Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- leslieke: leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kammler
senior tag
válasz
Reggie0
üzenetére
Valami hihetetlenül neki kell ülnöm fórumokat túrnom. Csak az a baj, már átnéztem milliót. Csináltam egy mentést, aztán mikrotiknak factory reset. Pikk-pakk csiholtam netet. Ó, mondom wireguard. Csodálatosan működik, handshake ok. Egy deka forgalom, se ki se be. Átnéztem még több youtub-os videót is. Még az alapján is átnéztem, elrontani nem lehet, az tuti. Ráadásul ahogy nézem, már neki is a routeros7 van. Az se lehet a baj. Handshake ok, RX/TX 0/0. Illetve a peer-nél pár bájt a mikrotiken. Nem lehet elrontani ez alapján.De tuti hót biztos, hogy valamit még be kell állítanom. Mondjuk hogy a wireguardos forgalom hova merre menjen... Az, ha ennyire egyszerű lenne, mint a videón, menne. Már PC-ről is megpróbáltam, Handshake ok. Hálózat semmi. Se ping se semmi. Persze, oké én vagyok a hülye hozzá. De annyira mégse, ha egyszer az ipsec-et meg megcsináltam anno az L2TP VPN-nél.
Ettől függetlenül vannak érdekes dolgok. VPN-től függetlenül zárójelben: például, a 6.xx-ről frissítettem én 7.xx-re. Anno kérdem a telekomot, IPV6-al mi a helyzet? Csak kérdés volt, erre bekapcsolták. Én kattintottam hármat a mikrotiken, IPV6 DHCP kliens, IPV6 DHCP server. Windows pukkant egyet IPV6 ment is. Ez 30mp volt. Hozzá nem kellett nyúlnom az IPV6 adress-hez. Érdekes módon factory reset után nem volt a windowsnak IPV6. Még pluszban hozzá kellett adni a dolgokat az IPV6 addressben. Utána ok. De előtte meg factory reset előtt magától csinálta vagy mi? Vannak dolgok miket nem értek. Jó hát mondom még egyszer, én ésszel csinálom azért, túrom a fórumokat, nem várom, hogy számba tömjék a megoldást. Eddig még mindent megfaragtam. Most ennél lehet nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Forrmell.enn
- Steam Deck
- Milyen légkondit a lakásba?
- OLED TV topic
- Csak egy ország kap Exynos 2600-as Galaxy S26 telefonokat?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Sorozatok
- Nagyon gyorsan búcsút mondhatunk az olcsó notebookoknak
- További aktív témák...
- Canon EOS R100 + RF-S 18-45mm (MILC) Digitális fényképezőgép
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / RTX 3060 / 256SSD + 1TB HDD
- ÚJ! Logitech Astro A50 Gen. 4 vezeték nélküli Gamer fejhallgató + Bases Station!
- Samsung Galaxy Watch 7 40mm LTE ( esim ) SM-L305 okosóra - dobozában!
- Precision 7680 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3867
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- ÚJ ASTRO A50 5th Gen LIGHTSPEED WIRELESS HEADSET + BASE STATION fejhallgató
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Valami hihetetlenül neki kell ülnöm fórumokat túrnom. Csak az a baj, már átnéztem milliót. Csináltam egy mentést, aztán mikrotiknak factory reset. Pikk-pakk csiholtam netet. Ó, mondom wireguard. Csodálatosan működik, handshake ok. Egy deka forgalom, se ki se be. Átnéztem még több youtub-os videót is. Még az alapján is átnéztem, elrontani nem lehet, az tuti. Ráadásul ahogy nézem, már neki is a routeros7 van. Az se lehet a baj. Handshake ok, RX/TX 0/0. Illetve a peer-nél pár bájt a mikrotiken. Nem lehet elrontani ez alapján.
ekkold