- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lalus8706
tag
válasz
Beniii06 #18582 üzenetére
Szia,
Gyors rákerestem a Mikrotikra, és hát azért nagyjából értem, miért ide irányítottak. Az tény, hogy vannak általános, szolgáltatót érintő kérdéseim is, de igazad van, először elmegyek a szolgáltatóknál érdeklődni.
Mindenesetre a Mikrotik termékeket gyors átböngészve kicsit bizakodó vagyok. Az, hogy most ez kerülne nekem mondjuk 3-400 000 Ft-ba, nem zavar, mert nekem erre mindenképpen szükségem van, noha az kifejezetten kínos lenne, ha ennyit befektetek, és nem megfelelő az eredmény...
Üdvözlettel,
L -
lalus8706
tag
Sziasztok,
Hamarosan birtokba vesszük családi házunkat Verőcén. A nagy öröm mellett azzal szembesültünk, hogy vezetékes internet nincsen - vagyis van, de 30Mbit... Mivel a munkámat jellemzően otthonról végzem, mindenképpen szükségem van stabil, viszonylag gyors netre. Egy reményem maradt: a mobil internet. Hozzátok irányították át egy másik fórumról, és bízom benne, választ kapok a kérdéseimre.
A mobil szolgáltatók lefedettségi térképeit átböngésztem, és egyelőre úgy tűnik, a Voda 5G-je még éppen elér a telkünkig. Nem teljesen vagyok képben mobil internet otthoni felhasználása tekintetében, így valószínűleg nagyon alap kérdéseim is lesznek. Szeretnék tisztán látni.
1. Mennyire lehet hinni a szolgáltatók lefedettségi térképének? Milyen sűrűn aktualizálják?
2. Egy megfelelő minőségű kültéri vevőegységgel erősebb jelerősséget tudok kicsikarni, mint pl. mobiltelefonnal?
3. Milyen vevőegység+router kombót ajánlanátok 5G-hez?
4. Nem vagyok műszaki analfabéta, de szerintetek ajánlatos-e szakemberrel elvégeztetni a telepítést, konfigurálást (pl. tájolás, szerelés)?
5. Mi történik akkor, ha elérhető az 5G, de csak gyenge jellel, és az erős 4G-vel többre mennék sávszélesség tekintetében? Vagy ez egy hülye kérdés, és teljesen fogalmatlan vagyok?
6. Milyen sávszélességgel és rendszerstabilitással számolhatok?
7. Milyen kiegészítőkre lesz szükség az eszközökön kívül (kábelek, csatlakozók stb)?Azt hiszem, egyelőre ennyi kérdésem van, de biztos lesz még.
Előre is hálás köszönet a válaszokért, és természetesen mindenkinek boldog új évet!
Üdvözlettel,
L
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Dell 16 Inspiron 5625 FHD+ IPS Ryzen5 5625U 4.3Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Új Dell 14 Inspiron 5415 FHD IPS Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium Új eredeti Apple akkuval, USA model
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest