Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19185) thomasrc


thomasrc
tag

Sziasztok, probléma megoldásában szeretnék segítséget kérni.

Van egy Xerox nyomtató, ami közvetlenül a routerre van kötve kábellel. A router egy Mikrotik hAP ax^3 és DHCP-vel oszt IP címet a nyomtatónak. A kiosztandó IP cím statikusra be van állítva a 192.168.1.30-ra a DHCP konfigurációjában. A nyomtató beállításaiban pedig be van állítva, hogy DHCP-vel kérjen magának IP-t.

A probléma a következő: Általában fogja magát a nyomtató és elveszti az IP címet, majd átáll 169.x.x.x-re, mert nem kap többé IP címet a routertől.

A router logjában a következőket látom:

Mi lehet a probléma oka? Azt látom, hogy a nyomtató bekapcsolásakor először 100M-re állítja a portsebességet, majd 1G-re, de nem hiszem, hogy ez a probléma, mert utána rendesen kiosztja az IP címet a nyomtatónak és csak egy perccel utána jön a hibaüzenet, hogy "offering lease without success". :F (Az utolsó sor a nyomtató kikapcsolása)

Van, hogy ez a hibaüzenet egy percen belül előjön, de van, hogy 5-10 percet is várni kell rá és néha egyáltalán nem jön elő. Addig a pontig a nyomtató elérhető hálózaton keresztül, ahogyan kell.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.