- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
-
LOGOUT.hu
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Mikrotik routeremet ezen videó alapján állítotam be, hogy switch legyen. Jó videót találtam egyeltalán? A modem/ router(Arris 2482B) és a mikrotik router kábelen csatlakozik egymáshoz, de mégse találom a kliens listában. Egy NAS és egy LG SmartTV van rádugva. Úgy néz ki, hogy nem kap IP-t. Ez mitől lehet?
[ Szerkesztve ]
Tigris, tigris, csóvafény...
-
ekkold
Topikgazda
Script-el biztosan megoldható szinte bármely mikrotiken. Pl. a mikrotik megpróbál leolteni egy apró fájlt a webszerverről - ebből tudja, hogy elérhető-e. A(z egyik) saját IP címére pedig átforwardolja az éppen működőképes szerver IP címéről a 80-as portot. A klienseknek pedig a routernek azt az IP címét kell fixen megadni amelyikre forwardolja az éppen működő webszervert.
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
yumme
csendes tag
Sziasztok!
local hálón van 2 host ami webszerverként szolgál (egyszerre csak az egyik működik) local hálón vannak hostok akik szeretnének "a" webszerverhez hozzáférni.
CRS sorozatokban van-e olyan load balancer szerű egzotikus lehetőség hogy egyik vagy másik webszerverhez tudja irányítani a kéréseket attól függően hogy melyik van életben (link attól még van hogy nem üzemet a webszerver rész)
lehetne VRRP-vel próbálkozni de először ezt a LB-s egzotikus utat járnám be
illetve gondolom még lehetne dockerezni a CRS-ekbe
van esetleg valakinek kósza egzotikus gondolata erről? -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Van egy hAP Lite RB941-2nD-TC routererm. Switché szeretném alakítani. A videót meg is találtam a YT-on. Egyszer engedte, hogy belépjek a 192.168.88.1-es IP címmel, de most már csak azt írja, hogy a kapscolat megszakadt. Mit csinálok rosszul?
WinBox-val sem enged belépni. Azt írja, nem elérhető / idő túllépés a router
[ Szerkesztve ]
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Reggie0
félisten
válasz lalus8706 #18581 üzenetére
A vodafone, mint ceg, egy rakas szar lett. A mobilhalozata nem tudom eppen milyen, de az upc-t szetcsesztek minosegileg is.
Altalaban a mobilhalozatok fosok. Korlatozzak a szolgaltatast, szurogetik a portokat, stb., szoval nem art kiprobalni mit is szeretnel, mielott negyed millakat elkoltesz eszkozre.
Ezen felul a mobilhalo es foleg az 5G jobban ki van teve a felhasznalo es idojarasi viszonyoknak.
[ Szerkesztve ]
-
taki01
őstag
Nem tudom merre vetted a házat, de kb teljes Verőcét beoptikázta a DIGI. Sok helyen földkábel van, de ha van előtted faoszlop akkor az lég kábeles rész. Érdemes még a Telekomot is megnézni, mert az is elég sok helyen elérhető. Az a villanyoszopon megy álltalában. Üdv a Dunakanyaraban Kismarosról
-
Beniii06
addikt
válasz lalus8706 #18583 üzenetére
Igen, pont erre értettem, hogy belefektetsz x összeget és lehet a 30 Mbps sem lesz meg a gyenge lefedettség vagy a túlterhelt hálózat miatt.
A Milyen Routert? (mikrotik, huawei, saját vagy szolgáltató) által adott eszköz kérdésre, pedig előbb tudni kellene pontosan melyik szolgáltatónak milyen lefedettsége van, milyen fix mobilnetes lakossági csomag éthető el ott és ezután lehet mondjuk flottás csomag + router után érdeklődni. Ezeknek neked kell előbb utánajárni, pl beszerzel telekom/yettel feltöltőkártyás sim-eket és méréseket végzel lefedettség és sebesség szempontból.
Ekkor lehetne válaszolni, amiket kérdeztél, de csak azután hogy megnézted hogy adott címre elérhető-e valamelyik mobil szolgáltató otthonnet csomagja.
Szerk: Ha a pénz nem fontos, csak a stabilitás akkor én használnám mindkét netet(vezetékes + mobil).
[ Szerkesztve ]
"Got any other secret weapons?"
-
lalus8706
tag
válasz Beniii06 #18582 üzenetére
Szia,
Gyors rákerestem a Mikrotikra, és hát azért nagyjából értem, miért ide irányítottak. Az tény, hogy vannak általános, szolgáltatót érintő kérdéseim is, de igazad van, először elmegyek a szolgáltatóknál érdeklődni.
Mindenesetre a Mikrotik termékeket gyors átböngészve kicsit bizakodó vagyok. Az, hogy most ez kerülne nekem mondjuk 3-400 000 Ft-ba, nem zavar, mert nekem erre mindenképpen szükségem van, noha az kifejezetten kínos lenne, ha ennyit befektetek, és nem megfelelő az eredmény...
Üdvözlettel,
L -
Beniii06
addikt
Szia!
Miért pont a Mikrotik topikba irányítottak? Ahogy látom a kérdésekből sok az általános, többségére nem lehet válaszolni. Mobilnetről azt kell tudni, hogy nagyon hely és idő függő. Lehet 100 Mbps is vagy 0.1 Mbps, másodpercek alatt változik.
Ha még nincs meg melyik szolgáltató/csomag stb. akkor adott szolgáltató topikja(vodafone) vagy mobil flották topikot javaslom. Flottás netből yettel-es van korlátlan, a többinél kevés GB van viszonylag drágán. Létezik a szolgáltatóknál különböző mobilinternetes "otthon net" csomagok is, ahol az eszközt és a szerelést biztosítják. Előbb azokat nézd meg, hogy a címedre rendelhetőek-e.
Biztos, hogy van 5G lefedettség? Eszközökbe beruházni nem olcsó és ha nagyon a lefedettségi térkép szélén vagy, akkor irányított külső antenna is kelleni fog. Én inkább beköttetném a DSL vezetékes netet, majd azt egészíteném ki mobilnettel, ami már lehet mondjuk egy 4G-s Mikrotik is, amibe kerül a SIM.
"Got any other secret weapons?"
-
lalus8706
tag
Sziasztok,
Hamarosan birtokba vesszük családi házunkat Verőcén. A nagy öröm mellett azzal szembesültünk, hogy vezetékes internet nincsen - vagyis van, de 30Mbit... Mivel a munkámat jellemzően otthonról végzem, mindenképpen szükségem van stabil, viszonylag gyors netre. Egy reményem maradt: a mobil internet. Hozzátok irányították át egy másik fórumról, és bízom benne, választ kapok a kérdéseimre.
A mobil szolgáltatók lefedettségi térképeit átböngésztem, és egyelőre úgy tűnik, a Voda 5G-je még éppen elér a telkünkig. Nem teljesen vagyok képben mobil internet otthoni felhasználása tekintetében, így valószínűleg nagyon alap kérdéseim is lesznek. Szeretnék tisztán látni.
1. Mennyire lehet hinni a szolgáltatók lefedettségi térképének? Milyen sűrűn aktualizálják?
2. Egy megfelelő minőségű kültéri vevőegységgel erősebb jelerősséget tudok kicsikarni, mint pl. mobiltelefonnal?
3. Milyen vevőegység+router kombót ajánlanátok 5G-hez?
4. Nem vagyok műszaki analfabéta, de szerintetek ajánlatos-e szakemberrel elvégeztetni a telepítést, konfigurálást (pl. tájolás, szerelés)?
5. Mi történik akkor, ha elérhető az 5G, de csak gyenge jellel, és az erős 4G-vel többre mennék sávszélesség tekintetében? Vagy ez egy hülye kérdés, és teljesen fogalmatlan vagyok?
6. Milyen sávszélességgel és rendszerstabilitással számolhatok?
7. Milyen kiegészítőkre lesz szükség az eszközökön kívül (kábelek, csatlakozók stb)?Azt hiszem, egyelőre ennyi kérdésem van, de biztos lesz még.
Előre is hálás köszönet a válaszokért, és természetesen mindenkinek boldog új évet!
Üdvözlettel,
L[ Szerkesztve ]
-
iceQ!
addikt
válasz Reggie0 #18579 üzenetére
Ha lesz majd stabil 7.7 akkor lehet egy időben wifiwave es Capsman is? Rc változatot nem akarok most telepíteni.
[ Szerkesztve ]
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
adika4444
addikt
válasz kopogo #18573 üzenetére
Az ac3-ban nand storage van, jobban bírja, mint a flash. Ezen felül szerintem előnyösebb a kialakítása, nagyobb, nem melegszik annyira és nem rántják le a kábelek. Viszont nem tudom, nekem megérné-e a majd' 30%-os felárat az ac3 úgy, hogy az ac2 is 30k-nál indul. Mindkettő jó eszköz, az ac3 mellett még az szól, hogy a nand miatt sokkal gyorsabb a reboot és a firmware frissítése.
#18574Zwodkassy
hAP ac3-on nekem ment szépen néhány hétig, végül a CAPsMan-nal való inkompatibilitása miatt dobtam.üdv, adika4444
-
kopogo
tag
helló
Melyiket éri meg venni a Hap ac2 vagy ac3.
Különbség csak a Storage size?
Wifi-be 802.11a/n/ac mindkettő ezt tudja?
Vélemények esetleg valakinek erről az eszközökről?
Köszönöm. -
Kenderice
senior tag
válasz lionhearted #18568 üzenetére
Na, most már tudom pingelni a serialos DDNS nevet.
Nem tudom mi volt a gond, de már ugyanúgy működik mint korábban.
Köszönöm a segítségeteket.A ping ezt hozta vissza: netacc-gpn-4-106-xxx.pool.yettel.hu
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
válasz lionhearted #18568 üzenetére
A MikroTik DDNS NAT esetén nem állítja be a külső IP-címet automatikusan? Ha jól rémlik, nem hagyja, hogy RFC szerinti belsős cím kerüljön rá.
üdv, adika4444
-
válasz Kenderice #18567 üzenetére
Meg, erre mondta a kolléga, hogy nézd meg a szériaszámos DDNS cím milyen címre mutat... ha 100-as akkor natolt. A publikus címet megmutató oldalak nyilvánvalóan publikus címet fognak mutatni, de ez nem kötelezően egyenlő a WAN címmel. Azt a címet a mikrotik tudja.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
Kenderice
senior tag
válasz Audience #18562 üzenetére
Hát nemigazán tudom mi az a FQDN, de most megkértem, hogy nézze meg a whatismyip-n az IP címét, és arra válaszol a ping.
Yettel a hálózat és IQpro kártya van az eszközben.
Az IP cím: 84.224.106.xxx
A ping válaszideje 22-29 ms között van, mindig ennyit mértem így gyanítom, hogy az ő IP címét pingelem közvetlenül.
Vagy ez mégis NAT-olt IP lenne?[ Szerkesztve ]
-
Kenderice
senior tag
Sziasztok.
Érdekes jelenséget tapasztaltam.
Haveromnál van egy LHG LTE antenna.
Néha megpingelem, hogy válaszol-e a szériaszámos DNS cím.
Eddig mindig rendben volt.
Nemrég hívott, hogy nincs net (nem ért hozzá sokat).
Tanácsomra újraindította az eszközt és net is van, viszont a pingre azóta nem válaszol az antenna.
Ez mitől lehet? -
Multibit
nagyúr
válasz ekkold #18559 üzenetére
Nem tudom hogy jön ide az XPenlogy. Az NAS rendszer. Egy routernek a NAT-oláson túl lehetnek egyéb feladatai. Persze attól is függ, milyen routerről van szó. Te milyen kategóriás routerre gondoltál? Házi router esetén lehetséges - megterhelő - feladatok: VPN szerver, DPI alapú funkciók, nagy méretű IP blocklisták kezelése, tűzfal kiegészítők, stb.
Fontos, hogy melyik Celeront, melyik ARM procihoz hasonlítod. -
ekkold
Topikgazda
válasz yodee_ #18558 üzenetére
Köszi! A gigás netet mekkora prociterheléssel vitte? Konkrétan: vannak olyan PC-k amelyek ugyan gyengébbek mint az általad próbált, viszont jóval kevesebbet fogyasztanak (még egy mikrotik routernál is) és fizikai méreteit tekintve sem feltétlenül nagyobbak. Olyasmikre gondolok amikre sokan pl. XPenlogy-t telepítenek, és gyakorlatilag egy sima celeron röhögve kiszolgál gigabiten (vagy gyorsabban is). Belegondolva egy NAT-olás még szoftveresen sem egy nagy feladat egy ilyen procinak, mint ahogyan pl. a wireguard is valószínűleg "kisujjból menne". Kérdés, hogy a gyakorlatban ez mennyire lehet így.
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
iceQ!
addikt
-
-
ekkold
Topikgazda
Használt már valaki PC-re telepített RouterOS-t? Ha igen, mik a tapasztalatok vele (pl. teljesítmény tekintetében)?
Pl. egy négymagos Intel celeron processzor vajon erősebb, mint a Mikrotikben használt ARM procik? Létezik egyáltalán ilyen összehasonlítás valahol?http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
iceQ!
addikt
-
Reggie0
félisten
válasz lionhearted #18548 üzenetére
Okes, azt nem irta, hogy kulon DNS szerver van a publik fele es kulon ugyanarra a domainre a belso halon.
[ Szerkesztve ]
-
-
Reggie0
félisten
válasz lionhearted #18541 üzenetére
A TXT rekord ugyan ugy ferheto hozza, mint az A rekord, csak a lekerdezesnel a rekord tipusanak mast adnak meg. Tehat, ha a TXT megy, akkor az A-nak is mennie kell.
Tehat, ha megy kivulrol a TXT rekord elerese, akkor miert nem megy az A?
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Tűzfalszabályokkal nem oldható meg az átjárhatóság tiltása/engedése?
Teljesen zöld vagyok ehhez a témához, egyelőre csak vakon tapogatózok...[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Üdv,
Szeretném szeparálni a hálózati eszközeimet, kérdés, hogy ezt hogyan tehetem meg?
VLANokra gondoltam, de nem minden eszközöm VLAN képes, és nem tudom megoldani azt, hogy bizonyos portokra csak ugyanabban a VLANban lévő eszközök csatlakozzanak - valamint ugye vannak Wireless eszközök is.
Esetleg ha külön alhálókat csinálok, és MAC alapján, statikus IP címekkel osztom ki a "jogokat"?
Egy hAP ac2 a fő routerem, ez után van egy Netgear GS110TP switch, egy Unifi AC Lite standalone módban (nem akarok Unifi Controllert felrakni egy AP miatt, hogy azon keresztül osszam ki VLANokat a WiFis eszközöknek), ezek után pár buta switch az eszközök között.
Kliensekből a szokásos telefonok/PC-k, pár biztonsági kamera, IoT/Smart Home eszközök és egy Home Server van. A kamerák/IoT eszközöknek csak a szervert kellene elérniük, mást nem, viszont a médiaplayerek jó lenne ha elérnék az internetet is pl.
Esetleg tud valaki ehhez egy guideot, amin elindulhatok? Egy ideje túrom a netet, de nem találtam olyat, ami jó lenne nekem..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Ad@m
tag
oh... eszembe nem jutott volna lan cimet rendelni a ns ben, koszi a tippet, igy kenyelmesebb
I am more than a fish, I am more than a man, Death will rise, from the tide! I am murloc!
-
válasz Reggie0 #18539 üzenetére
Azért, mert a DNS challenge TXT record alapú, amikor meg használná akkor A/AAA mező kellene oda. Szóval nem azt ellenőrzi, hogy elérhető-e úgy, ahogy mondod, hanem azt, hogy te kezeled a DNSt úgy, ahogy mondod.
Ergo, ahelyett, hogy a valódi DNS NS-ben beállította volna a belső hálózatában elérhető IP címet A rekordnak, ráhákolt egy statikus bejegyzést a routerben. Esetleg hairpinelhette volna a külső címre. Lásd még: Security through obscurity...
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
Ad@m
tag
-
Ad@m
tag
-
adika4444
addikt
A WireGuard konfigba rakd be az [Interface] részbe, hogy DNS = 192.168.1.1 (vagy ami a router címe). A WG subnet felől engedd be a DNS-kéréseket (firewall filter chain=input dst-port=53 src-address=<wg subnet>), így úgy fog menni mint amikor LAN-ból mész ki és a DHCP adja a DNS-t. Mivel feltételezem, hogy nem a WG subnetben van az IP amire felold a domén, ezért kliens oldalon kellhet az AllowedIPs-be a LAN subnet amiben van a céleszköz.
üdv, adika4444
-
Ad@m
tag
válasz Reggie0 #18535 üzenetére
a domain letezo, sajatom (de csak mailre hasznalom), és lehet kerni dns challange-el is, ezzel kapom a certificatet. nekem ez kenyelmesebb belso halon, most a dns szerver ismerteti ezt a lanon levokkel.
De ha wireguardon jovok be akkor nem a sajat dnsesem szolgal ki uh erre kellene valami otlet hogyha beutom a domainnevet megis lanba iranyitson, vagy ha kiepult a wireguard kapcsolat akkor onnantol hasznalja a router dns szerveret vagy barmi otletI am more than a fish, I am more than a man, Death will rise, from the tide! I am murloc!
-
Ad@m
tag
Sziasztok,
az alabbi problemara keresek megoldast:
van egy domain nevem amit letsencryptel dns challengel megkaptam hozza a certeket,
Ezek a certek egy local gepen vannak hasznalva és a domain a mikrotik dnsszervereben erre a local gepre mutat.
MInden jol is megy ameddig lanon vagyok, ha wireguradon csatlakozok ott a 8.8.8.8 van dnsnek megadva, igy ertelemszeruen a fenti modszer nem mukodik.Hogyan tudnam ezt a problemat athidalni?
I am more than a fish, I am more than a man, Death will rise, from the tide! I am murloc!
-
iceQ!
addikt
válasz ratkaics #18530 üzenetére
# Created Jotne 2019 v1.2
#
# This script add ip of user who with "IPSEC negotiation failed" and "SPI* not registered" to a block list for 24hour
# Schedule the script to run every 5 min
# It should run on all routerOS version
# Find all "negotiation failed" error last 5 min
:local loglistN [:toarray [/log find time>([/system clock get time] - 5m) message~"negotiation failed"]]
# for all error do
:foreach i in=$loglistN do={
# find message
:local logMessageN [/log get $i message]
# find ip
:local ipN [:pick $logMessageN 0 [:find $logMessageN " "]]
# Add ip to accesslist
/ip firewall address-list add address=$ipN list=IPSEC
# Send a message to the log
:log info message="script=IPSEC_failed src_ip=$ipN why=negotiation_failed"
}
# Find all "SPI* not registered"" error last 5 min
:local loglistS [:toarray [/log find time>([/system clock get time] - 5m) message~"SPI.*not regist"]]
# for all error do
:foreach j in=$loglistS do={
# find message
:local logMessageS [/log get $j message]
# find ip
:local ipS [:pick $logMessageS ([:find $logMessageS "for "]+4) [:find $logMessageS "["]]
# Add ip to accesslist
/ip firewall address-list add address=$ipS list=IPSEC
# Send a message to the log
:log info message="script=IPSEC_failed src_ip=$ipS why=SPI_not_registered"
}Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
iceQ!
addikt
válasz ratkaics #18528 üzenetére
l2tp-ipsec be van kapcsolva? Valaki próbálkozik bejutni ezen a porton keresztül. Ilyen nekem is volt, van erre egy frankó script ami 5 percenként lefut és ha "faild" volt akkor az az IP tiltólistára kerül.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Ez mi lehet?
Tele van vele a log.Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
IamGabor
tag
Sziasztok!
Tudtok mondani HAP AC2 -vel tuti kompatibilis (kipróbált) USB 4G modemet? Néztem a kompatibilitás listát, de soknál buherálni kell. Ti milyet használtok? (ha használtok)
Üdv.,
Gábor"Józanul vadászni pont olyan szar, mint horgászni....... józanul."
-
senior tag
válasz lionhearted #18522 üzenetére
Ok, de az egy másik kérdés.
-
Reggie0
félisten
válasz lionhearted #18522 üzenetére
Tuzfalazni akar bridge filterrel is lehet.
-
-
iceQ!
addikt
Meg is néztem tegnap előtt. Odáig fajult a helyzet, hogy az egyik CAPs-on 5-10 Mbit/s lett a hálózati sebesség. Ekkor már tudtam, hogy a kábel lesz a ludas. Szerencsére, csak a router felőli oldalon kellett egy újra csatizás, már is tökéletesen megy minden.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Reggie0 #18515 üzenetére
"R1 route tablajaba fel kell venni R2 LAN-jat"
Ezt írtam is, hogy megvan."R2 route tablajaba pedig R1 LAN-jat"
Ez pedig automatikusan (Dinamic) létrejön :-)"De ha ezt megcsinalod akkor R1 ugyan ugy eler mindent R2-ben"
Pedig most az R', és minden más eszköz is eléri asz R2-LAN-t, mivel tudják az odavezető utat :-)"egyszerubb ha bridge modba rakod R2-ot es R1 oszt minden cimet"
Szándékosan van két külön hálózat, és nem unalomból. -
Reggie0
félisten
válasz Zwodkassy #18511 üzenetére
R1 route tablajaba fel kell venni R2 LAN-jat az R2 route tablajaba pedig R1 LAN-jat es kesz vagy. De ha ezt megcsinalod akkor R1 ugyan ugy eler mindent R2-ben, tehat nincs ertleme a dupla NAT-nak, magyarul egyszerubb ha bridge modba rakod R2-ot es R1 oszt minden cimet.
[ Szerkesztve ]
-
-
senior tag
Adott kér router az alábbiak szerint
Cél : R2 az x.y.1.0/24 hálózat felé csak Route-t használjon, az Internet felé (R1 WAN port) pedig NAT-oljon.
Természetesen az R1-ben van szabály a R2 LAN felé, és működik is : az x.y.1.0/24-ből elérhetőek az x.y.2.0/24-ben lévő eszközök.
Viszont ha egy eszközzel az x.y.2.0/24 irányából (mondjuk x.y.2.11) forgalmat indítok az x.y.1.0/24 felé, az NAT-olt lesz. Azaz a cél eszköz azt látja, hogy a forrás IPv4 cím x.y.1.2, és nem x.y.2.11 (azaz R2 WAN port címe). -
ssarosi
tag
válasz Reggie0 #18508 üzenetére
Köszönöm az infót, figyelmetlen voltam.
Az ROS6-ból is csak az alap fér rá. Én meg válogatás nélkül akartam feltenni az összes csomagot. Tanulság: soha többet nem veszek olyan Mikrotiket, aminek csak 16 Mb flash memóriája van. Netinstall után alap csomaggal jól működik. Arra azért kíváncsi lennék, hogy gyárilag hogy tették rá az összes, vagy talán majdnem az összes csomagot. Nem néztem meg mennyi volt rajta, de hogy nem csak az alap, az biztos. -
senior tag
Mivel tudok Móricka ábrát ide csinálni a kérdésemhez?
-
-
ssarosi
tag
válasz Reggie0 #18497 üzenetére
Netinstallal feltettem az ROS-t.
Így a felhasználókat már megjegyezte.
Ha utólag a kiegészítő csomagokat is hozzáadnám, akkor a logban megjelenik, hogy kevés a memória.
Most akkor a teljes csomag nem fér el ebben az eszközben (haP AC2), vagy hibás?
Nem az a problémám, hogy a kiegészítő csomagokra szükségem van, hanem hogy miért nem fér el az eszközön? -
senior tag
HAP AX2 hol lehet kis hazánkban kapni?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest