncstelepre, amivel megint csak nem a környezetet kíméljük. köszönjük emese
[ Szerkesztve ]
-
fefe9
tag
Ha már dízel kontra benzin, Totalcar is előhúzta a témát:
http://totalcar.hu/magazin/velemeny/2014/02/04/benzinest_hulye_vagy/
#75302 MunezXBK: ezen besírtam
--- https://flic.kr/ps/37w6iv ---
-
tresh
veterán
válasz MunezXBK #75304 üzenetére
Ennyire nem akarják elvinni az az A4-et ? Akkor parkolj le zuglóba valaki csak elviszi igaz pénzt nem fog ott hagyni
(#75321) bitpork: Azt is megtapsolom aki ilyen verdából dájzelt vesz...
(#75323) kornelka: nem hülyeség ( a felniket stipi stopi, pont jó az enyémre )
[ Szerkesztve ]
-
bitpork
nagyúr
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
jegenye77
addikt
válasz Dare2Live #75315 üzenetére
Nem tudom, hogy az van e benne de lehet ezért sincs árban túl nagy különbség a benzines és diesel között?2004-2006 évjáratra gondolok.
[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
Antonio
senior tag
válasz jegenye77 #75308 üzenetére
Igazság szerint én dízelt csak újonnan vennék, és csak akkor ha a dízel felárat bőven visszahozná fogyasztásban még 150-200 e km előtt (CR dízelek -használattól fűggően 150-250 ek km től -hivatalból- nagyszervízre vágynak 300-400 eFt ... min,
Használtan, ennyi éves futásra -éppen nagy szerviz előtti- idősebb CR dízelt nem vennék.
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
-
Dare2Live
félisten
válasz jegenye77 #75308 üzenetére
akkor mért akarsz dízelt?
Ha jól emlékszem ezekbe a Ford/PSA féle CR dízelek vannak, ha mindenképp dízel olvass utána a problémáinak, mert simán rákölthetsz egy félév+nyi benzinpénzt.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-
jegenye77
addikt
Hi!
Mi a véleményetek a Xsara Picassoról?
Olyan 900000ft körül de inkább ig keresek autót.
Golf IV volt a kedvenc de ennyiért nem igazán találok vagy merek venni TDi-t és arról lemondtam.
Merci A140 ami még tetszik csak abban meg nem valami izmos a motor.Dieselt meg A osztályosból nem szeretnék.
Így jutottam el a picasso-ig.2004 utánikat néztem 1.6-2.0HDI motorosakat.
Most nem a külső érdekel mert az ugye megosztja az embereket de ez bármelyik autóra igaz.
Motor,elektronika és úgy általában véve jó autók ezek?
Évente 3-4x Németország és vissza is autózok tehát az is szempont,hogy kényelmes legyen és ha kell pakolni is lehessen bele.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
MunezXBK
nagyúr
válasz szokeherceg #75301 üzenetére
Nem, kíváncsi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delta Force (2024)
- World of Tanks - MMO
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Tőzsde és gazdaság
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GTA: San Andreas
- Filmvilág
- Építő/felújító topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest