Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsmester89
őstag
Sziasztok!
Fejleszteni vagy cserélni szeretném a gépem.
Jelenlegi:
- Gigabyte GA-MA780G-UD3H
- AMD Phenom II X3 710
- 2x2GB OZC Gold 1200 vagy 1600-as
- Gigabyte HD4850 GV-R485ZL-512HAmit szeretnék, főleg alaplapi változások:
- usb 3.0
- halk működés
- esetleg későbbi vízhűtés telepíthetősége támogatott legyen
- gyors sata támogatásSokat gondolkozom, hogy van-e értelme egy FM2+ gépet összerakni. Ugye halkabb, mert kiesik a videókari.
Egy ASRock FM2A88X -re épített konfig jövőre egy Kaveri procival erősebb gépet eredményezne, mintha csak egy alaplapot cserélnék most? Vagy nem kapok annyi +-t, hogy megérje ekkorát beruháznom?
Leginkább torrentre, netezésre, fotó szerkesztésre használom a gépet, ami éjjel-nappal megy.
Vélemények?
Ha nem éri meg, akkor egy nekem való alaplapot tud valaki írni, maximum 30-40e között.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
bluyoo
nagyúr
válasz Zsmester89 #51301 üzenetére
Szia!
Mivel a lapon kívül RAM-ot is váltanod kellene így szerintem a platformváltás kézenfekvő.
Játék ugye nem lesz szóval az FM2/FM2+ tökéletes választás.Pl az A10-6800K-val már elég nagy teljesítménynövekedést érnél el miközben a fogyasztásod csökkenne ... AMD A10-6800K vs Phenom II X3 710.
Esetleg egy szolidabb LGA1150-es konfig (i3-4130 egy árban a A10-6800K-val) .... AMD Phenom II X3 710 vs Intel Core i3-4130.
Ha netán a VGA-t meg szeretnéd tartani , vagy a fogyasztás nem számít AM3+ -os vonalon is maradhatsz pl. az FX-6300-al http://www.cpu-world.com/Compare/187/AMD_FX-Series_FX-6300_vs_AMD_Phenom_II_X3_710.html.(#51300) ViZion
Hi!
Nagyon olcsó. Esetleg az Asus F2A55-M LK2 Plus jobb tápellátással tisztán szilárdtest kondenzátorokkal szerelve. Bár az iPon-nál olcsóbban is be lehetne szerezni [link]. Szerintem a F2A55-M LK is jobb választás viszont már nem csak polimer kondenzátorokkal szerelték.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Arkuzz
csendes tag
Sziasztok!
mATX alaplapból mit ajánlanátok, ha egy i7 4770 processzor alá kellene, 16 GB RAM és ami nagyon fontos, hogy 10+ USB perifériát kell kezelnie zökkenőmentesen, ebből legalább 3 olyan eszköz van, ami nem akar osztozni a saját helyén. Van olyan, amelyik ennek az elvárásnak megfelel? (az ára most nem számít, ha kell, meglesz rá a kess) -
bluyoo
nagyúr
válasz Arkuzz #51303 üzenetére
Szia!
Pl.:H87M-PRO összesen 14 USB port ebből hátlapon 6db a többit Usb kivezetéssel. Illetve 2db USB3 port az esetlegesen a házon lévő előlapi kivezetéshez vagy Usb3 kivezetés.
"ebből legalább 3 olyan eszköz van, ami nem akar osztozni a saját helyén" Bár ezt nem nagyon értem.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Arkuzz
csendes tag
válasz bluyoo #51304 üzenetére
Szia! Köszi a választ!
"ebből legalább 3 olyan eszköz van, ami nem akar osztozni a saját helyén"ez azt jelenti, hogy root hubon kell lenniük, nem lehetnek külső hubon. de a 14 USB root port elég jó. Ez a elég gyors egy zenei munkaállomásnak vajon? Elég processzorigényes realtime hangfeldolgozás lenne rajta. (dinamika szabályozás, EQ és limiter - mindezt egy USB 2.0 stúdió audiointerfacen, ami 18 csatornát is küldhet egyszerre a CPU felé... és mindezt stabilan kéne, mert elképzelhető hogy fellépésre is jönni fog a gép)
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Arkuzz #51305 üzenetére
Szívesen!
Hát egy I7-re nem nagyon szokott teljesítménypanasz lenni. A lap meg az egyik legjobb tuningképtelen mATX-es lap ....
De ha a ennyire kell a teljesítmény akkor a tuningképes i7-4770K és mondjuk ugyancsak az Asus-tól a Gryphon Z87 maga a teljesítmény és a megbízhatóság (5év garancia a 3 helyett). Csak hát ~20K pluszköltséget jelent (a i7-4770 és a H87M-PRO-hoz képest) amihez még egy jobb CPU hűtő is kellene ....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Arkuzz
csendes tag
válasz TaylorXIII #51308 üzenetére
A munkámból kifolyólag 2004 óta csak notebookokkal próbálkoztam. Ebből lett most elegem, hogy folyton olyan korlátok közé kerülök, amiket egy bővíthető desktop konfig hírből sem ismer, ezért most teljesen nulláról építek egy gépet. Egyébként egy Asus K53SV volt eddig, ezen próbáltam megoldani a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
TaylorXIII
őstag
válasz Arkuzz #51309 üzenetére
Értem, de aza baj, hogy pontos típust nem írtál szóval lehet benne elég erős processzor is meg azért viszonylag gyenge is. Ezek közül melyik van neked?
Intel® Core™ i7 2670QM/2630QM Processor
Intel® Core™ i5 2430M/2410QM/2410M Processor
Intel® Core™ i3 2330M/2310M Processor
Intel® Pentium® Dual-Core B950/B940 ProcessorNotebookodon pl a windows bill+ pause break kombinációval meg tudod nézni vagy a vezérlőpulton belül a rendszernél.
forrás:http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/K53SV/#specifications[ Szerkesztve ]
-
Arkuzz
csendes tag
válasz TaylorXIII #51310 üzenetére
Ja bocs azt elfelejtettem teljesen igazad van: i7 2630QM van benne + 8 GB RAM és persze egy viszonylag lassú HDD. (valószínűleg többek között a SATA vezérlő volt az egyik kompromisszum a gépben, mert feltünően lassú)
-
ST05
őstag
válasz TaylorXIII #51312 üzenetére
talán nyugodtan kijelenthetjük, hogy dupla-erős : 5600 cpu mark VS 10000 cpu mark
ráadást a haswell ,a memóriát, és az ssd-t is gyorsabban fogja tudni használni
még elődje ivy-bridge-hez képest is, notebook-hoz hasonlítva meg szerintem legalább
4 szeres lesz a gyorsaság érzet... -
Arkuzz
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Nem ide tartozik, úgyhogy offtopicba teszem, de ez lesz az épülő gép erre a célra:CPU: i7 4770 (sima) + Airctic Cooling Freezer 13
MOBO: Asus H87M-PRO
RAM: 2x8 GB 1333
SSD 128 GB + HDD 1 TBMivel nem játékra lesz, a CPU-ban lévő HD 4600 bőven elegendő lesz nekem a grafikához egyelőre, de ha kell, majd veszek bele egy alsó kategóriásat.
Látható valami bukkanó így az alaplappal? Pl fogalmam sincs, hogy a hűtés hogy megy manapság ezekkel a nagy böszme hűtőkkel. Ráadásul az egészet egy 4U magas 19" széles rackbe szerelhető házba építeném... szóval nem lesz egyszerű.
-
ST05
őstag
válasz Arkuzz #51314 üzenetére
buktató az alaplappal?
nincs semmi ilyen, esetleg arra figyelj, hogy a hütőd alá beférjen a ram,
ha jol látom magas bordás ramból 2 ram(1pár) el kell férjen [link], 2x2( tehát 2 pár) már nem ,tehát egy duál csatorna kimarad ,,
vagy ha alacsony profilu a ram ,akkor az rendben lesz
Ez a 4U magas rack- server téma tőlem messze áll, talán az a legbiztosabb,
ha fogsz egy centit, és megméred milyen magas hütő fér be, de ránézésre az az AC beférhet
az nem egy oriás hütőblokk.szerk: szükséged lesz 16GB memóriára? 8 nem volt elég laptopon sem? ki tudtál futni a 8-ból?
csak amiatt kérdem ,mert haswell hivatalosan is 1600mhz ramokat kezel ,
szóval én egy 1600 vagy 1866-osat tenné minimum, ha már haswell durván gyorsan kezeli
hadd használja ki mégjobban a ramsebességet a rendszer
no meg az i7 mellett már furi lenne 1333mhz, i7-hez illene már pl 2133[ Szerkesztve ]
-
Arkuzz
csendes tag
agy ha alacsony profilu a ram ,akkor az rendben lesz
na én annyira nem tudom már hogy mik ezek. az alacsony profilú ram gondolom az ITX-ekbe való? szóval ha mégis 2 dual csatit szeretnék akkor ilyet kell nézni? van ezeknek külön jelölése a profilmagasságot illetően?update: igen előfordulhat, hogy végeszakad a dalnak, pláne fellépés közben ahol előfordul, hogy 1 órás hangsávok kerülnek a ramba azért, hogy realtime lehessen módosítani a hangjukon. És van amikor 3-4 ilyen sáv töltődik be, persze most hogy utánaszámolok, még ha 32bites 96KHz hangról van szó, akkor sem kéne kifutni a 8 GB-ból. Igazából a 16GB azért lenne jó, hogy ne kelljen mostanában cserélni.
Erre az 1600-as modul témára nem is gondoltam, úgyhogy megint csak köszi!
[ Szerkesztve ]
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni, hogy 1155 ill. 1156os procihoz milyen tuning lapokat tudnék venni használtan 20k körül? Ha lehetséges...
-
bluyoo
nagyúr
Szia!
Szerintem maradj az LGA1155-nél .... Pl.: Asus P8Z77-M(#51316) Arkuzz
Ránézésre látszik hogy alacsony profilú vagy nem. Nincs rajtuk magas borda ... Hátránya nem igazán van az alacsony profilnak , főleg tuning nélkül.
Pl.: CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 CML16GX3M2A1600C9
A CPU hűtőnek szerintem jobban megérné a Xigmatek Loki SD963 esetleg az Alpenföhn Sella.
Bár a szabvány U4 -be (19" x 7" x 17.8"/26.4") talán beleférne egy nagyobb hűtő is pl.a 160mm magas Xigmatek Gaia SD1283. Viszont meglehet a gyárit sem találnád hangosnak ...[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Szívesen!
Esetleg drágábban ATX méretben ASRock Z77 Extreme4.
Az eladókat nem ismerem csak magát a lapot néztem ....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
gebro
aktív tag
Sziasztok!
Gépfejlesztésben gondolkodom, és a kérdésem az lenne, hogy H77 vagy H87 chipset-et preferáljam. Tunningot nem tervezek. Elég kiforrott már a H87, az erre épülő lapok megbízhatóak?
Hosszú távra tervezek.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok. A H87-es lapban tudok K nélküli procit(i5-4430) úgy tuningolni, hogy emelem a turbo-t? Vagy inkább ilyen árban legyen a jól bevált 1155-ös AsRock Z75 Pro3 egy i5-3330 társaságával?
[ Szerkesztve ]
-
TaylorXIII
őstag
válasz bluyoo #51325 üzenetére
Egy Z87/Z77 lapban egy nem K-s procit csak BCLkval lehetne tuningolni meg a turbó órajel emelésével? Egyébként a turbó órajelnek van egy időtartama amíg aktív és ha az letelik akkor utána visszaáll alapra? Egy H87/H77 vagy B85/B75 vagy H81/H61 lapban meg csak a BCLK-t lehetne emelni ugye?
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
válasz KaiotEch #51327 üzenetére
mit szóval?
K-s procit csak Z-s lapba tudsz tuningolni, nem K-s sima procit ami szorzózáras azzal Z-s lapba nagy mákkal 1-2-300 Mhz emelést lehet elérni, tehát semmi értelme szinte, lényeg a lényeg sima procit H-s lapba, K-s procit Z-s lapba kell tenni
TaylorXIII: Nem értem ezt a turbó órajel emelést, tudomásom szerint az vagy be van kapcsolva vagy nem, ha erre gondoltok akkor az minden lapban meg van, de pl nálam nem megy az olcsó lapomba 3800-at csak 3700-at,
[ Szerkesztve ]
Xbox One: bandymnc
-
bandi0000
nagyúr
válasz TaylorXIII #51329 üzenetére
Szerintem a turbó az adott, 400Mhz és ha emelsz az órajelen mit tom én 3400-ról 3600-ra akkor turbóval 4Ghz lesz, de szerintem így van értelme, mind1 lényeg hogy csak a Z-s az értelmi tuninglap, máshol csak BCLK-t lehet emelni
-
bluyoo
nagyúr
válasz TaylorXIII #51326 üzenetére
A "Z"-s lapokkal lehet tuningolni ugye a "K"-s CPU-kat (szorzózármentes) és a a szorzózáras I5 és I7 -es CPU-kat pedig korlátozottan.
A "H" -s lapokban meg egyszerűen nem lehet. Vagyis a BCLK-t tudod emelni.
"A BCLK emelése + 3-4% talán de az nem garantált és nem is annyira ajánlott mivel az egész rendszeredre kihat, nő a SATA,PCI-E, stb... interfész órajele többek között a RAM-é is.."
A lila mező csak a "Z"-s lapokkal a zöld mező már a "H"-s, "B"-s lapokkal is elérhető.(#51327) KaiotEch
"A H87-es lapban tudok K nélküli proci" +1
"procit(i5-4430) úgy tuningolni, hogy emelem a turbo-t? " Ez meg nem megy.(#51329) TaylorXIII
Az alap órajelet tudod emelni amivel ugye a turbo órajel is nő (amit az aktív magok száma határoz meg).Bazinga!
-
bandi0000
nagyúr
válasz TaylorXIII #51332 üzenetére
nincs időtartamhoz kötve, ha igény van a feladat elvégzéséhez az összes kakaóra akkor bekapcsol, ha 24 órába szükség van akkor 24 órába megy
-
bluyoo
nagyúr
válasz TaylorXIII #51332 üzenetére
Ahogy bandi0000 is írta nincs időtartalomkotlát. Ha egy program egy szálat terhel 100%-ra akkor arra a magra teszi a max. órajelet ha kettőt akkor már alacsonyabb órajelen fog dolgozni ha hármat akkor még alacsonyabb ..... de akár órákig is.
(#51334) KaiotEch
Szívesen!
A Haswell alá készült lapoknál még jobban megnyirbálták a tuning lapokban való szorzózáras CPU-k "tuningját" kis túlzással egyenlő a nullával. Egyes gyártók viszont a nem Z87-es lapokon is megoldotta a szorzózármentes CPU-k tuningját.Viszont az Intel ezt több mint valószínű megszüntetteti ha már meg nem tette. Szóval marad a régi felállás tuning CPU + tuning lap.(#51336) Arkuzz
Szívesen!Bazinga!
-
gebro
aktív tag
-
jim bcs
nagyúr
előrébb nem leszel vele, ebben a szegmensben mindegy hogy 1 vagy 2 év ez ugyanaz, veheted a mostani Haswell-t is mivel ha a következőt veszed az is elavul 1 év múlva hiszen akkor már a következő tokozásra koncentrálnak
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Zlcsi
senior tag
Sziasztok!
egy közepes játék gépet raknék össze.
az ajánlóban szereplő ATX lapok kisebb tuningra közül választanék, de melyiket? Ahogy nézegettem felszereltségre és tudásra ugyan azt tudják.
A legolcsóbb az MSI Z77A-G43, de az is csak 1500 Ft-tal olcsóbb mint a többi. Tehát az ár sem döntő tényező.Melyiket érdemes megvenni?
-
jim bcs
nagyúr
igen doszt elég aztán mehet bele egy i5 4570-4670
(#51341) Zlcsi
ahhoz nem kell Z-s lap meg tuning proci, a felárat inkább egy jobb vga-ba tedd ha már játékra lesz és inkább lga 1150-be nézelődj, írd le mennyi lenne a lapra elég egy H87-es lap abba meg a fentebb említett sima procik valamelyike, 1 vga mellé meg doszt elég az matx lap ami 2 de még 3 slotos vga esetén is befogad akár egy hangkártyát is[ Szerkesztve ]
-
Zlcsi
senior tag
Nos átnéztem a H87-es alaplapokat az ajánlóban leírt lapok kb ugyan annyit tudnak de a Gigabyte GA-H87-HD3 4000 forinttal olcsóbb mint a többi.
Érdemes azt megvenni, vagy van valami ami fölött elsiklott a figyelmem? -
jim bcs
nagyúr
egy i5 4570-4670 és hozzá én egy Asus H87M Plus-t vennék, vagy asrock h87m pro4
az asrock is tökéletes én jelenleg is használom de eladó mivel hiányoznak az asus segédprogramjai, azt hittem megszokom de nem sikerült
-
jim bcs
nagyúr
mert az asus az asus, ő rendelkezk a legkisebb halálozási rátával, kiváló támogatás erős-stabil lapok, kiváló segédprogramok, az matx-ek igencsak jók és olcsóbbak mint az atx-ek 1 vga alá tökéletes és nem kell nagyobb, akkor vegyél atx-et ha az úgy szebb hogy a lap fele tátong az ürességtől, van 1-2 ismerősöm aki atx-es volt nagy nehezen rábeszéltem őket az matx-re na az életben többet nem fognak atx lapot venni, de nem akarlak meggyőzni a te lapod lesz
csak egyszer legyen asus lapod soha többet nem veszel mást
[ Szerkesztve ]
-
csiga8
senior tag
Kedves ismerősömnek szeretnék segíteni.
Régi gépét fejlesztené ( Barton magos ősrégi AMD)
30-50 ezer Ft közötti árban olyan alaplap + proc+ memória kellene, amiben benne van a videokártya, külön videokártya neki nem kell. Nem játszik, idősebb úrról van szó.
Ami fontos:
- Blue ray, és minden formátumú filmek akadásmentes lejátszása
- általános irodai ( Word, excel, internet) felhasználásra gyors legyen/ Lehetőleg legyen benne PCI hely, mert vannak régi ide vinyói PCI-os raid kártyával /
( meg úgy általában még minden kártyája PCI-os )Hogy AMD, vagy Intel, szerintem mindegy. Egy 350 W-os Chieftec tápja van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Telekom mobilszolgáltatások
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Külpolitika
- Öregszem
- PlayStation 5
- Elite: Dangerous
- BMW topik
- Edzett üvegfólia vagy regenerálódó pl Hydrogél fólia?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest