Új hozzászólás Aktív témák

• LógaGéza

veterán

Üdv,
    Szeretném szeparálni a hálózati eszközeimet, kérdés, hogy ezt hogyan tehetem meg?
    VLANokra gondoltam, de nem minden eszközöm VLAN képes, és nem tudom megoldani azt, hogy bizonyos portokra csak ugyanabban a VLANban lévő eszközök csatlakozzanak - valamint ugye vannak Wireless eszközök is.
    Esetleg ha külön alhálókat csinálok, és MAC alapján, statikus IP címekkel osztom ki a "jogokat"?
    Egy hAP ac2 a fő routerem, ez után van egy Netgear GS110TP switch, egy Unifi AC Lite standalone módban (nem akarok Unifi Controllert felrakni egy AP miatt, hogy azon keresztül osszam ki VLANokat a WiFis eszközöknek), ezek után pár buta switch az eszközök között.
    Kliensekből a szokásos telefonok/PC-k, pár biztonsági kamera, IoT/Smart Home eszközök és egy Home Server van. A kamerák/IoT eszközöknek csak a szervert kellene elérniük, mást nem, viszont a médiaplayerek jó lenne ha elérnék az internetet is pl.
    Esetleg tud valaki ehhez egy guideot, amin elindulhatok? Egy ideje túrom a netet, de nem találtam olyat, ami jó lenne nekem...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés